قیمت تمام شده ساختمان اسکلت بتنی
19
شهریور

قیمت تمام شده ساختمان اسکلت بتنی

قیمت تمام شده ساختمان اسکلت بتنی

در این روزها همه از این سخن می‌گویند که وسایل ساخت و ساز ساختمان‌ها روز به روز گران‌تر می‌شود این به معنی این است که چه وسایل ساخت کوچک بشود چه بزرگ همه در کنار هم قیمت بالایی پیدا کرده‌اند. با زیاد شدن هزینه‌ها برای ساخت و ساز ساختمان‌ها نگرانی خانواده‌ها و افراد نیز روز به روز بیشتر می‌شود و بعضی افراد برای خانه دار شدن نگرانی بسیاری از خود نشان می‌دهند زیرا قیمت مسکن نسبت به گذشته بسیار بالا رفته و قدرت خرید آن‌ها پایین آمده است. مسکن از سال گذشته تا به امسال قیمت صعودی داشته و برای ساخت و ساز یک ساختمان باید قبل از شروع هزینه‌ها را برآورد کرد که ساختمانی با اسکلت بتنی چه میزان هزینه می‌خواهد.

 

قیمت تمام شده ساختمان اسکلت بتنی

هزینه در هر متر مربع اسکلت بتنی

کسانی که می‌خواهند ساختمان‌سازی را شروع کنند باید بدانند که چه میزان مصالح مانند میلگرد، تیرآهن و بقیه مصالح نیاز دارد. باید مشخص شود که چه میزان مصالح در یک متر مربع نیاز است و میانگین قیمت هرکدام از مصالح را به دست بیاوریم و یادداشت کنیم.

برای محاسبه این هزینه همیشه مهندسان پروژه‌های اجرایی ساخت و ساز دو مسئله را مد نظر می‌گیرند:

مقدار مصالح در اول کار به صورت تقریبی و بر اساس نقشه‌ای که قرار است اجرا شود مشخص می‌شود، این هزینه نیز در زمان اجرای پروژه هم انجام می‌شود تا زمانی که پروژه تمام شود این کار را ادامه می‌دهند و این کار با برنامه زمان‌بندی جلو می‌رود. به میزارن هزینه‌هایی که این پروژه در زمان اجرا است رقت فراوان می‌کنند و هزینه را برآورد می‌کنند.

 

هزینه‌های مورد توجه در ساخت و ساز

  • عملیات خاکی. (شامل عملیات‌های خاکی با دست و عملیات‌های خاکی با ماشین نیز جزو آن است)
  • گودبرداری.
  • استفاده از سازه نگهبان.
  • عملیات بنایی.
  • قالب‌بندی. (این قالب بندی می‌تواند با چوب یا فلز بشود)
  • آرماتوربندی.
  • بتن‌ریزی.
  • جوش‌کاری اسکلت.
  • قالب‌بندی در طبقات.
  • کارهای فولادی سنگین.
  • تیغه چینی دیوار.
  • سقف‌ریزی بتنی.

البته باید به این اشاره کرد که این جزئی از هزینه‌های ساخت و ساز است. در هر متر مربع میزان استفاده از میگرد و تیرآهن نیز باید محاسبه شود.

 

بهترین فرمول برای هزینه ساخت در متر مربع

(میانگین قیمت خرید هر کیلو آهن مصرف شده + دستمزد ساخت هر کیلو آهن مصرف شده) * کیلوگرم آهن مصرف شده در هر متر مربع

با این فرمول می‌توان به صورت تخمینی هزینه مورد نیاز را حساب کرد ولی نمی‌توان به صورت دقیق این هزینه را به دست آورد.

 

آهن مصرفی در اسکلت بتنی

در ساخت ساختمان‌هایی با سازه بتنی نسبت به سازه فولادی کمتر از آهن استفاده می‌شود. اگر در سازه بتنی با قالب بتن متوسط استفاده شود بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف حدودا ۴۰ تا ۵۵ کیلوگرم از آهن در هر متر مربع استفاده می‌شود. اگر اندازه قالب‌ها تغییر کند این باعث تغییر در میزان آهن و وزن سازه می‌شود. بدون در نظر گرفتن قالب بتن در سازه ۳۵ تا ۶۰ کیلوگرم آهن می‌توان استفاده شود.

 

برای نمونه می‌توان یک ساختمان با متراژ ۲۰۰ متر را در نظر بگیرید:
  • حداقل میزان استفاده از تیرچه بلوک را ۴۰ کیلوگرم در نظر می‌گیریم.
  • ۸۰۰۰=۴۰*۲۰۰ یعنی می‌توان ۸۰۰۰ کیلوگرم به تیرچه بلوک نیاز داریم.
  • اگر ساختمان ما طبقات آن بین یک تا سه طبقه است میزان مصرف بتن و فولاد آن نسبت به ساختمانی که ۴ الی ۸ طبقه است بیشتر می‌شود.

 

ارزان‌ترین و گران‌ترین سقف

ارزان‌ترین سقف ممکن در ساخت ساختمان تیرچه بلوک است و سقف عرشه فولادی از گران قیمت‌ترین سقف‌های ممکن در بازار است. از انواع سقف تیرچه بلوک می‌توان به نوع سقف تیرچه کرومت اشاره کرد و از انواع سقف عرشه فولادی می‌توان به سقف دال تخت و دال مجوف اشاره کرد.

 

برآورد میزان هزینه گچ و آجر

در این میان هزینه‌های گچ و آجر و از این قبیل مصالح را باید حساب کنید و میزان تقربی این مصالح را به دست آورد. با هر کیسه گچ به اندازه ۴۰ کیلوگرم می‌توانیم ۲.۸ متر مربع را گچ کاری می‌کنیم و برای سفید کاری نیز هر کیسه ۴۰ کیلوگرمی حدود ۱۲ متر را سفید می‌کند. یک کارتون آجر ۲۰ عددی را می‌توان در هر ۵ متر مربع استفاده کرد اگر آجرها ۳ سانتی متر است این عمل اتفاق می‌افتد.

 

محاسبه هزینه میلگرد

اگر بخواهیم برای هر طبقه نسبت به وزن میلگرد این محاسبه را انجام دهیم باید بین ۸ تا ۱۲ کیلوگرم را در هر متر مربع استفاده شود و وزن میلگرد در زیربنا ۱ کیلوگرم در هر متر مربع است. نسبت وزن نسبت به تیرچه برای میلگرد بین ۱ تا ۱.۲ کیلوگرم در هر متر مربع است، نسبت تیرچه در زیر بنا بین ۶ تا ۸ کیلوگرم در متر مربع است.

 

پیشنهاد نویسنده: بهترین زمان خرید مبلمان

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مطلب برای ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۴ میانگین: ۵]