۶ مزیت کاشی بازیافتی
۶ مزیت کاشی بازیافتی
کاشی محصولات سفالین وسرامیکی است که اصولا درساخت بنا استفاده می شود که در اصطلاح به آن سنگ مصنوعی هم گفته میشود.این واژه از نام شهر کاشان اقتباس شده که از اوایل دوران اسلامی به عنوان مرکز صنعت سفال سازی مشهور بود. کلمه کاشی به زبان لاتین(tile) گفته می شود که مترادف کلمه فرانسوی (tuile) به معنای گل پخته سقف ومعنای لاتین (tile) پوشش بر روی ساختمان است. کاشی دارای طول و عرض مختلف بوده و ضخامت آن چند میلی متر است و یک روی آن دارای سطحی شیشه ای و صاف و صیقلی می باشد.
قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:
۶ مزیت کاشی بازیافتی
تاریخچه کاشی
تولید اولین کاشی ها به دوران باستان، از جمله مصری ها، بابلی ها و آشوری ها بر می گردد. اگر تا به حال به آثار باستانی مصر که قدمت آنها ممکن است به بیش از ۲۶۰۰ سال نیز برسد دقت کرده باشید، در می یابید که در نمای آنها از کاشی های کوچک رنگارنگ بسیار زیادی استفاده شده است.
سال ها بعد، تقریبا اوایل قرن بیستم، با اختراع یک کوره تونلی شکل که حدود ۱۹۱۰ ربات جهت برنامه ریزی تولید کاشی به آن متصل بودند، برای اولین بار تولید انبوه کاشی به صورت صنعتی، انجام شد و از آن لحظه به بعد تولید انواع کاشی ها در کشورهای بزرگ اروپایی و ایالات متحده آغاز شد تا جایی که امروزه تولید کاشی در اکثر جوامع به صورت اتوماتیک صورت می گیرد.
کاشی بازیافتی چیست؟
کاشیهای سبز یا کاشی های بازیافتی، استفاده از منابع بازیافتی به عنوان یک اصل در ساخت کاشی است. بازیافت به آماده سازی مواد برای بهره وری دوباره گفته می شود. بازیافت از هدر رفتن منابع سودمند و سرمایه های ملی جلوگیری می کند و مصرف مواد خام و مصرف انرژی را کاهش می دهد. با این کار، تولید گازهای گلخانه ای نیز کاهش می یابد. بازیافت، مهم ترین مفهوم و ساختار در مدیریت پسماند است.
در تعریفی دیگر می توان گفت بازیافت عبارت است از فرایند پردازش مواد مصرف شده به محصولات و مواد تازه به منظوره جلوگیری از به هدر رفتن مواد سودمند بالقوه (ذخیره ای)، کاهش مصرف مواد خام، کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگی هوا حاصل از سوختن مواد و آلودگی آب ها حاصل از تدفین زباله ها در خاک به وسیله کاهش مقدار معمول زباله ها و کم کردن نشر گازهای گلخانه ای در مقایسه با تولید خالص.
چند نوع کاشی در ایران وجود دارد؟
- کاشی سنگی
- کاشی موزاییکی
- کاشی سرامیکی
- کاشی پرسلان
- کاشی ویترای
- کاشی لعابی
- کاشی بهداشتی
- کاشی معدنی
- کاشی آکوستیک سقفی
- کاشی های پخت سوم
- کاشی شیشه ای
- کاشی تزئینی و آجرهای رنگی
- کاشی چاپ دیجیتال
- کاشی ضد اسید
مواد اولیه کاشی
کاشی در حالت کلی و استاندارد دارای دو بخش است. که در زیر شرح داده شده است:
- پیکره اصلی کاشی که همان قطعه سفالی است و از آن به عنوان استخوان بندی کاشی یاد می شود زیرا اصل کاشی همین بخش است.
- لعاب و ظاهر روی کاشی که به منظور زیبا سازی و … از آن استفاده می شود یک ماده از جنس شیشه است و این شیشه از موادی مانندشیشه و برخی از اکسیدهای فلزی و مواد معدنی تشکیل شده است.
کاشی در انواع مختلفی دسته بندی می شود. مهم ترین عامل برای تمایز قائل شدن بین انواع کاشی استفاده کردن و یا استفاده نکردن از لعاب کاشی است. تخلل و نفوذپذیری در کاشی و سرامیک خود در مرحله دوم بر روی دسته بندی کاشی و سرامیک اثر دارد. نوع رنگ که برای تزئین کاشی استفاده می شود می تواند در بافت اصلی کاشی نیز وارد شده باشد. نوع رنگ استفاده شده می تواند انواع مختلفی باشد مثلا خاک رس ، یا رنگدانه ها این رنگ ها جزء رنگهای طبیعی هستند و به خاک رس قبل از پخته شدن اضافه می شوند در برخی ازز مواقع نیز بعد از پخت به بدنه اضافه می شود . بعد از اضافه کردن رنگ بندی مناسب به عنوان لعاب بر روی کاشی دوباره آن را در کروره وارد می کنند. بنابراین کاشی های لعاب خورده نسبت به کاشی بدون اعاب از تنوع رنگ بزرگتری برخوردار هستند.
کاشی چیست ؟
انتخاب یک دیوارپوش یا کفپوش مناسب کار بسیاری سختی است. به همین منظور ما در این جا تعدادی از مزایا و معایب کاشی را معرفی کنیم تا شما را در انتخاب بهترین گزینه از لحاظ مشخصات فنی یاری نماییم.
مزایای کاشی ها
سازگاری کاشی با طبیعت
کاشی ها به دلیل اینکه از مواد معدنی و طبیعی ساخته شده و این مواد اغلب با سایر مواد بازیافتی ترکیب می شوند، جزو گروه کالا های سبز محسوب شده، بسیار با طبیعت سازگار بوده و قابل بازیافت می باشند.
کاشی ها نیاز به مراقبت خاصی ندارد
با توجه به اینکه خمیر کاشی در فرآیند تولید فشرده و سپس پخته می شود؛ بسیار متراکم بوده و هیچ چیزی در آنها نفوذ نمی کند به گونه ای که حتی گرد و غبار داخل هوا، که بر روی سطح آنها می نشیند و به راحتی قابل مشاهده است. در نتیجه کاشی ها به مراقبت خاصی احتیاج ندارند و به وسیله یک جاروبرقی می توان سطح آنها را به راحتی تمیز کرد و یا با آب و یک دستمال یا یک تی خیس، تمیز شده و مثل روز اول برق می زند. البته این خاصیت نفوذ ناپذیری کاشی ها، علاوه بر مواد جامد و مایع بلکه در رابطه با گازها نیز صدق می کند، یعنی اگر شما برای ۵۰ سال پیاپی هم از کاشی استفاده کنید، ذره ای بوی آن محیط را به خود جذب نمی کند و در خود نگه نمی دارد.
همچنین کاشی ها نه تنها هیچ ذره ای را از محیط اطراف به خود جذب نمی کنند، بلکه ترکیبات آنها به گونه ای است که ذرات گاز آلرژی زا مانند رنگ، بو، و … را نیز از خود تولید یا دفع نمی کنند. بنابراین کالای بسیار مناسبی برای منازل افرادی هستند که به مواد شیمیایی مختلف حساسیت دارند.
ماندگاری زیاد و دوام بالای کاشی ها
کاشی ها با توجه به اینکه انواع مختلفی دارند، از میزان مقاومت های متفاوتی نیز برخوردار می باشند، اما به طور کلی کاشی ها نسبت به سایر کفپوش ها مثل پارکت، لمینیت و یا سایر دیوارپوش ها (مثل کاغذ دیواری، رنگ، گچ، محصولات پی وی سی و …) دوام بالاتری دارند.
همچنین کاشی ها اگر در شرایط صحیح ساخته بشوند، نسبت به نفوذ حشرات، آب و رطوبت، سایر مواد مقاوم بوده و به عنوان یک کالای زینتی ماندگار شناخته می شوند. بنابراین شما می توانید با خیال راحت کاشی را نصب نموده و بیش از ۳۰ سال از آن استفاده کنید و مطمئن باشید نیازی به تعویض ندارد، مگر اینکه به وسیله یک جسم سخت ضربه بخورد و آسیب ببیند که در آن صورت نیز شما می توانید با کمک از افراد حرفه ای و متخصص در حوزه نصب و اجرای کاشی، صرفا همان کاشی آسیب دیده را تعویض نمایید.
نصب سریع و راحت کاشی ها
جهت نصب انواع کاشی به دیوار یا زمین، یک ملات ترکیبی از سیمان ماسه و آب را در یک ظرف (که اصطلاحا به آن استانبولی می گویند) را تهیه کرده و از این ماده تهیه شده به عنوان چسب کاشی، جهت چسباندن کاشی به دیوار یا زمین و همچنین پر کردن درز های بین کاشی هایی که رکتیفای نشده اند، استفاده می شود.
در سال های اخیر چندین توع چسب صنعتی کاشی سرامیک تولید شده است که فرآیند نصب کاشی را بیش از پیش راحت کرده است، تا جایی که از آنها می توان در فرآیند بازسازی منازل و ساختمان ها جهت چسباندن کاشی های جدید بر روی کاشی های قدیمی استفاده کرد.
تنوع بالای کاشی ها
با پیشرفت علم و تکنولوژی، امروزه کاشی های بسیار زیادی در انواع رنگ ها، طرح ها، ابعاد، اشکال و الگوهای ترکیبی متنوعی (چینی، سنگی، سرامیکی، خاک رس و …) به بازارها آمده اند که با توجه به مزایای آنان نسب به سایر کفپوش ها نظیر پارکت و لمینیت، نظر اکثر خریداران را به خود جلب نموده و به عنوان بهترین کفپوش ها سهم زیادی از بازار را به خود اختصاص داده اند.
مقرون به صرفه بودن کاشی ها
وقتی که شما تصمیم به تعویض دکوراسیونتان می گیرید و یا می خواهید یک پوشش جدید برای فضایتان انتخاب کنید، با خیال راحت می توانید به سراغ کاشی ها بروید زیرا یکی دیگر از مزایای کاشی ها این است که با هر قیمتی و با هر سلیقه ای می توانید یک انتخاب رضایت بخش داشته باشید.
البته این را هم بگویم که کاشی ها نه تنها برای خرید خود کالا بلکه برای هزینه نصب نیز بسیار مقرون به صرفه می باشند. ضمن اینکه کاشی ها بی نیاز از هزینه نگهداری می باشند. فقط یعضی از انواع کاشی های سنگی و تاکید می کنم بعضی کاشی های سنگی هستند که اگر به عنوان کف پوش منازل استفاده شوند، هر ۱۰ سال یکبار نیاز به یک لایه برداری یا اصطلاحا ساب زدن دارید تا کاشی های شما مثل روز اول براق شوند.
چرا کاشی بازیافتی استفاده کنیم؟
- کمک به محیط زیست
- کاهش هزینه های تمام شده
- طرح ها و رنگ های متنوع و زیبا
- مقرون به صرفه بودن و قیمت کمتر نسبت به سایر کاشی ها
- کاهش تولید گازهای گلخانه ای
- کیفیت بالا
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه