نماد سایت شرکت معماری دکوطرح 09122460089

راهنمای شغلی معماری

راهنمای شغلی معماری

راهنمای شغلی معماری

مهندس معماری طرح‌هایی برای خانه‌ها، دفاتر اداری و ساختمان‌هایی با کاربری‌های مختلف خلق می‌کند. آن‌ها قادر به طراحی فضاهای داخلی و خارجی، کار روی پروژه‌های خصوصی و مشاغل عمومی هستند. آن‌ها وظیفه دارند ایده‌های مشتری را به شکل سه‌بعدی پیاده‌سازی و طرح خود تکمیل کنند.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

راهنمای شغلی معماری

معرفی اجمالی شغل معماری

به کسی که معماری می‌کند و به همه جنبه‌های معماری اعم از هنر، علم و تجربه تسلط دارد معمار می‌گویند. همچنین شاخصه اصلی یک معمار، ذوق و خلاقیت اوست. یک معمار، یک فرد آموزش‌ دیده در برنامه‌ریزی، طراحی و نظارت بر ساخت‌وساز ساختمان است. در واقع معمار، مانند همه افراد دیگر، تخیلاتی دارد ولی با این تفاوت که می‌تواند این تخیلات خود را به عرصه ظهور برساند. تفاوت معماران نیز در قدرت تخیل و همچنین توانایی آنان برای تحقق بخشیدن به آن است پس یک معمار، باید در تمامی زمینه‌های علمی و هنری خبره باشد تا بتواند اثری درخور توجه از خود بجا بگذارد.

 

معمار کیست؟

معمار (Architect) کسی است که نقشه می‌کشد، طراحی می‌کند و بر ساخت‌وساز ساختمان نظارت دارد. حرفه معماری به معنای ارائه خدمات در ارتباط با طراحی و ساخت‌وساز ساختمان و فضای داخل و اطراف آن است که به عنوان هدف اصلی آرشیتکت برای مالکیت یا استفاده از آن است. طراح اوست و نظارت مستقیم بر فعالیت دیگر مهندسان عمران – تأسیسات الکتریکی – تأسیسات مکانیکی دارد. در واقع معمار ناظر نهایی و هماهنگ‌کننده کلیه نقشه‌های یک بنا شامل نقشه‌های معماری و طراحی – نقشه‌های محاسبات سازه‌ای و نقشه‌های تأسیساتی است.

به‌طور حرفه‌ای، تصمیمات یک معمار امنیت عمومی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در نتیجه وی باید آموزش‌های تخصصی را پشت سر بگذراند که این آموزش‌ها شامل: آموزش پیشرفته و عملی (یا کارآموزی) جهت تجارب عملی برای کسب مجوز معماری هستند.

 

جایگاه معماری

واژه‌های معمار و معماری هم‌چنین برای معماری مناظر، معماری دریایی و اغلب حوزه‌های مرتبط با فناوری اطلاعات (مانند معمار شبکه یا معمار نرم‌افزار) استفاده می‌شود. در اغلب حوزه‌های قضایی، از واژه معماری به صورت حرفه‌ای و تجاری استفاده می‌شود و «معمار مناظر» ازنظر قانونی محافظت می‌شود. معماری یکی از هفت هنر اصلی است و معمار هنرمند است و آثار او در زمره آثار هنری بررسی می‌شود. او باید دارای قدرت تجسم بالا، ذوق هنری و خلاقیت باشد و عناصر زیبایی‌شناختی بصری را بشناسد. معمارها رسالت سنگینی در جامعه امروز دارند، چرا که باید سوخت‌های فسیلی و تجدید ناپذیر را حذف و پای انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی آفتاب – انرژی باد و… را به زندگی روزمره باز کنند و با فراهم کردن شرایط آسایش این انرژی‌ها را به خدمت گیرند. امروزه طراحی‌های تمام طراحان صاحب‌نام دنیا با رویکرد این علم صورت می‌پذیرد و این نوع طراحی را در ایران با نام معماری پایدار – معماری سبز در گروه انرژی معماری می‌شناسند.

 

معماری از گذشته تا امروز

در گذشته به‌جای کلمه معمار، از مهراز استفاده می‌کردند. معمار فردی است که تفکرات ناب و خلاقانه خود را بر اساس تعاریف مختلف با توجه به فرهنگ – سبک معماری منطقه – اقلیم – دید و منظر مناسب – کاربری فضا و فاکتورهای مهم دیگری اتود می‌زند. رسالت اصلی رشته معماری، طراحی ساختمان‌های مفید، زیبا و اصیل و ساماندهی به محیط مصنوع و شکل‌دهی به فضای زندگی انسان در توازن با طبیعت متناسب با ارزش‌ها و شرایط فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و فنی جامعه است. معماری ضمن اینکه یک رشته فنی مهندسی است، درعین‌حال تخصصی مرتبط با شرایط فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه است. به همین جهت آموزش در رشته معماری به عنوان یک تخصص چند رشته‌ای شامل مباحث فنی و مهندسی می‌شود، همین‌طور بر خلاقیت، ذوق هنری و بنیان‌های زیبایی‌شناسی و مهارت‌های حرفه‌ای تکیه دارد و نیز از مباحث علوم اجتماعی، اقتصادی و روانشناسی بهره می‌گیرد.

 

ویژگی های یک معمار

معمار، فردی است چندبعدی و دوراندیش، با ذهنی خلاق و تفکری نظام‌مند و همراه با مهارت‌های حرفه‌ای مناسب. در این راستا معمار مسائل مطرح در حوزه معماری را به درستی تحلیل و ارزیابی کرده، اطلاعات مورد نیاز را جمع‌آوری، پالایش و سازمان داده، آن‌ها را در طراحی ساختمان‌ها و فضای دلنشین و زیبا بکار می‌بندد به‌طوری‌که کیفیت زندگی افراد جامعه به صورت روزافزون بهبود یابد. برنامه‌های یک مهندس معماری شامل تمام عناصر ساختمانی ازجمله سیستم‌های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع، سیم‌کشی برق، مکان قرارگیری در و پنجره، مکان قرارگیری وسایل مختلف و موارد دیگر ساختمانی می‌شود.

 

مسئولیت ها و وظایف مهندس معمار

ازجمله مهم‌ترین مسئولیت‌های یک مهندس معماری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

چگونه معمار شویم؟

مهندس معماری باید دارای سوابق تحصیلی گسترده‌ای باشد. جهت به‌دست آوردن تجربه و دانش لازم در این کار، توجه به الزامات زیر ضروری است:

 

محیط کار معماری

مهندسان معمار بیشتر زمان کار خود را در یک محیط اداری می‌گذرانند. آن‌ها در این مجموعه روی مدل‌ها، طرح‌های اولیه، طراحی‌های کامپیوتری، گزارش‌های پروژه و قراردادهای مشتری کار می‌کنند. یک مهندس معمار به‌طورمعمول از فضای اداری خود می‌تواند برای دیدار با مشتریان و پیمان‌کاران استفاده کند.  امکان دارد گاهی اوقات مهندس معماری به‌واسطه شرایط کاری خود سفر کند. آن‌ها ممکن است برای ارزیابی شکل و جهت زمین موردنظرشان، از مکان‌های بالقوه پروژه جدید خود دیدن کنند. هنگام اجرای یک پروژه نیز مهندس‌های معمار ممکن است از محل موردنظر بازدید کرده و پیشرفت آن را مورد بررسی قرار دهند.

 

معرفی شغل مهندس معماری

برای تبدیل‌شدن به یک مهندس معماری خوب باید به موارد زیر توجه کنید:

 

نمونه سوالات مصاحبه مهندس معماری

 

نکاتی برای پیدا کردن شغل معماری

دانشجویان معماری، دونده‌های دوی ماراتون دنیای آکادمیک هستند. شما با کم‌خوابی، خرابی کامپیوتر، مدل‌های شکسته و پروژه‌های سخت مبارزه کرده‌اید تا به خط پایان رسیده‌اید. اما در این نقطه، یک حقیقت تلخ نهفته است؛ شما تازه شروع کرده‌اید. حالا باید پا به دنیای واقعی بگذارید؛ دنیایی بی‌گذشت با مشتری‌های نکته‌سنج و پیمانکاران بداخلاق. به نظر می‌رسد که ورود به تجارت ساختمان‌سازی ترسناک‌تر است. پس چگونه می‌توانید شانس کسب یک شغل معماری قابل‌اعتماد را برای خودتان فراهم کنید؛ شغل و تجربه‌ای که زمینه پیشرفت شما را ایجاد خواهد کرد. با هفت نکته زیر شروع کنید که از تجارب شخصی معماران مطرح جمع آوری شده‌اند. سپس روی پای خودتان بایستید!

 

یک رزومه صحیح بنویسید

بدیهی است که بیان دوره‌های آموزشی که دیده‌اید؛ در کسب اولین شغل معماری بعد از فارغ‌التحصیلی، نقشی اساسی را ایفا می‌کند. ارائه رزومه، فاکتور مهمی است که روی تصمیم شرکت‌ها مبنی بر استخدام متقاضی کار معماری تأثیر می‌گذارد. نکته کلیدی این است که رزومه باید خلاصه باشد. هیچ‌کس وقت یا تمایلی ندارد که کل زندگی شما از روز اول تا امروزتان را مطالعه کند. روی حقایق حیاتی مانند تحصیلات، تجارب و رفرنس‌ها تمرکز کنید و کمی هم در مورد خود و توانایی‌هایتان توضیح دهید. رزومه نباید بیش از دو طرف یک برگه کاغذ باشد. نترسید و از مهارت‌های گرافیکی خود بهره ببرید تا قالبی ساده اما چشمگیر تهیه کنید.

 

اسناد و مدارک خود را برای شغل معماری کامل کنید

شما احتمالاً می‌توانید میلیون‌ها نقشه ارائه دهید و در مورد جزئیات پروژه‌های خود خیلی صحبت کنید. اما برای قبولی در یک مصاحبه نباید تا این اندازه طول‌وتفصیل بدهید. درست مانند رزومه، اسناد و مدارک را هم مفید و مختصر ارائه دهید. بعد از فارغ‌التحصیلی می‌توانید پروژه‌ها را ویرایش کرده و گل سرسبد آن‌ها را انتخاب کنید. شاید وسوسه شوید که کارهای خوبتان را آخر مدارک قرار دهید اما ما پیشنهاد می‌دهیم که خلاف آن را انجام دهید. بهترین تصاویر را ابتدای پرونده قرار دهید. دید فردی که قرار است شما را استخدام کند باید با همان صفحه اول متقاعد شود.

 

متقاضی مشاغل مخفی باشید

بعد از تهیه رزومه و مدارک، مرحله سخت و جدی یافتن یک شغل معماری شروع می‌شود. از سرچ در اینترنت شروع کنید؛ همه فرصت‌های شغلی موجود در شرکت‌های بزرگ را پیدا کرده و روی یک تکه کاغذ نوشته و داخل یک جعبه بگذارید. همه این مشاغل ارزش ارسال درخواست پذیرش را دارند و شما هم شانسی برابر با بقیه افراد برای کسب یکی از آن‌ها را دارید.ارسال نامه یا یک ایمیل به شرکت محبوبتان مانند تیری بزرگ است که اگر به هدف بخورد شما را شگفت‌زده می‌کند. پس برای آگهی‌های استخدامی اقدام کنید اما برای مشاغل مخفی هم درخواست بفرستید.

 

از توانایی‌های خود در شغل معماری استفاده کنید

بعد از اینکه آگهی‌های استخدامی را پیدا و یادداشت کردید؛ اگر حرف تجربه کار کردن با مثلاً یک نرم‌افزار خاص به میان بیاید شاید احساس کنید که از پس هیچ‌یک از مشاغل موجود در جعبه برنخواهید آمد. اما به خاطر بیاورید که هر شخصی بالاخره از یک جایی شروع کرده است و شما مهارت‌هایی دارید که برای خیلی از شرکت‌ها ارزشمند هستند.

 

به خاطر بسپارید که هر چیزی قابل‌تغییر است

ارسال درخواست برای اولین شغل بعد از دانشگاه ممکن است ترسناک‌تر از آن باشد که پیش‌بینی می‌کردید. بعد از سال‌ها تحصیل، زندگی خارج از دانشگاه از این نقطه شروع می‌شود. چه اتفاقی می‌افتد اگر تصمیمی اشتباه گرفته و جایی شاغل شوید که حس خوشایندی به شما نمی‌دهد؟ در حالیکه مهم است که مدتی به شغل جدیدتان بچسبید تا در آن جا بیفتید اما از این نکته هم غافل نشوید که همیشه انتخاب‌های دیگری هم وجود دارد که به آن‌ها نیاز دارید. حتی اگر یک سال جایی کار معماری کرده است و بعد استعفا دهید؛ حالا یک سال تجربه کار دارید که رزومه شما را قوی‌تر می‌کند. جابه‌جایی بین شرکت‌های مختلف به‌منظور پیشرفت برای یک معمار جوان عیب محسوب نمی‌شود. پس با اشتیاق به اولین شغل معماری خود بپردازید اما اگر حس خوبی به شما نمی‌دهد از تغییر آن نهراسید.

 

ارزش واقعی مدرکتان را بدانید

شما سرانجام از خط پایان گذشته و موفق به دریافت یک کاغذ ارزشمند شده‌اید؛ مدرک تحصیلی! اما ارزش واقعی مدرک در چیست؟ بیشتر ماها رنج زیادی برده‌ایم تا به این مدرک رسیده‌ایم. بیان اسم دانشگاه، رزومه ما را پرجلوه می‌کند اما ارزش واقعی این کاغذ در چیزی است که در مورد شما به عنوان یک شخص بیان می‌کند. گواهی تحصیلی، کاری بیش از نمایش تحصیلات آکادمیک شما انجام می‌دهد. مدرک نشان می‌دهد که شما از پس اهداف بلندمدت برمی‌آیید و اینکه شخصی مقاوم و مصمم هستید که توانسته‌اید چالش‌های فیزیکی و عاطفی دوره‌های تحصیلی را پشت سر بگذارید. شما به سرسختی میخ آهنین هستید و آن‌ها متوجه خواهند شد.

 

در حوزه ی معماری تسلیم نشوید!

نکته آخر ما را به نتیجه نهایی هدایت می‌کند این است که تسلیم نشوید. اگر این نکته را به درستی انجام دهید در جایی که بارها افراد دیگر شکست خورده‌اند؛ شما موفق خواهید شد و شما را به شخصی مطلوب برای استخدام تبدیل می‌کند.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]
خروج از نسخه موبایل