طراحی داخلی مطب رادیولوژی
طراحی داخلی مطب رادیولوژی
فضاهای درمانی قسمتهای مختلفی دارند که افراد بنا به نیازی که دارند به آنجا مراجعه میکنند. یکی از مهمترین فضاهایی که در کلینیکهای درمانی آن را مشاهده میکنید مطبهای رادیولوژی است. در طراحی داخلی رادیولوژی باید علاوه بر رعایت استانداردهای معماری استانداردهای خاص فضاهای رادیوگرافی هم رعایت کنید. این فضاها بهتر است که طبق استانداردها طراحی و اجرا شوند و بنابه متراژی که در اختیار معماران قرار میگیرد این کار انجام میشود.
در طراحی فضاهای رادیولوژی بیمارستان معمولاً کمترین متراژ را برای چنین فضاهایی در نظر میگیرد. به طوری که بخشهای تعویض لباس و آمادگی قبل از رادیوگرافی ابعاد مناسبی ندارند. برای همین پرسنلی مجبور هستند که وقت بیشتری را برای عکسبرداری صرف کنند.
طراحی داخلی مطب رادیولوژی
اتاق انتظار در طراحی داخلی مطب رادیولوژی
علاوه بر این که طراحی مطب رادیولوژی اهمیت دارند، سالن انتظار از آن اهمیت بیشتری دارد. به دلیل اینکه تعداد افرادی که در حال انتظار هستند نسبت به افرادی که در اتاق رادیولوژی میشوند بیشتر است و بهتر است در طراحی آن دقت لازم را به خرج دهید. نوع فضاهای تصویربرداری با توجه به روشهای مختلف رادیولوژی در دستههای زیر تقسیمبندی میشود.
موسسه رادیولوژی که عملکردهایی دارد و امکاناتی را نیازمند است که شامل موارد زیر است:
- سنجش تراکم استخوان.
- سفالومتری.
- پانورکس.
- پری اپیکال.
- ماموگرافی.
- رادیولوژی.
- سونوگرافی.
استانداردها برای فضای عکس برداری
همانطور که در ابتدا گفتیم در هنگام طراحی مطبهای رادیولوژی باید استانداردهای را رعایت کنیم این استانداردها را به طور خلاصه در چند سطر برای شما جمع آوری کردهایم. حداقل متراژی که باید برای طراحی یک موسسه رادیولوژی به کاربرد ۹۰ مترمربع است. برای تاسیس یک مرکز رادیولوژی حداقل متراژ باید ۲۰۰ متر مربع است.
موسسه باید در طبقه همکف یا منفی قرار بگیرد و اگر در طبقات بالاتر از منفی قرار داشته است ساختمان باید دارای آسانسور شود تا افراد ناتوان بتوانند به آنجا به راحتی بروند. حداقل ارتفاع کف تا سقف موسسه باید ۲ متر و ۷۰ سانتی متر در نظر گرفته شود. مرکز رادیولوژی باید به شکلی از سایر ورودیها تفکیک شده است، زیرا نوعی مطب پزشکی جداگانه به حساب میآید و روشهای درمان هم در آن متفاوت است.
برای محافظت در برابر اشعه دستگاه رادیوگرافی دیوارهای اتاق عکس برداری باید از سرب به ضخامت ۲ میلیمتر است و شیشه سربی به ضخامت ۱ میلیمتر برای اپراتور در نظر گرفته شده شود. در هر ۵۰ متر باید یک کپسول قرار دهید و به عنوان تجهیزات اطفاء حریق از آن استفاده شود. برای کف و دیوارهها باید از متریال مرغوب استفاده کنید و همه قسمتها را بررسی کنید تا بدون شکاف و سالم است.
سیستم تهویه سرمایش و گرمایش یکی از مواردی است که حتماً باید در طراحی داخلی رادیولوژی آن را لحاظ کنید. برای تهویه و تعویض هوا به بیرون باید مکانی را در نظر بگیرید. در نزدیکی اتاق رادیولوژی سرویس بهداشتی به همراه صابون و حوله کاغذی قرار داده شود تا مراجعه کنندگان پس از انجام رادیولوژی و سونوگرافی به راحتی به آنجا دسترسی داشته است.
محیط پذیرش در طراحی مطب رادیولوژی
در طراحی این فضا باید حداقل ۱۰ صندلی در نظر گرفته شود به شکلی که افراد قبل از اینکه به بخش وارد شوند بتوانند در این محیط منتظر بماند. در این بخش هم بیماران پس از اینکه پذیرش اولیه خود را انجام دادند میتوانند از درب سالن انتظار بیرون آیند و به سمت کانتر و قسمت پذیرایی هدایت شوند. نور فضاهای اصلی باید از طریق نورهای عمومی روشن تامین شود و در کنار کانتر پذیرش باید چند صندلی در نظر گرفته شود این کار باعث میشود که ازدحام جمعیت رخ ندهد.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته برای ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۴ دیدگاه