دکوراسیون داخلی ژاپن
24
آذر

دکوراسیون داخلی ژاپن

دکوراسیون داخلی ژاپن

وجود هزاران سال سنت در کشور ژاپن تاثیر زیادی بر روی زیبایی شناسی معماری و دکوراسیون داخلی آن گذاشته است و نتیجه آن یک نوع طراحی داخلی بسیار فرهنگی و ملایم شده است. سبک ژاپنی حول محور زندگی آرام و منظم، اهمیت دادن به تعادل، نظم، ترتیب، رسوم باستانی، و عشق به زیبایی طبیعی میچرخد. در فرهنگ ژاپنی عشق به طبیعت و احترام به آن ریشه بسیار عمیقی دارد. بهترین راه برای ایجاد یک پیوند قوی با دنیای طبیعی این است که آن را وارد فضای زندگی خود کنیم.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

دکوراسیون داخلی ژاپن

اصول دکوراسیون ژاپنی

در دکوراسیون های ژاپنی معمولا از رنگهای خنثی و طبیعی برای ایجاد زمینه ساده استفاده می‌شود. تاکید بیشتر بر روی معماری کار است و نظم هندسی در کارها احساس می‌شود. ضمن آن که رنگ های طبیعی احساس ریختوپاش بودن را کم میکند و برسادگی که لازمه طراحی شرقی است، تاکید دارد. وقتی از طراحی ژاپنی سخن به میان می‌آید، منظور تک رنگ بودن و بافت غالباست. رنگ‌های شرقی معمولا خلاصند. برخلاف هنر غربی، که ترکیبی از رنگ و رسیدن به رنگهای جدید است، هنر شرقی بکر است و هدف همان رنگ اصلی است. مبلمان به این سبک کوچک و چندمنظوره می‌باشد. مثلا از تشکهای ژاپنی برای نشستن و خوابیدن و از سینی های پذیرایی برای سرویس غذاخوری هم استفاده می‌شود. سبک ژاپنی یکی از انواع سبک ها در دنیای طراحی داخلی خانه ها است.

 

نکات اصلی در طراحی دکوراسیون به سبک ژاپنی

افزودن گیاهان سنتی ژاپنی، مانند بونسای و بامبو به خانه، به آن یک احساس فرهنگ ژاپنی جزئی می‌بخشد. صفحه ها یا درهای کشویی به سبک ژاپنی درهای شوجی به صورت افقی حرکت می‌کنند و نسبت به درهای لولایی فضای بیشتری را ذخیره می‌کنند. وارد کردن اندکی گیاهان زنده القا کننده سبک طراحی ژاپنی و سرزندگی و خرمی است. گیاهان سنتی نظیر بونساسی و بامبو را با گلدان های مینمالیستی ساخته شده از چوب، سنگ یا دیگر مواد ارگانیک انتخاب کنید. پالت رنگی آن را متمرکز نگهدارید. در این جا برگ های سبز مناسب تر از شکوفه ‌های رنگارنگ هستند. عناصر چوبی و بامبو در طراحی داخلی به سبک ژاپنی یکی از بهترین راهها برای هماهنگ شدن با طبیعت اضافه کردن عناصر طبیعی چوبی به درون خانه است. فرهنگ ژاپنی به استفاده از عناصر چوبی در همه قسمتهای خانه معروف است. بافت چوب را می‌توان در تمام قسمتهای خانههای ژاپنی مشاهده کرد. با اضافه کردن کفپوش های بامبویی یا صفحه های چوبی سعی کنید این عناصر طبیعی چوبی را وارد فضای زندگی خود کنید. این چوب های طبیعی تاثیری آرامش بخش بر فضای خانه شما می‌گذارند و قطعا شما از این حالت لذت خواهید برد.

 

فضاهای ورودی به سبک طراحی ژاپنی

فضای ورودی در خانه های ژاپنی جنکان نامیده می‌شود. فضای ورودی جایی است که ساکنان خانه برای خوش امدگویی به مهمانان به آنجا می‌روند. همچنین مردم ژاپن کفش های خود را در این فضا درمی‌آورند و آن را با دمپایی های خانگی تعویض می‌کنند.

ورودی ها را به سبک ژاپنی (genkan) می‌نامند. این منطقه جایی است که میزبان به استقبال مهمانان می‌رود و به آنان خوشامد می‌گوید و همچنین محل در آوردن کفش است. ورودی خانه دارای یک قفسه و یا کابینت به نام (getabako) است که کفش مهمانان را در خود جای می‌دهد. معمولا ورودی از نظر طراحی بسیار ساده است و با عناصر چوبی و نورپردازی طبیعی طراحی شده است.

 

درها و صفحات کشویی به سبک ژاپنی

همان طور که در بسیاری از فیلم ها و سریال های ژاپنی نیز مشاهده کرده اید، صفحاتی کشویی به نام “شوجی” (Shoji) وجود دارند که بسیار پر طرفدارند و جزو عناصر اساسی در طراحی خانه های ژاپنی هستند و می توان از آن به عنوان دیوار موقت نیز استفاده کرد. با توجه به هزینه بالای مسکن، خانه های ژاپنی معمولا کوچک هستند و بسیاری از افراد در آپارتمان زندگی می‌کنند، بنابراین حفظ هر یک متر مربع از فضا هم بسیار ضروری است. صفحات شوجی به نوعی تقسیم کننده فضا هستند.

امروزه می توانید نمونه های مدرن این صفحات را به صورت آنلاین پیدا کنید که معمولا از پنل های شیشه ای ساخته شده اند و توسط یک شبکه ی چوبی نگه داشته می شوند . از ویژگی کلیدی دیگر این صفحات این است که بر خلاف در ها مانع ورود نور و دید به محیط بیرون نمی شوند. البته ناگفته نماند که می توان برای حفظ حریم شخصی، پوشش صفحات مات و کدر را به روی شیشه شوجی نصب کرد.

 

مبلمان به سبک ژاپنی

اکثر مبلهای ژاپنی ارتفاع کمی دارند،به جای مبل از بالشتکهای سنتی ژاپنی استفاده می‌شود. در حالی که در خانه های اصیل ژاپنی اتاق های مبله برای اهداف خاصی مانند اتاق نشیمن و یا اتاق تلویزیون از هم جدا نمی‌شوند. با وجود آن همچنان می‌توان از سبک ژاپنی پیروی کرد و از سادگی طراحی ژاپنی در قسمت های مختلف خانه استفاده کرد.

قیمت بالای زمین در ژاپن باعث شده است که امروزه اغلب واحدهای آپارتمانی آن‌ها مساحت کمی داشته باشند. همین علت اهمیت تک تک فضاهای خانه را افزایش داده است و معماران داخلی را وادار کرده است تا روش های هوشمندانه ای را در این فضاهای کوچک به کار ببرند. با این تعریف طراحی مدولار در طراحی خانه و اثاثیه دکوراسیون ژاپنی بسیار کارآمد و رایج می باشد. برای مثال در این نوع طراحی می توان در کوتاه ترین زمان، فضای ناهار خوری را تبدیل به فضای کاری کرد تا یک فضای منحصر به فرد و با چند کارایی مختلف به وجود آید. اکثر مبلمان ژاپنی ارتفاع بسیار کمی نسبت به سطح زمین دارند؛ به عنوان مثال هنگام برگزاری مراسم چای، معمولا کوسن های سنتی روی زمین، مبلمان را بدون استفاده می‌کنند. مراسم چای ژاپن یکی از مراسم فرهنگی مردم ژاپن است که در طی آن چای سبز طبق اصول خاصی تهیه و ارائه می‌شود. مراسم چای جزو آیین های اصیل و سنتی این کشور محسوب می‌شود.

 

اصول طراحی مینیمالیستی ژاپنی

طراحی ژاپنی ساده و مینیمالیستی است. بی نظمی و شلوغی در خانه های ژاپنی جایی ندارد. همانطور که در بالا بحث کردیم، گاهی حتی از مبلمان در یک خانه ژاپنی استفاده نمی‌شود. فضای باز و نورپردازی طبیعی از عناصر کلیدی در طراحی ژاپنی هستند. نور طبیعی به طرز وسیعی این خانه ها را پر می‌کند و باعث ورود مناظر آرام و رنگ های زیبای طبیعت به درون خانه می‌شود، استفاده از پنجره های بزرگ و وسیع و دهانه موجود در سقف مانند نورگیرها راه بسیار خوبی برای روشن ساختن خانه بانور طبیعی است.

وسایل اضافی و بیهوده و همچنین شلوغی در این سبک هیچ جایگاهی ندارد؛ همان طور که در بالا نیز به آن اشاره شد. گاهی اوقات حتی مبلمان زیاد و سنگین هم در این خانه ها وجود ندارد و مردم این کشور مبلمانی سبک و کم جا را ترجیح می‌دهند. شما به هیچ عنوان نمی‌توانید سبک ژاپنی را عمیقا درک کنید و به آن علاقمند شوید. اما همچنان از مبلمان بزرگ و سنگین در طراحی دکوراسیون داخلی خانه تان استفاده کنید. معمولا افرادی که طرفدار سبک مدرن هستند، به سبک ژاپنی نیز علاقه فراوانی نشان می‌دهند. مناسب ترین مبلمان برای سبک ژاپنی، مبلمان ساده، با خطوط صاف و ساخته شده از چوب طبیعی است.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]