آنچه شما باید قبل از خرید آپارتمان بدانید
27
بهمن

آنچه شما باید قبل از خرید آپارتمان بدانید

آنچه شما باید قبل از خرید آپارتمان بدانید

پروسه خرید آپارتمان و هر ملک دیگری یکی از حساس ترین اقداماتی است که معمولاً هر کسی یکبار آن را در طول زندگیش ممکن است تجربه کند. با توجه به اینکه خرید خانه و آپارتمان یکی از بزرگ ترین معاملاتی است که خریداری با آن مواجه است لذا به واسطه این اهمیت باید با دانش و اطلاعات حقوقی کافی مبادرت به خرید و فروش هر نوع ملک و خانه ای بکنید تا مبادا به علت ناآگاهی و بی تجربگی همه آنچه را که سال ها برایش زحمت کشیده اید را یک شبه و در یک قرارداد و قولنامه غیر حرفه ای از دست بدهید.

 

آنچه شما باید قبل از خرید آپارتمان بدانید

نکات مهم قبل از خرید ملک چه مواردی هستند؟

عدم معامله با واسطه

اولین نکته در خرید آپارتمان که باید از قبل بدانیم این است که با واسطه معامله نکنیم. یعنی تا آنجا که ممکن است و شرایط وجود دارد باید با شخص فروشنده و مالک اصلی و قانونی معامله کنیم. یعنی افرادی که خودشان را نماینده، پسردایی، همسر، برادر و پدر و مادر مالک اصلی ملک یا آپارتمان جا می­­زنند به هیچ وجه معامله نمی­کنیم. چون در صورت کشف خلاف اظهارات آن‌ها و اعتراض مالک اصلی به معامله انجام شده، او می تواند علیه هر دو آن‌ها شکایت فروش مال غیر مطرح کند و سپس نسبت به ابطال معامله اقامه دعوا نماید. هم پول و سرمایه تان از دست می رود و هم تحت تعقیب کیفری و مشمول مجازات سنگین کلاهبرداری ملکی یعنی خرید و فروش مال غیر قرا می گیرید.

 

در خرید آپارتمان عجله نکنید!

مربوط به این موضوع است که، هیچ گاه مذاکره و معامله و انعقاد قرارداد را در یک جلسه انجام ندهید. چون این کار یکی از خطرناک ترین کارهایی است که معامله گران غیرحرفه ای و ناشی انجام می دهدند و بعد از اینکه با ضرر و خسارت سنگین مواجه شدند تازه یادشان می افتد که با وکیل ملکی مشاوره بکنند که دیگر خیلی دیر شدهاست.  اگر واقع بین باشیم باید بدانیم که خرید و فروش خانه و ملک نیاز به تحقیق و جستجوی نسبتاً گسترده نیاز دارد. همانطور که برای خرید گوشی موبایل مدت ها وقت می گذاریم و همه سایت های فروش گوشی را بالا و پایین می کنیم، کافی است پیش از معامله با یک وکیل حاذق و مجرب در حوزه امور ملکی مشورت کنیم و یا از سرویس و خدمات دستیاری امور ملکی بهرمند شویم تا هیچ گاه در جلسه خرید و فروش ملک خود را تنها در میان گرگ ها احساس نکنیم!

 

بررسی اسناد و مدارک به صورت کامل

منظور اسناد و مدارک ملکی و یا خانه و یا آپارتمانی است که می­خواهید بخرید. دومین سند هم مربوط به اسناد و مدارک هویتی فروشنده. اکثر خریداران املاک و مستغلات به تنها چیزی که نگاه نمی اندازند یا اگر هم آن را ببینند نمی دانند که چه قسمت هایی از سند ملک را باید مطالعه و بررسی کنند. سندهای ملکی همانطور که می دانید یا سند دفترچه ای هستند و یا سند تک برگ. نکات مهم در یک سند ملکی عبارت است از:

  • شماره پلاک ثبتی
  • مشخصات مالک فعلی
  • مشخصات ثبتی
  • متراژ دقیق ملک
  • احراز این موضوع که آیا ملک داری وام بانکی و در رهن بانک است یا خیر
  • مبلغ وام و مدت بازپرداخت آن چقدر است؟
  • چه تعداد اقساط وام دریافتی پرداخت شده است، آیا ملک در بازداشت است یا خیر

و موارد مهم دیگر که در زمان انجام معامله خرید و فروش ملک باید کد نظر طرفین معامله قرار بگیرد یا از دستیار امور ملکی استفاده کنید.

 

استعلام ثبتی آپارتمان

قبل از اینکه قراردادی تنظیم شود و معامله­ ای انجام دهید از فروشنده باید بخواهید آخرین و جدیدترین استعلام ثبتی را به شما ارائه دهد تا وضعیت ثبتی ملک و شرایط و مشکلات احتمالی آن را بررسی کنید. انجام استعلام ثبتی ملک قبل از خرید آن یک نوع تضمین و اطمینان خاطری برای خریدار ملک و آپارتمان است که تا بر اساس نتیجه حاصله بتواند تصمیم واقع بینانه و منطقی برای خرید آن بگیرد.

استعلام ثبتی را می توانید از طریق یکی از دفاتر اسناد رسمی انجام بدهید. استعلام ثبتی قبل از خرید ملک امر مهمی است که بیش از ۹۵ درصد خریداران اطلاعاتی از آن ندارند.

 

شیوه رسمی و قانونی پرداخت ثمن معامله

هنگام انجام معامله باید در متن مبایعه­نامه یک سری شرایط را برای پرداخت ثمن و وجوه مربوط به معامله پیش­بینی کنیم تا چنانچه خریدار در پرداخت ثمن یا الباقی وجه معامله تعلل کند یا آن را به تاخیر بیندازد، بتوانیم با اهرم های حقوقی و قراردادی با آن مقابله بکنیم. بیشتر آسیب هایی که خریداران یا فروشندگان ملک و آپارتمان پس از امضای مبایعه نامه و قولنامه خرید زمین و خانه با آن‌ها مواجه هستند به زمان تکمیل یا نوشتن ماده سه قرارداد یعنی پرداخت ثمن معامله ملکی برمی گردد. چگونگی تنظیم این بخش از مبایعه نامه خرید ملک از اهمیت دوچندانی نسبت به سایر بخش های یک مبایعه نامه یا قولنامه خرید خانه و آپارتمان برخوردار است.

 

شرایط قراردادی

در یک قرارداد و معامله ای که شما در آن دخالت دارید و به عنوان یکی از طرفین قرارداد ذیل آن را امضاء می کنید باید این پرسش را نزد خودتان مطرح کنید که چه شرایط و یا چه شروطی را می­توانید به عنوان خریدار ملک یا زمین در مبایعه نامه یا قرارداد خرید زمین و خانه در قرارداد به نفع خودتان بنویسید. یا اینکه حتی المقدور با اطلاع از چگونگی قراردادنویسی جلوی تنظیم شروطی که ممکن است در آینده برای شما خطرآفرین باشد را بگیرید. در هر قراردادی از جمله مبایعه نامه های ملکی ماده ای تحت عنوان شروط قرارداد پیش بینی شده است که دو طرف قرارداد می توانند از آن قسمت برای اعمال خواسته های قانونی و شرعی خود و تحمیل آن به طرف مقابل استفاده بکنند. فروشندگان حرفه ای اگر با یک خریدار ناشی و غیرحرفه ای مواجه بشود سعی می کند از قسمت شروط قرارداد به عنوان یک خلوتگاه قراردادی استفاد بکند و هر آنچه که به زعم خودش برای حفظ اساس و بنیان قرارداد یا سست کردن آن لازم و ضروری است نهایت استفاده را ببرند.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]