کارکرد سازهای سیستم چادری
کارکرد سازهای سیستم چادری
سازه چادری یا سازه غشایی نوعی ساخت و ساز مدرن است که با متریال مصرفی کاملاً متفاوت است. این سازه نسبت به سایر سازهها سادهتر اجرا میشود. نوع شکلگیری برای رونق این سازهها ریشه در فرهنگ اقوام کهن دارد.
در زمانهای قدیم افراد برای اینکه در بیابان سکنا برگزینند چادرهایی را تهیه میکردند تا بتوانند روزگار خود را بگذرانند. سازههای چادری هم از چادرهای عشایر الهام گرفته است.
به دلیل استفاده از متریال خاص در این نوع سازهها میتوان گفت که سازه چادری دارای ویژگیهایی مانند ساخت و ساز سریع، قابلیت تاشو و باز شوندگی و همچنین قیمت ارزان آنها نسبت به سازههای دیگر است. طول عمر سازههای چادری نسبتا قابل قبول است و در برابر اشعه خورشید مقاومت خوبی از خود نشان میدهد.
کارکرد سازهای سیستم چادری
سازه چادری انواع مختلفی دارند که به شرح زیر هستند:
سازه مخروطی
برای پوشش دادن محیط از این سازه که به صورت مخروطی شکل برای عدم نفوذ آب باران استفاده میکنند. این سازه به دلیل این که فرم و راه خروج آب از سطح سقف سازه را دارند بهترین گزینه برای مناطقی است که بارندگی زیاد دارد اما استفاده اعظم این سازهها برای دکوراسیون داخلی آلاچیقهای ویآیپی است.
سازه زین اسبی
این سازه برای ایجاد سطح سایه در محیطهای باز بیشتر استفاده میشود. این موضوع به دلیل فرمی است که دارد بیشتر برای سالنهای بزرگ و چادری استفاده میشود. میتوان از این سازه در محیطهای داخلی هم به صورت المان استفاده کرد.
سازه کششی
سازههای پارچهای کششی به دلیل اینکه از قسمتهای مختلفی درست شده است میتوانند به ابعاد و اشکال مختلفی دربیایند. سازههای کششی دارای وزن سبک هستند برای همین قابلیت اجرای آن ساده است. بهترین قسمتی که میتوان این سازه را در آن اجرا کرد در پارکینگ متحرک است.
کاربرد سازههای چادری چیست؟
با توجه به اینکه صنعت بازسازی منزل و بازسازی ساختمان گسترش زیادی پیدا کرده نمونههای مختلفی از سازهها را در سطح شهر میتوان مشاهده کرد که نسبت به سازههای قدیمی متفاوتتر هستند. امروزه میتوان از سازههای پارچهای در اماکن و معابر هم استفاده کرد.
برای سازههایی که میخواهند پوشش سقف داشتهاند و ارتفاع و دهنه آنها زیاد است مانند سالن فرودگاه، سقف استادیوم میتوان از این سازههای پارچهای استفاده کرد. سازههای پارچهای به عنوان سازه کارآمد در صنعت ساختمان شناخته شده است که در نمای ساختمان و پوشش سقف هم میتوان از آن استفاده کرد. همچنین روف گاردنها بهترین گزینه و راحتترین سازه هستند.
دلیل این همه مزیت این است که میتوان پارچه را به هر شکلی که میخواهیم تغییر شکل دهیم و در ابعاد بزرگتر قابلیت اجرا دارد.
پارچههایی که در سازههای چادری استفاده میشوند:
معمولاً طول عمر بالایی دارند و اشتعال پذیری آنها از مزیتهایی است که آن را محبوب کرده است.
سازه چادری از نظر انواع سطح
آنتی کلاستیک
دو دسته سطوح غشایی وجود دارد که یکی از آنها دو قوسی یا زین اسبی است و دیگری سین کلاستیک یا تک قوسی است. در نوع اول باید با توجه به فرم خود خمیدگی منفی را اصلاح کرد. این یعنی اینکه دو نیروی جهت دار در جهت مخالف مانند مخلوط عمل کنند. نیروهایی که در جهت مخالف هستند عنوان پیش تنیدگی را دارند که در دو جهت معرفی میشوند. باید سعی کنند یکدیگر را متعادل نمایند.
سین کلاستیک
این مورد برعکس مورد قبلی است که باید سطح سین کلاستیک مثبت را داشته است. یعنی انحنای آن مثل یک گنبد در یک جهت است از آنجایی که نیروها در یک جبهه قرار میگیرند این نیروها با فشار استاتیک جو متعادل میشود. سه نوع سطح زین اسبی وجود دارد که بر اساس مرزهای آنها متفاوت است.
- خطی.
- قطری.
- خمیده.
سازههای چادری با دهانههای بزرگ
برای این که دهانههای طولانی را بتوانیم تثبیت کنیم نیاز است که بین سیستم کششی و فشاری تعامل ایجاد شود اما این کافی نیست. قوسها باید دارای استحکام بیشتری داشتهاند مخصوصاً در مهار جانبی و این موضوع معمولاً با طراحی عناصر خرپایی چند و تری انجام میگردد. در حالتی که میخواهید باعث افزایش استحکام خمشی شوید اتصال آن به زمین باید مفصلی است تا تفاوت جزئی با بارگذاری قوسی موجب نگردد نیروهای واکنش ناخواسته منجر شود.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته برای ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه