معایب و مزایای فریلنسری معماری
معایب و مزایای فریلنسری معماری
حرفهی فریلنسینگ، یکی از حرفههای خوب و گزینهای عالی برای آن دسته از معمارانی است که به دنبال استقلال و آزادی بیشتر در کار خود هستند. البته اشکالات موجود در این حرفه را نمیتوان نادیده گرفت، اما استراتژیهای خاصی در این زمینه وجود دارد که میتوان از آنها برای غلبه بر چالشها و مشکلات بهره گرفت.
شاید برای افرادی که در شرکتهای گوناگون استخدام هستند، شغل فریلنسری الگوی کاری فرومایهای بهنظر برسد که به طور خودکار امنیت مالی کمتری به همراه دارد. اما نتایج آمار رو به رشد این حرفه در کشورهای گوناگون نشان میدهد که اهمیت این حرفه روز به روز بیشتر میشود. این آمار حاکی از آن است که ۳۵% نیروی کار ایالات متحده از فریلنسرها تشکیل شده است. در ادامه دربارهی فریلنسری معماری توضیحات بیشتری خواهیم داد.
اگر بخواهیم صادق باشیم، تبدیل شدن به یک معمار فریلنسر و مستقل کار آسانی نیست و برای همه مناسب نخواهد بود. این مسیر به تلاش زیادی نیاز دارد و در نهایت، باید کارهای بسیار بیشتری نسبت به وظایف معمول طراحی معماری که به آن عادت دارید، انجام دهید. دیگر نمیتوانید برای یافتن کار به کارفرمای خود تکیه کنید؛ باید همهی این مسئولیتها را خودتان بر عهده بگیرید. اگر بهدنبال استقلال بیشتر در حرفهی خود و همچنین رشد بالقوهی کسب و کارتان هستید، یا اگر مدتی بیکار ماندهاید، فریلنسینگ میتواند راه حل خوبی برای شما باشد. یک فریلنسر از خودمختاری بیشتر و به طور کلی کنترل بیشتری بر کار خود بهره مند خواهد شد، و انتخاب چند پروژهی فریلنسری این امکان را فراهم میکند که در شرایط سخت، با فشار بیشتر، مزایای مالی بالاتری بهدست آورید.
قبل از خواندن این نوشته توصیه میشود نوشتههای زیر را نیز مطالعه کنید:
معایب و مزایای فریلنسری معماری
فریلنسر معماری چیست؟
قبل از این که بدانیم که آزادکاری معماری و یا فریلنسینگ معماری چیست، باید بین مالکیت انفرادی و آزادکار فرق قائل شویم. در واقع یک مالک انفرادی مجبور است برای ثبت شرکت خود و دستیابی به گزینه استخدام کارگران، مدارک مناسب را به مقامات محلی و ایالتی ارسال کند. اما به طور کلی فریلنسرها توانایی قانونی استخدام کارمندان را ندارند. البته ناگفته نماند که فریلنسر میتواند با ارائه اسناد و مدارک لازم پروانه کسب انتخاب کند، در این صورت حرفه او دیگر به عنوان خود اشتغالی ثبت نمیشود؛ بلکه به عنوان یک مالک انفرادی ثبت میگردد.
همچنین مشاغل مجرد مجبور هستند آدرس شغلی خود را ثبت کنند، اما فریلنسرها این فرصت را دارند که از هر جای کشور کار کنند. از این رو شما به عنوان یک فریلنسر معماری میتوانید در هر کجای دنیا کار خود را داشته باشید و مقید به شرکت و یا مکان خاصی نباشید. همچنین کار در خارج از کشور به نوع نیازهای هر ایالت بستگی دارد و به طور بالقوه شما را مجبور به درخواست ویزا و مجوزهای خاص میکند. شما اگر به عنوان یک شهروند اتحادیه اروپا شناخته شوید، برای کار در یک کشور در داخل اتحادیه اروپا به مجوز کار نیاز ندارید. پس میتوان گفت برای این حرفه در کشورهای خارجی جایگاه خوبی نیز مطرح است. معماران فریلنسینگ مشابه معماران معماری معمولی در یک مسیر حرفهای کمتر متعارف قرار دارند که مجموعهٔ خاصی از چالشها را با خود به همراه میآورد. مهم این است که فریلنسرها دارای برنامههای احتمالی و منابع درآمدی باشند که آنها را از شرایط سخت گذر دهد.
مزایای فریلنسینگ در معماری
اکنون بیش از هر زمان دیگری، دورکاری و کار انعطاف پذیر توسط شرکتها پذیرفته شده است، زیرا کار از خانه به یک امر عادی تبدیل شده است. فریلنسینگ در حال حاضر بسیار گسترده است و شرکتهای بسیاری در صنایع مختلف از خدمات فریلنسرها استفاده میکنند و معماران و تکنسینهای معماری به دلایل مختلف به فریلنسینگ روی میآورند.
معماری فریلنسینگ و استقلال
فریلنسینگ اغلب برای بسیاری جذاب است زیرا خودمختاری کار برای خودتان است. با فریلنسری شما این آزادی را دارید که با شرایط خود کار کنید، مشتریان و پروژههای خود را انتخاب کنید.
معماری فریلنسینگ و انعطاف پذیری
فریلنسینگ اغلب در روز کاری شما انعطاف پذیری را فراهم میکند. همچنان میتوانید از انعطاف پذیری در نحوهٔ انجام کار خود لذت ببرید. برای مثال، ممکن است ساعتهای خود را تقسیم کنید و در وسط روز استراحت طولانی تری داشته باشید، شاید دوست دارید صبح زود کار کنید و بعدازظهرهایتان آزاد باشد. هر چه که باشد، تا زمانی که کار را در بازه زمانی توافق شده انجام دهید، مشتریان شما راضی خواهند بود.
معماری فریلنسینگ و حق انتخاب
فریلنسرها از نظر فنی میتوانند انتخاب کنند که با چه کسی و در کدام پروژه کار کنند. در حالی که این درست است، در روزهای اولیه، ممکن است شما نتوانید آن قدر قدرت انتخاب داشته باشید و باید آنچه را که میتوانید به مرور انجام دهید، اما در طولانی مدت، میتوانید امیدوار باشید که با مشتریانی که از کار کردن برای آنها لذت میبرید و پروژههایی که شما را هیجان زده میکنند، روابط خوبی ایجاد کنید. اگر به دنبال شروع کار شخصی خود هستید بعد از کسب تجربه کافی، فریلنسری میتواند راه مناسبتری از کار ثابت در جهت هدف شما است.
معایب فریلنسینگ در معماری
در حالی که شما از آزادی کاری بهرهمند خواهید شد، مطمئناً مشاغل آزاد دارای معایبی هستند که باید قبل از انجام این انتقال در نظر بگیرید.
ترس از پیدا نکردن پروژه و تنها بودن
تبدیل شدن به یک معمار فریلنسر میتواند ترسناک باشد. شما اساسا در حال راه اندازی کسب و کار خود هستید، خواه یک تجارت انفرادی باشد یا یک شرکت محدود، این مسئولیت تنها بر عهده شماست که مطمئن شوید پول کافی در ماه به دست میآورید. راهاندازی یک شرکت به تنهایی میتواند هیجانانگیز و عالی باشد، اما همچنین میتواند هنگام حرکت در قلمرو جدید استرس و دلهره آور نیز است.
کار و مسئولیت اضافی
مسئولیت کامل یافتن کار، اطمینان از تنظیم صحیح حسابداری و بیمه، پیگیری صورتحساب مشتریان و… میتواند استرسزا شود. علاوه بر این، بسیاری از وظایف اضافی وجود دارد که باید انجام دهید که هنگام کار در یک موقعیت شغلی معمولی مجبور به انجام آنها نخواهید بود. به این دلایل، ممکن است در نهایت ساعات بیشتری را برای انجام تمام وظایف خود، علاوه بر کارهای طراحی که برای مشتریان خود انجام میدهید، کار کنید.
فراز و نشیبهای کار فریلنسری
ممکن است دورههای زمانی وجود داشته باشد که در آن هیچ کاری نداشته باشید، در حالی که دورههای دیگر ممکن است بسیار شلوغ باشید. مهم است که بتوانید از نظر مالی برای دورههای آرامتر برنامه ریزی کنید، مطمئن شوید که همیشه مقداری سرمایه را برای دورههایی که کمتر مشغول هستید کنار بگذارید.
مسئلهٔ مدیریت زمان
به عنوان یک فریلنسر، مدیریت زمان و انتظارات مشتریان به عهده شما است. شما به راحتی میتوانید به همه چیز بله بگویید، اما مدیریت زمان و انتظارات مشتریانتان دشوار است.
تجارت انحصاری یا شرکت محدود
تبدیل شدن به یک فریلنسر به این معنی است که باید از حسابها و مسئولیتهای مالیات بر درآمد خود مراقبت کنید. بنابراین اولین چیزی که باید در نظر بگیرید این است که با یک حسابدار صحبت کنید تا شما را درباره تأسیس شرکت و ضوابط آن راهنمایی کند.
معماری فریلنسینگ و مسائل مربوط به بیمه
یکی دیگر از عوامل مهم برای فریلنسری این است که اطمینان حاصل کنید که تمام بیمههای مناسب برای انجام کار خود را دارید و اطمینان حاصل کنید که با یک مشاور حرفهای صحبت میکنید تا بیمه متناسب کاری را که انجام میدهید دریافت کنید.
حل مشکلات فریلنسری
همانطور که پیشتر اشاره شد، در زمینه فریلنسری مشکلات زیادی از قبیل کاهش همکاری فرد با همکاران و از دست دادن تجارب آن، نرخ انجام کار و… وجود دارد. از این رو برای دور زدن این مشکلات، به فریلنسرها خصوصا فریلنسینگ معماری توصیه میشود چند دستورالعمل اصلی را دنبال کنند:
ایجاد روابط و مشارکتها
اگرچه در حال حاضر وبسایتها و سایتهای فریلنسری معماری زیادی هستند که به شما کمک میکنند در آنها کار پیدا کنید، اما بهتر است شما روشهای دیگر پیدا کردن شغل را نیز به کار گیرید. شما میتوانید از طریق شبکهها، ارتباطات و روابط با معماران دیگر، شرکتهای ساختمانی و سازندگان با همکاران و همکاران سابق خود در تماس هستید و یا به انجمنهای حرفهای بپیوندید و در پروژههای جدید همکاری کنید. این نوع روش یافت شغل به شما کمک خواهد کرد که از تجارب زیادی در این حرفه برخوردار شوید.
تعیین نرخ
یکی از اشتباهات رایجی که فریلنسرها برای انجام خدمات خود انجام میدهند، دریافت دستمزد کم است که در نتیجه استاندارد را برای کل جامعه فریلنسر کاهش میدهد. شما به عنوان فریلنسر معماری قراردادی تنظیم کنید که تضمین میکند مستقل از توسعه پروژه حقوق دریافت خواهید کرد. پروژههای ساختمانی اغلب ماهها بهطول میانجامد. از این رو شما اگر خدمات طراحی برای کارفرمایی را ارائه میدهید و خود را به پروژهای متعهد میدانید، میتوانید هزینهٔ ماهیانه یا پرداخت اقساطی را برای خدمات خود مطالبه کنید. در این صورت حتی در مواقعی که شرکت به شما نیازی ندارد یا اگر پروژه به اضافهکاری برسد، حقوق دریافت خواهید کرد.
حفاظت از کار
شما بهعنوان یک فریلنسر باید سعی کنید خیلی حرفهایتر رفتار کنید. تا زمانی که به شما حقوق داده نشده است نسخههای قابل استفاده دیجیتالی کار خود را به کسی ندهید. همچنین اگر چیزی را بخشیدید، باید مطابق با قرارداد شما باشد. نسخههای فقط خواندنی پروندههای خود را فقط با امضا در اختیار افراد قرار دهید. همچنین مطمئن شوید که به مالکیت معنوی مشتریان خود احترام میگذارید. سرقت پروژهها، نقض مقررات تألیف و رد کردن کار دیگران بهعنوان کار خود و… چندان اخلاقی نیست و در طولانی مدت کار شما را مختل خواهد کرد. بهتر است بدانید که راهاندازی مشاغل آزاد با اداره یک شرکت تفاوت چندانی ندارد. شما برای رقابت با دیگران در کار آزاد به مهارت، استراتژی بازاریابی مناسب و روابط خوب احتیاج دارید. مجموعه این مهارتها به شما کمک خواهد کرد که در آینده شرکتی حقیقی را بنا کنید و با آگاهیهای مدیریتی آن را پیش ببرید.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۲ دیدگاه