نماد سایت شرکت معماری دکوطرح 09122460089

کاربرد سقف روفیکس در ساختمان

کاربرد سقف روفیکس در ساختمان

کاربرد سقف روفیکس در ساختمان

آشنایی با سقف روفیکس: سقف روفیکس در واقع همان سقف کامپوزیت است که به جای تخته یا ورق (که به عنوان قالب استفاده می شوند، از یک صفحه فلزی مشبک با نام روفیکس به عنوان قالب ماندگار استفاده می شود. جنس روفیکس ورق گالوانیزه به ضخامت ۰/۷ تا ۰/۸ میلیمتر است. همین مشبک بودن روفیکس موجب می شود بتن تازه به خوبی با آن درگیر شود و به دلیل ترکیب بتن و فلز مقاومت به دست آمده برای تحمل بارهای وارده به سقف قابل توجه خواهد بود.

فاصله تیرهای فرعی تا حداکثر ۸۰ سانتیمتر می تواند باشد چرا که بیشتر از آن باعث شکم دادن روفیکس درهنگام بتن ریزی خواهد شد. اجزای تشکیل دهنده سقف روفیکس، آرماتور و بتن می باشد. ساده بودن روش اجرا و سرعت بالای کار از مزایای این سقف می باشد اما از آنجا که روفیکس یک قالب ماندگار است جزء مصالح مصرفی سقف به حساب آمده و در نتیجه هزینه آن را کمی بالا می برد.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

کاربرد سقف روفیکس در ساختمان

روفیکس چیست؟

روفیکس صفحه فلزی مشبکی است که دارای هفت ناودانی به شکل V و تعداد حداقل ۷۰۰۰ شبکه در هر متر مربع می باشد. بیش از چهل و پنج سال است که در کشورهای اروپایی از این محصول استفاده می شود. روفیکس در ابتدا به صورت سقف کاذب مسلح (بدون نیاز به شبکه آرماتور) مورد استفاده قرار گرفت. با بستن روفیکس به زیر تیرهای فرعی توسط مفتول فلزی دیگر نیازی به نصب شبکه آرماتور برای نگهداری سقف کاذب وجود نداشت و این خود موجب صرفه جویی در مصرف مصالح و همینطور باعث سرعت و سهولت در اجرا می شد.

مقاومت خمشی قابل توجه روفیکس مهندسین را بر آن داشت که با قرار دادن آن بر روی تیرهای فرعی و ریختن بتن بر روی آن، این محصول را به عنوان قالب و همینطور بخشی از فولاد تقویتی مورد استفاده قرار دهند.

آزمایشات متعدد نشان دادند که ترکیب بتن با روفیکس از طریق درگیر شدن بتن در شبکه های آن، مقاومت قابل توجهی را در مقابل بارگذاری از خود نشان می دهد. امروزه سقف روفیکس با حدود نیم قرن حضور در صنعت ساختمان در اروپا هنوز جزء یکی از مصالح ساختمانی شناخته شده و مفید محسوب می شود.

 

مشخصات روفیکس

 

مزایای سقف روفیکس

 

مزایای اجرایی سقف روفیکس

 

کاربردهای قالب فلزی روفیکس

 

تاریخچه سقف روفیکس

بیش از چهل و پنج سال است که این محصول در کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار می گیرد. در ابتدا روفیکس به عنوان سقف کاذب مسلح (بدون نیاز به مش تقویت کننده) مورد استفاده قرار گرفت. با بستن روفیکس در زیر تیرهای فرعی با سیم فلزی، نیازی به نصب مش تقویت کننده برای حفظ سقف کاذب نبود، که باعث صرفه جویی در مصرف مصالح و همچنین سرعت و سهولت اجرا شد.

مقاومت خمشی قابل توجه روفیکس باعث شد مهندسان با قرار دادن آن بر روی تیرهای جانبی و ریختن بتن روی آن، از این محصول به عنوان قالب و همچنین به عنوان بخشی از فولاد تقویت کننده استفاده کنند. آزمایش های متعدد نشان داده است که ترکیب بتن با روفیکس مقاومت قابل توجهی در برابر بارگیری از طریق درگیری بتن در شبکه های آن نشان می دهد. امروزه روفیکس، با نزدیک به نیم قرن حضور در صنعت ساخت و ساز در اروپا، هنوز هم یکی از شناخته شده ترین و مفیدترین مصالح های ساختمانی است.

روفیکس نوعی سقف کامپوزیتی با قالب مقاوم است و نوعی دال بتن آرمه کامپوزیت بتونی است. با استفاده از قالب مشبک روفیکس، می توان همه طبقه ها را به طور همزمان اجرا و بتن ریزی کرد و نیازی به شمع و جک نیست. سقف های روفیکس بسیار سبک تر از سقف های بتونی مانند سقف های تیرچه بلوک هستند و بار اضافی بر سازه وارد نمی کنند. در حقیقت، این میزان وزن مرده ساختمان را حدود ۴۰٪ کاهش می دهد، زیرا مصرف مواد فولادی در ساختار این نوع سقف کمتر از سایر سقف ها است. در روش های معمول سقف سازی، استفاده از قالب موقت برای بتن ریزی نه تنها هزینه های زیادی را متحمل می شود بلکه اجرای آن نیز زمان بر است و نیاز به نصب و جداسازی قطعات و تکیه گاه ها دارد.

سقف های بتونی کامپوزیت ساخته شده با قالب فلزی روفیکس نه تنها سرعت سقف های ساختمان را چند برابر می کنند، بلکه با ارائه پتانسیل های ویژه در مناطق مختلف طراحی، گزینه بسیار بهتری نسبت به روش های معمول هستند. سقف های روفیکس نیازی به زیرسازی، ستون بندی و غیره ندارند. همچنین می توان از آن برای ساخت سقف های کاذب مناسب برای تاسیساتی که نیاز به تهویه دارند استفاده کرد.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
خروج از نسخه موبایل