پتینه کاری
06
مهر

پتینه کاری

پتینه کاری

آیا در رابطه با هنر پتینه چیزی شنیده ­اید؟ با تاریخچه ­ی این هنر و نحوه­ ی اجرای آن آشنایی دارید؟ هدف این مقاله ارائه­ ی اطلاعات در رابطه با هنر پتینه و استفاده از آن در فضای خانه و نما و دکوراسیون خانه به شما است.

یکی از قسمت هایی از خانه که اهمیت زیادی به آن داده می شود سقف و دیوارهای خانه می باشد، که به وسیله هنرهایی مانند  گچبری، آیینه کاری، کاشی کاری، تزیین شده اند.

این تزیین ها با گذر زمان دچار تغییر و تحولات زیادی شده اند و با روش های مختلفی در تاریخ مورد استفاده قرار می گرفتند. همچنین بعد از مدتی ترفندهای جدیدی نیز به آن ها اضافه شد.

برای زیباتر شدن سقف از هنرهایی مانند پتینه کاری، کناف کاری، نورپردازی استفاده می‌کنند که در این محتوا قصد داریم پتینه کاری روی سقف و دیوار را در طراحی داخلی مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

پتینه در زبان انگلیسی به معنی رنگ بر روی فلزاتی مانند مس، برنج و غیره می باشد و همچنین بر روی وسایل چوبی، گچی و … هم قابل اجراست و ظاهری قدیمی را برای وسایل شما به نمایش می گذارد و مناسب برای مکان ها و ظروف نیز هست.

برای انجام پتینه کاری از موادی مانند رنگ و چسب استفاده می شود و بر روی سطوحی که بتوان رنگ و چسب را استفاده کرد به کار می ‌رود. پتینه کاری در تزئینات ساختمان و روی سقف های گچی، چوبی و فلزی که ممکن است بر روی آن ها کناف کاری یا گچبری انجام شده باشد نیز اجرا می شود. زیبایی پتینه کاری بسیار چشمگیر است و چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند. از این روش برای پر تر نشان دادن سقف و جلوگیری از خالی بودن آن استفاده می شود.

پتینه کاری روی سقف توسط تکنیک ‌هایی انجام می‌ شود که باید به دست استاد کاران با تجربه انجام پذیرد تا فضای زیبا در اختیارتان قرار گیرد. همان طور که گفتیم پتینه کاری بر روی سقف با تکنیک‌ های مختلفی انجام می‌ شود.

 

 

پتینه کاری | شرکت معماری دکوطرح 09122460089

 

ویدیو + صوت پتینه کاری

نسخه ویدیویی

 

نسخه ی صوتی

 

پتینه کاری

هنگامی که رنگ کاری انجام شد و سپس خشک شد می‌توان عملیات پتینه کاری را شروع کرد. در تکنیک پتینه کاری برای طراحی دکوراسیون باید دقت داشته باشید که هنگام انجام پتینه کاری به طور مناسب و مطلوب، باید از پارچه یا اسفنج روی سطح استفاده کرد، برای همین بهتر است که از کارشناسانی که تجربه کافی دارند راهنمایی بگیرید.

روش دیگر، تکنیک با رنگ کنده شده است. در این تکنیک نیز مانند روش قبلی باید زیر سازی دیوار و سقف انجام شود و هنگامی که تمام شد شروع به رنگ کاری کنیم.  پس از رنگ کاری قبل از اینکه اجازه دهیم کامل خشک شود با استفاده از دستمال ضرباتی بر روی سطح رنگ شده ایجاد می ‌کنیم که باعث کنده شدن رنگ می شود و در نهایت ظاهری کهنه بر روی دیوار به وجود می آید.

پتینه
پتینه

تکنیک ورق طلا و ورق نقره معمولاً در پتینه کاری بسیار دیده می‌ شود که از این روش معمولاً بر روی گچ بری دیوارها و سقف استفاده می شود که ظاهری زیبا و شکیل را به وجود می ‌آورد. در این تکنیک روی سطح کار که شامل گچبری سقف یا هر چیز دیگری‌ست یک لایه چسب و پتینه با استفاده از قلم  اجرا می ‌کنیم و با دست آن را می چسبانیم. سپس ورقه های طلا یا نقره را روی آن می چسبانیم و با یک قلم موی خشک اضافات کار را تمیز می نماییم.

پتینه کاری خانه
پتینه کاری خانه

اگر می خواهید که ظاهر لوکس و جذابی در منزل تان داشته باشید با این روش می‌توانید سقف منزل را تزیین کنید و به وسیله نور پردازی های مخفی و  لوسترهای کلاسیک زیبایی آن را تکمیل کنید. استفاده از تکنیک نقاشی های کلاسیک بر روی سقف از روش ‌هایی است که معمولاً در خانه هایی با سبک کلاسیک بهترین جلوه را دارد.

در این کار با تکنیک نقاشی برچسب‌ هایی را بر روی دیوار می چسبانند و سپس با استفاده از تکنیک های خاص، بر روی طرح ایجاد شده، ظاهری کهنه به وجود می ‌آورند و نقاشی هایی مانند خدایان رومی، گل و بوته، یا بته جقه روی سقف ایجاد می ‌کنند.

 

 

پیشنهاد نویسنده: تعمیرات ساختمان مسکونی و تعمیرات خانه

 

پتینه کاری می تواند روی مواد مختلفی از جمله چوب انجام شود.

همان طور که گفتیم پتینه کاری به معنای ایجاد طرح هایی با رنگ های مختلف بر روی سقف یا دیوارهاست. هنگامی که می خواهید پتینه کاری را انجام دهید باید توجه کنید که بر کدام قسمت خانه، پتینه کاری زیباتر جلوه می کند.

یکی از نکاتی که در مورد پتینه کاری وجود دارد این است که افراد مختلف تصور می کنند پتینه کاری تنها روی دیوارهای گچی انجام می شود. اما یکی دیگر از کاربردهای پتینه کاری، انجام ان بر روی چوب و فلزات است.

پتینه کاری بر روی چوب یکی از هنرهای مرسومی است که بر روی میزهای قدیمی، جعبه‌ های تزئینی و غیره انجام می شود. انجام عملیات پتینه کاری بر روی چوب به مهارت و ظرافت زیادی احتیاج دارد. به همین خاطر اگر قصد انجام این کار را بر قسمتی از خانه دارید، حتما از متخصص این کار کمک بخواهید.

 

مراحل انجام DIY A Patina روی کاشی های فلزی

منظور از DIY  عبارت کامل Do It Yourself می باشد که به معنای انجام دادن یک کار به تنهایی و در منزل است.

  • ابتدا در مورد ظاهری که قصد دارید بر روی دیوار یا سقف پیاده شود، تصمیم بگیرید. شما می توانید از مجلات طراحی یا مکان های تاریخی محلی الهام بگیرید.
  • هنگامی که طرح خود را انتخاب کردید، باید کاشی های خود را انتخاب و سفارش دهید.
  • سپس باید وسایل خود را آماده کنید. شما به یک برس رنگی استنسیلینگ ، یک اسفنج سفت ، انواع رنگ های اکریلیک در رنگ های پتینه مورد نظر خود ، یک حوله یا اسفنج و یک اسپری شفاف نیاز خواهید داشت.
  • کاشی های خود را روی یک نقاشی بگذارید. بهتر است در محیطی با تهویه مناسب کار خود را شروع کنید. با استفاده از قلم مو و اسفنج رنگ را روی کاشی های خود زده و به آرامی آن را پخش کنید.
  • می توانید از حوله برای پاک کردن رنگ اضافی از روی سطح برجسته استفاده کنید.
  • از خشک شدن رنگ و طبیعی نشدن آن به هیچ وجه نترسید. اتفاقا برعکس است یعنی هرچه این رنگ خشک تر و ناهموارتر شود طبیعی تر هم خواهد بود.
  • بعد از اینکه رنگ ها را استفاده کردید و به ظاهر دلخواه خود رسیدید ، آن ها را با ۲-۳ لایه لاک شفاف اسپری کنید و بگذارید خشک شود.
  • پس از اتمام کاشی های تازه پتینه کاری شده ، می توانید آنها را مانند حالت معمول نصب کنید.

 

منشا هنر پتینه از کجاست و تا کجا پیش رفته­ است؟

در لغت به معنی کهنگی و لایروبی سطح خارجی و تغییرات آثار به مرور زمان است که به عنوان سبکی از نقاشی ساختمان هم به کار برده می­شود.ماهیت این سبک از هنر به این صورت است که سطح کار، حالتی کهنه و رنگ و رو رفته و زنگار می ­گیرد البته با پیشرفت و توسعه صنعت و ظهور انواع مصالح و متریال­ های جدید، نمایی مدرن را برای ساختمان ­ها فراهم می ­کند که با پتینه‌ی به جا مانده روی دیوار غارها یا آثار مصر باستان کاملا متفاوت است.پتینه حالتی سبز رنگ روی فلزات و سنگ و چوب و… ایجاد می کند.کاربرد این هنر در طراحی دکوراسیون، مجسمه سازی، رنگ ­آمیزی و طراحی دیوارها و ستون­های گچی می­ باشد.در واقع پتینه قابل اجرا هم بر روی اشیا و هم روی سطوح و علاوه بر آن قابل اجرا روی سقف و دیوار است.

یکی از روش ­های جایگزین برای رنگ ­آمیزی، پتینه کاری است که با ایجاد طرح­ هایی خاص بر روی سقف و ستون ­ها ظاهری متفاوت و جذابیت زیادی در نما و فضا ایجاد می­کند.

 

انواع سبک ­های پتینه

استفاده از پتینه باید متناسب با معماری خانه باشد. در حالت کلی دو سبک مدرن و کلاسیک، سبک­ های رایجی بین افراد و نقاشان هستند.

 

پتینه به سبک کلاسیک

پتینه کاری ورقه طلا یا پتینه کاری کلاسیک، که در گذشته خواهان زیادی داشت اما امروزه کمتر از آن استقبال می­ شود. در این سبک جلوه­ ای قدیمی به محیط داده می شود.استفاده از خمیر پتینه و ورقه های طلا، برنج، روی و مس برای طرح های برجسته در سبک کلاسیک رایج است.در سبک دیگری از کلاسیک می­توان از سنگ، نمای ترک و آجر در فضا استفاده کرد.

نحوه­ی اجرای این سبک به این صورت است که ابتدا خمیر پتینه را با ابزاری به نام لیسه روی محل میریزیم و با ابزار و وسایل مخصوص طرح مورد نظر را روی آن اجرا می­کنیم.

 

پتینه به سبک مدرن

امروزه این سبک از پتینه کاری رایج است و به استفاده از رنگ و طرح خاصی محدود می شود و از روش های مختلفی استفاده می­شود تا جلا و زیبایی مد نظر به فضا داده شود.این سبک بر روی سطوح مختلف از جمله سطوح چوبی و شیشه و … قابل اجراست.

با توجه به سبک های  معماری اخیر سبک مدرن انتخابی مناسب است که اکثر سلایق را پوشش می­دهد.

 

آشنایی با روش های پتینه

دو روش رنگ آمیزی و رنگ برداری از روش های رایج برای اجرای پتینه­ روی سطوح مختلف است. که به توضیح هر یک می­پردازیم:

  • رنگ آمیزی: همانطور که از اسم این روش مشخص است با استفاده از هر ابزاری مانند اسفنج، قلم­مو، اسفنج، پارچه و…  سعی می­کنیم تا طرح پتینه‌ی مورد نظر را اجرا کنیم. در این روش سطح با یک رنگ پایه پوشش داده می­شود.
  • رنگ برداری: در این روش برخلاف روش قبل، اقدام به برداشتن رنگ خیس به سطح چسبیده می­کنیم؛ ابزاری که در این روش می­توان از آنها استفاده کرد عمدتا پارچه، اسفنج یا کاغذ و روزنامه اند.

زیباتر کردن پتینه کاری

دکوراسیون منزل یک هنر است که ما در ادامه این مطلب به معرفی انواع تکنیک ها در پتینه کاری می­پردازیم:

تکنیک ترک در پتینه کاری

در این تکنیک از نوعی رنگ و ماده­ ی مخصوص استفاده می شود که پس از خشک شدن ماده یا رنگ، ترک هایی روی سطح ایجاد می­کند.

تکنیک کهنه کاری در پتینه کاری

در این تکنیک از رنگ یا پودر کهنه کاری استفاده می­شود تا در نهایت اشیا حالتی کهنه و عتیقه مانند بگیرند؛ این تکنیک بر روی ظروف شیشه­ای، چوبی و یا پلی استر اجرا می­شود.

  1. تکنیک دکوپاژ در پتینه کاری

ابزار قابل استفاده برای دکوپاژ شامل دستمال کاغذی یا کاغذ دکوپاژ، چسب های بیندر، دی ام ۵، چسب دستمال کاغذی، چسب دکوپاژ، اسپری فیکساتیو و… است.کاغذ دکوپاژ یک لایه است اما دستمال ۳ لایه است و باید دو لایه­ ی آن جدا شود و سپس روی کار چسبانده شود.

ترانسفر در پتینه کاری

فرق روش ترانسفر با دکوپاژ تنها در جنس کاغذ ترانسفر است؛ کاغذ ترانسفر نایلونی است و برای استفاده باید ابتدا کاغذ در آب قرار گیرد تا پوشش نایلونی از آن جدا شود و بتوانیم مراحل بعدی را روی آن اجرا کنیم.ترانسفر قابل اجرا بر روی سفال، شیشه و چوب است.

چرم پتینه در پتینه کاری

از جمله تکنیک های جدید پتینه کاری است که به صورت برجسته یا پلاستر و یا صاف و مسطح جهت زیبا سازی سقف و دیوارها بکار برده می­شود.نوع صاف آن مناسب سطوح کوچک مثل مجسمه و گلدان و نوع پلاستر مناسب سطوح بزرگ مثل دیوار و سقف است. برای اجرای این تکنیک دیوار با رنگ مخصوص پتینه پوشانده شده و با استفاده از نایلون طرحی چرم مانند روی آن انداخته می‌شود. ممکن است برای اجرای استفاده از دو رنگ می تواند جذابیت چشمگیرتری داشته باشد.

 

پتینه کاری با استفاده از ابزار های مختلف

پتینه کاری با استفاده از اسفنج

این تکنیک از پتینه کاری به قدری ساده است که هم در سبک مدرن و هم در سبک کلاسیک مورد استفاده قرار می­گیرد.با آغشته کردن اسفنج به رنگ و مواد و تماس آن به سطح و محل مورد نظر، می­توان طرح دلخواه خود را روی سطوح پیاده کرد.(حتما رنگ های اضافه­ی اسفنج را با تکه ای کاغذ بگیرید).اسفنج ساختار و بافت خاصی دارد که به سبب آن به تکنیکی پر استفاده تبدیل شده اما برای کار با آن نیازمند دانشی اندک هستیم تا بتوانیم به درستی از آن استفاده کرده و نتیجه مطلوب را بگیریم؛ در واقع بدانیم که باید چه نوع اسفنجی استفاده کنیم یا آیا نیاز به مرطوب کردن اسفنج در زمان استفاده است یا خیر.

 

پتینه کاری با استفاده از پارچه

در این تکنیک از پارچه های نخی یا پلاستیکی استفاده می­شود به این صورت که ابتدا سطح دیوار را با رنگ دلخواه رنگ آمیزی می­شود و سپس با تکه های پارچه‌‌‌ی تمیز و مچاله ضرباتی آهسته به سطح زده می­شود و طرح هایی را به آن می دهد؛ همچنین می توان پارچه را نیز مقداری به رنگ آغشته کرد و سپس به دیوار از قبل رنگ شده ضربه زد .در واقع روش های رنگ آمیزی و رنگ برداری در تکنیک پتینه با پارچه کاربرد دارند. همچنین امکان استفاده از غلطک و برس و فرچه و نخ هم برای ایجاد طرح بر روی سطح وجود دارد و بسته به خلاقیت و سلیقه می­توان از ابزار های در دسترس زیاد و مختلفی استفاده کرد.

 

پتینه کاری
پتینه کاری

 

پتینه کاری با استفاده از ورق زینتی

بعد از انجام پتینه کاری با استفاده ار ورق زینتی سطح آغشته شده به چسب ورق طلا باید از آلودگی محفوظ بماند ، سپس ورق زینتی را بر روی چسب قرار می دهند و به وسیله پارچه روی ورق ها را ماساژ می دهند تا ورق اضافه ای بر جا نماند.

 

دلیل استفاده از پتینه برای دکوراسیون

  • تنوع زیاد در هنر پتینه و استفاده از رنگ های روح دار و خلاص شدن از رنگ ­های خسته کننده
  • توانایی پوشاندن ترک ها و برآمدگی و موج های روی دیوار های گچی
  • ضد آب
  • ماندگاری طولانی مدت
  • سرعت بالا در اجرا
  • قیمت مناسب و صرفه ی اقتصادی
  • اجرای طرح های پرطرفدار کاغذ دیواری با پتینه کاری با قیمت مناسب تر و کیفیت مشابه
  • قابل اجرا بر روی انواع سطوح
  • دیرتر کدر و کثیف شدن نسبت به سایر سطوح با رنگ روشن
  • قابل ترمیم و لکه گیری سریع در صورت ایجاد خرابی و زخمی شدن محل پتینه

 

 

راه راه کردن دیوار با پتینه کاری

یکی از روش های پر طرفدار در پتینه روش راه راه کردن دیوار است.برای انجام این روش ابتدا وسط دیوار را بیابید، سپس با استفاده از نوار چسب، نوار هایی از وسط به دو طرف ایجاد کنید.با استفاده از نوار چسب، خیالتان از مخلوط نشدن رنگ­ها راحت می­شود.در انتخاب رنگ ها برای این روش حتما دقت کنید تا تناسب رنگ رعایت شود. همچنین بهتر است این روش را فقط بر روی یک دیوار پیاده سازی کنید.

 

فضاها و مصالح مناسب پتینه کاری

برای اجرای پتینه محدودیت مکانی خاصی وجود ندارد فقط نکته ای که باید رعایت شود توجه به نوع فضا و رنگ های استفاده شده است.برای پتینه کاری در مقیاس بزرگ بهتر است از طرح های ساده بهره بگیریم.در رابطه با مصالح هم این نکته صادق است و محدودیت انتخاب نداریم؛ انتخاب مصالح بسته به سلیقه ی افراد است.با این حساب پتینه در انواع فضاها و روی مصالحی همچون چوب، سنگ، سفال، بتن و گچ قابل اجراست.

 

اجرای پتینه بر روی دیوار

یکی از روش ها برای رهایی از رنگ بی روح و یکنواخت دیوارها و ایجاد یک تغییر اساسی و خاص در دکوراسیون اجرای پتینه است که روش های مختلفی دارد و با ابزار های مختلف از جمله اسفنج، پارچه، کاغذ و … قابل اجراست. هر کدام از این روش ها زیبایی خاصی را با حداقل هزینه برای دیوار هایتان به ارمغان می آورند.

 

اجرای پتینه در نمای بیرونی ساختمان

هنر پتینه برای ایجاد طرح های کهنه و قدیمی در بستر فضایی مدرن اجرا می­شود و قطعا استفاده از آن در نمای بیرونی ساختمان می­تواند ظاهری جذاب ایجاد کند که توجه افراد را به راحتی به خود جلب کند؛ همچنین برای استفاده از پتینه در نما، آزادی عمل بیشتری برای استفاده از خلاقیت و طرح های متنوع داریم.

 

اجرای پتینه بر روی وسایل داخل خانه

گاهی پیش می آید که وسایل داخل خانه ظاهری یکنواخت و تکراری می­گیرند ولی همچنان می خواهیم که از آن وسایل استفاده کنیم، بهترین کار ایجاد تغییر در ظاهر آن وسیله است و در این زمان هنر پتینه به کمکمان می آید و می توانیم با رنگ آمیزی یا ایجاد طرح های سنتی و… حال و هوای خانه را تغییر داده و تغییر اساسی و زیبا در دکوراسیون خانه ایجاد کنیم.

پس علاوه بر فضاهای مختلف ساختمان، با استفاده از هنر پتینه می­توانیم به وسایل خانه نیز جلوه ای زنگار و کهنه مانند بدهیم تا زیبایی آن ها چندین برابر شود.

 

مواد و ابزار مورد نیاز در پتینه کاری

انتخاب مواد و مصالح، بسته به سبک انتخابی، کلاسیک یا مدرن و همچنین طرح و روش های اجرای کار بستگی دارد.

در حالت کلی مواد مورد استفاده در پتینه به سرح زیر است:

  • انواع رنگ
  • خمیر های مخصوص پتینه کاری
  • آب
  • رقیق کننده ها
  • انواع وسایل رنگ آمیزی
  • اسفنج
  • پارچه
  • کاغذ
  • پلاستیک
  • قلم مو
  • غلتک رنگ

همانطور که اشاره کردیم پتینه کاری فقط مختص به فضاهای مختلف خانه نیست و می­توان به کمک آن وسایل مختلف راهم زیبا و خاص کرد. در ادامه به بررسی پتینه کاری بر روی چوب و شیشه می­پردازیم:

اجرای پتینه بر روی چوب

یکی از روش ها برای زیباسازی وسایل چوبی، پتینه کاری است؛ به این صورت که با ترکیب چند رنگ و ایجاد لایه های رنگی متفاوت روی چوب، حالتی کهنه روی آن ایجاد می­شود. به کمک اکسید شدن سطح و بافت های کنده کاری شده می­توان در سطح چوب طرح های خاصی بوجود آورد.بدین منظور ابتدا چوب را خشک کرده و سپس از موادی روی سطح آن استفاده می­شود که چوب را اکسید و مناسب و آماده‌ی رنگ آمیزی کند.نکاتی که باید به آن ها توجه شود وجود انواع مختلف چوب از نظر بافت و انسجام و نوع چوب از نظر نرمی و سختی است که این مسئله تاثیر زیادی روی رنگ پذیری آن دارد.

پتینه کاری روی چوب انواع مختلفی دارد:

  • به وسیله رنگ های حلال در آب
  • اجرا روی چوب با لاک الکل
  • اجرا روی چوب با شاپان
  • اجرا روی چوب با رنگ روغنی

 

اجرای پتینه بر روی شیشه

اجرای پتینه بر روی شیشه یکی از روش های جذاب و خلاقانه است که از گذشته اجرا می­شده و امروزه طرفداران زیادی دارد.با پتینه کاری توانایی این را داریم که یک ظرف شیشه ای را به اشکال گوناگون، حالت ترک خورده یا زنگار بسته یا حالت های دیگر رنگ آمیزی کنیم.

ابزار و وسایل مورد نیاز برای پتینه کاری روی شیشه یا نما ترک به شرح زیر است:

  • ظرف شیشه ای مناسب
  • دستمال کاغذی یا کپی لیزری برای طرح مورد نظر
  • مدیوم مخصوص شیشه
  • رنگ های اکریلیک به رنگ های مختلف شامل تناژهای مختلف خاکستری یا آبی
  • برس با سر نرم
  • کراکل وارنیش
  • چسب دستمال کاغذی
  • وارنیش برای ثبوت کار

در هنگام انجام عملیات پتینه کاری نکاتی وجود دارد که بهتر است به ان ها توجه کنید.

 

 طرح های قالب سازی سقف

همان طور که گفته شد یکی از مکان های متداولی که پتینه کاری بر روی آن انجام می شود، سقف خانه است. بعد از انجام پتینه کاری بر روی سقف، بهتر است ک نورپردازی مناسب را برای سقف خود انتخاب کنید که شامل برگزیدن نوع مناسبی از لوستر است. بسته به پتینه کاری‌ای که انتخاب کرده اید، می توانید سبک لوستر خود را انتخاب کنید.

 

 با نورپردازی یک کار جذاب ایجاد کنید

از جمله مزایای بسیار گچ و یکی از اصلی ترین آن ها، قابلیت استفاده از ان ها به عنوان تزئین قسمت هایی مانند سقف است. همان طور که گفته شد پتینه کاری بر روی سقف یکی از متداول ترین انواع پتینه کاری است که شما می توانید با یک نورپردازی مناسب، جلوه‌ و زیبایی خانه‌ی خود را دو چندان کنید.

 

تابلوهای دکور

هنگامی که عملیات پتینه کرای را بر روی دیوارهای خانه‌ی خود انجام می دهید، یکی از راه هایی که می توانید برای جذاب تر کردن منزل خود انجام دهید این است که از تابلوهایی متناسب با سبک پتینه کاری استفاده کنید. به طور کلی استفاده از تابلوهای دکوری می تواند جلوه‌ی زیبایی به خانه‌ی شما بدهد.

 

 آشپزخانه را فراموش نکنید

یکی از مهم ترین قسمت های موجود در خانه، آشپزخانه‌ی شماست. زمانی که برای هال و پذیرایی خود عملیات پتینه کاری را انجام می دهید، بهتر است با توجه به رنگ های به کار رفته در پتینه کاری، تزئیناتی را در آشپزخانه‌ی خود به کار ببرید تا تعادل لازم در میان آشپزخانه و قسمت هال و پذیرایی ایجاد شود.

 

دسته کوچک موسیقی از گچ و روشنایی

انجام دادن پتینه کاری با استفاده گچ، یکی از متداول ترین انواع پتینه کاری است. ماده‌ی گچ اگر با مهارت در پتینه کاری استفاده شود، می تواند زیبایی خارق العاده ای را ایجاد کند. برای زیباتر کردن پتینه کاری گچ بر روی دیوار یا سقف، باید از نورپردازی های مناسب استفاده کنید. استفاده از ریسه ها و آباژورهای مناسب در کنار لوستر، می تواند نور مطلوب شما را تامین کند.

 

 برای حمام پتینه

استفاده از گچ در سرویس های بهداشتی نیز ممکن است باعث زیباتر شدن فضا شود، به شرط آنکه برای جلوگیری نفوذ رطوبت به آن پوششی در نظر بگیرید. شما همچنین می توانید با استفاده نقش های مختلفی که توسط گچکاری ایجاد می شود، نمای زیبایی را به حمام خود ببخشید.

 

با چراغ بازی کنید

وقتی نور در سقف کاذب نصب می شود، لبه ها با یک قاب زیبا تزئین می شوند تا زیبایی نور ایجاد شده جلوه‌‌ی بیشتری داشته باشد. شما می توانید با استفاده از نورهای مخفی و غیر مخفی با سایه های ایجاد شده از کنده کاری های روی دیوار، نماهای جالب و زیبایی را به وجود بیاورید.

 

درون اتاق اصلی

داشتن اتاقی با استایل و سبکی خاص، بسیار ضروری است. به همین دلیل ساختن سازه ای با گچ در قسمت سر تختخواب شما یک انتخاب عالی برای ایجاد نمایی زیبا در اتاق است. نه تنها حجم و الگوهای مختلفی را به فضا اضافه می کند، بلکه برای ترکیب کلاس و زیبایی به همراه ظرافت مناسب است.

 

پتینه کاری برای چه منازلی بهتر است؟

  • پتینه کاری یکی از هنرهای تزئینی است که با استفاده از مواد و روش‌های مختلف، ظاهری قدیمی و کهنه به سطوح می‌دهد. این هنر قدمتی طولانی دارد و در گذشته برای تزئین دیوارها، سقف‌ها، مبلمان و سایر سطوح استفاده می‌شد. امروزه نیز پتینه کاری به یکی از محبوب‌ترین روش‌های تزئین دکوراسیون داخلی تبدیل شده است. پتینه کاری می‌تواند به فضای منزل شما جلوه‌ای خاص و منحصربه‌فرد ببخشد. این هنر می‌تواند فضای منزل شما را کلاسیک، مدرن، سنتی یا هر سبک دیگری که دوست دارید، کند. پتینه کاری همچنین می‌تواند به ایجاد فضایی گرم و صمیمی یا فضایی شیک و مدرن کمک کند. اما پتینه کاری برای چه منازلی بهتر است؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که پتینه کاری برای هر نوع منزلی با هر سبک دکوراسیونی مناسب است. با این حال، برخی از منازل هستند که پتینه کاری برای آنها می‌تواند جلوه‌ای خاص‌تر و زیباتر ایجاد کند:
  • منازل قدیمی: پتینه کاری برای منازل قدیمی که دارای دیوارهای گچی هستند، بسیار مناسب است. پتینه کاری می‌تواند به این دیوارها ظاهری قدیمی و کهنه ببخشد و به آنها جلوه‌ای کلاسیک و باشکوه دهد.
  • منازل مدرن: پتینه کاری همچنین می‌تواند برای منازل مدرن نیز مناسب باشد. با استفاده از پتینه کاری می‌توان به دیوارهای مدرن ظاهری خلاقانه و منحصربه‌فرد بخشید.
  • منازل کوچک: پتینه کاری می‌تواند به ایجاد فضایی بزرگتر و دلبازتر در منازل کوچک کمک کند. با استفاده از پتینه کاری می‌توان دیوارهای کوچک را بزرگتر نشان داد و به آنها عمق و بعد بخشید.
  • منازل با نور کم: پتینه کاری می‌تواند به ایجاد فضایی روشن‌تر و دلبازتر در منازل با نور کم کمک کند. با استفاده از پتینه کاری می‌توان رنگ‌های روشن را به دیوارها اضافه کرد و به آنها جلوه‌ای درخشان و پرنور بخشید.
  • منازل با سبک دکوراسیون متنوع: پتینه کاری می‌تواند برای منازل با سبک دکوراسیون متنوع مناسب باشد. با استفاده از پتینه کاری می‌توان به هر سبک دکوراسیونی جلوه‌ای خاص و منحصربه‌فرد بخشید.
  • منازل بزرگ: پتینه کاری در منازل بزرگ ظاهری شیک و سلطنتی به خانه شما خواهد داد و آن را از سایر منازل متمایز خواهد کرد.

در ادامه به برخی از مزایای پتینه کاری برای منازل اشاره می‌کنیم:

  • پتینه کاری می‌تواند به فضای منزل شما جلوه‌ای خاص و منحصربه‌فرد ببخشد.
  • پتینه کاری می‌تواند به ایجاد فضایی گرم و صمیمی یا فضایی شیک و مدرن کمک کند.
  • پتینه کاری می‌تواند برای منازل قدیمی، مدرن، کوچک، با نور کم و با سبک دکوراسیون متنوع مناسب باشد.

در نهایت، انتخاب اینکه آیا پتینه کاری برای منزل شما مناسب است یا خیر، به سلیقه و نیازهای شما بستگی دارد. اگر به دنبال ایجاد فضایی خاص و منحصربه‌فرد در منزل خود هستید، پتینه کاری می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. در ادامه به برخی از نکات مهم در انتخاب پتینه کاری برای منزل اشاره می‌کنیم:

  • قبل از انتخاب طرح پتینه کاری، سبک دکوراسیون منزل خود را در نظر بگیرید.
  • رنگ پتینه کاری را با سایر رنگ‌های موجود در منزل خود هماهنگ کنید.
  • برای اجرای پتینه کاری از مواد و مصالح باکیفیت استفاده کنید.
  • برای اجرای پتینه کاری از یک متخصص کمک بگیرید.

با رعایت این نکات می‌توانید از پتینه کاری برای ایجاد فضایی زیبا و دلنشین در منزل خود استفاده کنید.

سوال و جواب های پتینه کاری

سوال: آیا پتینه کاری برای همه‌ی قسمت های خانه به کار می رود؟

جواب: بله، پتینه کاری یکی از عملیات‌ هایی است که برای زیباسازی فضاهای مختلف به کار می رود و مختص هال و پذیرایی نیست.

سوال: پتینه کاری با چه موادی انجام می شود؟

جواب: برای انجام عملیات پتینه کاری از موادی مانند رنگ و چسب استفاده می شود که برای شروع این عملیات باید حتما از متخصص این کار کمک بخواهید. چرا که کاری حساس و ظریف است.

 

پروژه های مرتبط با این مقاله که توسط شرکت دکوطرح طرح انجام شده است:

 

سوالات متداول مشتریان دکوطرح در ارتباط با پتینه کاری

پتینه کاری چیست ؟

پبه مجموعه عملیاتی گفته میشه که در آن به سطوح مختلف رنگ و لعاب کهنه می بخشند که اولین بار در کشور ایتالیا مورد استفاده قرار گرفت.

چرا در ساختمان از پتینه کاری استفاده میشه ؟

اگر از مسائل زیباشناختی فاکتور بگیریم ، زمان اجرای کم و هزینه پایین این متریال باعث شده تا طرفداران زیادی پیدا کنه و در ساختمان مورد استفاده قرار بگیره

در چه زمان پتینه کاری اجرا میشه ؟

بعد از اتمام نقاشی و خشک شدن دیوار ها و سقف میتونیم عملیات پتینه کاریو شروع کنیم

در پتینه کاری برای زیر کار بهتره از چه نوع رنگی استفاده کنیم ؟

قبل از شروع عملیات پتینه کاری بهتره که رنگ زیر کار روغنی نیمه مات باشه

یک پتینه کار خوب چه ویژگی داره ؟

یک پتینه کار خوب باید خلاق باشه و با توجه به سبک طراحی بتونه در هر فضا ایده پردازی کنه تا یک اثر منحصر به فرد به وجود بیاره

 

گالری تصاویر پتینه کاری

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله برای ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۲۳ میانگین: ۴.۵]