خدمات طراحی داخلی در همدان
خدمات طراحی داخلی در همدان
خدمات طراحی داخلی در همدان
اهمیت طراحی داخلی در خانه
معماری داخلی نقش عمدهای در کیفیت فضای ساختمان ایفا میکند. نحوه چیدمان و تقسیمبندی فضا، جنس و رنگ پوشش سطوح (کف، سقف و دیوارها)، نورپردازی، مبلمان و مجموعه عوامل مؤثر دیگر تعیینکننده زیبایی و کارآیی فضاهای داخلی هستند. امروزه تأثیر معماری داخلی بر آرامش (مجموعه هنجارهای عصبی)، راندمان (در فضاهای اداری)، اثر بخشی (در فضاهای تجاری) بسیار بدیهی و لازم به نظر میرسد. از سوی دیگر معماری داخلی به لحاظ معیارهای روانشناسی اهمیت بسیاری دارد. میزان امنیت، صمیمیت، شور و هیجان و آرامش موجود در یک فضا را میتوان با راهکارهای مناسب تشدید یا تضعیف کرد. باید دانست که هر کدام از انسانها دارای تعلقات ذهنی و روحی خاصی هستند که پاسخگویی به نیازهای آنها در معماری داخلی در اولویت قرار میگیرد. افراد موفق در این صنعت اظهار میدارند قابلیت متعادل کردن عملکرد با زیبایی، تعیینکننده موفقیت یک طراح داخلی است. با وجود پیچیدگی کار، آنان که بهخوبی از عهدۀ آن برمیآیند بسیار راضی و خشنودند.
عملکرد فضا در طراحی داخلی
اولین عنصری که در بدو امر باید مدنظر قرار گیرد عملکرد و نحوه استفاده از فضای داخلی است. یک چهار دیواری میتواند به عنوان اطاق خواب، نشیمن، اطاق بچه، آشپزخانه، سالن ورزش، فروشگاه یا اداره شخص معین برای فعالیت مشخص قرار گیرد. ضروری است با استفاده از عواملی چون نورپردازی و چیدن مبلمان تقسیم گردد تا عملکرد هر یک دقیقاً مشخص شود.
آسایش در طراحی داخلی
در نظر گرفتن آسایش ساکنان خانه بیش از زیبایی در دکوراسیون واجد اهمیت است. اطاق زیبا اما غیرقابل استفاده تدریجاً به جایگاه ارواح بدل میگردد! محل کار، زندگی یا استراحت چنانچه شرایط مناسب و راحتی فراهم ننماید دارای فضای سنگین و کسالتبار شده افراد را از خود گریزان خواهد نمود. نقش عمده معماری و تزئین داخلی در حقیقت ایجاد محیطی مناسب برای زیستن و فعالیتهای انسانی است.
ویژگیها در طراحی داخلی
منظره اطاق، میزان نور طبیعی و خصوصیات معماری ساختمان از دیگر عواملی هستند که قبل از شروع تزئین باید مدنظر قرار گیرند. این عوامل اجزای ثابتی را تشکیل میدهند که تغییر آنها و پس از اتمام کار دیگران امکانپذیر نیست. لذا ترکیببندی را طوری باید انجام داد که از جنبههای مثبت این ویژگیها حداکثر بهرهبرده شود.
نقشه در طراحی داخلی
انجام کار چه در ساختمانی نو و چه تغییر دکور یک ساختمان کهنه است باید با در نظر گرفتن شکل فضا و پیاده کردن نقشه آن صورت گیرد. کشیدن نقشه یکی از ضروریترین اقدامات است. مبلمان یا تغییر رنگ روی نقشه امری ساده و بدون خرج است اما ارتکاب هر اشتباه پس از اتمام کار به قیمت صرف هزینه اضافی و دوبارهکاری است. نقشه نه تنها فضای قابل استفاده را پیشاپیش نمایش میدهد، بلکه به کمک آن میتوان تعداد و اندازه اثاثه مورد نیاز را نیز مشخص کرد.
نور در طراحی داخلی
ضمن کشیدن نقشه مناطقی که از آنجا نور طبیعی به داخل تابیده میشود و نواحی تاریک، همچنین تعداد چراغهای سقفی و آباژور با تعیین محل دقیق آنها لازم است مشخص گردند. محاسبه روشنایی عمومی و نقاطی که احتیاج به نور بیشتری برای مطالعه یا کار دارند واجد اهمیت خاصی است.
رنگ در طراحی داخلی
همواره لازمهی دریافت نتیجهای مطلوب از انجام هر نوع کار عملی، وجود اطلاعات و آگاهی لازم تئوری در آن زمینه است. ما در این متن سعی کردهایم اطلاعاتی را با همین موضوع و هدف ارائه دهیم. رنگها در دو بستر اصلی در محیط حضور مییابند:
پوششهای اصلی فضاها شامل دیوارها، کفها، سقفها و درها.
لوازم دکوراسیون شامل مبلمان، پردهها، فرش و…
در مقام مقایسه این دو قالب با هم، به لحاظ نقش دکوراسیونیشان در محیط، پوششهای فضا از اهمیت بیشتری برخوردار هستند زیرا که نسبت به لوازم دکوراسیونی ثابتتر بوده و به گونهای نقش پسزمینه را برای آن لوازم اجرا میکنند. در میان این پوششها، دیوارها به جهت وسعت حضورشان در فضا، جایگاه ویژهای داشته و میزان تأثیرگذاریشان بر دیگر لوازم دکوراسیونی بسیار چشمگیرتر است. گذشته از موضوع تأثیر بر روی دیگر لوازم محیط، دیوارها و رنگ انتخابشان در تغییر وسعت و نور فضا نیز بسیار مؤثر است.
سطوح در طراحی داخلی
سطوح اصلی اتاق شامل سقف و کف و دیوارها است؛ پردهها، روکش مبل و صندلی، سطح درها و پنجرهها نیز سطوح کوچکتر را تشکیل میدهند. رنگ، نقش، بافت در بزرگ یا کوچک جلوه دادن اتاق مؤثر است. نقوش درهم و رنگهای تند بر سطوح مذکور قدرت جلب توجه بیشتری داشته و فضا را شلوغ و کوچک خواهند کرد. طاقچهها، رفها، ارسیها، هشتیها، حوضها و باغچهها تنها شماری از عناصر کالبدی طراحی داخلی در ایران هستند. روش معماران گذشته ایرانی در بهکارگیری این عناصر، در راستای آن بوده تا از جذابیت فرم کاسته شود و به غنای فضا افزوده گردد. این همان هندسه همراه با تزئینات است.
کفپوش در طراحی داخلی
جهت پوشش کف آپارتمان از مصالح گوناگونی میتوان بهره گرفت. (از جمله سرامیکها، پارکتهای طرح چوب، موکت و…) اگر قصد تعویض کفپوش ساختمان را داشته باشید، در صورت استفاده از سرامیک میبایست در انتخاب رنگ آن دقت زیادی شود، زیرا استفاده از رنگهای تیره در کف، فضا را فشردهتر نشان میدهد. معمولاً استفاده از رنگهای بسیار روشن مثل سفید نیز معایبی به همراه دارند، یکی از معایب آن یکدست شدن فضا است که جهت برطرف کردن یکدستی آن میتوان از یک قالیچه در زیر میز مبل استفاده کرد. یا اینکه در میان سرامیکها طرحهایی با رنگهای متفاوت را بهکار گرفت. در صورت استفاده از پارکت نیز میبایست نکات گفتهشده را رعایت نمود و رنگهای روشن طرح چوب را انتخاب کرد.
شش قانون اساسی در طراحی داخلی همدان
رابرت فراست، شاعر آمریکایی، معتقد است «خانه همانجایی است که وقتی قرار است به آن برگردیم، همه اجزایش آدم را به سمت خودش میکشد.» سویههای معنوی را اگر کنار بگذاریم، قطعاً یکی از این اجزایی که آدم را به سمت خانهاش میکشد، سلیقهای است که در چیدمان اجزای خانه بهکار رفته است. این چند قدم را بردارید تا به یک دکوراسیون مطلوب و درعینحال شخصی دست پیدا کنید.
از نصب تابلوهای کوچک روی دیوارهای بزرگ اجتناب کنید. با این کار هم از ارزش اثر هنری کم میشود و هم دیوار خانه کوچک به نظر میرسد. تابلوهای هنری باید دوسوم پهنای دیوار را پوشش دهند تا بشود آنها را یک عنصر دکوراتیو به حساب آورد.
اگر میخواهید دیوارهای اتاقتان مرتفع به نظر بیاید، از چندین تابلوی عمودی در کنار هم استفاده کنید. اگر دوست دارید دیوارهای اتاقتان پهن و طولانی به نظر آید، چندین تابلوی افقی را در کنار هم قرار دهید.
قبل از انجام رنگآمیزی نهایی، از علاقهتان به رنگ مورد نظر مطمئن شوید. شاید بد نباشد که آن را در جای کوچکی امتحان کنید و زمانی که از شدت روشنی، تیرگی و یا درخشندگی رنگ اطمینان حاصل کردید آن را برای کل دیوارها بهکار ببرید. بهتر است امتحان رنگ را در زیر همان نوری انجام دهید که بیشترین زمان را با آن سپری میکنید.
نورها میتوانند روی رنگها تأثیر بگذارند. برای مثال، نورهای زرد مقداری گرما و زردی به رنگ اضافه میکنند. در مقابل، نورهای سفید، باعث اضافه شدن کمی رنگ آبی به دیگر رنگها میشوند.
استفاده از تابلوهای نقاشی به هماهنگی و زیبایی خانه بسیار کمک میکند، ولی به هنگام نصب این تابلوها باید در نظر داشتهباشید که در ارتفاعی بالاتر و یا پایینتر از حد تعریفشده قرار نگیرند. حد تعریفشده نصب تابلوها در حقیقت همان میانگین قد افراد بزرگسال خانواده است، یعنی در فاصلهای مابین ۱۵۸ تا ۱۷۰ سانتیمتر از کف زمین. اگر قصد دارید مجموعهای از تابلوها را روی دیوار به نمایش گذارید، میتوانید این دامنه را به ۱۳۰ تا ۱۸۵ سانتیمتر گسترشدهید.
اگر میخواهید اتاقها بزرگتر از حد واقعی به نظر برسند، از رنگهای روشن و درخشنده استفاده کنید. اگر فضای وسیعی در اختیار دارید و میخواهید که کوچکتر به نظر برسد، رنگهای تیره بهکار ببرید.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه