مهندسی دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی
مهندسی دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی
مهندسی دکوراسیون داخلی یکی از شاخههای تخصصی رشته مهندسی معماری است که در حال حاضر بازار کار بسیار خوبی دارد. مهندسی دکوراسیون داخلی امروزه به یکی از رشتههای پرطرفدار در دانشگاه تبدیل شده است. کسانی که در رشتهای غیر از طراحی دکوراسیون داخلی تحصیل نمودهاند اما به این رشته علاقهمند هستند و دوست دارند که با اصول و کلیات آن آشنا شوند میتوانند از دورههای آموزش آزادی که در موسسات برگزار میشود استفاده نمایند. در ادامهی نوشته قصد داریم در خصوص شغل طراحی دکوراسیون داخلی بیشتر صحبت نماییم.
قبل از خواندن این نوشته توصیه میشود نوشتههای زیر را نیز مطالعه کنید:
مهندسی دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی
طراح دکوراسیون داخلی کیست؟
طراح دکوراسیون داخلی کسی است که در این شغل وظایف گوناگونی را بر عهده میگیرد. مانند برنامه ریزی، تحقیق، هماهنگی، مدیریت پروژههایی که در دست دارد، ایجاد و تولید برخی لوازم، طراحی، بازرسی و نظارت بر پروسه و کیفیت انجام کار و همچنین ارتباط با مشتریها.
وظایف اصلی طراح دکوراسیون داخلی
- ملاقات با مشتریان هدف برای آگاهی از نیازها و نظرات آنها در خصوص طراحی.
- ایجاد طرحها مطابق با مواردی همچون نیازهای مشتریان، بودجه آنها و نوع ساختمان.
- تهیه طرح اولیه و کلی برای نشان دادن به مشتریان و دریافت بازخورد از آنها.
- راهنمایی و مشاوره دادن به مشتریان در مورد رنگهای مورد استفاده در فضا، پارچهها، وسایل و حتی مبلمان.
- ایجاد طرحهای نهایی به وسیلهی نرمافزارهای رایانهای.
- مشخص نمودن زمان بندی و تخمین هزینههای پروژه.
- تهیه مبلمان، پارچهها، کف پوشها و پوشش دیوارها در صورت لزوم.
- نظارت دقیق بر نصب و اجرای طرحها.
- بازدید نمودن از پروژه برای اطمینان حاصل نمودن از رضایت داشتن مشتری.
آینده شغلی مهندسی دکوراسیون داخلی
یک طراح داخلی میتواند به اشکال مختلفی به استخدام در آید. به عنوان مثال طراح داخلی میتواند در شرکتهایی فعالیت نماید که در حوزهی طراحی داخلی مشاوره میدهند. فرد طراح میتواند صرفا با دادن ایدههای جالب و خلاق در طراحی داخلی کسب درآمد نماید. علاوه بر آن میتواند به شکل مستقل نیز کارکرده و یا به صورت پروژهای با شرکتهای طراحی قرارداد ببندد. در صورت داشتن تجربه بیشتر میتواند به کارهایی مانند طراحی صحنه تئاتر، طراحی نمایشگاهها و… نیز بپردازد. از آنجایی که تعداد اساتید در حوزهی معماری و طراحی داخلی در دانشگاههای کشور بسیار کم است آن دسته از کسانی که به تدریس علاقه مندند میتوانند وارد این حوزه شوند و دروس مربوط به رشتهی معماری و شرکت معماری داخلی را در دانشگاهها تدریس نمایند. حوزه معماری داخلی در منازل، شرکتها و… در سالهای اخیر از سوی مردم مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. به دنبال آن بازارکار بهتری نیز پیش روی طراحان داخلی خواهد بود. البته با توجه به رقابت شدید در این شغل، افرادی که دانش، تخصص، مهارت و تجربه لازم و کافی را دارند، میتوانند در این بازارکار موفق شده و درآمد خوبی کسب کنند.
تفاوت بین معمار داخلی، طراح داخلی و دکوراتور داخلی چیست؟
یک معمار داخلی ساماندهی فضاها را بر عهده دارد و درواقع تعیین میکند که هریک از فضاها در کدام قسمت قرار گرفته و به چه شیوهای ایجاد شود. سپس در مرحله بعد طراح داخلی با شناخت و شناسایی افکار مردم و با استفاده از آنها فضاهایی کاربردی و جذاب طراحی میکند. اما دکوراتور تنها وظیفه دارد طرحها را اجرا نموده و در واقع مدیر اجرایی یک پروژه است. یک دکوراتور از زمانی که پروژه را بر عهده میگیرد تا زمانی که آن را تحویل کار فرما یا مالک میدهد، به چیزی جز اجرا کردن و انجام پروژه طبق برنامه ریزیهای انجام شده فکر نمیکند و صرفا اجرای یک پروژه را بر عهده دارد.
رشته طراحی دکوراسیون داخلی برای ورود به دانشگاه
شاید بتوان گفت طراحی دکوراسیون داخلی یکی از پرطرفدارترین رشتهها برای ورود به دانشگاه است. این رشته هم در داخل و هم در خارج از ایران دارای طرفداران بسیاری است. حال سوال این است که برای ورود به این رشته باید چه کاری انجام دهیم؟ برای ورود به این رشته پرطرفدار میتوانید هم از طریق دبیرستان رشته ریاضی فیزیک و هم از طریق رشته هنر و همچنین از طریق آموزشگاههای معتبری که این رشته را آموزش میدهند اقدام نمایید.
رشته طراحی دکوراسیون داخلی چند واحد دارد؟
۱۱۴ واحد دروس اختصاصی، ۲۱ واحد دروس عمومی و ۱۴ واحد اصلی به همراه پایان نامه را باید بگذرانید تا مدرک آکادمیک این رشته را دریافت کنید. این رشته فقط در دانشگاههای خاصی ارائه میشود که در دفترچه انتخاب رشته به آنها اشاره شده است.
با تحصیل در رشته طراحی دکوراسیون داخلی چه مهارتهایی کسب میکنیم؟
آشنایی با روحیات مشتریان و افزایش دقت کار، طراحی مطابق با نظر مخاطب (مشتری) که شامل زمان، هزینه، نحوه اجرا و همچنین مشاوره در تمامی بخشها میشود. این موارد شامل طراحی فضای داخل خانه یا محیط تعیین شده است، طراحی و ساخت نمونههای اولیه بصورت ویدئو و عکس و یا ساخت نمونه طرح نهایی برای جلب رضایت مشتری، ارائه مشخصات اجرایی پروژه با توجه به شرایط شکل گرفته و تعیین زمان، هزینه و نحوه اجرای کار تا پایان، سفارش و نظارت بر تهیه لوازم اجرای کار با توجه به تشریفات و توضیحات قید شده در تفاهم همکاری با مشتری، نظارت بر اجرای تمامی مراحل طرح، تکمیل و تحویل نهایی پروژه با توجه به موارد تعیین شده و در نهایت جلب رضایت و اطمینان مشتری است.
بزرگترین مشکل (ایراد) رشته طراحی دکوراسیون داخلی چیست؟
شاید بتوان گفت بزرگترین مشکل کسانی که وارد این رشته میشوند، تعداد زیاد رقبا و فارغالتحصیلانی است که به این رشته دوستداشتنی وارد میشوند. هر چند وضعیت باقی رشتههای دانشگاهی هم به همین صورت است، اما در این رشته با رویکارآمدن موسساتی که در زمینه طراحی دکوراسیون آموزش میدهند و مدارک معتبری هم ارائه میکنند، تعداد فارغالتحصیلان و همچنین کسانی که دارای مدارک از آموزشگاههای معتبر هستند افزایش یافت. در صورتیکه عرضه از تقاضا برای این رشته بیشتر شد و کمبود اشتغال در این رشته باعث شد دفاتری هم برای اشتغال افراد ایجاد شود. در نتیجه این امر هم انتخاب طراح دکوراسیون برای مشتریان بسیار دشوار شد. مواردی که در بالا اشاره شد، باعث به وجود آمدن یک رقابت بسیار دشوار شده است. به همین دلیل بسیار مهم است تا زمانی که شما وارد این بازار کار میشوید، چیزی متفاوتتر و خاصتر از بقیه برای عرضه به مشتری خود داشته باشید.
درآمد رشته طراحی دکوراسیون داخلی
درآمد رشته طراحی دکوراسیون داخلی همانند سایر رشتههای آکادمیک، کاملا وابسته به خود شخص است. برای مثال هر چقدر که شما سابقه کار بالاتر، مهارت ارتباط با مشتری بهتر و مهارتهای شغلی بیشتری داشته باشید، درآمد شما هم زیادتر است و مشتریان بیشتری هم خواهید داشت. از دیگر مزایای این رشته خود اشتغالی است. به این صورت که فرد خودش میتواند یک دفتر کار با چند کارمند افتتاح کرده و با تبلیغات صحیح، مشتری خود را جذب نماید و اگر هم سرمایه اولیهای ندارد میتواند به صورت فریلنسر پروژه بگیرد و انجام دهد.
چه کسانی در رشته مهندسی دکوراسیون داخلی موفق میشوند؟
برای موفقیت در این رشته درست همانند رشتههای دیگر لازم است که فرد از یک سری ویژگیها ومهارت هایی برخوردار باشد که یکی از مهم ترین آنها داشتن خلاقیت است. خلاقیت یکی عوامل موثر در یک شرکت دکوراسیون داخلی خوب است. طراح داخلی باید از خلاقیت خود در تطبیق مناسب ویژگیهای کاربا نیاز مشتری استفاده کند در شغل طراحی داخلی عوامل بسیار زیادی دخیل هستند. برای اینکه کار طراحی داخلی به خوبی انجام شود لازم است که فرد بتواند تمامی این عومل را مد نظز قرار داده و به آنها توجه کند تا در نهایت کار به خوبی انجام شود.
مهارت طراحی و مدل سازی کامپیوتری
همانطور که میدانید بخش اعظم کار معماری داخلی توسط نرمافزارها و برنامههای کامپیوتری انجام میشود و به همین علت لازم است که فرد حتما از مهارت قابل توجهی در کار با نرمافزارهای مربوطه برخوردار باشد.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه