بازسازی عایق حرارتی
بازسازی عایق حرارتی
عایق حرارتی دیوار به ویژه دیوارهای خارجی در کاهش هزینهها و صرفهجویی در مصرف سوخت تأثیر بسیار زیادی دارد و اهمیت بسیار زیادی در بازسازی منزل و بازسازی ساختمان دارد. در این مطلب به ویژگیهای عایق حرارتی، انواع و چگونگی اجرای آن خواهیم پرداخت پس با دکوطرح همراه شوید.
بازسازی عایق حرارتی
عایق حرارتی مناسب
قبل از خرید یا سفارش عایق حرارتی باید نکاتی را درباره آن بدانید و برای خرید نزد شرکت و برندهای معتبر بروید زیرا عایق حرارتی معمولا در قسمت زیر ساخت ساختمان و دکوراسیون داخلی اجرا میشود و بیکیفیت بودن آن کاری کاملا بیفایده است و فقط هزینه اضافی برای کارفرما و معمار در پروژه را به همراه دارد از این رو باید در خرید آن دقت کافی به خرج داد و از طرف دیگر قبل از خرید نیز به ویژگیهای آب و هوایی و منطقهای شهری که عایق در آن مورد استفاده قرار میگیرد توجه است.
- عایق حرارتی در درجه اول باید مقاومت بالایی در برابر حرارت از خود نشان دهد.
- عایق حرارتی باید متناسب با شرایط آب و هوایی و منطقهای شود.
- باید از نظر شیمیایی خنثی شود و از خود واکنش نشان ندهد.
- نباید در ساخت عایق از مواد سمی مانند آزبست بکار برده شود.
- یک عایق خوب باید در برابر پرتوهای فرابنفش و مادون قرمز مقاومت خوبی از خود نشان دهد.
- نباید آلودگی ایجاد کند و در برابر قارچ و میکروب مقاوم شود.
- عایقهای خوب دارای خاصیت مویینگی بالا و چگالی خوبی است.
- یک عایق خوب دارای ساختار مستحکمی است و در هنگام اجرا چین وچروک در آن ایجاد نمیشود.
- نباید واکنش زیادی در برابر گرما و سرما بدارد و منبسط و منقبض نشود.
- عایق حرارتی نباید در اثر فشار وزن خاصیت خود را از دست دهد.
- عایق حرارتی خوب به عایق حرارتی گفته میشود که در برابر حرارت مقاومت خوبی از خود نشان دهد.
انواع عایقهای حرارتی
عایقهای حرارتی به دو نوع معدنی و پلیمری تقسیم میشوند که هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند و برای استفادههای مشخصی ساخته شدهاند.
عایقهای حرارتی معدنی
این عایقها شامل پشم سنگ، پشمشیشه و پشم معدنی هستند و ضد قارچ و کپک هستند و به دلیل طبیعی بودن پایداری و مقاومت خوبی نسبت به بقیه عایقها دارند و همچنین دارای وزن کمی هستند و عایق صوتی خوبی به شمار میآیند.
پشم سنگ عایق بسیار خوبی در برابر آتش است و بهطوری کلی معمولا از آن برای عایق کردن تجهیزات برقی استفاده میشود ولی پشم شیشه دارای این خاصیت نیست و به سرعت آتش میگیرد و هر دو این عایقها در برابر رطوبت ضعیف هستند ما این دو عایق را در استفاده در مناطق مرطوب پیشنهاد نمیکنیم.
پرلیت
پرلیت هم از انواع عایقهای معدنی به شمار میرود. پرلیت در واقع نوعی سنگ آتشفشانی است که به قطرهای مختلف تبدیل و به بازار عرضه میشود. پرلیت عایق بسیار مناسبی برای حرارت و صدا است، رطوبت را به خود جذب نمیکند و در برابر آتش مقاوم است.
شیشه اسفنجی
این عایق هم از شیشه ساخته شده و این قابلیت را دارد که تا ۲۰ برابر حجم خودش منبسط شود و در برابر آب، آتش، قارچ و حشرات موذی بسیار مقاوم است و دارای مقاومت خوبی در برابر فشار است.
عایقهای حرارتی پلیمری
این عایقها شامل پلیاستایرن، پلیوینیل کلراید، پلییورتان، اوره فرم آلدئید، پلیاتیلن، الاستومری، ایزوبز، انواع فومها و نیترل فوم هستند و به صورت ورق، رول و مایع در بازار به فروش میرسند.
این عایقها در برابر رطوبت و قارچ و حشرات موذی مقاومت بسیار بالایی از خود نشان میدهند ولی در برخی از مواقع ممکن است در ساخت آنها از مواد آتشزا استفاده شود که مقاومت آنها را در برابر حرارت بسیار کم میکند. برخی از این عایقها بسیار نازک و مانند ورق هستند و به حدی که میتوان از آنها در مرحله بازسازی منزل مسکونی هم استفاده کرد.
عایقهای گیاهی
این نوع عایقها از الیاف طبیعی ساخته شدهاند که معدنی و پلیمری نیستند که میتوان به پشم نمد و چوبپنبه اشاره کرد.
عایق پشم نمد از الیاف گیاهی فشرده شده تشکیل شده که در برابر رطوبت، حشرات موذی، قارچ و آتش مقاومت کمی از خود نشان میدهد.
عایق چوب پنبهای از فشرده شدن چوب پنبه به همراه صمغ آن درست میشود که این عایق مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارد.
چگونه دیوار را عایق حرارتی کنیم؟
بهترین زمانی که میتوان دیوارها را عایقکاری کرد زمانی است که ساختمان در مرحله نازککاری و یا سفتکاری است و از آجرهای پرلیتی یا عایقهای پلیمری که در بین فضای خالی آجرها قرار میگیرند بهره برد و در مرحله نازککاری هم این امکان وجود دارد از انواع عایق معدنی و پلیمری به صورت ورق یا تزریق مایع استفاده کرد که در ادامه بهطور مفصل در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.
عایق حرارتی دیوار در مرحله سفتکاری
در این مرحله از آجر، بلوک و عایقهای آجری میتوان برای عایقکاری دیوارها استفاده کرد و یا از انواع بتنهایی که عایق هستند نیز میتوان بهره برد که از این نمونه بتنها میتوان به بتن سبک منبسط شده، بتن سرباره اسفنج شده و بتن سلولی اشاره کرد. همه این بتنهای ذکر شده دارای یک نوع ویژگی هستند که نسبت به بتنهای معمولی دارای چگالی کمتری هستند ولی مقاومت آنها تغییری نکرده است و این چگالی کم دارای سلولهایی از هوا است که این خود عامل عایق بودن این بتنها در برابر حرارت است.
عایقکاری دیوار در مرحله نازک کاری
عایقهایی هستند مانند عایق پشم شیشه و پشم سنگ، چوب پنبه، فوم سخت، ایزوبز، انواع عایقهای پلیمری رولی و عایقهای تزریقی به کار میرود. در این مرحله دیوار با مصالحی که در برابر برودت عایق نیستند ساخته شده است و در مرحله نازککاری با استفاده از دیگر مصالح به عایقکاری اقدام میشود.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با نوشته بازسازی عایق حرارتی برای ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه