نمای ساختمان نئوکلاسیک
13
شهریور

نمای ساختمان نئوکلاسیک – قسمت دوم

نمای ساختمان نئوکلاسیک – قسمت دوم

در اینجا با کشور هایی آشنا می شوید که از این سبک طراحی و معماری نئوکلاسیک استفاده کرده اند.

معماری نئوکلاسیک را معمولا با ساختمان های عمومی و بزرگ می شناسند، با این حال این طراحی میتواند برای خانه ها در نظر گرفته شود و جلوه خاصی به آن‌ها بدهد.

در بازسازی و تغییر سبک نئوکلاسیک نتیجه چندان جالبی اتفاق نمی افتد، در بیشتر چنین ساختمان هایی از بازسازی منزل و بازسازی ساختمان و تغییر جلوگیری می شود.

 

پیشنهاد نویسنده : قبل از مطالعه ی این بخش قسمت اول مقاله را بخوانید.

 

نمای ساختمان نئوکلاسیک

نمای نئوکلاسیک در لندن

معماری به نام رابرت آدام توانسته برای چنین نما هایی تغییرات و بازسازی های به سزایی انجام دهد.

برای نمونه میتوان به کِنوود هاوس (Kenwood House) در شهر لندن اشاره کرد، این طرح ترکیبی از نئوکلاسیک و معماری جُرجی (Georgian architecture) می باشد.

بانک انگلستان (Bank of England) در لندن یکی از مکان های با شکوه می باشد که از این سبک و معماری استفاده کرده است.

 

نمای نئوکلاسیک درفرانسه

در آکادمی فرانسه به دلیل آموزش دیدن معماران فرانسوی این سبک در فرانسه اهمیت به سزایی برخوردار است، و طرفداران بسیاری در این گونه سبک طراحی و نما ها بسیار زیاد است.

سبک نئوکلاسیک از دوره سلطنت لویی شانزدهم در فرانسه به اوج خود رسید، با این تفاوت که سبک نئوکلاسیک در دوره امپراطوری ناپلئون طرفداران بسیاری داشت.

در دوران امپراطوری ناپلئون ساختمان های عمومی و منازل طبقه عالی از این سبک استفاده می کردند و خانه های خود را با این طرح و نما می ساختند.

برای نمونه میتوان به معمارانی برجسته چون:

ژراک ژرمن سوفلو  (Jacques-Germain Soufflot) که معماران معروف و برجسته فرانسوی بود که نمای بی نظیر پانتئون پارس از شاهکار های او اشاره کرد.

ژان شالگرین (Jean Chalgrin) از دیگر معماران معروف و برجسته زمان ناپلئون در معماری نئوکلاسیک است و طاق پیروزی در فرانسه اثر معروف و به نام این معمار می باشد.

 

نمای نئوکلاسیک درانگلیس

در انگلیس از سبک و معماری نئوکلاسیک برای ساخت موزه ها و بانک ها تا اداره پست از این سبک استفاده می شده.

در انگلستان میتوان به کاخ باکینگهام اشاره کرده که جزو برجسته ترین بنا های این کشور به حساب می آید. این کاخ توسط معماری معروف و به نامی چون جان نش (John Nash) می باشد که از سبک نئوکلاسیک اسفاده میکرده است و بنا های بسیاری را خلق کرده است، این معمار به نام حتی در زمان خود مدرس این سبک بوده است و به دیگر معماران زمان خود این سبک را آموزش می داده است.

از معماران مطرح در این نوع معماری و سبک میتوان به رابرت اسمیرک (Robert Smirke) اشاره کرد، این معمار برجسته توانست با سبک نئوکلاسیک بنایی چون موزه بریتانیا را خلق کند و از نمای نئوکلاسیک استفاده کند تا بنایی با چنین با شکوهی را به وجود بیاورد.

 

پیشنهاد نویسنده : در ارتباط با دکوراسیون نئوکلاسیک بخوانید.

 

نمای نئوکلاسیک درآلمان

در آلمان نوشته های افرادی چون یوهان یواخیم وینکِلمان (Johann Joachim Winckelmann) وحمایت درباریان و فریدریش ویلهلم دوم باعث شد معمار های به نام های کارل گوتهارد لانگانس (Carl Gotthard Langhans) و کارل فریدریش شینکل (Karl Friedrich Schinkel)  بتوانند شهر برلین را به جذاب ترین شهر برای معماری کلاسیک تبدیل کنند.

با این کار توانستد برای معماری نئوکلاسیک با رم و پاریس رقابت کنند.

نمای تاریخی دروازه براندنبورک توسط لانگانس طراحی شده است.

بنای تاریخی به نام آکروپولیس در شهر آتین یکی دیگر از این بنا ها می باشد که از سبک و طراحی نئوکلاسیک استفاده کرده است.

بنای کاخ تگل (Schloss Tegel) و موزه قدیمی (Alres Museum) از اثار برجسته معمار شینکل میتوان اشاره کرد.

 

نمای نئوکلاسیک درروسیه

کاترین دوم در روسیه اولین پادشاهی بود که از سبک نئوکلاسیک تشویق کرد.

در پی چنین تشویقی از طرف کاترین دوم، معماری به نام چارلز کامرون را که معمار اسکاتلندی بود دستور داد تا کاخ هایی با نام هایی کاخ الکساندر و کاخ پاولوفسک در نزدیکی شهر سن پترزبورگ را به سبک معماری نئوکلاسیک خلق کند.

کامرون نیز توانست در پی این معماری ها، بخشی از بنا هایی را در میدان کاخ و کاخ کاترین اضافه کند که از سبک معماری نئوکلاسیک استفاده کرد.

 

نمای نئوکلاسیک در آمریکا

نئوکلاسیک در اروپا توانست طرفداران زیادی داشته باشد و از همه جای دنیا طرفدارانی داشته باشد، اما بالاخره این سبک توانست خانه واقعی خود را در آمریکا پیدا کند.

بعد از سال ۱۷۸۳ و بعد از انقلاب آمریکا توانست دولت جدید خود را تحت تاثیر قرار داده و توانست ساختمان هایی با طراحی بی نظیر و باور نکردنی نئوکلاسیک به وجود بیاورد.

حتی امروز میتوان بنا هایی با نشانه های از معماری پانتئون رم و پارنتون آتن را در پایتخت امریکا یعنی در واشینگتن دی سی تماشا کرد.

طراحانی چون توماس جفرسون توانست ساختمانی به نام مانتیسلو یا همان مونتیچلو را به سبک و معماری نئوکلاسیک به وجود بیاورد.

معمارانی چون ویلیام تورنتون از معماران به نام و مطرح این سبک می توان اشاره کرد که آثار بسیاری را به وجود اورده اند اشاره کرد.

کاخ کینگز در آمریکا با این سبک طراحی شده است.

 

پروژه های مرتبط با این مقاله که توسط شرکت دکوطرح طرح انجام شده است:

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله برای ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۴ میانگین: ۴.۸]