انواع بلوک در دیوارچینی
07
تیر

انواع بلوک در دیوارچینی

انواع بلوک در دیوارچینی – دیوار چینی با بلوک

دیوارها بر اساس ویژگی ها و کاربرد خود، انواع گوناگونی دارند. انواع دیوارهای چیده شده با بلوک سبک پوکه ای در طبقه دیوارهای غیر باربر قرار می گیرد. دیوارهای غیر باربر تنها وزن خود را تحمل می کنند و در آنها ویژگی های دیگری من جمله سبکی و مقاومت حرارتی و صوتی مناسب، اهمیت می یابد. دیوار چیده شده با بلوک سبک بعنوان دیوار عایق همگن حرارتی محسوب شده و شرایط آسایش را برای ساکنین در فصول گرم و سرد تامین می نماید.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

انواع بلوک در دیوارچینی

دیوارچینی با بلوک دیواری

یکی از پرکاربردترین انواع مصالح در صنعت ساختمان سازی بلوک است. بلوک ها در انواع مختلفی وجود داشته و در تولید آن از متریال مختلف استفاده می شود که در این میان بلوک های بتنی و سفالی بیشترین استفاده را در میان سایر بلوک ها دارند. در ادامه با ما همراه باشید تا انواع بلوک و کاربردهایشان را مرور کنیم!

 

انواع بلوک

در ساخت بلوک از ترکیب سیمان، آب، ماسه و دیگر سنگدانه ها استفاده می شود. همان گونه که در بالا اشاره شد، بلوک های ساختمانی انواع مختلفی دارند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:

بلوک سیمانی

بلوک های سیمانی نمونه ای از انواع بلوک استاندارد می باشند که در دو دسته باربر و غیرباربر قرار می گیرند.

 

بلوک سیمانی معمولی

در ساخت بلوک های سیمانی معمولی که به آن بلوک سنگین و یا بلوک ماسه ای نیز میگویند از شن و ماسه طبیعی رودخانه استفاده می شود. چگالی این گونه بلوک ها پس از انجام فرآیند خشک شدن حدود ۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است. تولید این گونه بلوک ها در فرم های مختلف و به دو صورت بلوک های سیمانی دیواری و بلوک های سیمانی سقفی صورت می گیرد.

 

بلوک سیمانی سبک

به بلوک های سیمانی که چگالی آن ها ۱۷۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب باشد، بلوک سبک یا بلوک پوکه ای گفته می شود. بلوک های سیمانی سبک بر اساس چگالی آن ها در چهار دسته رده بندی می شوند:

  • بلوک سیمانی سبک رده یک: چگالی این بلوک ها پس از خشک شدن در حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب است.
  • بلوک سیمانی سبک رده دو: چگالی این بلوک ها پس از خشک شدن در حدود ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.
  • بلوک سیمانی رده سه: چگالی این گونه بلوک ها پس از خشک شدن در حدود ۱۰۰۰ تا ۱۷۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.
  • بلوک سیمانی رده چهار: چگالی این گونه بلوک ها پس از خشک شدن در حدود ۱۷۰۰تا ۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است. این بلوک ها در دسته بلوک های نیمه سبک قرار می گیرند.

 

بلوک لیپر

بلوک لیپر نام تجاری نمونه ای از بلوک های سیمانی سبک است که از پرلیت که نوعی پوکه صنعتی است، ساخته شده است. باید توجه کرد که معمولا در این نوع بلوک ها مقداری پرلیت در کنار پوکه معدنی تبریز (پومیس) استفاده می شود.

 

بلوک لیکا

بلوک سبک لیکا از ترکیب سبک دانه لیکا که همان رس منبسط شده است با سیمان و آب تشکیل می شود. این بلوک از تخلخل بالاتری نسبت به بتن نیمه سبک برخوردار است. بلوک لیکا به دو شکل توپر و توخالی بوده و کاربرد آن ها در دیوار و سقف است. بلوک سه جداره لیکا در دیوارهای خارجی استفاده شده است.

 

بلوک گازی هبلکس

بلوک گازی هبلکس بتن های هوادار اتوکلاو شده ای هستند که استفاده از آن ها باعث کاهش وزن ساختمان شده و به دلیل دارا بودن خواص عایقی خود در کاهش مصرف انرژی نیز کارگشا هستند. بتن های هوادار اتوکلاو شده با نام بلوک aac نیز شناخته می شوند. در تولید بلوک هبلکس از سیمان، پودر سیلیس، آهک، آب، پودر آلومینیوم و سایر مواد افزودنی استفاده می شود.
همان گونه که در بالا اشاره شد، این گونه بلوک ها از وزن کمی برخوردار می باشند که همین امر می تواند در کاهش وزن ساختمان تاثیرگذار باشد. هم چنین می تواند به عنوان یک عایق حرارتی نیز مورد استفاده قرار گیرد. البته که استفاده از بلوک aac معایبی نیز به همراه دارد. که از جمله می توان به قیمت بالای آن ها، استحکام نسبتا پایین، عدم سازگاری این گونه بلوک ها با محیط زیست و آسیب پذیری آن ها اشاره کرد.

 

بلوک clc

بلوک پرلکس که با نام بلوک clc نیز شناخته می شود، بلوک های بتنی سبک وزنی هستند که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند. این بلوک از تزریق فوم به بتن متشکل از سیمان و ماسه ریزدانه به دست می آید. از این بلوک می توان به جای آجر و سفال در ساخت دیوار استفاده کرد.

 

بلوک سفالی

یکی از پرکاربردترین انواع بلوک ها که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد، بلوک سفالی است. این بلوک ها در ابعاد مختلف تولید می شوند و در بخش های غیر باربر ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. از این بلوک ها در دیوار و سقف تیرچه بلوک استفاده می شود.

از مزایای این گونه بلوک ها می توان به مقاومت آن ها در برابر آتش سوزی، استفاده به عنوان عایق حرارتی، استحکام کافی و صرفه اقتصادی آن ها اشاره کرد. در کنار مزایای نام برده استفاده از این بلوک معایبی نیز به همراه دارد. برای مثال استفاده از این بلوک در ساختمان سازی زمان اجرایی بالایی دارد. این بلوک ها از وزن بالایی برخوردار می باشند که می تواند باعث افزایش وزن ساختمان نیز شود. همچنین استحکام پایین و عدم عایق بودن صوت و حرارت بلوک های سفالی دلیلی است که سازندگانی که به کیفیت ساخت اهمیت می دهند معمولا بلوک های سفالی را در تیغه چینی استفاده نمی کنند.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]