نماد سایت شرکت معماری دکوطرح 09122460089

انواع قالب بندی در اجرای فونداسیون

انواع قالب بندی در اجرای فونداسیون

انواع قالب بندی در اجرای فونداسیون

پی ساختمان یکی از اجزای مهم و ضروری هر سازه ای است که وظیفه آن تحمل فشار ناشی از ستون ها و انتقال نیرو به زمین است که با توجه به نوع سازه و مکانی که قرار است در آن اجرا شود، استحکام سازه تأمین می شود و در نهایت برای مقاومت سازه از تخته قالب بندی استفاده می شود. اجرای فونداسیون از مراحل اولیه ساخت است که خود شامل مراحل مختلفی می‌شود و یکی از مهم ترین این مراحل قالب بندی است که وابسته به شرایط مختلف انجام می شود.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

انواع قالب بندی در اجرای فونداسیون

قالب بندی چوبی فونداسیون

اولین و مهم ترین کار در ساخت سازه های بتنی بررسی موقعیت زمین و دسترسی ماشین آلات بزرگ به محل پروژه است. سپس بعد از چک کردن این مراحل نوبت به نقشه برداری زمین که توسط تیم متخصص انجام می شود و در نهایت با توجه به پارامتر های به دست آمده عملیات قالب بندی فونداسیون را انجام می دهند. گود برداری‌ اولین اقدام در اجرای یک پروژه برای شروع عملیات قالب بندی فونداسیون است که با توجه به تعداد طبقات پروژه سازه بتنی ممکن است کم عمق یا عمیق باشد.

از این رو رعایت نکات اجرایی، نگهداری، کیفیت اجرا، به کارگیری بهترین نوع قالب و هماهنگ با نوع پروژه، تأثیر فراوانی بر کل پروژه دارد. اینکه از چه مصالحی در قالب بندی استفاده خواهد شد به مؤلفه‌های مختلفی همچون بودجه بستگی خواهد داشت. قالب بندی‌ها جدا از نوع مصالح، از نظر اندازه نیز با یکدیگر تفاوت خواهند داشت.

 

انواع قالب بندی فونداسیون

فونداسیون، قالب بندی های متفاوتی دارد که با توجه به نوع سازه و نقشه اجرایی آنها در اشکال گوناگون ایجاد شده که قالب بندی فونداسیون به سه دسته طبقه بندی می شوند:

 

قالب های چوبی فونداسیون

قالب گیری چوبی همانطور که از نامش پیداست از چوب ساخته شده، به همین علت قالب های چوبی فونداسیون وزن سبک تری دارند و مقاومت آن ها در برابر رطوبت زیاد نیست به همین دلیل بیشتر از قالب بندی فلزی در ساخت و ساز استفاده می شود. در پروژه های بزرگ که ظرفیت بالایی از ساخت و ساز مد نظر است، قیمت و سرعت پروژه از اهمیت بالایی برخوردار می باشد، به همین علت اکثر پروژه ها از قالب بندی چوبی فونداسیون استفاده می کنند. در اجرای این نوع قالب بندی بعد از گود برداری باید حتما خاک متراکم شود تا زمین مقاومت کافی برای سازه را داشته باشد و در نهایت امکان استفاده از این نوع قالب بیش از ۱۰ بار وجود ندارد. در قالب بندی چوبی فونداسیون از انواع چوب در ختانی مانند سوزنی برگ نظیر کاج و سرو و همچنین درختان پهن برگ مانند چنار، بلوط، صنوبر و… استفاده می شود. اما به دلیل مقاومت بیشتر در ختان سوزنی برگ در برابر رطوبت بیشتر از این چوب در ساخت قالب بندی فونداسیون چوبی استفاده می شود.

 

مزایای قالب بندی چوبی

 

معایب قالب بندی چوبی فونداسیون

از جمله معایب قالب بندی چوبی فونداسیون می توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

قالب های فلزی فونداسیون

قالب های فلزی استحکام بهتری نسبت به قالب های چوبی فونداسیون و آجری دارند. امروزه این نوع قالب ها از رایج ترین قالب های مورد استفاده در ساخت و ساز ساختمان هستند؛ زیرا در صورت عمیق بودن پی ساختمان، این نوع قالب بندی مناسب است. از ویژگی های قالب گیری فلزی فونداسیون می توان به دوام بالا، سهولت اتصال، سرعت عمل بالا، قابلیت استفاده مجدد، بهره وری بالا و غیره اشاره کرد.

قالب های فلزی در پروژه هایی که ابعاد کار کم ولی حجم پروژه زیاد است بهترین گزینه هستند. اگرچه قیمت اولیه این قالب ها گران است، اما ماندگاری بالایی دارند و می توان سال ها از آن ها استفاده کرد و به منظور جلوگیری از اثرات نامطلوب آب و هوایی بر روی این قالب ها باید عایق بندی شوند.

 

اجزای قالب بندی فلزی

آنچه به عنوان اجزای قالب‌گیری فلزی شناخته می‌شود، شامل قطعات مختلف برای قالب‌گیری بتن هستند که می توانند در پروژه های گوناگون متفاوت باشند. نمونه هایی از اجزای قالب فلزی عبارتند از:

 

قالب بندی آجری فونداسیون

این نوع قالب در اطراف فونداسیون استفاده می شود و پس از ساخت بتن در محل مورد نظر باقی می ماند که در نهایت قالب دائمی محسوب می شود. ضخامت این نوع قالب بندی با توجه به ارتفاع بتن بستگی دارد ولی در صورت کلی ضخامت این نوع سازه ۱۰ تا ۲۰ سانتی متر قرار می گیرد.

در این نوع قالب بندی، حدود محورها و قالب های سازه ای باید توسط نقشه بردار مشخص شود و برای جلوگیری از کوچکترین خطا در انجام این نوع قالب بندی، توصیه می شود گوشه های محورها و شابلون ها را میخکوب کرده و پس از مشخص شدن با نخ، حاشیه قالب ها را رنگ آمیزی کنید.

ضمناً سطح زمین باید تراز یکنواختی داشته باشد که با نقشه برداری انجام می شود. هنگام قالب گیری آجر، یک لایه نازک سیمان باید روی دیواره داخلی قالب اعمال شود، در صورت نبود سیمان می توان از پلاستیک هم استفاده کرد.

 

مزایا قالب بندی آجری فونداسیون

 

قالب بندی فولادی فونداسیون

قالب فولادی از یک ورق متشکل از صفحات فولادی نازک تشکیل شده است که امروزه این نوع قالب ها رایج است؛ زیرا چرخه عمر طولانی‌تری دارد و به شما امکان استفاده بیشتر را می‌دهد. قالب های فولادی را می توان با استفاده از گیره ها، مهره ها و پیچ و مهره های لازم به یکدیگر متصل کرد و اغلب از این سبک قالب برای ساخت و ساز دایره ای و منحنی استفاده می شود.

 

مزایای قالب ‌بندی فولادی

 

معایب قالب ‌بندی فولادی

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]
خروج از نسخه موبایل