مؤلفههای طب سنتی در معماری
بررسی مؤلفههای طب سنتی در فضای معماری؛ طب سنتی در معماری
بشر امروزی به دلیل شیوه زندگی ناسالم و محیط غیرطبیعی با مشکلات بسیاری روبرو است. چالش اصلی جوامع انسانی در حال حاضر و در آینده نزدیک، ارائه روشهایی برای زندگی سالم و پیشگیری از بیماریها است، این امر بسیاری از گروههای مردمی را به استفاده از روشهای درمانی طب مکمل(سنتی) سوق میدهد.
بررسی مؤلفههای طب سنتی در فضای معماری
طب سنتی در معماری
این شیوهها که تفاوتهایی در اصول، قواعد و راههای تشخیص و درمان را دارا هستند؛ سعی در بازگرداندن سلامتی به افراد بیمار و جلوگیری از ایجاد بیماری در اشخاص سالم دارند.
مردم بسیاری از کشورها امروزه به دنبال یافتن شیوههایی از درمانهای طبیعی هستند تا علاوه بر درمان بیماریهایشان، عاملی برای پیشگیری از ابتلا به بیماریها پیدا کنند.
همچنین به علت عدم توفیق طب نوین در درمان برخی بیماریها، عوارض جانبی و هزینههای گزاف این درمانها شاهد گسترش روز افزون طب نشاندهنده جایگاه قابل ملاحظهی طب مکمل، مکمل(سنتی) در جامعه هستیم.
رشد تقاضا در این زمینه چه از طرف مردم، چه صنایع (سنتی) در عرصه بهداشت و درمان است؛ که توجه و حمایت بیشتر دولتمردان و جوامع علمی-دانشگاهی را به خود معطوف داشته است و در جهان از جایگاه ویژهای برخوردار شده است.
بدون شک کاربرد منطقی و صحیح طب مکمل و لحاظ نمودن مباحث اخلاق پزشکی، ضمن جلوگیری از استفاده ناآگاهانه و بیدلیل از این رشته میتواند در پایهریزی اساسی و علمی آن مؤثر میشود.
بنابراین در این مقاله سعی شده است، برای درک میزان مقبولیت طب مکمل (سنتی) روشهای متنوع و گسترده آن بیان گردد؛ و با توجه به اهمیت طبیعیات و مزاج در طب سنتی به تعاریف مربوطه در این زمینه پرداخته شود و سر نخهایی از طب در باب معماری بررسی گردد که در نهایت با توجه به تأثیر محیط بر ادراک فضای معماری، خلق محیطی مناسب برای مراجعین در کنار یافتن راهکارهای معمارانه محقق شود.
پیشرفت معماری و طب سنتی
همگام با پیشرفت صنعتی و توسعه شهرنشینی و تحولات اجتماعی و اقتصادی شهرها، نیازهای روحی و روانی انسان نادیده گرفته شده است؛ و بشر امروزی به دلیل شیوه زندگی ناسالم و محیط غیرطبیعی با مشکلات بسیاری روبرو است.
چالش اصلی جوامع انسانی در حال حاضر و در آینده نزدیک، ارائه روشهایی برای زندگی سالم و پیشگیری از بیماریهاست. طب غربی یکی از رویکردهای بشر به مسئله سلامت وبیماری است.
در کنار این روش شیوههای دیگری از پزشکی نیز وجود دارند که با تفاوتهایی در اصول، قواعد و راههای تشخیص و درمان، سعی در بازگرداندن سلامتی به افراد بیمار و جلوگیری از ایجاد بیماری در اشخاص سالم دارند.
این شیوهها با نام طب مکمل(سنتی) شناخته میشوند؛ این درمانها در زمینه پیشگیری و معالجه بیماریها مؤثر واقع میشود و مهمتر اینکه سلامتی را به حد مطلوبی ارتقا میدهد.
بنابراین افزایش توجه و گرایش مردم به روشهای سالم زیستن، بسیاری از گروههای مردمی را به استفاده از روشهای درمانی طب مکمل(سنتی) سوق میدهد. پس برای اینکه درک صحیحی از طب مکمل(سنتی) ایجاد کنیم؛ درابتدا به بیان تعاریف مرتبط با آن، قوانین اساسی طب مکمل و اصول روشهای متنوع و گسترده طب مکمل(سنتی) بیان میشود و سر، درمانی آن میپردازیم.
اهمیت طب سنتی در معماری معاصر و سنتی
در ادامه برای درک میزان مقبولیت طب مکمل نخهایی از طب در باب معماری بررسی میگردد با توجه به اهمیت طبیعیات و مزاج در طب سنتی به تعاریف مربوطه در این زمینه پرداخته میشود و سپس با توجه به اهمیت محیط پیرامون انسان در ادراکات فضایی او و تاثیر آن بر روح و روان انسان عنوان میشود که در نهایت منجر به درک تاثیر عوامل محیطی بر انسان و درک ضرورت توجه به ادراک فضای معماری برای بازیابی محدودیتهای از دست رفته میگردد.
شاید بتوان گفت یکی از چالشهایی که طب مکمل با آن مواجه است؛ این است که آیا وجود مراکز طب مکمل(سنتی) لازم است، در پاسخ میتوان گفت براساس مطالعات انجام شده در این رابطه، طب مکمل(سنتی) در چند دهه اخیر رشد فزایندهایی داشته است.
مردم بسیاری از کشورها امروزه به دنبال یافتن شیوههایی از درمانهای طبیعی هستند تا علاوه بر درمان بیماریهایشان، عاملی برای پیشگیری از ابتلا به بیماریها پیدا کنند.
رشد تقاضا در این زمینه چه از طرف مردم، چه صنایع نشان دهنده جایگاه قابل ملاحظهی طب مکمل(سنتی) در عرصه بهداشت و درمان است؛ که توجه و حمایت بیشتر دولتمردان و جوامع علمی-دانشگاهی را به خود معطوف داشته است.
طب سنتی دانش و مهارت حفظ سلامتی به شیوهای کل انگارانه است؛ این شیوه ریشه در تئوریهای بومی و قومی، اعتقادات و باورها و تجربهی ملتها دارد که نسل به نسل تا به امروز منتشر شده و به ما رسیده است.
با توجه به شیوع روز افزون بیماریهای روحی و جسمی قرن حاضر که به میزان زیادی به چشم میخورد برای بیمارانی که از طب مکمل(سنتی) استفاده میکنند با فراهم آوردن امکانات و تسهیلات جهت جبران محدودیتهای جسمی و روحی آنان در کنار یافتن راه کارهای معماری و زمینههای بازگشت سلامت روحی و جسمی برای بیماران موثر واقع میشود.
صحبت در مورد طب مکمل(سنتی) معمولا طیف وسیعی از واکنشهای مثبت و منفی را در پیدارد؛ که میتواند از یک گرایش و پذیرش افراطی تا یک انکار بی دلیل و نا آگاهانه و انتقادی متفاوت صورت بگیرد.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با مؤلفه های طب سنتی در معماری برای ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۱ دیدگاه