ساخت ساختمان
یکی از مهمترین و متداولترین فعالیتها در ایران، ساخت ساختمان است. زمانی که شما میخواهید مسئولیت ساختن و یا بازسازی یک ساختمان را بر عهده بگیرید، باید از همه نظر آماده شوید. ساخت ساختمان در ایران سختیهای خاص خودش را دارد که از جملهی این سختیها، گرفتن مجوزهای مورد نیاز برای ساخت ساختمان و یا بازسازی آن است. در هر کشوری شما نمیتوانید با توجه به علاقهی خودتان در یک منطقه ساختمانی را بسازید. در ابتدا باید در مورد ساختمانسازی در منطقهی مورد نظر خود تحقیق کنید سپس دست به عمل بزنید.
ساخت ساختمان هم از لحاظ کار فیزیکی و هم به لحاظ دریافت مجوز و اجازههای لازم از سازمانهای مختلف کار پر زحمتی است. شما برای شروع کار ساخت ساختمان ابتدا باید با سند زمین یا خانه کلنگی که قصد تخریب و بازسازی آن را دارید به شهرداری محل و یا منطقه خود مراجعه کنید. در شهرداری محل نسبت به طول و عرض زمین و با توجه به منطقه، اجازه ساخت بنا برای شما صادر میشود. اجازه ساخت بنا در هر جایی ممکن نیست، همچنین شما باید نوع کاربری بنای خود را پیشتر مشخص کنید.
به عنوان مثال صد متر بنا داده میشود. در ادامه نیز به ازای هر متر مربع قیمت مخصوص را از صاحب ملک گرفته و بعد اجازه اقدام به ساخت ساختمان و تهیه نقشه را میدهند. طبق قوانین هر منطقه حد و مرزهایی برای اجرایی کردن پروژه ساخت ساختمان وجود دارد. میزان نزدیکی ساختمان به راههای فرعی و اصلی، جادهها و کوچه همان محل نقش برای پیاده نمودن قسمتهای مختلف پروژه و تعیین حدود قانونی کار و مرز عملیات قرارداد طبق نقشههای اجرایی باید صورت جلسه شده و کاملا بررسی شوند. تمام این اطلاعات و بند بند قرارداد نوشته شده و طبق مجوز دریافتی توسط کارفرما و دستگاه نظارت مطابق صورت جلسه به پیمانکار تحویل داده خواهد شد که مسئولیت حفظ و حراست از تمامی موارد مشخص شده در قرارداد به عهده پیمانکار است.
ویدیو + صوت ساخت ساختمان
نسخه ویدیویی
نسخه ی صوتی
ساخت ساختمان
نکات مهم در ساخت و ساز
در ساختمانسازی باید به این نکته توجه داشت که محاسبات دقیق حرف اول را میزند. در مرحله بعد باید به نکته نقشهکشی توجه شود که وقتی زمین مورد نظر، تهیه و آماده شد باید چه نقشهای را روی آن پیادهسازی کرد. نقشهکشی مبنای اصلی در ابتدای شروع عملیات ساختمانسازی است و هر گونه اشکال و بیدقتی در روند نقشهکشی موجب خسارات گاها شدید و غیر قابل جبرانی میشود. در مرحله بعد باید به نکته تقشهکشی توجه شود که وقتی زمین مورد نظر خریده شد باید نقشه آن طراحی و پیادهسازی شود.
گرفتن مجوزها برای ساختمانسازی
به عنوان اولین بخش از ساختمانسازی میتوان به مرحلهی گرفتن مجوزها اشاره داشت که این مرحله در ساخت ساختمان یک مرحله غیر عملیاتی محسوب میشود. هر چند که مرحله بسیار مهم و حیاتیای است و بدون انجام این کار شما هرگز به کارهای عملیاتی نمیرسید! گرفتن سند مالکیت زمین یا ساختمان میتواند شروع خوبی به نظر برسد و شما میتوانید از این مرحله آغاز کنید.
مراحل دریافت مجوز شامل: تشکیل پرونده، بازدید از زمین، دستور نقشهبرداری، طراحی نقشه معماری ساختمان، تهیه مدارک و چاپ مجوز است برای تشکیل پرونده کافی ست به یکی از نزدیکترین دفاتر الکترونیکی شهر خود رفته و مدارک مورد نظر را از سایت شهرداری شهر خود تهیه و آماده کنید.
سپس از مدارک خود و سند مالکیت کپی تهیه کنید و با در دست داشتن اصل سند، به شهرداری منطقه خود مراجعه کرده و یا در سایت شهرداری روند پروندهسازی را به صورت آنلاین انجام دهید، برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه از شهرداری ناحیه خودتان کمک بگیرید. بعد از تشکیل پرونده مرحله بازدید از ملک یا زمین صورت میگیرد که در این مرحله کارشناسان اعزامی به مواردی چون اندازهگیری ابعاد ملک، عرض گذر، بنای موجود در زمین، موقعیت ملکهای کناری و از این قبیل میپردازند. در مرحله پس از بازدید شهرداری و نبود مشکل در کار، دستور نقشه صادر میشود و شهرداری این مجوز را به شما میدهد که نقشه معماری خود را طراحی کنید.
در آخر هم بعد از اتمام نقشه معماری و تسلیم آن به شهرداری، از سمت واحدی که پروانه را صادر میکند رسید مبلغی به عنوان عوارض شهرداری به شما ارائه میشود که پس از پرداخت این عوارض توسط مالک وارد مرحله بعدی یعنی مرحله تهیه مدارک پیش نویس میشوید سپس آزمایش خاک و از این قبیل مراحل صورت میگیرد. در صورتی که مشکلی برای پروانه صادر شده به وجود بیاید میتوان آن را تا دو سال تمدید کرد و جای نگرانی نیست. در این مرحله گرفتن مجوزها به پایان میرسد و زمین یا ساختمان مورد نظر شما آماده تخریب و بازسازی یا ساختمانسازی میشود.
عملیات تخریب ساختمان
اولین مرحلهای که باید قبل از هر کاری در راستای عملیات تخریب انجام شود این است که تمام بررسیها را از جمله شرایط کف زمین و سقف، شرایط و جنس دیوارها، وضعیت لولهکشی و تاسیسات برقی و … انجام بدهید. بدون این بررسیها هرگز نخواهید نتوانست محل جدید را برای ساخت و ساز مهیا کنید. در این مرحله باید ساختمانهای کناری و مجاور را نیز بررسی کرد و در این بررسی باید مشخص شود که بعد از تخریب یا حتی در حین روند تخریب ساختمان آسیبی به ساختمانهای مجاور وارد میشود یا خیر.
تخریب ساختمان شامل کارهایی از قبیل تخریب ساختار بتنی، فلزی، آجری و … است. در ساختمانهای غیراسکلتی یا همان ساختمانهای سنتی مساحت زیربنا بسیار مهم است. نکته قابل توجه برای ساختمانهایی با سازههای فلزی شامل وزن اسکلت و برای ساختمانهای بتنی شامل حجم اسکلت آن ساختمان است که باید به دقت بررسی و اندازهگیری شود. در صورتی که دوست دارید بدانید که چرا این امر تا به این حد مهم است باید بگوییم که در واقع حجم ساختمان برای تخریب دیوارها و سقفها در نظر گرفته میشود.
بعد از بازدید محل، مرحله پیاده کردن نقشه برای ساخت ساختمان جدید
پیاده کردن نقشه قدم اول است، حالا پیاده کردن نقشه یعنی چه؟ یعنی انتقال دادن اطلاعات و جزئیات روی نقشه از کاغذ بر روی زمین با ابعاد اصلی؛ به طوری که محل دقیق پیها و ستونها و همچنین دیوارها و زیرزمینها و خلاصه تمام بخشهای ساختمان به روی زمین به خوبی مشخص شود. پیادهسازی نقشه ساختمان باید هم زمان با ریشه کنی و بازدید از محل طبق قسمتهای مختلف نقشه مخصوصاً پی کنی مورد مطالعه قرار بگیرد؛ آن هم به طوری که در هیچ قسمت از ساختمان ابهامی بوجود نیاید. زمانی که نقشه بر روی زمین پیاده میشود باید به این نکته توجه داشت که از نقشه پی کنی استفاده شود.
رپر در ساختمان چیست؟
رپر به معنی هر نقطه از ساختمان نسبت به سطح زمین است که در تمام مراحل اجرا و ساخت باید کنترل شود و باید در نقطهای دورتر از ساختمان ساخته شود تا در زمان گودبرداری و پیکَنی به آن آسیبی نرسد.
بعد از پیاده کردن نقشه و کنترل آن وارد مرحله گودبرداری میشویم. اصلا چرا به گودبرداری احتیاج داریم؟ چرا باید برای ساخت ساختمانی که روی سطح صاف بنا میشود، زمین را حفر کنیم؟ نکته این است که گودبرداری در واقع برای قسمتهایی از ساختمان شما انجام میشود که پایینتر از سطح زمین قرار میگیرند. به طور مثال این قسمتها عبارتاند از پارکینگهای چند طبقه در ساختمانهای مسکونی یا تجاری، موتور خانهها، انباریها و موارد دیگر که احتمالا با آنها آشنایی دارید.
هنگام گودبرداری باید این نکته را در نظر گرفت که در ابتدا محل گودبرداری نباید خیلی بزرگ شود و ترجیحا از وسایل معمولیتر مانند بیل و کلنگ استفاده بشود. برای این کار باید عمق معینی را تعیین کرد که محل گودبرداری باید تا آن جا ادامه پیدا کند و بعد از آن، پله ایجاد شود تا بتوان خاک حاصل از گودبرداری را بر روی پلهها ریخته و از طریق این پلهها عملیات انتقال صورت بگیرد، برای گودبرداریهای بزرگتر باید از وسایل مکانیکی مانند لودر استفاده شود که در این گونه موارد برای خارج کردن خاک گودبرداری باید از سطح شیبدار استفاده شود.
عمق گودبرداری برای ساخت ساختمان چقدر است؟
حداکثر عمق گودبرداری تا روی پی است و باید توجه داشت چند سانتیمتر بیشتر برای کف ساختمان و عبور لولهها و تاسیسات داخلی ساختمان باید در نظر گرفته شود. باید دقت کرد که در هنگام لولهکشی دو لوله روی هم عبور میکنند و این باید در حدود ۴۰ تا ۴۵ سانتیمتر اندازهگیری شود و در این صورت عمق کمی باید ادامه پیدا کند زیرا در این صورت پیمانکاران هنگام قالببندی پیها آزادی عمل بیشتری خواهند داشت؛ که همین امر باعث تمیزی و درست بودن پیها میشود.
در ثانی، این امکان وجود دارد که خاک حاصل از چاهکنی و همچنین نخالهها را به صورت مقرون به صرفه خارج کرد زیرا معمولاً در گودبرداری وقتی که کار با ماشین صورت نمیگیرد برای خارج کردن خاکها از کارگاه باید از وسایل دستی استفاده کرد که این موضوع مستلزم پرداختن هزینه بیشتری خواهد بود. البته در پیهای نواری این کار به درستی انجام نمیشود زیرا معمولا پیسازی در این پیها قبل از اجرای عملیات خاکی آماده میشود که این عملیات شامل تخریب ساختمانهای موجود و این مراحل است:
- تسطیح محوطه
- نقاط نشانه و مبدا
- پر کردن چاهها
- تجهیز تاسیسات کارگاه
- تخریب
شیب دیوارههای محل گودبرداری
یکی از نگرانیهای اساسی پیمانکاران و مجریان ساخت و ساز ریزش دیوارههاست. جلوگیری از ریزش دیوارههای گودبرداری معمولاً از دیوارهای اطراف آن باید شیب ملایمی با زاویه مشخص به وجود بیاوریم که البته این هم بستگی به نوع خاک آن محل دارد. در صورتی که خاکی استفاده میکنید، سست است، زاویهی مد نظر باید عدد بزرگتری انتخاب شود و هر طرف ساختمان قدیمی مد نظر شما، باید توسط تیرکهای چوبی محاصره شود. دقت کنید این موضوع در طراحی ساختمان ضروری است و در هنگام تعمیرات ساختمان و همچنین بازسازی باید این مورد با دقت اجرا شود.
عملیات خاکی به دو طریق انجام میشود
- عملیات خاکی به صورت دستی.
- عملیات خاکی با ماشین.
در عملیات خاکبرداری بر روی زمین و خاک ریزی و مساحت نمودن جز کارهای اساسی و مهم خاکی است.
پر نمودن یا خاکریزی
خاکریزی یا همان پر نمودن یکی از عملیات مهم مربوط به خاک است. خاکبرداری در زیر زمین باید حتما توسط بیل مکانیکی انجام بگیرد.
خاکبرداریهایی در سطح وسیع و گسترده استفاده از کارگر مناسب نیست چون کار بسیار سنگین است و علاوه بر این که بازدهی ندارد مقرون به صرفه هم نیست، بهترین راه استفاده از بیل مکانیکی است. ولی جالب است بدانید که به ندرت پیکنیهایی هم وجود داشته که بیشتر از ۱۲۰ سانتیمتر عمق داشته و به وسیله کارگر هم انجام شده است. در صورتی که بخواهید عملیات خاکبرداری را با بیل مکانیکی انجام دهید از چند طریق این کار امکانپذیر است.
بیل مکانیکی برای ساخت ساختمان
بیل مکانیکی برای کندن کانالهای طولانی استفاده میشود و قدرت آن برای کندن و خاکبرداری بستگی به قدرت موتور و مشخصات فنیاش دارد. نوع بیل مورد استفاده نسبت به فرم و شکل بنا میتواند متغیر انتخاب شود. در واقع بیل مکانیکی جنبه کندن خاک و گودبرداری و خاکریزی و همچنین بارگیری را دارد.
لودر در عملیات ساخت ساختمان
مورد بعدی که قصد بررسی آن را داریم لودر است، از لودر بیشتر برای بارگیری کامیون و جا به جا کردن مصالح ساختمانی استفاده میکنند.
بلدوزر در عملیات ساخت ساختمان
بلدوزر به ماشینهای بزرگ و بسیار سنگینی میگویند که چرخ زنجیری و پهنی دارند و سطح نسبتا وسیعی را ایجاد میکنند که بیشترین کاربرد از این ماشینها در عملیات راهسازی و زمینهای سخت است. این ماشینها را احتمالا به رنگ زرد در همه جای خارج شهر دیده شود.
انواع زمینها در عملیات ساخت ساختمان
انواع ماشینها و همچنین روشهای گودبرداری و خاکریزی را بررسی کردیم اما خوب است بدانید که طبقهبندی نوع زمینها هم عاملی تعیین کننده است که دقیقا باید از کدام روش به چه شکلی استفاده کنیم. در واقع نوع زمین اصلیترین عامل تعیین کننده در این بین است!
زمینهای ساخت ساختمان به گروههای زیر تقسیمبندی میشود:
- زمینهای رسی.
- زمینهای ماسهای.
- زمینهای سنگی.
- زمینهای شنی.
- زمینهای خاک دستی.
- زمینهای حموسی.
- زمینهای خاک مخلوط.
نکات مهم در ساخت ساختمان
طراحی
فراموش نکنید اگر میخواهید خانهای بسازید، به یک طراحی نیاز دارید. در واقع برای دست یافتن به یک طرح خوب و جامع دو مسیر وجود دارد. اولین کار یافتن یک معمار یا طراح مورد تایید شماست و دیگری خرید یا دانلود آنلاین نقشههای خانه از قبل تهیه شده است. طراحی خانه و در نهایت ساخت ساختمان امری بسیار شخصی است و ممکن است آن چه برای همسایه شما مناسب است برای شما مناسب نیست. به آن چه دلتان میگوید گوش دهید و طراح یا طرحی را پیدا کنید که با آن احساس راحتی کنید. در صورتی که با طراح احساس صمیمیت نکنید همیشه این احساس را دارید که میتوانست همه چیز بهتر انجام شود و پولتان را هدر دادهاید.
به عنوان یک تیم معماری و از آن مهمتر انسان میخواهیم بگوییم که درست است که همه باید یک معمار برای طراحی خانه خود استخدام کنند، اما حقیقت این است که همیشه استخدام یک معمار ممکن است انتخاب صحیحی به نظر نرسد. در صورتی که به دنبال چیزی منحصر به فرد هستید یا محدودیتهای غیرمعمولی دارید، یک معمار استخدام کنید. در غیر این صورت، ممکن است دریابید که شاید خودتان با طراحی که از قبل برای خود انجام دادهاید و در فکرتان دارید، خیلی بهتر پیش بروید. این را فراموش نکنید که باید خانهای را طراحی کرد که در درجه اول مورد پسند و پاسخگوی نیازهای شما شود زیرا این شما هستید که میخواهید در آنجا زندگی کنید!
زمینی که در آن ساخت ساختمان را انجام میدهید
ساختمان شما ممکن است در میانه یک محله شهری قرار گیرد یا در یک منطقه روستایی و یا در قلب خیابانهای اصلی، شما باید اول از همه مطمئن شوید که مکان برای شما مناسب است. این ممکن است واضح به نظر برسد، اما گاهی اوقات ما به قدری درگیر زیبایی خود خانه هستیم که محیط و همسایهها را فراموش میکنیم. مطمئن شوید که با صدای خروس مشکلی ندارید، یا صدای رد شدن اتومبیلها از اتوبان خواب شبانه شما را مختل نمیکند!
البته این را هم بگوییم که اگر خانه جدید شما در واقع خانه دوم شماست و برای تعطیلات به آن جا میروید خود خانه مهمتر از محیط آن است، اما در صورتی که اقامت دائم در ملک جدید خود دارید باید حتما همسایگی آن را در نظر بگیرید و یک محیط سازگار با روحیات خود انتخاب کنید.
یک توصیه مهم دکوطرحی! این کار را حتما انجام دهید: یک مهندس خاک استخدام کنید، مهندس خاک در واقع مهندس ژئوتکنیک نیز نامیده میشود. با این کار نه تنها همه چیز را درمورد پی و بنای خانه خود از پیش خواهید فهمید بلکه حتی میتوانید در موارد نادرتر از یک فاجعه جلوگیری کنید. در صورتی که طبق تشخیص این متخصص، خاکهایتان مستحکم شد، میتوانید کمی در هزینههای زیرسازی هم صرفهجویی کنید. مهندسان خاک میتوانند نه تنها در مورد مقاومت خاک شما بلکه درمورد آینده آن نیز پیشبینیهای صحیحی ایجاد کنند.
توصیه مهم دیگر ما این است که حتما به ساختارهای دیگری که ممکن است لازم شود و همچنین چگونگی قرار گرفتن آنها در ملک جدیدتان فکر کنید. مثلا یک گاراژ، سوله، پارکینگ، خانهبازی برای بچهها، حتی باغ یا استخر. بهتر است بدانید که چه ساختارهای اضافیای ممکن است در آینده ملک شما طراحی و اجرا شود تا مطمئن شوید فضای کافی دارید و غافلگیر نخواهید شد!
کدها و قوانین
چه بخواهید و چه نخواهید خانه جدید شما به کدها احتیاج دارد. قانون کد مسکونی یک قانون بینالمللی است. این کد در سه دوره صادر میشود، و ممکن است حوزه قضایی محلی شما به دلیل چرخه بررسی خاص خود از نسخه فعلی استفاده نکند. توصیه ما به شما این است که اگر ساکن خارج از ایران هستید حتما نسخه فعلی استفاده کنید، قبل از هر کاری، به بخش مربوط به ساخت و ساز و ساختمانهای محلی خود مراجعه کنید. دریابید که منطقه و کد مورد نیاز ملک شما چیست. خوب است که افراد مربوطه به آن بخش را بشناسید و از پرسیدن سوال نترسید. به طور کلی، مقامات ساختمانی رفتار بدی ندارند، آنها فقط کار خود را انجام میدهند و تا حد ممکن به شما کمک خواهند کرد.
محوطهسازی
محوطهسازی یکی از مواردی است که معمولا در انتهای لیست اولویتها قرار میگیرد زیرا همیشه بعداً انجام میشود. وقتی با مشکلات بودجه دست و پنجه نرم میکنید، فکر کردن به منظره و محوطهسازی معمولاً آخرین چیزی است که ذهن شما را به خود مشغول میکند. واقعیت این است که محوطهسازی میتواند کمک زیادی به خانه جدید شما بکند که در آن احساس صمیمیت و گرما کنید و واقعا حس کنید آن جا خانهی شماست. محوطهسازی شامل تهیه گیاهان و کاشت در زمین، چمنکاری، کار روی مواردی از جمله آبنما یا تاب و سنگفرش حیاط و چیزهای دیگر است.
اندازهها مهم هستند
خانهها در اندازههای مختلف از خانههای لوکس و بسیار بزرگ گرفته تا کلبههای کوچک و نقلی وجود دارند. راستش را بخواهید بیشتر ما به برجهای بزرگ و مجلل و آسمان خراشها و خانههای دوبلکس و چند طبقه نیازی نداریم. انتخاب درست یعنی نه افراط کنیم و نه تفریط. وقتی بیخیال زرق و برقهای بیخودی شویم هم زودتر به خانه محبوبمان میرسیم و هم در هزینهها صرفهجویی خواهیم کرد.
هزینهها
قبول داریم که در شرایط فعلی و با تورم روزانه مواد و مصالح، ساختن خانه واقعا سخت و دشوار است. در صورتی که میخواهید خانهای کاملاً ساخته شده مطابق میلتان طراحی کنید، باید هزینه کنید و شکی در این نیست. به طور معمول به بن بست خوردن از نظر بودجه بیشتر در مالکانی دیده میشود که بررسیهای لازم را قبل از شروع کار انجام نداده و هیجانزده شدهاند و بیگدار به آب زدهاند. اینها معمولاً افرادی هستند که میزان بودجه خود را به طور روشن نمیدانند و همچنین روند کار را درک نمیکنند.
در آخر میخواهیم بگوییم که شما میتوانید یک تیم عالی استخدام کنید و به آنها بگویید که این کار یعنی ساخت ساختمان و خانه رویاییتان را به دلخواه شما کنترل کنند و پیش ببرند، اگر در انتخاب آنها عجله نکردهاید مطمئن شوید که آنها برای انجام آن سخت تلاش خواهند کرد، اما در نهایت همه چیز به تصمیماتی که شما به عنوان یک مالک میگیرید بر میگردد. صبوری کنید، ولخرجی نکنید، از فکر کردن به ایدهها و رویاهایتان نترسید و سعی کنید با تیم سازنده صمیمی و راحت شوید! خواستههای خود را به آنها بگویید و حتما درمورد گزارشات و ریز خرجها و مسائل سوال کنید. در صورتی که به آنها اعتماد ندارید پس خجالت نکشید و کار را هر جایی که هست تحویل بگیرید، این حق شماست که در نهایت آرامش به آن چه که همیشه آرزویش را داشتهاید برسید، یعنی خانهی سفارشی و رویاییتان!
چرا باید ساخت ساختمان را حتما به مهندسان سپرد؟
ساخت ساختمان یک فرآیند پیچیده و چندوجهی است که مستلزم دانش و مهارت در زمینههای مختلف مهندسی، معماری و مدیریت است. ساخت یک ساختمان ایمن و پایدار که نیازهای کاربران را برآورده کند، نیازمند همکاری و هماهنگی بین متخصصان مختلف است. شرکتهای مهندسی با داشتن تیمی از متخصصان مجرب در زمینههای مختلف مهندسی، معماری و مدیریت، میتوانند به کارفرمایان کمک کنند تا فرآیند ساخت ساختمان را بهطور موفقیتآمیز و با کیفیت بالا به انجام برسانند. در ادامه به برخی از دلایل مهم سپردن ساخت ساختمان به شرکتهای مهندسی اشاره میکنیم.
تخصص و تجربه شرکتهای مهندسی
شرکتهای مهندسی با داشتن سابقه طولانی در زمینه ساخت ساختمان، از دانش و تجربه کافی برای طراحی و اجرای پروژههای ساختمانی برخوردار هستند. این شرکتها با در نظر گرفتن عوامل مختلف مانند شرایط محیطی، نوع کاربری ساختمان، بودجه و نیازهای کارفرما، میتوانند بهترین طرح و روش اجرایی را برای پروژه انتخاب کنند.
رعایت مقررات و استانداردها
ساخت ساختمان مستلزم رعایت قوانین و مقررات ملی و بینالمللی است. شرکتهای مهندسی با آشنایی با این مقررات و استانداردها، میتوانند از کیفیت و ایمنی ساختمان اطمینان حاصل کنند.
تحلیل و ارزیابی ریسک توسط شرکتهای مهندسی
ساخت ساختمان با ریسکهای مختلفی همراه است. شرکتهای مهندسی با انجام تحلیل و ارزیابی ریسک، میتوانند اقدامات لازم را برای کاهش این ریسکها انجام دهند.
کنترل کیفیت توسط شرکتهای مهندسی
کیفیت ساخت ساختمان از اهمیت ویژهای برخوردار است. شرکتهای مهندسی با نظارت بر روند ساخت و انجام آزمایشهای لازم، میتوانند از کیفیت ساختمان اطمینان حاصل کنند.
زمانبندی و بودجهبندی دقیقتر
ساخت ساختمان نیازمند برنامهریزی دقیق و مدیریت زمان و بودجه است. شرکتهای مهندسی با تجربه و مهارت خود، میتوانند پروژه را در زمان و بودجه تعیینشده به پایان برسانند.
رضایت کارفرما
رضایت کارفرما از مهمترین اهداف ساخت ساختمان است. شرکتهای مهندسی با توجه به نیازها و خواستههای کارفرما، میتوانند ساختمانی را طراحی و اجرا کنند که رضایت او را جلب کند.
موارد تخصصی که فقط باید به مهندسان سپرد!
در کنار موارد ذکرشده، نکات تخصصی مهندسی نیز در ساخت ساختمان اهمیت ویژهای دارند. برخی از این نکات عبارتند از:
- طراحی سازهای: طراحی سازهای ساختمان یکی از مهمترین مراحل ساخت است. شرکتهای مهندسی با استفاده از نرمافزارهای تخصصی، میتوانند سازهای ایمن و پایدار را برای ساختمان طراحی کنند.
- طراحی معماری: طراحی معماری ساختمان نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. شرکتهای مهندسی با توجه به نیازهای کاربری ساختمان، میتوانند طراحی زیبایی را ارائه دهند که نیازهای کارفرما را برآورده کند.
- طراحی تاسیسات: طراحی تاسیسات ساختمان شامل طراحی سیستمهای برق، آب، فاضلاب، گرمایش و سرمایش است. شرکتهای مهندسی با استفاده از دانش و تجربه خود، میتوانند تاسیساتی ایمن و کارآمد را برای ساختمان طراحی کنند.
- طراحی ترافیک: طراحی ترافیک ساختمان شامل طراحی مسیرهای رفت و آمد، پارکینگ و محوطهسازی است. شرکتهای مهندسی با توجه به کاربری ساختمان، میتوانند طراحی ترافیکی مناسبی را ارائه دهند.
- مدیریت ساخت: مدیریت ساخت ساختمان فرآیندی پیچیده است که مستلزم هماهنگی بین متخصصان مختلف است. شرکتهای مهندسی با تجربه خود، میتوانند فرآیند ساخت را بهطور موفقیتآمیز و با کیفیت بالا به انجام برسانند.
سوالات متداول مشتریان دکوطرح در ارتباط با ساخت ساختمان
آیا برای شروع ساخت ساختمان نیاز به گرفتن مجوز هست؟
پروانهی ساخت ساختمان مهمترین مجوزی هست که باید قبل ازشروع گرفته شود؛ در غیر این صورت شهرداری جلوی هرگونه عملیات ساخت و ساز را میگیرد.
اسکلت بتنی بهتر است یا اسکلت فلزی؟
هر کدوم مزایا و معایبی دارند. مثلا مقاومت اسکلت فلزی در برابر آتشسوزی و حرارت کمتر است ولی سرعت اجراش از اسکلت بتنی بیشتر. در اسکلت بتنی میشه پس از پایان هر طبقه وام دریافت کرد و با وام دریافت شده طبقه بعدی را ساخت.
وظیفهی پی در ساختمان چیست؟
پیریزی عملیاتی هست که برای استحکام بیشتر ساختمان انجام میشود. پی ساختمان نیروهای وارد شده به ساختمان را به زمین منتقل میکند که باعث میشه شدت ارتعاشات کم شود و استحکام ساختمان بیشتر شود.
اگر آرماتوربندی به درستی انجام نشود چه اتفاقی رخ میدهد؟
یکی از قسمتهای مهم در ساخت ساختمان آرماتور بندیه که باید با نظارت دقیقی انجام بشه و درست و اصولی نبودن آرمانور میتونه به استحکام ساختمان صدمه بزنه
دلیل قالببندی درساخت ساختمان بتنی چیست؟
بتن قبل از سفت شدن نرم است و احتمال فروپاشیدگی دارد؛ قالبها باعث میشن تا بتن شکل خودش رو تا زمان سفت شدن حفظ کنه و بخاطر این انسجام مقاومت بالایی دارد.
گالری تصاویر ساخت ساختمان
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله برای ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
-
سلام الان ساخت به صرفه هست؟
-
پشتیبان سایت
سلام
روزتون بخیر
برای مشاوره با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید تا بتونیم بهتر راهنماییتون کنیم -
alisheybani
شما پروژه ساخت رو صفر تا صد خودتون انجام میدین؟
-
پشتیبان سایت
سلام
بله -
zaemi2021
سلام واقعا خیلی کار ساخت سخته این کارگرا تو آفتاب وایمیسن سر ساختمان خیلی گناه دارن
-
محمد باخقیقت
سلام خسته نباشید مرسی از مطلبتون که گذاشتین
-
پشتیبان سایت
سلام
روزتون بخیر
خواهش می کنم
لطفا” از مطالب و نمونه کار های ما در سایت دیدن کنید و به آنها امتیاز بدید -
arasham13
سلام پروانه خواستین در خدمتم
-
hamid-joon
شهرداری مجوز ساخت نده بسازیم واقعا میاد خراب میکنه؟
-
پشتیبان سایت
سلام
روزتون بخیر
بله -
artin1388
سلام شما نظارت هم انجام میدین
-
پشتیبان سایت
سلام
روزتون بخیر
بله -
حسین 88
سلام شما شراکتی هم قبول میکنین بسازین؟ زمین از ما ساخت از شما؟
-
پشتیبان سایت
سلام
روزتون بخیر
برای مشاوره با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید تا بتونیم بهتر راهنماییتون کنیم -
فرشاد آزادی
سلام الان تو تهران ساخت متری چند هست؟
-
پشتیبان سایت
سلام
روزتون بخیر
برای مشاوره با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید تا بتونیم بهتر راهنماییتون کنیم -
نورالدین
مهندش پروژه جدید گرفتین ما در خدمتیم
-
بهار زیبایی
ایا در ساخت ساختمان اقلیم منطقه مهم هست ؟
-
پشتیبان سایت
سلام روزتون بخیر
بله یکی از عوامل اصلی در طراحی و اجرا محسوب میشه -
banafshe95
شرکت شما مراحله گرفتن مجوز از شهرداری رو انجام میده ؟
-
پشتیبان سایت
سلام
روزتون بخیر
بله -
روزبه
الان با توجه به شرایط اقتصادی ساخت بهتره یا بازسازی؟
-
پشتیبان سایت
سلام
روزتون بخیر
برای مشاوره با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید تا بتونیم بهتر راهنماییتون کنیم -
شهاب
سلام ببخشید اسکلت فلزی بهتره یا بتی؟
-
پشتیبان سایت
سلام
روزتون بخیر
برای مشاوره با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید تا بتونیم بهتر راهنماییتون کنیم -
سارا لطیفی
یه سوالی داشتم
واقعا ساختمان هایی به نام ساختمان های زد زلزله وجود دارند ؟ -
پشتیبان سایت
سلام
بله -
ساناز
سلام شهرداری به ما ابلاغیه داده ۳ متر باید عقب نشینی کنیم شما در این مورد اطلاعات دارین راهنمایی کنین ما باید چی کار کنیم
-
پشتیبان سایت
سلام
روزتون بخیر
برای مشاوره با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید تا بتونیم بهتر راهنماییتون کنیم -
نازی پورحسینی
سلام خسته نباشید ما یک زمین نقلی داریم در دماوند ولی نمیدونیم ارزش ساختن داره یا نه!
-
پشتیبان سایت
سلام
روزتون بخیر
برای مشاوره با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید تا بتونیم بهتر راهنماییتون کنیم -
Moonor
سلام میشه مقاله های تخصصی تر هم در مورد ساخت در سایتتون قرار بدین
-
پشتیبان سایت
سلام
روزتون بخیر
به روی چشم -
امیر علی
سلام خسته نباشید مهندس ناظر نیاز ندارید شما؟
-
امیر یاشار خدامنش
سلام روزتون بخیر ممنون از مقاله ای که گذاشتین
-
پشتیبان سایت
سلام
روزتون بخیر
خواهش می کنم
لطفا” از مقالات و نمونه کار های ما در سایت دیدن کنید و به آنها امتیاز بدید -
حسن هراتی
سلام شما طراحی مجتمع مسکونی هم قبول میکنین؟
-
پشتیبان سایت
سلام
روزتون بخیر
برای مشاوره با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید تا بتونیم بهتر راهنماییتون کنیم -
قلی پور
سلام مصالح ساختمان نیاز داشتین در خدمتیم
-
خشایار
سلام ساخت متری چند هست در شمال تهران؟
-
پشتیبان سایت
سلام
روزتون بخیر
برای مشاوره با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید تا بتونیم بهتر راهنماییتون کنیم -
سیما سوری
سلام خیته نباشید ممنون
-
پشتیبان سایت
سلام
روزتون بخیر
خواهش می کنم
لطفا” از مقالات و نمونه کار های ما در سایت دیدن کنید و به آنها امتیاز بدید -
نیوشا شاه مرادی
سلام فکر میکنم به خاطر اوضاع اقتصادی بازار ساخت و ساز خیلی خوابیده باشه الان بازسازی به صرفه تره
مهدی