انواع نورپردازی در معماری
01
تیر

انواع نورپردازی در معماری

همان‌طور که می‌دانید در طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی و نمای بیرون ساختمان‌ها، نورپردازی از گزینه‌های مهم و کلیدی است که می‌تواند زیبایی کار شما را دو چندان کند و شما می‌توانید از به کارگیری درست و اصولی آن یک طراحی زیبا و تاثیرگذار را به وجود بیاورید. نورپردازی به روش‌های گوناگونی طراحی و اجرا می‌شود که طراح و معمار با توجه به گزینه‌هایی که دارد از آن در طراحی خود استفاده می‌کند و باید به این نکته توجه داشت که اجرای دقیق و اصولی آن در فضایی مشخص می‌توان، زیبایی المان‌های به کار رفته در آن فضا را به رخ بکشد.

 

انواع نورپردازی در معماری

انواع نورپردازی

  • نورپردازی عمومی یا کلی.
  • نورپردازی سطح کار.
  • نورپردازی بخش خاص.
  • نورپردازی دکوراتیو.

 

نورپردازی عمومی یا کلی

نورپردازی عمومی و کلی به نورپردازی گفته می‌‌شود که در آن نور به صورت مستقیم تابیده نمی‌شود و شما می‌توانید قسمت کلی فضا را نورپردازی کنید و این نور به صورت غیر مستقیم است و در همه جا به صورت یکسان پراکنده شده است.

در این نورپردازی شما می‌توانید تمام اتاق و یا فضای داخلی خود را به صورت یکسان نورپردازی کنید که تراکم نور در تمام فضا به یک اندازه است. حال در طراحی که انجام می‌شود طراح این نوع نورپردازی را با توجه به کاربری، سبک طراحی و نیازهای افراد موجود در آن فضا، انجام می‌دهد و میزان آن را مشخص می‌کند. زمانی که شما می‌خواهید از نورپردازی کلی استفاده کنید می‌‌توانید از لوسترها و شاخه‌های بلوری و چراغ‌های توکار استفاده کنید و نور را به صورت یکسان در فضای داخلی به نمایش درآورید.

 

نورپردازی سطح کار

این نوع نور پردازی در قسمت‌هایی انجام می‌شود که که شما می‌خواهید فعالیت خاصی را انجام دهید و باید نور مخصوص در آن محیط برای شما فراهم شود به عنوان مثال شما زمانی که با کامپیوتر کار می‌کنید می‌توانید از نورپردازی‌های روی میز کامپیوتر استفاده کرده که به این نوع پردازی‌ها نورپردازی سطح کار گفته می‌شوند. این نوع نورپردازی می‌تواند یک منبع خوب برای کار مورد نظر است. پس باید برای آن فضایی مشخص را در نظر داشت که در صورت نیاز بتوان با فراهم کردن نور کافی در آن فضا کار مورد نظر را انجام داد که این خود یکی از دلایل مهمی است که طراح قبل از طراحی یک فضا باید از کاربری آن، نیازهای موجود افراد در آن فضا اطلاعات دقیقی بدارد که بتواند با توجه به آن آیتم‌ها میزان نور مورد نیاز در آن فضا را تامین کند.

 

نورپردازی بخش خاص

یکی از نورپردازی‌های مهمی که در دکوراسیون داخلی می‌تواند بسیار کاربردی و مفید شود نورپردازی بخشی خاص در آن فضا است که این امکان را به شما می‌دهد در قسمت‌هایی از دکوراسیون داخلی خود که از المان‌های زیبا استفاده کرده‌اید از این نورپردازی بهره ببرید و زیبایی آن‌ها را دو چندان کنید. جانمایی دقیق، میزان تابش نور، جهت منبع تابش از گزینه‌هایی هستند که می‌توانند در تاثیرپذیری نورپردازی در دکوراسیون داخلی نقش آفرینی کنند. به عنوان مثال زمانی که شما وارد گالری‌ها و یا موزه‌ها می‌شوید می‌توانید این نوع نور پردازی را به وضوح مشاهده کنید که بر روی اجسام مختلفی تاکید می‌کنند و نشان دهنده آن اجسام هستند.

 

نورپردازی دکوراتیو

نورپردازی دکوراتیو یا تزیینی جزیی از نورپردازی‌های است که شما می‌توانید برای دکوراسیون قسمت‌های مختلف فضای داخلی و خارجی ساختمان خود استفاده کنید اغلب این نوع نورپردازی‌ها در طراحی نما و نورپردازی نمای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. زمانی که شما قصد دارید در دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان خود سبب جلب توجه افراد شوید، می‌توانید از نورپردازی دکوراتیو استفاده کنید و برای زیبا سازی دکوراسیون داخلی و خارجی خود از این نوع نورپردازی پردازی‌ها استفاده کنید.

 

 

شما می توانید برای مشاوره‌ی رایگان  با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ بطور مستقیم تماس بگیرید تا ما بتوانیم بهترین خدمات را به شما عزیزان ارائه دهیم.

نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.