خدمات طراحی داخلی بندرعباس
خدمات طراحی داخلی بندرعباس
سبک سنتی ایرانی، همان سبکی است که یادآور گذشته، سنت، عقاید، فرهنگ، آدابورسوم، سبک و طرز زندگی، نوع تفکر، اقلیم و خلاصه نگاه معمارانهی ایرانیان در سالهای نهچندان دور بوده است. درواقع، سبک سنتی ایرانی در معماری داخلی را میتوان ترکیبی از معماری اصیل ایرانی با طرحها و نقوش اسلیمی در نظر گرفت که طی سالها با سبک زندگی و اقلیم ایرانی گره خورده است. بهدلیل گستردگی سبک سنتی ایرانی، ما در دکوطرح به ویژگیهای کلی سبک سنتی ایرانی و معرفی برخی المانها و عناصر تشکیلدهندهی این سبک اشاره میکنیم. پس با شرکت معماری دکوطرح همراه باشید تا با ویژگیهای سبک سنتی ایرانی و طراحی داخلی بندرعباس و جنوب کشور بهطور کامل آشنا شوید.
قبل از خواندن این نوشته توصیه میشود نوشتههای زیر را نیز مطالعه کنید:
خدمات طراحی داخلی بندرعباس
نشانههای طراحی داخلی ایرانی
از نشانههای اصلی این سبک میتوان به استفادهی زیاد از مواد، متریال، المانها، الگوها و طرحهای طبیعی و الهامگرفته از طبیعت اشاره کرد. همچنین تناسبات دقیق فضا، بهکارگیری منطق و حکمت در معماری داخلی و خارجی فضا، انجام و رعایت محاسبات دقیق فنی، فرمها و پوششهای مناسب، تزئینات گوناگون و متعدد، استفاده از اشکال منظم هندسی از دیگر نشانههای اصلی این سبک بهشمار میروند که همه و همه در عین سادگی در کنار هم باعث خلق فضایی باشکوه شدهاند. بهطور کل، سبک سنتی ایرانی کاملاً تطبیقپذیر و منعطف است؛ بهطوریکه میتواند با سایر عناصر داخلی در فضا ترکیب شود تا یک ظاهر منحصربهفرد و خاص را در فضا ایجاد کند.
استفاده از رنگها و متریالهای طبیعی در سبک سنتی ایرانی بسیار مرسوم است. همچنین طرحها و ایدههای اصلی المانها و دکوراسیون موجود در فضا، همه و همه بهطور مستقیم یا غیرمستقیم از طبیعت الهام گرفته شدهاند. از ویژگیها و المانهای معماری مهم سبک ایرانی میتوان به طاقچهها و طاقهای درگاهها، ایوانهای رفیع، ستونهای بلند و استفاده از تیغهها و دیوارهای زیاد برای تأکید بر حریم خصوصی فضاها اشاره کرد.
معرفی مبلمان، اجزا، متریال، اکسسوری و دکوراسیون سبک سنتی ایرانی
قالی و فرش دستباف، کرسی، پشتی، مخدههای بزرگ، تختهای بزرگ بههمراه بالشتکهای بزرگ برای لمدادن، دیوارکوبهای قدیمی، سفال و ظروف سفالینه، مبلمان خاتمکاریشده، صندلیهای چوبی منبتکاریشده، در و پنجرههای ارسی، گلیم یا گبه، چراغهای نفتی، صندوقچههای بزرگ، مهرههای فیروزهای، سماورهای زغالی قدیمی، ظروف مسی، نقاشیهای دیواری، چوب، آجر، کاهگل، کاشیها و سرامیکهای پرطرح و نقش، آینه، پردههای کلفت سرمهدوزیشده، پشم و پارچههای طرحدار، پارچههایی با الگوهای بتهجقه، شمعدان، آبنما و یا حوضچههای کوچک بههمراه ماهی و گلهای شمعدانی که همگی مثالهایی از المانها و عناصر تشکیلدهندهی این سبک میباشند. چون اغلب این عناصر و تزئینات بهصورت دستساز و دستباف تهیه میشوند، امروزه تقریباً برای ایجاد و خلق فضاهایی با رویکرد سبک اصیل سنتی ایرانی، میبایست هزینهی بیشتری صرف شود. اصولاً فضای نشستن و دورهمی در سبک ایرانی بر روی زمین انجام میشده است که همهی افراد از پیر و جوان و کودک دور یک کرسی (در زمستان) و یا یک فرش (در تابستان) جمع میشدند و زندگی میکردند. اما بههرحال بعدها و با گذشت زمان و الهامگرفتن از فرهنگهای غربی و نیز ساخت مبلمان و تختهای نشیمن و لمیدن، این فضای دورهمی از کف اتاق به ارتفاع بالاتر انتقال یافت. چوب مبلمان اغلب با گرهچینی و نقوش منبتشدهی هندسی تزئین میشوند. در و پنجرههای مشبک و ارسی که با ابزارهای چوبی منبتشده و با استفاده از طرح و نقشهای هندسی و گرههای ایرانی، بههمراه شیشههای رنگی طراحی میشوند.
همچنین لازم به ذکر است که در سبک دکوراسیون سنتی ایرانی، دو عنصر فرش و کرسی دقیقاً نقش شومینه و آثار هنری را در فضاهای با سبک کلاسیک و سنتی غربی که مبلمان به دور شومینه و آینه چیدمان میشوند، بهعنوان گردآورنده و نقطهی کانونی اصلی فضا بازی میکنند.
رنگ در طراحی داخلی ایرانی
دیوارها و سقف معمولاً بهدلیل کمینهگرایی و نیز شباهت و همگامی بیشتر با طبیعت بیرون، با رنگهای خنثی رنگآمیزی میشوند. درحالیکه این رنگها همچنین میتوانند برای دیگر قطعات فضا نیز استفاده شوند. رنگها و سایههای روشن و پررنگ مانند قرمز، زرشکی، سبز یشمی، آبی فیروزهای، کرم و قهوهای در این سبک دیده میشود.
پارچه در طراحی داخلی سنتی
پارچهها اغلب در رنگهای طبیعی و با نقشونگارهای طبیعی خلاصه میشوند، اما بسیاری از آنها نیز از طرحها و الگوهای گلدار و بتهجقهای پیروی میکنند. این پارچهها اغلب از مواد و الیاف طبیعی مانند ابریشم، مخمل و یا ترمه تشکیل میشوند.
فرش در طراحی داخلی بندرعباس
نقطهی کانونی و مرکزی فضاهای ایرانی؛ فرشهای دستباف، قالیها، قالیچهها، جاجیم و گلیم هستند که همگی کاملاً طبیعی میباشند و به فضای اتاق عمق میبخشند. همچنین قالیها و قالیچهها و پارچههای مورد استفاده در این سبک از الیاف و مواد طبیعی مانند پشم، ابریشم و مخمل ساخته شدهاند که همگی یادآور طبیعت است. طرح و نقشهای الهامگرفته از طبیعت مانند درخت، گل و بوته، حیوان و انسان و نیز طرحها و نقوش گلدار، هندسی و بتهجقهای هستند که با رنگهای متنوع و شاد موجود در طبیعت، الگوبرداری میشوند.
در ضمن باید به دوام و ماندگاری بالای قالیها و قالیچههای ایرانی اشاره کرد که بهدلیل استفاده از الیاف و مواد طبیعی مانند پشم در ساختار آنها، دیرتر از حالت نرمال پوسیده میشوند.
بهطور کل، فرش جزو لاینفک دکوراسیون داخلی ایرانی بهشمار میرود که نمیتوان وجود آن را در فضاهای ایرانی چه با سبک سنتی و یا مدرن، انکار کرد. زیرا فرش علاوه بر کارکردی که در فضاهای داخلی دارد، بهعنوان یکی از نشانههای اصلی فرهنگ و صنعت ایرانزمین از کهن تا به امروز بوده است که بهطور قطع میتوان گفت هنوز همتایی در هیچکجای جهان تاکنون پیدا نکرده است.
همچنین لازم به ذکر است که در سبکهای تلفیقی و یا انتقالی که در هر دو میتوان ردپای ترکیب دو سبک مدرن و سنتی را مشاهده کرد، نیز میتوان از فرش و قالیچههای آنتیک ایرانی برای تزئین کف استفاده کرد. مثلاً اگر از مبلمان مدرن در فضای نشیمن خود استفاده میکنید که با رنگهای مات و ساده تزئین شدهاند، میتوانید با قرار دادن یک قالیچهی عشایری دستباف در کف فضای خود که با رنگهای متنوع و شاد طراحی شده است، فضای نشیمن خود را به فضایی زیبا و ویژه و البته توأمان با سبک انتقالی تبدیل کنید تا بدین شکل، با کانتراست و یا تضاد ایجادشده در فضا، طراوت و تازگی را به فضای خود دعوت کرده باشید. از طرفی هم میتوانید برای ایجاد هارمونی و هماهنگی بیشتر فضا، طرح و یا رنگ پارچهی مبلمان و یا کوسن خود را با رنگ و طرح و نقش قالی و یا فرش ایرانی خود ست کنید.
چکیدهای از ویژگیهای سبک سنتی ایرانی
- یادآور سبک قدیمی و نوستالژیک ایرانی.
- خلوص، سادگی، صمیمیت و آرامش.
- ایجاد تقارن و تعادل در کلیت فضا.
- بهرهگیری از رنگها و اجزا و متریالهای طبیعی.
- استفاده از رنگهای روشن و پررنگ مانند زرشکی، یشمی، آبی فیروزهای و قهوهای.
- استفاده از فرش و یا کرسی بهعنوان نقطهی کانونی مرکزی فضا.
- بهکار بردن و ارجنهادن بیشتر صنایعدستی، هنرهای دستساز و طرحهای الهامگرفته از طبیعت.
- وجود جداکنندهها و پارتیشنبندی بین فضاها.
- ارتفاع کم نشیمنگاه و مبلمان و ارتباط همنشینی بیشتر با سطح زمین.
- پرداخت به کلیات و جزئیات فضا.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه