نحوه انتخاب رنگ اتاق نشیمن
06
بهمن

نحوه انتخاب رنگ اتاق نشیمن

نحوه انتخاب رنگ اتاق نشیمن

چه با توجه به روحیه ای که امیدوار هستید ایجاد کنید و چه تمایلی برای تحت تأثیر قرار دادن موضوعات آزموده و واقعی، از درک نحوه تطبیق رنگ ها و تعیین رنگ های غالب و ثانویه سود خواهید برد. با رعایت چند دستورالعمل ساده می توانید رنگ، مبلمان و رنگ های برجسته را انتخاب کنید.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

نحوه انتخاب رنگ اتاق نشیمن

تصمیم گیری در مورد محیط مورد نظر شما

ایده ای از حال و هوایی که می خواهید ایجاد کنید ایجاد کنید. محیط به لحن، شخصیت و فضای یک محیط اشاره دارد. محیط می تواند به شدت بر روحیه ای که یک اتاق ایجاد می کند تأثیر بگذارد. به نقشی که می خواهید اتاق در زندگی شما ایفا کند فکر کنید. از جمله مهمترین عواملی که باید مورد توجه قرار گیرد موارد زیر است:

  • از اتاق برای چه کاری استفاده می کنید (تماشای تلویزیون، سرگرمی، مطالعه و …)؟
  • چه ساعتی از روز تمایل دارید از اتاق نشیمن استفاده کنید؟
  • آیا امیدوار هستید که اتاق به شما انرژی بدهد یا به شما آرامش دهد؟
  • آیا معمولاً اجازه می دهید نور خورشید از پنجره ها وارد شود؟

 

نور طبیعی را حتما در نظر بگیرید

  1. از نور طبیعی استفاده کنید. ترکیب رنگ خاصی برای فضاهای فوق العاده آفتابی وجود دارد. اگر اتاق نشیمن در طول روز اشغال شده است و نور خورشید به خوبی آن را روشن می کند، دیوارها را با رنگ های نگین اشباع شده یا سایه های خاکی رنگ کنید. رنگ های روشن مانند آبی یاقوت کبود یا سبز زمردی در معرض نور آفتاب قرار می گیرند.
  2. به همین ترتیب، سایه های خاکی تیره فقط در فضاهایی با نور طبیعی زیاد کار می کنند، زیرا نور مانع از تاریک شدن اتاق نشیمن می شود. توجه داشته باشید که این رنگ ها در نور کم بسیار قوی هستند و نباید در اتاق هایی که نور کافی ندارند استفاده شوند. به خاطر داشته باشید که اگر کاغذ دیواری را در اتاقی با نور طبیعی زیاد قرار دهید، به مرور محو می شود.
  3. یک اتاق تاریک را با رنگ های آفتابی روشن کنید. اگر از سوی دیگر، اتاق نشیمن شما نور مناسبی از نور خورشید دریافت نکند، یا زمان بیشتری را در شب در اتاق نشیمن خود بگذرانید، رنگ های خاصی وجود دارد که می تواند به روشن شدن فضا کمک کند. عاج و زرد بابونه می توانند یک اتاق نشیمن که نور زیادی دریافت نمی کند را روشن تر نشان دهند، به ویژه هنگامی که از این رنگ ها به طور برجسته استفاده می شود. با استفاده از سبزهای روشن و آبی نیز می توانید فضایی با نور کم را روشن و شاداب جلوه دهید.
  4. فضایی گرم با تن های گرم ایجاد کنید. جنبه مشابه، گرچه متمایز، گرمای اتاق است. قرمزهای عمیق، پرتقال های سوخته و تقریباً همه سایه های طلایی و قهوه ای می توانند برای ایجاد فضایی دنج و درخشان مناسب برای اتاق نشیمن استفاده شوند. این ترکیبات برای اتاقهای نشیمن که هم در طول روز و هم در عصر استفاده می شوند عالی است، زیرا بر راحتی بر انرژی تأکید می کنند، اما برای استفاده در روز خیلی تاریک نیستند.
  5. از رنگ های روشن قرمز یا نارنجی به عنوان رنگ های غالب یا ثانویه خودداری کنید، زیرا این رنگ ها انرژی زیادی را حمل می کنند و ممکن است بیش از حد طاقت فرسا به نظر برسند.
  6. رنگ های زمین مانند زردهای عمیق، قهوه ای و قرمزهای زنگ زده می توانند فضا را گرم کرده و در هر نور عالی به نظر برسند.
  7. اتاق را با تن های خنک آرام کنید. از سوی دیگر، آبی، بنفش خنک و خاکستری به ویژه در ایجاد فضایی آرام که می تواند شما، خانواده و مهمانان شما را آرام کند، مفید هستند. اگر اتاق نشیمن شما عمدتاً عصرها ساکن است، رنگ های خنک کننده ممکن است بهترین باشد، به خصوص اگر تمایل دارید در این فضا استراحت کنید. اگر می خواهید یک اثر آرام بخش و آرام بخش ایجاد کنید، رنگ سبز انتخاب خوبی است.
  8. در یک اتاق کوچک از رنگ های روشن استفاده کنید. رنگ های روشن فضا را باز می کنند و می توانند آن را بزرگتر نشان دهند. اگر اتاق نشیمن شما کوچک است، رنگ های روشن و روشن مانند سفید، کرم و بژ را انتخاب کنید. می توانید دیوارها را به رنگ روشن رنگ آمیزی کرده و رنگ های غنی تری را برجسته کنید.
  9. رنگ های تیره را در یک اتاق بزرگ انتخاب کنید. رنگ های تیره باعث می شود فضا محصورتر به نظر برسد، بنابراین نباید در اتاقهای کوچک استفاده شود. اما اگر فضای باز و وسیعی دارید، در انتخاب رنگ عمیق، مانند آبی سرمه ای یا آلویی، خیالتان راحت باشد.

به طور کلی، شما باید از رنگ آمیزی کل اتاق به رنگ تیره خودداری کنید. به جای آن از یک دیوار اکسنت استفاده کنید.

 

به عملکرد پالت های معمول اعتماد کنید!

  • از قانون ۶۰-۳۰-۱۰ پیروی کنید. صرف نظر از رنگ هایی که انتخاب می کنید، مفید است که میزان فضای هر رنگ را در نظر بگیرید. به عنوان یک قاعده کلی، ۶۰ درصد از اتاق نشیمن شما باید رنگ غالب، ۳۰ درصد باید رنگ ثانویه و ۱۰ درصد باید رنگ برجسته باشد.
  • رنگ های غالب و ثانویه را انتخاب کنید که به خصوص با آنها راحت هستید. بدانید که انتخاب رنگ غالب شما بر احساس اتاق تأثیر زیادی می گذارد. رنگ غالب یا ثانویه را انتخاب نکنید که از آن کاملاً مطمئن نیستید.
  • فقط از رنگ های پررنگ به عنوان رنگ های برجسته استفاده کنید. یک مشت رنگ قدرتمند می تواند انرژی و شخصیت یک فضا را شگفت انگیز کند. این نوع تأثیر را با رنگ خود ایجاد کنید. برای حس سرزندگی، رنگ خود را درخشان ترین رنگ پالت خود کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که هر ۳ رنگ به خوبی با یکدیگر هماهنگ هستند. قبل از شروع به رنگ آمیزی و تزئین کل اتاق، رنگ های انتخابی خود را در یک محوطه آزمایشی کوچک گروه بندی کنید.
  • ممکن است بخواهید از رنگ خنثی به عنوان پایه، مانند بژ یا خاکستری استفاده کنید، زیرا همه کاره و کلاسیک هستند.
  • با رنگ بندی مبلمان خود هماهنگ باشید. به عنوان مثال، اگر مبلمان و دکوراسیون مدرن دارید، احتمالاً با یک رنگ بندی مدرن سفید، سیاه و خاکستری بهتر از یک رنگ بندی سنتی پر از رنگ های غنی خواهید بود.
  • از طرف دیگر، اگر مبلمان قدیمی یا سنتی دارید، از رنگهای روشن و مدرن برای رنگ و لهجه برای به روز رسانی فضا استفاده کنید.
  • اگر مبلمان شما دارای طرح رنگی هستند، تمجید از آن رنگ با رنگ ثانویه یا برجسته، اتاق را به خوبی به هم می چسباند.
  • برای یک گزینه ساده و تمیز، از رنگ سفید استفاده کنید. سفید مطمئن ترین شرط موجود است. در حالی که برخی ممکن است رنگ غالب جالب تر را ترجیح دهند، نمی توان انکار کرد که طرح های رنگی کاملاً سفید یا بیشتر سفید می توانند یک اتاق نشیمن بسیار تمیز و ترد ایجاد کنند.شما می توانید طیف گسترده ای از “سفید” را انتخاب کنید، مانند سفید، کرم، پوسته تخم مرغی، سفید خاکستری یا سفید آنتیک.
  • از سایه های ظریف برای تم رنگی معاصر استفاده کنید. رنگ های معاصر شامل سایه های ظریف و خاموش رنگ های طبیعی هستند که می توانند به ایجاد فضایی آرام کمک کنند در حالی که به شما این امکان را می دهند تا کمی سبک شخصی به فضا تزریق کنید.
  • رنگ های قهوه ای روشن و خاکستری ملایم می توانند به آسانی به عنوان رنگ های غالب عمل کنند و سایه های کمی تیره تر از همان رنگ ها رنگ های ثانویه و برجسته ای را ایجاد می کنند.
  • برای مدرن کردن اتاق نشیمن خود از رنگ های خنثی استفاده کنید. یکی از رویکردهای رایج هنگام به روز رسانی فضای زندگی این است که فضای مدرن تری را ایجاد کنید. ترکیب رنگ های خاص به تسهیل احساس مدرن تر کمک می کند. به طور کلی با استفاده از رنگ های خنثی یک اتاق نشیمن مدرن ایجاد کنید.
  • رنگ سفید به عنوان رنگ غالب در اکثر اتاق های نشیمن مدرن عمل می کند. رنگ مشکی یا خاکستری رنگ های ثانویه ای را ایجاد می کند. شما همچنین می توانید یک رنگ شدید و روشن را به عنوان یک لهجه، مانند سبز روشن یا قرمز موتور آتش نشان، اضافه کنید.
  • رنگ های خنثی و غنی را برای یک طرح رنگ سنتی ترکیب کنید. در طراحی های سنتی اتاق نشیمن از سایه های عمیق رنگ های ظریف استفاده می شود تا در اتاق نشیمن شما یک درجه کلاسیک رسمی ایجاد شود. از رنگ های خنثی برای دیوارها و سایر قسمت های غالب فضا استفاده کنید ، اما در رنگ های ثانویه و برجسته در سایه های غنی قرمز، آبی یا قهوه ای ببافید.
  • شما حتی می توانید با انتخاب یک رنگ “تاریخی” مانند زرد استعماری، سبز شکارچی، خاکستری مروارید یا آبی پروسی، اتاق را سلطنتی و سنتی جلوه دهید.
  • اگر از دکوراسیون سنتی و مدرن لذت می برید، از یک طرح رنگی انتقالی استفاده کنید. یک طرح رنگی ترکیبی از رنگ هایی است که معمولاً در فضاهای معاصر و سنتی یافت می شود. رنگ های مایل به زرد و وانیل را با رنگ های غنی مانند سرمه ای یا سرمه ای ترکیب کنید.
  • اتخاذ رویکرد انتقالی یک گزینه عالی است، زیرا هم سرگرمی و هم کلاس را القا می کند. اگر هم از دکوراسیون سنتی و هم از دکوراسیون مدرن خوشتان می آید، رنگ دگرگون ممکن است بهترین انتخاب برای شما باشد.
  • با چرخه رنگ آشنا شوید. برای اینکه بدانید چگونه می توانید رنگ ها را متعادل کنید، باید یک ایده کلی در مورد مکان آن ها در رابطه با یکدیگر در چرخ داشته باشید. به طور معمول، رنگ های مکمل یعنی رنگ هایی که در دو طرف قطبی چرخ یافت می شوند به خوبی با یکدیگر هماهنگ می شوند.
  • رنگ های مکمل را جفت کنید. از آن جایی که رنگ های مکمل در واقع متضاد یکدیگر هستند، آن ها به منظور ایجاد “پاپ” یا برجسته شدن یکدیگر با یکدیگر بازی می کنند. نمونه هایی از رنگ های مکمل عبارتند از؛ قرمز و سبز، نارنجی و آبی، یا زرد و بنفش.
  • با توجه به طبیعت پر جنب و جوش رنگ های مکمل، ممکن است بخواهید از سایه های خاموش رنگ های مورد علاقه خود استفاده کنید. سایه های روشن رنگ های مکمل تمایل به حمله به چشم ها دارند، اما سایه های خاموش می توانند انرژی دلپذیری را به اتاق نشیمن شما اضافه کنند.
  • نمونه ها را قبل از رنگ آمیزی یا خرید مبلمان مقایسه کنید. اگر از نحوه ظاهر طرح رنگی مطمئن نیستید، به کارت های رنگ، نمونه های پارچه یا نمونه های رنگی دیگر در کنار هم نگاه کنید. نمونه ها و کارت های رنگ را به اتاق نشیمن خود بیاورید و آن ها را در فضاهایی که استفاده از آن ها را در نظر دارید نگه دارید.
  • قبل از اینکه زمان و هزینه خود را در رنگ و اثاثیه سرمایه گذاری کنید، از این آزمایش آزمایشی کوتاه استفاده کنید.
  • کارت های رنگ به راحتی در فروشگاه های سخت افزار و عرضه کنندگان رنگ موجود است، در حالی که نمونه های پارچه را می توانید در فروشگاه های مبلمان پیدا کنید. هر دو می توانند مستقیماً توسط تولید کنندگان به خانه شما ارسال شوند.
  • به رنگ هایی که دوست دارید پایبند باشید. به جای تلاش برای ایجاد یک اتاق نشیمن با ظاهر چشمگیر، یک اتاق نشیمن ایجاد کنید که احساس راحتی کند. این اتاق نشیمن شما است و باید مطابق آنچه دوست دارید تزئین شود. علاوه بر این، هرچه احساس راحتی بیشتری در آن داشته باشید ، خوشحال تر از آن خواهید بود.
  • از یک قطعه برجسته در اتاق الهام بگیرید. اگر در تصمیم گیری در مورد طرح رنگ مشکلی دارید، بیشتر به اشیایی که قصد دارید در اتاق نگه دارید نگاه نکنید. قطعات برجسته هنری یا مبلمان می تواند رنگ آمیزی انتخابی شما را تا حد زیادی تکمیل کند. برنامه ریزی برای آنچه که قصد دارید در اتاق داشته باشید همچنین تضمین می کند که رنگ بندی شما با قابل توجه ترین قطعات اتاق نشیمن شما هماهنگ باشد.
  • اگر یک اثر هنری دارید که می خواهید بر فضا تسلط داشته باشد، با رنگ هایی که انتخاب می کنید برجسته تر بازی کنید. برای مثال، ممکن است رنگاثر هنری خود را با رنگ برجسته ای که در قطعه مشخص شده است، مطابقت دهید.
  • همچنین می توانید از مجسمه یا لوازم جانبی الهام بگیرید. این کالا را با خود به فروشگاه بیاورید تا به شما کمک کند رنگ، روکش پنجره یا سایر وسایل را با آن هماهنگ کنید.

 

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]