چرا ساختمانها را بازسازی میکنند؟
چرا ساختمانها را بازسازی میکنند؟
در این نوشته قصد بر این داریم که علت بازسازی را برای شما بیان کنیم و بگوییم چرا باید بازسازی کنیم؟ اگر شما هم به دنبال جواب این سوال هستید ما را در این نوشته همراهی کنید.
در خانههای قدیمی و کلنگی شرایط بازسازی نسبت به یکدیگر متفاوت است و با توجه به میزان فرسودگی، عملیات بازسازی بر روی آنها صورت میپذیرد. در بازسازی این نوع خانهها شاید نیاز به دریافت مجوز داشته باشیم و شاید هم نه. پس برای اینکه از بازسازی و تغییر دکوراسیون منزل مسکونی نتیجهای رضایتبخش به دست آید، باید طبق اصول و ضوابط خاص انجام شود.
قبل از خواندن این نوشته توصیه میشود نوشتههای زیر را نیز مطالعه کنید:
چرا ساختمانها را بازسازی میکنند؟
بازسازی چیست؟
بازسازی از لحاظ معنای کلمهای به معنای مرمت است که در آن گروهی از افراد متخصص با اجرای یک سری عملیاتها در آن ساختمان سعی در افزایش طول عمر بنا و بهتر کردن شرایط زندگی در آن دارند. بازسازی شامل عملیاتهایی است که از جمله آنها تعمیر و تعویض لولهکشیها و جابهجایی دیوارها است.
نوسازی چیست؟
بسیاری از افراد نوسازی و بازسازی را یکی میدانند اما این دو از جنبههای مختلفی با یکدیگر متفاوتند. نوسازی به معنای نو کردن است و به عبارتی میتوان گفت به مجموعهای از اقدامات انجام شده که در راستای نو کردن ساختمان انجام میپذیرد.
عملیات نوسازی بیشتر شامل قسمتهای داخلی ساختمان میشود که این موارد میتواند شامل قسمتهای سطحی ساختمان مانند نصب کاغذ دیواری و غیره شود.
دلیل بازسازی چیست؟
همانطور که قبلا ذکر کردیم، بازسازی میتواند به دلایل مختلفی صورت بپذیرد که یکی از این دلایل بالا بودن هزینههای مرتبط با ساخت و ساز یک ساختمان جدید است که بسیاری از افراد را به سمت بازسازی و نوسازی منزل مسکونی خود سوق میدهد.
هزینه بازسازی ساختمان، چه تجاری و چه مسکونی، با توجه به نوع بازسازی که در آن انجام میشود میتواند تغییر کند و با بودجه متفاوتی صورت بپذیرد. لذا به همین جهت است که شرکتهای معماری قبل از انجام هر گونه عملیات بازسازی اقدام به طراحی میکنند که در درجه اول تصویری از اتمام پروژه را در اختیار کارفرما قرار دهند و مسیر بازسازی را هموار کنند. از طرف دیگر، مقدار بودجه تقریبی که باید برای بازسازی در نظر گرفته شود را تخمین بزنند.
یکی دیگر از دلایل اصلی بازسازی، تغییرات در دکوراسیون داخلی و معماری آن میباشد که این تغییر دکوراسیون نیز میتواند شامل تغییرات کم یا گسترده شود. کارفرما میتواند با توجه به بودجه خود این تغییرات را مدیریت کند و طراح وظیفه دارد با توجه به بودجه کارفرما فضا را طراحی و اجرا کند.
به عنوان مثال میتوان گفت یک بازسازی میتواند فقط به تعویض دیوارپوش و کفپوش خلاصه شود یا بزرگ کردن آشپزخانه و سرویسهای بهداشتی را شامل شود.
بازسازی موارد مختلف در ساختمان
بازسازی سقف
در برخی از خانههای قدیمی سقفها به مرور زمان و در شرایط مختلف دچار آسیب میشوند. به عنوان مثال قسمتی از سقف تخریب شده یا استحکام خود را به دلایل مختلف از دست داده است. در این صورت به تخریب و ترمیم سقف که بخشی مهم از مراحل بازسازی است احتیاج پیدا خواهیم کرد. این عملیات با توجه به نظر مهندسان مربوطه صورت میپذیرد.
بازسازی ستون
ستونها در ساختمان از دیگر قسمتهای اصلی بنا در مراحل بازسازی محسوب میشوند و جزو المانهایی هستند که وزن ساختمان را تحمل میکنند. در اکثر موارد باید از تخریب آنها جلوگیری کرد و فقط باید تعمیرات کوچک و بازسازی محدود بر روی آنها صورت پذیرد. انجام این عمل ممکن است به رفع نواقص و استحکام بخشی به پایهها کمک کند.
بازسازی دیوار
از اصلیترین مراحل تخریب در بازسازی ساختمانهای مسکونی یا اداری، تخریب و جابهجایی دیوارهاست که باید با مهارت و دقت بالایی انجام شود. در نوسازی این بخش، از آنجایی که وزن قسمتی از ساختمان بر روی دیوارهای اصلی است، نباید تخریب شوند. توجه به این اصل امری ضروری است.
در جهت افزایش فضا، زیباسازی و جلوهبخشی به بنا، میتوان دیوارهای فرعی و داخلی را تخریب کرد و بقیه دیوارها را که آسیب چندانی ندیدهاند مرمت و بازسازی کرد. اما باید به این نکته توجه داشت که تخریب دیوارهای اصلی باید با نظر مهندسان انجام شود؛ عدم مشورت در این مورد ممکن است آسیبهای جبرانناپذیری بر جای بگذارد.
بازسازی و نوسازی به راستی کدام بهتر است؟
انتخاب نوع بازسازی
همانطور که در مطالب قبلی اشاره شد، بازسازی انواع مختلفی دارد و بدین جهت میتواند مراحل دیگر را تحتالشعاع قرار دهد. در بازسازی ساختمان و منزل مسکونی میتوان عملیاتهایی انجام داد که نیازی به دریافت مجوز ندارند.
در ابتدا باید میزان بازسازی مشخص شود؛ طرح یکی از عواملی است که شما میتوانید از میزان بازسازی منزل خود اطلاعات دقیقی کسب کنید. آیا صرفا فقط تعویض کاشیها و سرامیکها صورت میپذیرد یا اینکه نیاز به تعمیرات اساسیتر مانند تعویض لولهکشیهای برق، تاسیسات یا حتی تغییر کاربری قسمتهایی از خانه وجود دارد؟ تمامی عملیاتهایی که لازم است تا اجرا شوند در طراحی مشخص میشوند و از همان ابتدا باید در متن قرارداد ذکر شوند.
زمان لازم برای بازسازی
بعد از انجام عملیات طراحی، با توجه به میزان بازسازی یک ساختمان مدت زمان اجرای آن نیز باید مشخص شود. این مدت زمان باید در متن قرارداد درج شود تا عملیات بازسازی در چهارچوبی مشخص مدیریت شود.
هزینه هریک از مراحل بازسازی
با توجه به نوسانات چند ساله نرخ ارز و کاهش ارزش پول در ایران، بازسازی و نوسازی ساختمانها با افزایش قیمت روبهرو شده است. بنابراین توصیه میکنیم قبل از اقدام به عملیات بازسازی ساختمان یا خانه، بودجه خود را برآورد کنید. با توجه به افزایش هزینههای مواد، مصالح و دستمزد پیمانکاران، اگر نیازی به استحکامسازی ندارید، بهتر است فقط مرمت و زیبا سازی مراحل را مدنظر قرار دهید.
کلام آخر
نوشتههایی که در بالا به آن اشاره کردیم بخشی از مراحل مهم در بازسازی هستند که باید به آنها توجه داشت. در بازسازی ساختمان و منزل مسکونی جزییاتی زیادی وجود دارند که باید در نظر گرفت. به همین جهت به شما عزیزان توصیه میکنیم که نوشتههای دیگر ما، در خصوص بازسازی را مطالعه بفرمایید.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه