نکات معماری
06
بهمن

نکات معماری

نکات معماری

معماری، این رشته جذاب و سرگرم کننده، از زیبایی‌ها و نکاتی است که دانستن آن‌ها برای معماران کنجکاو می‌تواند سود زیادی بدارد. نکات کاربردی معماری، نکاتی است که در زمینه‌های اجرایی و ساختمان سازی مورد استفاده معماران و طراحان قرار می‌گیرد. برای این که بتوانید معمار خوبی شوید و از دانسته‌های خود به خوبی استفاده کنید، دانستن برخی نکات می‌تواند شما را به معمار بهتری تبدیل کند. نکاتی درباره‌ی طراحی داخلی ساختمان و طراحی داخلی منزل، از جمله چیزهایی است که شما باید بدانید. ما در این نوشته می‌خواهیم به برخی از این نکات بپردازیم و به شما بگوییم چگونه می‌توان از این نکته‌های مهم استفاده کنیم.

 

نکات معماری

دمای بتن

دمای اولیه بتن در خواص بتن از جمله مقاومت فشاری، مدول الاستیسیته، نفوذ پذیری و… تاثیر بسیاری دارد؛ به همین دلیل ملاحظه و توجه به دمای بتن برای استفاده آن در معماری اهمیت ویژه‌ای دارد. کنترل کردن و ملاحظه‌ی دمای بتن پس از این که عمل بتن ریزی در هوای گرم انجام شد، از دو نظر حایز اهمیت است:

کاهش دمای بتن باعث کاهش مقدار تبخیر شده و از ترک خوردگی، جلوگیری می‌کند. علاوه بر آن، کنترل دمای بتن در ایجاد مقاومت مورد نظر تاثیر قابل توجهی دارد‌. در واقع دمای مناسب برای بتن به هیچ وجه نباید از ۳۳ درجه‌ی سانتی گراد بالاتر برود.

سازگاری مصالح با یک دیگر

منظور از سازگاری مصالح این است که اگر قرار است از مصالح مختلف در ساخت ساختمان استفاده شود، باید مصالحی شوند که دچار خوردگی، زنگ زدگی، یا هرگونه مشکل دیگری نشود. به عنوان مثال استفاده از فولاد در ساخت ساختمان باید با مصالح خاصی همراه شود، چرا که فولاد در کنار بسیاری از آن‌ها دچار زنگ زدگی می‌شود. پس روی فولاد مورد استفاده از ضد زنگ استفاده می‌کنند.

درجه خاموت‌ها

خاموت یکی از وسایلی است که برای افزایش استحکام مورد استفاده قرار می‌گیرد. در پروژه‌های ساختمان سازی، از دو نوع میل گرد استفاده می‌شود. یکی از آن‌ها میل گرد طولی است که در راستای طول سازه مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوع دیگر میل گرد عرضی است که در راستای عرض استفاده می‌شود و به آن خاموت می‌گویند. درجه‌ی حرارت این خاموت‌ها در ساختمان سازی، اهمیت زیادی دارد.

اصول ویبره بتن

عمل ویبره رفتن در بتن، در واقع برای این است که هوای اضافی موجود در بتن خالی شود و فضاهای خالی در مایع بتن، از خود بتن پر شود. عمل ویبره رفتن را تا زمانی ادامه می‌دهند که مایعی روشن‌تر از رنگ بتن بر روی بتن شکل ببند. به این مایع اصطلاحا شیره‌ی بتن گفته می‌شود.

استفاده از ارتعاش برای کمک به بتن در طول دوره نشست آن، روش ارزشمندی را اثبات کرده است که به دوام طولانی مدت کمک می‌کند. با ریختن بتن مرطوب، حباب‌های هوا درون مخلوط به دام می‌افتند و باعث ایجاد حفره‌ها یا فضاهای شانه مانند می‌شوند. دست نخورده، لانه زنبوری می‌تواند طول عمر و مقاومت سیمان را به خطر بیندازد. ویبراتورها هوای محبوس شده را از مخلوط بیرون می‌آورند و محصول نهایی را با یک دال متراکم و ترازتر ترک می‌کنند. هنگامی که از ویبراتور به درستی استفاده می‌شود دیدن انفجارهای کوچک سطح هوا از مخلوط مرطوب غیر معمول نیست.

نصب نعل درگاه

نعل درگاه به قطعه‌ای گفته می‌شود که از جنس‌های فلزی، چوبی، بتنی یا آجری ساخته می‌شود و در قسمت بالای پنجره و در یک محل نصب می‌گردد. در واقع نعل درگاه به پروفیل‌های محکمی گفته می‌شود که برای تحمل و انتقال بار‌های ثقلی وارد شده بر درگاه در و پنجره به سمت طرفین به کار برده‌ می‌شوند. برای نصب نعل درگاه استفاده از برخی نکات ضروری است:

  • حداقل ارتفاع نعل‌های درگاهی فلزی می بایست ۱۵ سانتی متر و برای بتنی‌ها ۲۵ سانتی ‌متر است.
  • نعل‌‌های درگاه در کمترین حالت باید حداقل ۲۰ تا ۲۵ سانتی ‌متر از هر طرف در یا پنجره روی دیوارهای اطراف آن قرار داشته‌اند. البته در موارد خاص وقتی که طول خود درگاه در یا پنجره بیشتر از ۵ متر است، طبق آیین نامه اجرایی برای جلوگیری از بروز مشکلات مختلف، نعل درگاهی باید در کمترین حالت ۵۰ سانتی ‌متر روی بخش تکیه گاه دیوارهای کناری قرار بگیرد.
  • نعل درگاهی باید با توجه به ارتفاع درگاه در یا پنجره طراحی و ساخته و نصب شود و هرگونه کوتاهی در ساخت آن می‌‌تواند در آینده باعث بروز مشکلات متعدد و ایجاد هزینه زیادی برای تعمیر آن به دنبال داشته است.
  • عرض نعل‌‌های درگاهی باید با عرض دیوار جانبی برابر شود.
  • در ساخت و نصب نعل‌های درگاهی چوبی حتما باید از تیرهای چوبی با سطح مقطع گرد یا چهار تراش استفاده شود.
  • در صورتی در ساخت ساختمان چند درگاه پشت سر هم وجود دارد در چنین حالتی باید از نعل‌های درگاهی سراسری برای آن استفاده شود.
  • برای اینن که از زنگ زدن نعل‌های درگاهی جلوگیری شود بهتر است که آن‌ها را یک لایه از پوشش‌‌های ضد زنگ بپوشانید.

 

حداکثر ارتفاع ساز‌ه‌ها

  • حداکثر ارتفاع مفید واحد مسکونی ۲ متر و ۹۰ سانتی متر است.
  • حداکثر ارتفاع پارکینگ ۲ متر و ۲۰ سانتی متر است.
  • حداکثر ارتفاع مفید پیلوت ۲ متر و ۴۰ سانتی متر است.
  • حداکثر ارتفاع زیرزمین ۲ متر و ۲۰ سانتی متر است.
  • حداکثر ارتفاع مفید واحد تجاری ۴ متر و ۵۰ سانتی متر است.
  • حداقل ارتفاع مفید خرپشته ۲ متر و ۲۰ سانتی متر است.

 

توجه به دلیل ترک خوردن سطح بتن

سطح بتن به دلایل مختلفی ممکن است دچار ترک خوردگی شود. در این جا ما برخی از این دلایل را برای شما بازگو می‌کنیم.

  • افزایش دما و انبساط بتن و وزش بادهای گرم.
  • حذف درزهای جدا ساز کننده و کنترلی و اجرای نادرست اتصالات در درزها.
  • آماده کردن زیر بنایی به روش غلط و غیر اصولی.
  • استفاده از بتن با اسلامپ بالا.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این نوشته برای ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۳ میانگین: ۵]