۴ اصل مهم در طراحی مبلمان
18
آبان

۴ اصل مهم در طراحی مبلمان

۴ اصل مهم در طراحی مبلمان

در طراحی مبلمان و همچنین دکوراسیون های چوبی از نرم افزارهای متنوعی استفاده می شود که هر یک قابلیت های گوناگونی دارد. امروزه می توان با توجه به شناخت کامل از انتروپومتری بدن و نکات ارگونومیک بهترین مبل و سازه چوبی را طراحی کرد. طراحی دکوراسیون و مبلمان همواره یکی از مهم ترین بخش ها می باشد و برخلاف تصور برخی، شامل بسیاری از وسایل و نه فقط مبل راحتی اتاق نشیمن یا مبل رسمی اتاق پذیرایی است. یکی از مهم ترین المان های مبلمان در بیشتر فضاها صندلی است که در واقع توجه به طراحی آن، سرآغاز گرایش به طراحی مبلمان هم هست. هدف اصلی از این نوع طراحی، بالا بردن زیباسازی فیزیکی و هماهنگی آن با احساسات درونی انسان، بهبود عملکرد فیزیکی و روانی و همچنین حضور موفق در بازار های جهانی می باشد.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

۴ اصل مهم در طراحی مبلمان

طراحی و کارکرد طراحی مبلمان

معمولا در دنیای طراحی مبلمان و دکوراسیون از سه کارکرد صحبت می شود:

  • کارکرد استتیک در طراحی مبلمان: فاکتورهای عمده در قضاوت کارکرد استتیک تاثیرات متقابل فرم های اصلی و فرم های جانبی می باشد ولی فاکتورهایی مثل رنگ، مواد و سطوح باعث دلپذیر بودن یا نبودن محصول می گردد. تلاش طرح در ایجاد عامل لذت بردن از محصول در بیننده و یا استفاده کننده است. چرا که زمینه ای برای خرید محصول می گردد.
  • کارکرد سمبلیک در طراحی مبلمان: این کارکرد بیشتر در جهت هماهنگی تیپ عمومی استفاده گر و محصول صحبت می کند، آیا محصول به دارنده آن می آید ؟ آیا این محصول از نظر اجتماعی، دارنده خود را در کلاس های اجتماعی خاصی نشان می دهد و یا نه ؟ سطوح سمبلیک دارای خاصیت های وابسته به زمان و قابلیت تغییر با مد هستند.
  • کارکرد عملکردی در طراحی مبلمان: این کارکرد در مورد قابل استفاده بودن محصول در عمل سئوال می کند. این کارکرد روشن می کند که در چه شرایطی و ابعادی، یک محصول به اهداف خود دست می یابد. و اساسا یک محصول قابلی ت و کارایی لازم را جهت انجام وظیفه خود دارد یا نه؟ در اینجاست که بحث استفاده از ارگونومی در طراحی مطرح می شود که به خصوصیات فیزیکی و روانی انسان بعنوان استفاده گر و یا انجام دهنده کار می پردازد. به نحوی که خصوصیات محل کار و یا استفاده از محصول را با شرایط انسان هماهنگ می سازد تا انجام کار و یا پروسه استفاده و مصرف به شکلی بهینه صورت پذیرد. ارگونومی خصوصا بر طراحی مبلمان و دکوراسیون نظر ویژه ای دارد. مدل ارگونومی، نمونه ای با ابعاد واقعی است که بر روی آن، کیفیت ارگونومی آزمایش می گردد . برای مثال: نحوه در دست گیری وسیله، نحوه نشستن و قرارگیری اپراتور، میز ان راحتی مبلمان و تنظیم راحت آن، ارزش بالای استفاده و عدم استفاده از تزئینات، طول عمر زیاد ایمنی و استفاده از ارگونومی، اعتبار نا محدود زمانی و روش تولید مناسب که فرم خوب این مشخصه ها را ملاک قرار می دهند. طراح خوب بایستی بتواند آنچه در پی گفتن آن است، خوب بیان کند، قادر باشد ارتباط بین فاعل و مفعول را برقرار نماید و بدینوسیله استفاده گر می تواند از میان دهها محصول متفاوت با عملکرد مشابه، محصول بهتر را تشخیص داده و به دیگر محصولات اهمیتی ندهد. دنیای طراحی صنعتی نیز باید از اصول ارگونومی در طراحی محصولات به خصوص مبلمان و دکوراسیون تبعیت کند.

 

چگونه مبلمان بهتری طراحی کنیم؟

طراحان ماهر و زبر دست دکوراسیون، هم احساس زیادی را با مصرف کنندگان و محیط هایی که در طراحی آنها تاثیر می گذارند، از خود نشان می دهند. آنها باید در حین طراحی، خود را جای مصرف کنندگان گذاشته و با درک ویژگی ها و احساسات آنها اقدام به طراحی کنند. آنها باید با آگاهی کامل از خصوصیات مصرف کننده و تفاوت های شخصی بین آنها و همچنین به وسیله تکنی ک های تحقیقی که می تواند در طراحی آنها تاثیر بگذارد، آموزش دیده باشند.

درصنعت، ما باید شاهد افزایش نمونه هایی از طراحی ارگونومیست مجرب باشیم که با مشاورین متخصص در امر ارگونومی در ارتباط هستند و به وسیله آنها آموزش می ببینند. حال با دانستن ارزش ارگونومی و تاثیر آن بر توسعه طراحی، موفقیت بازار نیز به مقدار زیادی افزایش پیدا می کند.

 

۴ نکته اساسی در طراحی مبلمان

  • در ساخت مبلمان باید از خصوصیات مواد به بهترین نحو استفاده شود.
  • برای راحتی عمل نظافت اطاق، مبل ها پایه دار ساخته می شوند و در آن از به کار گرفتن دسته ها و گیره های برجسته خودداری می شود، رعایت این نکته بسیار اساسی است.
  • باید پارچه ی مبل معمولاً از منسوجات با بافت خشن و با طرح های هندسی انتخاب شود. به طور کلی مبلمان مدرن برای تأمین نیازهای عصر حاضر با روشهای عملی تر ساده تر ساخته می شوند.
  • حتما امکان ایجاد تنوع در چیدمان وجود داشته باشد.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]