نماد سایت شرکت معماری دکوطرح

مزایای پارتیشن در معماری

مزایای پارتیشن در معماری

مزایای پارتیشن در معماری – پارتیشن چیست؟

پارتیشن (Partition) به معنی قسمت‌بندی و جداسازی است. با استفاده از پارتیشن می‌توان از فضای اتاق استفاده بهینه کرد. مثلا فضاهای بزرگ را برای استفاده‌های متفاوت به چند قسمت تقسیم‌بندی کرد. قبلا پارتیشن در ادارات و مکان‌های تجاری بیشتر رواج داشت، اما در سال‌های اخیر استفاده از انواع پارتیشن در خانه‌ها رو به افزایش است.

با توجه به اینکه امروزه یکی از شایع‌ترین و پرکاربردترین سبک‌های معماری، طراحی پلان باز و یکپارچه است، پارتیشن‌ها با جداسازی فضاها، به عنوان یک عنصر کاربردی و دکوراتیو، رواج بیشتری پیدا کرده است. با استفاده از پارتیشن‌، بدون استفاده از دیوارهای بتنی و آجری که هزینه بالا، محدودیت چیدمان و عدم انعطاف‌پذیری دارند، می‌توان دو یا چند قسمت جداگانه را در یک فضای بزرگ ایجاد کرد.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

مزایای پارتیشن در معماری

ویژگی‌های یک پارتیشن خوب

پارتیشن‌ باید بتواند حریم خصوصی را به خوبی ایجاد کند. یعنی صدا و تصویر، بسته به کاربری و نیاز، نباید منتقل شود. نصب آن به طور ساده و اقتصادی انجام شود و با نوع سازه تناسب داشته باشد. پارتیشن باید دارای سطح مقطعی نازک باشد، تا از حداکثر سطح کف بتوان استفاده کرد. از مواد عایق، سبک، همگن، بادوام و مناسب با محل مورد استفاده، ساخته شده باشد. مقاومت کافی در برابر آتش، گرما، رطوبت، موریانه، قارچ و غیره داشته باشد. استقامت کافی برای تحمل بار تاسیسات بهداشتی، الکتریکی و سایر اتصالات را داشته باشد.

پارتیشن باید به گونه‌ای طراحی و نصب شود، که توزیع نور و صدا به هم نریزد. خصوصا فضاهایی که قرار است از هم نور بگیرند و یا حتی با یک وسیله گرمایشی و سرمایشی خنک و گرم شوند.

 

انواع پارتیشن

به صورت کلی، پارتیشن‌ها به دو دسته ثابت و متحرک دسته‌بندی می‌شوند. که نوع ثابت آن بر روی زمین پیچ و مهره و نصب می‌شود. ارتفاع بعضی از این پارتیشن‌ها بلند است و به سقف متصل می‌شود. پارتیشن متحرک یا شناور قابل جابه‌جایی است و می‌توان محل قرارگیری آن را متناسب با دکوراسیون تغییر داد. می‌توان به فراخور نیاز، هر کدام از پارتیشن‌ها را مورد استفاده قرار داد. عده‌ای به دلیل کاربردی بودن و انعطاف پذیر بودن پارتیشن‌ها و پاروان‌های متحرک، بیشتر ترجیح می‌دهند تا از پارتیشن‌های متحرک استفاده کنند. اما پارتیشن‎ها را می‌توان بر اساس نوع متریال و چگونگی عملکرد نیز تفکیک کرد.

 

انواع پارتیشن بر اساس جنس و متریال

 

انواع پارتیشن بر اساس عملکرد

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]
خروج از نسخه موبایل