گالری تصویر

اطلاعات تماس

ساختمان کانون وکلای دادگستری

ساختمان کانون وکلای دادگستری

ساختمان کانون وکلای دادگستری – سید هادی میر میران

ساختمان کانون وکلای دادگستری یکی از بناهای معاصر ایران است. با نگاهی معمارانه در سال 1374 طراحی آن توسط سید هادی میرمیران انجام گرفته است. پایان ساخت و بهره‌برداری از این بنا به سال 1379 بر می‌گردد.

 

پروژه ساختمان کانون وکلای دادگستری

مکان قرارگیری این بنا در نزدیکی میدان آرژانتین بوده و به منظور فعالیت‌های اعضای کانون وکلا طراحی و احداث گردیده است که کاربران امکان بهره‌برداری از فضا به منظور فعالیت‌های اداری و آموزشی و حرفه‌ای را شود.

بنا در چهار طبقه احداث گردیده است با مساحت کلی 4700 متر مربع که البته دارای دو طبقه زیر هم کف نیز است. زمین این بنا تناسبات مستطیل شکل دارد و در راستای شرقی – غربی واقع شده است و به این صورت هست که این بستر مستطیلی شکل دارای ابعاد  18 در 54 در حقیقت 972 متر مربع است.

اما در ادامه قصد خواهیم داشت به بررسی زاویه نگاه این معمار برجسته معاصر ایران بپردازیم. در حقیقت قصد بر آن است که به نوعی این اثر را از زاویه دیدی تخصصی مورد بررسی قرار دهیم تا دریابیم برای دست‌یابی به یک اثر فاخر، یک طراح از چه زاویه‌ای به بستر نگاه می‌کند. در این بنا شیوه‌ی طراحی به کار گرفته شده توسط معمار کاملا متفاوت با شیوه‌های ترکیبی است.

در این طرح مشاهده می‌کنیم که معمار برخی از اصول را در تمامی لایه‌های یک بنا و عملکردهای آن به کار گرفته است. اصولی مانند توجه به پر و خالی بودن احجام و سایه اندازی‌های ناشی از آن که در طی بازه زمانی شب و روز نمایان می‌شود.

ترکیب‌بندی‌هایی که از تقابل خطوط عمودی و افقی حاصل می‌گردد. در طرح‌ها و بناهایی که به واسطه این معمار ساخته شده چند ویژگی بارز و شایان ذکر به صورت مشترک میان آثار وی مشهود است.

مواردی مانند: تمایل طراح به مفهوم‌سازی و ذهن‌گرایی، همانطور که در سیر تاریخی معماری رو به تکامل در اصفهان مشهود است. در این آثار نیز گرايش به فرم و فضا در گذار از ماده به روح مشاهده می‌گردد و نیز توجه ویژه به کلیت بنای ساخته شده و انتخاب کلی‌گرایی به جای جزئی‌نگری.

 

در اینجا سه مولفه برای شکل گیری این اثر را عنوان خواهیم کرد:

  1. ایده: ایده اصلی معمار برای ساخت این اثر بحث “شناور بودن در فضا” است.
  2. تفکر: تفکر طراح برای ساخت این بنا خیال‌انگیز بودن فضاست و سعی در خلق فضایی خیال ‌انگیز دارد.
  3. انگیزه: انگیزه طراح این بوده که طبقات را به صورت معلق طراحی کند که این محلق بودن به واسطه فضای پیرامونی احاطه شود، احاطه همه جانبه فضا در آن خلق شود، این احساس معلق بودن به محض ورود به طبقه همکف توسط مخاطب قابل در است به نحوی که نگاه از سطح به سمت آسمان و آخرین طبقه به زیبایی هدایت می‌گردد. شکاف بین دو بدنه هرچقدر بیش‌تر به سمت بالا می‌رویم بازتر می‌شود نیز شاهد طراحی راهروی پیرامونی هستیم که به دو دیواره‌ی کناری چسبیده نشده است. تکرار حس شناور بودن به مراتب در فضا قابل مشاهده است. وقتی مخاطب به صورت مکرر شکاف بین کف و دیواره راهروها را حس می‌کند. علاوه بر این، این شکاف به طور بسیار جامعی روشنایی فضا را در زمینی با چنین ابعاد کشیده تامین می‌کند. زمین کشیده شرقی – غربی که مسلما نمی‌توان از نور مزاحم غرب برای تکمیل تامین روشنایی آن بهره برد، این شفاف در در جبهه ظاهری و بیرونی نما و هم در جبهه داخلی و احساس درونی نما مشهود است. این به نوعی نگاه به سبک کاری وکلا در راستای صداقت و شفافیت است. به نوعی بازتاب عملکرد و کاربری حاکم بر بناست.

 

ساختمان وکلای دادگستری

علاوه بر این شیوه‌ی بسیار زیبا و هنرمندانه‌ای در بحث مصالح و متریال به کار رفته در این ساختمان وجود دارد. آن هم کاربردی خلاقانه از متریال “مس” و “برنج” است که به نوعی نقش مقابل با فضای خالی و شفاف پیرامونی خود را بازی می‌کند.

در عین حال از زاویه دید شهری به نوعی نقش مکمل را نیز خواهد داشت. به نحوی که این ترکیب متریال از بیرون به درون ساختمان نیز کشیده شده است و تزیین سرتاسری فضای داخلی را نیز بر عهده دارد که در جایگاه خود کاربرد و نمودی بسیار ناب و خلاقانه‌ست.

در این بنا طراح به طور تمام و کمال از تمامی مساحت زمین در دست بهره جسته است. فضا به منظور بهره‌گیری کامل برای استفاده و ایجاد عملکردهای مختلف بسیار انعطاف‌پذبر طراحی شده است.

جالب اینجاست که از نظر گرافیکی و نمادین نیز از نماد ترازو در نمای بنا و نیز وجود و استفاده از نور طبیعی به عنوان نمادی از شفافیت نیز استفاده شده است. در جبهه بیرونی بنا به طرزی نمادی سمبلی مدرن از ترازوی عدالت را مشاهده خواهیم کرد.

به شکل وزنه‌هایی بزرگ اما به شکل معلق در بدنه خارجی بنا نمود پیدا می‌کند. و در عین حال این مبحث که بیرون بنا به نحوی انعکاس ‌دهنده داخلی بناست خود به نوعی تداعی کننده شفافیت که بازتاب عملکرد کلی بناست. بنایی که نور از هر طرف شامل بخش‌های داخلی آن می‌گردد.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله برای ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 8 میانگین: 4.8]

نظرات (10)

  1. Avatar photo
    لیلا
    اسفند 1400

    سلام ببخشید شما مشاوره حقوقی خرید و فروش ملک انجام میدین؟

    • Avatar photo
      پشتیبان سایت
      اسفند 1400

      سلام
      بله در خدمتتون هستیم

  2. Avatar photo
    پوریا
    اسفند 1400

    واقعا استاد میرمیران یکی از معماران برجسته ایران هستند که آثارشون واقعا حرفی واسه گفتن دارند

  3. Avatar photo
    نیایش
    اسفند 1400

    مرسی از مقاله خوبتون من یک تحققیق برای دانشگام میخواستم از مقاله شما استفاده کردم عالی بود

    • Avatar photo
      پشتیبان سایت
      اسفند 1400

      سلام
      ممنون از شما دوست گرامی

  4. Avatar photo
    وحیده
    اسفند 1400

    سلام خسته نباشید شما ساخت پروژه های دولتی هم انجام دادین؟ میشه لطفا راهنمایی کنید سود داره یا نه من یک پیشنهاد از نهاد دولتی داشتم که توی مناقصه اول شدم ولی بعدش پشیمون شدم و گفتم از تجربیات بقیه استفاده کنم.

    • Avatar photo
      پشتیبان سایت
      اسفند 1400

      سلام
      لطفا” با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید

  5. Avatar photo
    فردین
    اسفند 1400

    عالی خسته نباشید ممنون از مقاله جالبتون

    • Avatar photo
      پشتیبان سایت
      اسفند 1400

      سلام
      ممنون از شما دوست گرامی

  6. Avatar photo
    اسماعیل
    شهریور 1403

    آیا امکان بازدید از ساختمان کانون وکلا وجود دارد؟

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


صفحه اینستاگرام شرکت معماری دکوطرح
ارسال پیام به واتساپ
تماس مستقیم
09122460089
09121471847