طراحی داخلی اراک
طراحی داخلی اراک
هنر طراحی داخلی
توجه به هنر طراحی داخلی و طراحی دکوراسیون امری بسیار مهم و حیاتی است، که باید به عنوان یک علم آمیخته با هنر مورد مطالعه و تحقیق قرار گیرد. چراکه بدون شک فضایی دل انگیز برای استراحت می تواند کمک شایانی به حفظ تعادل روحی و فکری ما بکند. دکوراسیون، طراحی و معماری داخلی، تفاوت در چیست؟ در این سعی داریم با زبانی ساده و در قالبی بسیار کوتاه تعریفی از طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی را برای شما شرح دهد و از مهارت طراحان داخلی با شما سخن گوییم.
طراحی داخلی اراک
طراحی داخلی چیست؟
طراحی داخلی (Interior design)، هنر یا پروسه طراحی فضاهای داخلی است که اغلب فضاهای بیرونی یک اتاق یا ساختمان را نیز شامل میشود طراحی داخلی ساختمان مختص به خانه های بزرگ اشرافی نیست بلکه به تمامی اقشار جامعه با هر نوع درآمدی تعلق دارد. طراحی داخلی، هنر و علم درک رفتار افراد است تا به خلق فضاهای کاربردی داخل یک ساختمان منجر شود. درست است که شما فرد با سلیقه ای هستید اما طراحان داخلی، تخصص و استعداد ویژهای برای به اجرا در آوردن سلیقه و نظر شما به بهترین نحو دارند. شما با مراجعه به طراحان داخلی و دکوراتورها می توانید از هزینه های اضافی و اشتباهات فاجعه بار جلوگیری کنید و از زیبایی دکوراسیون منزل تان مطمئن باشید. به گفته کارشناسان در مجموعه دکوطرح هدف اصلی طراحی داخلی بهینه سازی فضا در کنار زیبایی است که با رعایت کردن اصول، بایدها و نبایدها فضایی مملو از آراستگی و راحتی را به ارمغان می آورد. طراحی داخلی، فرآیند طراحی کامل نمای داخلی یک فضا، با در نظر داشتن مواردی مثل طراحی کف، پنجرهها، درها، دیوارها، نورپردازی، اثاثیه و دیگر بخشهاست. هدف از هنر طراحی داخلی، عموما فراهم کردن محیطی راحت و از منظر زیباییشناسی دلپذیر است که خواستهها و انتظارات صاحب آن را برآورده میکند. در واقع طراحی داخلی ترکیبی از هنر و مهندسی است.
طراح داخلی کیست؟
طراح داخلی باید از مهارت کافی برخوردار باشد تا محیط داخلی که خلق میکند؛ کاربردی، ایمن و منطبق با کدهای ساختمان، قوانین و نیازها باشد. تحقق این ویژگیها در پس انتخاب رنگ، مبلمان و اعمال دانش طراح در راستای بهبود نقشه ساختمان، بارهای اشغالی و قواعد طراحی بادوام، قرار میگیرد. برای کسب دانش و هنر طراحی داخلی علاقه مندان می توانند در آموزشگاه های طراحی داخلی یا معماری داخلی تحصیل نمایند. طراحان داخلی باید از طیف وسیعی از رشته های مختلف، از جمله معماری، دکوراسیون و غیره آگاه باشند.
وظایف طراح داخلی
- ملاقات با مشتریان برای آگاهی از نیازها و نظرات آنها
- ایجاد طرح ها مطابق با نیاز مشتریان، بودجه آنها و نوع ساختمان
- تهیه طرح اولیه برای نشان دادن به مشتریان
- مشاوره دادن به مشتریان در خصوصرنگ ها، پارچه ها، وسائل و مبلمان
- ایجاد طرح های نهایی با کمک برنامه های کامپیوتری
- مشخص کردن زمان بندی و تخمین هزینه های پروژه
- تهیه مبلمان، پارچه ها، کف پوش ها و پوشش دیوار ها در صورت لزوم
- نظارت بر نصب و اجرای طرح ها
- بازدید از پروژه برای اطمینان از رضایت داشتن مشتری
طراح داخلی معمولا افرادی را برای انجام کارها در ساختمان ها استخدام کرده و خود بر آنها نظارت دارد.
دکوراسیون داخلی چیست؟
هماهنگ سازی طراحی شده برای به جلوه درآوردن رنگ ها اثاثیه و سایر اشیاء در یک اتاق یا ساختمان به صورت هنرمندانه! دکوراسیون داخلی حلقه اتصال بین دو علم معماری و طراحی داخلی است این رشته از یک طرف مانند علم معماری با ساختمان و عناصر اجزاء تشکیل دهنده آن ارتباط دارد و از طرف دیگر همانند طراحی داخلی بر فضای داخلی تمرکز دارد. براساس معنی مندرج در لغت نامه آکسفورد، دکوراسیون داخلی عبارت است از: «هماهنگ سازی طراحی شده برای به جلوه درآوردن رنگها، اثاثیه و سایر اشیاء در یک اتاق یا ساختمان به صورت هنرمندانه». بر این اساس همه ما هنگامی که خانه خود را تزئین و درباره بهترین چیدمان مبلمان منزل مان فکر میکنیم، نقش یک دکوراتور داخلی را بر عهده میگیریم. با اینهمه، طراحی و دکوراسیون داخلی همانند سایر هنرها، دارای سبک و ریزه کاریهای متفاوتی است که براساس سلیقه ها و نیازهای دوران، دستخوش تغییر میشوند. معماری داخلی، در واقع طراحی یک فضای جدید داخلی برای خانه ها و یا هر محیطی است، فضایی که می تواند ثابت یا به اصطلاح فیکس شود. این عبارت را همچنین برای طراحی ابتدایی و نقشه اولیه مورد استفاده برای فضاهای داخلی ساختمان هم به کار می برند. نقشه ای که طراحی نهایی کار، یا تاکید بیشتری بر نسخه اولیه آن است، یا با تغییر کاربری انجام می شود. گاهی هم طراحی های ابتدایی نسبت به نسخه اولیه تغییرات چشمگیری می کنند تا مناسب استفاده های جدید و تطبیقی از ساختمان باشند. این تغییرات می توانند بخشی از «معماری پایدار» باشند، شیوه ای از معماری که در آن منابع با استفاده از بازیافتِ ساختارهای معماری از طریق بازطراحیِ تطبیقی، حفظ و نگهداری می شوند.
آیا معماری داخلی همین یک تعریف را دارد؟
معماری داخلی که معمولا با هنر طراحیِ محیطی یکسان دانسته می شود، همچنین می تواند تعریفی از فرایندی باشد که با آن، فضای داخلی ساختمان ها طوری طراحی می شوند که تمام جنبه های استفاده انسانی از آن را تحت پوشش قرار بدهند. اما تعریف ساده آن، می تواند طراحی داخلی یک فضا با استفاده از عناصر معماری باشد. اما این مفهوم چه تعریف های دیگری دارد؟ علم و هنر طراحی و ارتقاء ساختمان ها و فضاهای داخلی، در هماهنگی با دیگر عناصر فیزیکی مربوط، توسط یک معمار آموزش دیده. کسب و کار یک معمار داخلی؛ کاری که معماران با آن خدمات حرفه ای را در رابطه با طراحی و ساخت فضای داخلی یک ساختمان، ارائه و اجرا می کنند و اهداف خاصی دارد که آن را با کاربرد و شیوه سکونت افراد داخلش، هماهنگ می سازد. یک عبارت کلی برای توصیف فضای داخلی ساختمان و عناصر فیزیکی مربوط به آن. یک سبک یا روش طراحی و ساخت برای فضای داخلی ساختمان و عناصر فیزیکی مربوط به آن.
مفهوم معماری داخلی چیست؟ بازسازی ها را چه کسانی انجام می دهند؟
با وجود این که سلسله مراتب فضاهای یک ساختمان، همیشه توسط اولین معمار آن تعیین می شوند، نسخه های بعدی این فضاها ممکن است اینطور نباشند و ساختارهای قدیمی تر توسط معماران نسل جدید، با توجه به نیازهای جوامع و رشد شهری بازسازی شوند. این بازسازی معمولا کاربرد و کانسپت فضا را هم عوض می کند و به نوعی تایید این فرضیه حساب می شود که یک ساختمان، هیچوقت کامل و غیر قابل تغییر نخواهد بود. یک ساختمان با همه تغییراتش، ممکن است از بیرون مثل قبل به نظر برسد اما فضاهای داخل، کاملا متفاوت هستند. به خاطر همین، معمار داخلی نه تنها باید به قرارگیری ساختمان در بستر فیزیکی و اجتماعی-سیاسی مناسب خودش حساسیت داشته باشد، بلکه باید به نیازهای موقتِ صاحبان و کاربران آن هم توجه کند. در این مفهوم، اگر ساختمان «استخوان بندی مناسبی» داشته باشد، ایده ابتدایی معماری، اولین سنگ بنای تغییرات سلسله مراتبی آن خواهد بود و بقیه باید همان ایده را دنبال کنند.
این روزها در شهرها ساختمان های زیادی هستند که تغییر کاربری داده اند. ساختمان هایی که برای مثال، یک بانک بوده اند و الان رستوران اند. یا کارخانه های صنعتی که این روزها آپارتمان های مسکونی شده اند، یا حتی ایستگاه های راه آهنی که حالا به عنوان یک گالری هنری مورد استفاده قرار می گیرند. هر کدام از این ساختمان ها، طوری در حافظه جمعی شهروندان نقش بسته بودند که تغییراتشان (با وجود نفع اقتصادی) خیلی هم مطلوب نبود. البته نباید فراموش کرد که ساختمان ها ممکن است در آینده هم دچار تغییرات زیادی شوند. اما هر کدام از این تغییرات، نیاز به تخصص تکنیکی و تکنولوژیکی در حوزه خاص خودش دارد که مشخص می کند ساختمان در چرخه زندگی خودش، تا چه میزانی دچار تغییر خواهد شد. یکی از موفق ترین نمونه های این بازسازی، شهرک گازومتر در وین است. در این پروژه، گازومتر ها یا گازسنج های عظیم در اواخر دهه نود بازسازی شدند و تا امروز، به عنوان مراکز فرهنگی – هنری مورد استفاده شهروندان هستند. همچنین نیروگاهِ تقریبا صد ساله باترسی (Battersea) در بریتانیا هم با استفاده از بازسازی تطبیقی در حال تبدیل شدن به یک مجموعه بسیار بزرگ مسکونی، تفریحی و تجاری است.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه