فاز ۲ در معماری چیست؟
فاز ۲ در معماری چیست؟
هر پروژه معماری در حالت طبیعی شامل ۳ فاز است، این سه فاز شامل: فاز صفر، فاز یک و طراحی فاز دو معماری میشوند، به کلیه نقشههای معماری اجرایی، نقشههای فاز دو میگویند. نقشههای فاز دو با طرح اولیه، و سایر نقشهها متفاوت است، در این نقشهها باید کلیه جزئیات اجرایی و ابعاد اندازهها درج شود، تا یک معمار بتواند نقشه ساختمان را به راحتی روی زمین پیاده، و ساختمان را بنا کند.
قبل از خواندن این نوشته توصیه میشود نوشتههای زیر را نیز مطالعه کنید:
فاز ۲ در معماری چیست؟
نقشههای فاز ۲ معماری
- پلان موقعیت.
- پلان معماری.
- پلان شیب بندی بام.
- پلان تیر ریزی.
- پلان اندازه گذاری.
- نما.
- مقطع.
- پلان بزرگ نمایی بعضی از فضاها.
- جدول نازک کاری.
- وال سکشن.
در نقشههای فاز دو معماری، باید اندازه گذاری دقیق و جزئیات کار به خوبی نمایش داده شود، تا به خوبی و آسانی معمار بتواند از نقشه استفاده کند، و تمامی مراحل ساخت ساز را انجام دهد.
نکات مهم نقشه فاز ۲ معماری
- آکس بندی ستونها و اندازه گذاری آنها.
- اندازه گذاری خارجی و داخلی به طور دقیق.
- مبلمان کردن فضاها و تعیین نقش هر فضا در پلان.
- نمایش درب و پنجره به طور دقیق در پلان و نما.
- نمایش کف سازی فضاها، جنس و ابعاد کف (مثلا موزاییک ۳۰*۳۰).
- درج تیپ بندی درب و پنجره در پلان و نما.
- نمایش کدهای ارتفاعی در پلان نما و مقطع.
- نمایش دستگاه پله و جزئیات دقیق آن در پلان
- نمایش خط مقطع طولی و خط مقطع عرضی در پلان.
- نمایش خط سقف و بالکن در پلان.
- نمایش رمپ و مقدار درصد شیب آن در پلان.
- نمایش جهت شمال ساختمان.
- درج خط های شیب به سمت آبراهه، نوشتن درصد شیب و درج کدهای ارتفاعی.
- طراحی دقیق پلان موقعیت و حیاط سازی.
- طراحی نما و مقطع
- طراحی جدول نازک کاری.
فاز صفر معماری چیست؟
به طور معمول فاز صفر معماری از چند بخش تشکیل شده است؛ آماده سازی و مطالعات مربوط به شناسایی و بررسی پروژه طراحی معماری براساس اهداف تعیین شده و مطابق ضوابط و استانداردهای مورد عمل و اقلیم، الزامات شرایط محیطی و قوانین و استانداردها و تهیه گزارش کامل توجیهی از جمله این موارد هستند. به بیان دیگر فاز صفر معماری کلیه نقشهها با رعایت نوع کاربریها به صورت پروتوتایپ تهیه و همراه با مطالعات اولیه به تایید کارفرما میرسد.
فاز یک معماری چیست؟
بعد از اینکه فاز صفر پروژه معماری به خوبی انجام شده و پروژه از منظرهای مختلف، مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت، کار به طراحی پلان معماری سازه مورد نظر میرسد به این نقشههایی که ویژگیهای معماری ساختمان که در آنها روابط و اطلاعات محدودی از جمله نوع استقرار بنا و روابط فضاها و مشخصات نمای ساختمان را دارا هستند نقشه فاز یک معماری میگویند. فاز یک معماری پیاده کردن اطلاعات کسب شده فاز صفر در قالب ارائه طرحها و نقشههای اولیه یا نقشههای فاز یک است و این نقشهها که شامل پلانها، نماها و مقاطع هستند برای ارائه جهت اخذ مجوزهای لازم برای ساخت به مراکز صدور پروانه اعم از شهرداریها یا بخشداریها کار گرفته میشوند.
تفاوت نقشههای فاز یک و فاز دو
این دو نقشه، تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند و پس از بررسی کردن محل پروژه و تعیین نمودن تمام جنبههای فنی مختلف طراحی میشوند. نحوه ترسیم آنها این گونه است که طرح کلی بنا و پروژه را در مقیاس ۱ در ۱۰۰ یا ۱ در ۱۵۰ بر روی کاغذ میآورند و تلاش بر این است که تمام اطلاعات ضروری و مورد نیاز را به عوامل اجرایی منتقل کنند. هر یک از این دو نوع نیز هدف و کاربرد خاص خود را دارند.
کاربرد نقشههای فاز یک، ارائه کردن اطلاعات محدود و کلی از یک بنا است. محل و شکل استقرار ساختمان، نوع نمای بیرونی و داخلی و ارتباطی که بین بخشهای مختلف برقرار شده را به کمک آن بیان مینمایند. تیم پیمانکار پروژه با مطالعه کردن نقشه فاز یک، فرم و شکل طرح را به خوبی متوجه میشود و سرمایه گذاران هم با استفاده از آن درک مناسبی نسبت به پروژه به دست میآورند.
تخمین زدن و برآورد هزینه کار، یکی دیگر از کاربردهای آن است. این ابزار جهت ارائه کردن اطلاعاتی درباره امکانات، شرایط، زمان مورد نیاز و… ساختمان بسیار خوب است. اما در هر صورت اطلاعات مندرج در آن بسیار عمومی و کلی است و صرفا به قصد آشنایی با کلیات هر پروژه تهیه میشود. اما در مقابل کاربردهای نقشههای فاز دو بسیار تخصصیتر و کاملتر است.
هر نوع آمار و اطلاعاتی که برای شناختن کامل بنا و سازه مورد نیاز است را در آن میآورند، برای مثال فونداسیون، جنس دیوارها، مسیر لوله، تعداد و ابعاد ستونها، متریالی که برای کف سازی مصرف میشوند، ابعاد و جنس و فرم درب و پنجره، جزئیات نورپردازی در حد محل جاگذاری لامپها، طرح پلهها و فرم قسمت بندی بخشهای مختلف در بنا و… از جمله اطلاعاتی هستند که در نقشه فاز دو وارد میشوند.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۱ دیدگاه