تعمیرات ساختمان
از زمانی که انسان به وجود آمد نیاز به سر پناه در او شکل گرفت. نیاز به سرپناه جهت حفاظت از باران، حفاظت از سرما، حفاظت در برابر حمله حیوانات وحشی، حفاظت در برابر حمله دیگر انسانها و…
در ابتدا سرپناه انسان یک محیط طبیعی مانند غارها بودند اما به مرور با افزایش تعداد انسانها و پدیدار شدن محیطهای دیگر نیاز به تهیه سرپناه غیرطبیعی احساس شد و ساخت اولین خانهها توسط انسان شروع شد. خانههای اولیه بیشتر از چوب، سنگ و مصالحی که در محیط در دسترس بود ساخته میشد. کلبههای چوبی بیشتر در جنگلها و سنگی بیشتر در مناطق کویری و هموار به وجود آمد.
تعمیرات ساختمان
ملاتهای اولیه از گل خالص بود و به مرور با مخلوط کردن با گچ و آهک ملاتهای چسبندهتری تهیه شد و به مرور تکامل یافت تا اکنون که به ساختمانهای بتن آرمه و یا ساختمان های با اسکلت فولادی تبدیل شده است.
با توجه به اتفاقات و حادثههایی که رخ میداد مانند زلزله، بادهای شدید، سیل و… نیاز به تهیه ساختمانهای محکم از همه جهات بود که هم در برابر زلزله و هم در برابر بارهای جانبی و قائم مقاوم باشد و همچنین ساختمانهای با مصالح بنایی در طبقات کم قابل استفاده بود ولی با این تراکم جمعیت جهت ساخت در طبقات زیاد نمیتوانستیم از آن بهرهمند شویم به همین دلیل باید ساختمانی داشته باشیم که در برابر بارهای وارد شده به آن مقاوم باشد به همین جهت بود که ساختمانهای با اسکلت فولادی و بتنی با فونداسیون های عظیم به وجود آمد و روز به روز در حال تکامل و پیشرفت میباشد تا جایی که ساختمانهایی ساخته میشوند که در برابر نیروهای عظیم مقاوم بوده مثلاً ساختمانهایی که در برابر زلزلههای پر قدرت از بین نمیروند.
شاید حتی ترکهایی در آنها به وجود آید یا حتی اتفاق دیگری در آن بیفتد ولی حداقل اسکلت ساختمان فرو نمیریزد و جان انسان را حفظ میکند.
تعمیرات ساختمان – انواع ساختمان
ساختمانها از نظر اسکلت به چند دسته تقسیم میشوند که عبارتند از:
- ساختمانهای با اسکلت فلزی. (فولادی)
- ساختمانهای با اسکلت بتن آرمه.
- ساختمانهای با دیوار باربر با ستون فلزی.
- ساختمانهایی که با مصالح بنایی اعم از خشت، گل و آجر ساخته میشوند.
- ساختمانهای مختلط که تلفیقی از اسکلت فولادی و بتنی است.
هر یک از ساختمانها با هر اسکلت از نظر سازهای و نوع ساخت با هم متفاوت است ولی بیشتر بحث در این قسمت معرفی ساختمانهای فلزی و بتنی و نوع کاربری، مراحل طراحی و ساخت و تفاوتها و مزیتهای هر یک نسبت به یکدیگر است.
تعمیرات ساختمان – سازههای با اسکلت فولادی
سازه فولادی مجموعهای از اعضای باربر، ساخته شده از ورق و یا نیمرخهای فولادی میباشد که به کمک اتصالات به یکدیگر متصل شده و اسکلت ساختمان را به وجود میآورند. نیمرخ های فولادی تولیدات کارخانهای هستند که با توجه به روش های تکامل یافته برای تولید آنها غالباً رفتاری در حد انتظار از خود نشان میدهند.
موضوعی که همیشه بحث برانگیز بوده و موجب نگرانی طراحان و سازندگان سازههای فولادی است، چگونگی رفتار اتصالاتی است که برای ساخت اعضای مرکب از نیمرخ و ورق برای یکپارچه نمودن اعضاء (شامل تیر، ستون و مهاربندها) در محل گرهها مورد استفاده قرار میگیرند. وسایل اتصالی که برای ساخت اعضاء و اتصال آنها به یکدیگر به کار میرود شامل پرچ، پیچ و جوش است.
در این میان استفاده از جوش در ساختمان سازی متعارف در ایران بسیار رایج است. در سطح جهانی قدمت استفاده از جوشهای ساخت اسکلت فولادی شاید به ۱۰۰ سال برسد. در کشور ما نیز شاید بتوان قدمتی ۵۰ ساله برای استفاده از جوشکاری در ساختمان تصور نمود.
طی این سالیان نسبتاً طولانی مسلماً پیشرفت های قابل توجهی در شناخت جوش و توسعه فناوری مربوطه صورت گرفته است اما هنوز هم بدگمانیهایی در خصوص رفتار اتصالات جوشی در ذهن مهندسین وجود دارد. صدمات به وجود آمده در اتصالات جوشی ساختمانهای بلند مرتبه تحت اثر زلزله، عاملی برای افزایش این بدگمانیهاست.
تعمیرات ساختمان – تعریف ساختمانهای اسکلت فلزی
منظور از ساختمان فلزی ساختمانی است که ستونها و تیرهای اصلی آن از پروفیلهای مختلف فلزی بوده و بار سقفها و دیوارها و جداکنندهها (پارتیشنها) بهوسیله تیرهای اصلی به ستون منتقل شده و به وسیله ستونها به زمین منتقل گردد. ساختمانهای با اسکلت فلزی به ساختمانهایی اطلاق میشود که اجزای اصلی بار بر آن از فولاد تشکیل شده باشد.
این اجزا شامل: ستونها، تیرهای حمال (شاه تیرها و پلهای اصلی)، تیرهای فرعی، باد بندها و پلهها است که با روشهای مختلف اتصال (مفصلی ساده،نیمه گیردار و گیردار) توسط پرچ، پیچ، جوش متصل میشوند و کلیه بارهای اتصال شده شامل بارهای زنده، مرده و نیروهای جانبی (باد وزلزله) توسط ستونهای فلزی به فونداسیون متصل میشود در این نوع ساختمانها تیرهای فرعی بار سقف را به تیرهای حمال یا باربر میدهند و تیرهای حمال بار تیرهای فرعی و اضافی (دیوارجدا کننده، دست انداز و…) را به ستونهای فلزی منتقل میکنند.
پوشش سقفها معمولأ به صورت طاق ضربی یا تیرچه بلوک است.
تعمیرات ساختمان – کاربرد ساختمانهای اسکلت فلزی
این ساختمانها به طور عمده برای مجتمعهای مسکونی، ویلایی ، اداری و… شهرها به دلیل گرانی و محدودیت زمین بسیار مقرون و بهصرفه میباشد.
تعمیرات ساختمان – تعریف فولاد
بیشتر آهنهایی که از کوره بلند به دست میآیند برای تهیه فولاد به کار میبرند به این ترتیب آهن خام را ذوب میکنند و مواد خارجی آن را جدا کرده و مقدار معینی کربن به آن اضافه میکنند.
انواع فولادهای ساختمانی که مقاومت آنها در برابر خمش زیاداست عبارتند از:
- تیرآهنهای معمولی.
- ناودانی.
- نبشی.
تعمیرات ساختمان – انواع فولادهای مصرفی در بتن
- از نظر روش ساخت: گرم نورد شده، سرد نورد شده، گرم عمل آمده.
- از نظر شکل رویه: میلگرد با رویه صاف (میلگرد ساده) میلگرد آجدار.
- از نظر جوش پذیری: فولاد جوش پذیر، فولاد جوش پذیر مشروط، فولاد جوش ناپذیر.
- از نظر شکل پذیری: فولاد نرم، فولاد نیمه سخت، فولاد سخت مقاومت فولادهای مسلح کننده معمولی در بتن تقریبا ۱۰۰برابرمقاومت کششی بتن و ۱۰ برابر مقاومت فشاری بتن است.
عنوان خاموت در تیرها و تنگ در ستونها، میلگردهای حرارتی در دالها و میلگردهای اصلی و خمشی در منابع آب و سازهایی که ترک خوردگی در آنها مهم است به کار میرود. میلگردهای آجدار دارای برجستگی هایی در سطح میلگرد به نام آج هستند وظیفه آنها افزایش پیوستگی بتن و میلگرد است این میلگردها ممکن است نیمه سخت و یا سخت باشند.
تعمیرات ساختمان – فرمهای رایج کاربرد میلگرد در بتن
- میلگرد طولی: برای افزایش مقاومت کششی بتن به کار برده میشود.
- خاموتها: برای جلو گیری از بیرون زدگی آرماتورهای طولی در اثر کمانش و تحمل نیروهای برشی و جلوگیری از گسترش ترک میباشد.
- سنجاقک: برای تقویت مقاومت برشی خاموتها و اتصال کامل بین میلگردهای طولی و خاموت.
- خرک: برای قرار دادن دو شبکه متوالی افقی با فاصله معین در داخل قالب. (در بتن ریزی کف و فونداسیون)
- رکابی: برای در امتداد نگه داشتن آرماتورهای طولی یا عمودی در بتن ریزی دیوارها.
- ادکا: برای تحمل لنگرهای منفی در تکیه گاههای تیر (تیر یکسره) و برای تحمل نیروهای برشی.
تعمیرات ساختمان – مزایا و معایب ساختمانهای فلزی
اجرای این نوع ساختمانها خیلی سریع پیشرفت مینماید، و در صورتی که برای ساختن ساختمانهای بتونی یا آجری زمان بیشتری لازم است.
ستونها و قطعات بار بر ساختمانهای فلزی فضای کمتری را اشغال مینمایند و این خود باعث به وجود آمدن سطح مفید زیادتر در ساختمانهای فلزی میگردد در صورتی که برای ساختمانهای بتونی مرتفع ناچار به ایجاد ستونها و دیوارهای قطور میباشیم. ساخت قطعات ساختمانهای فلزی در خارج از محوطه کارگاه (مثلا در کارخانههای فلز کاری) ممکن بوده و این خود از لحاظ دقت کار و کیفیت بهتر قطعات و همچنین از لحاظ اقتصادی به صرفه میباشد.
انواع فنداسیون برای ساختمان اسکلت فلزی
- فنداسیون منفرد یا تک.
- فنداسیون نواری.
- فنداسیون رادیه. (گسترده)
پیشنهاد نویسنده: در ارتباط با مراحل ساخت خانه به صورت صفر تا صد بخوانید.
نکات تکیمیلی
تعمیرات ساختمان و ساخت ساختمان با هم متفاوت است این گونه که در ساخت ساختمان همه چیز از اول از روی برنامه پیش میرود و ساختمان کامل از اول همه چیز نو ساخته میشود. ولی در تعمیرات ساختمان باید جزئی از ساختمان که مد نظر است را تغییرات دهید که میتواند بخش زیادی از ساختمان باشد یا بخش کوچکی از ساختمان باشد.
میتوان عواملی چون تعویض شیر آلات، کابینت ها و کاغذ دیواری جزئی از این تعمیرات باشد. تعویض کاشی سرویس بهداشتی و آشپزخانه یا تعویض لولههای تاسیسات میتواند از تعمیرات ساختمان به حساب بیاید. برای بازسازی ساختمان نیز از مجوز های بازسازی باید استفاده شود این گونه از مجوزها باید از شهرداری گرفته شود تا حق تخریب جزئی از ساختمان و نوسازی را داشته باشید.
روشهای تعمیرات ساختمان
- روش حفاظتی.
- روش سبکی.
- روش حذفی.
- روش تکمیلی.
بازسازی و تعمیرات به روش حفاظتی روشی است که برای افزایش استحکام و پایداری ساختمان استفاده میشود. در این روش اول باید روی ساختمان تحقیق شود که چه مصالحی استفاده شده است و این ساختمان چه ویژگی هایی دارد. بازسازی حفاظتی ساختمان برای پایداری ساختمان منظور میشود و این امر را باید یکی از اولویتهای ساختمان سازی و تعمیرات ساختمان در نظر گرفت.
تعمیرات به روش سبک روشی است که برای مرمت و بازسازی بناهای تاریخی استفاده میشود اینگونه که اصل اثر و ساختمان دست نخورده باقی میماند و فقط برای مرمت آن را تعمیر میکنند. در این روش اثر یا بنا را جز به جز تعمیر میکنند، که این کار را مرمتگران انجام میدهند.
در روش حذفی آن تکه از بنا که ساخته شده و باعث خدشه دار کردن کل بنای تاریخی میشود را حذف میکنند این روش نیز برای آثار باستانی استفاده میشود. بعد از حذف کردن آن قسمت از بنا مرمتگران بنای اصلی را بازسازی و تعمیر میکنند.
در روش تکمیلی همانطور که مشخص است اگر بنایی دچار تخریب یا مشکل قرار گیرد توسط مرمتگران با استفاده از اسناد و مدارک موجود آن اثر را بازسازی میکنند و تمام بنا را تکمیل میکنند.
تعمیر نمای ساختمان
یکی از تعمیراتی که برای ساختمان انجام میشود تعمیر نمای بیرونی ساختمان است که جلوه زیادی به ساختمان میدهد. اگر در طراحی ساختمان به نگهداری نما توجه نشود این کار عواقب بدی میتواند داشته باشد. با تعمیرات روی نمای ساختمان میتوانید زمان طولانی تری از آن نما استفاده کند. در بسیاری از نماهای معروف خارجی و حتی ایرانی چندین و چند بار از تعمیرات استفاده شده است.
در نماهای قدیمی از مصالحی چون سیمان و شن و ماسه و غیره استفاده میشد ولی در نماهای امروزی این کار انجام نمیشود و میتوان گفت نمای ساختمان های امروی از ساختمان فاصله دارند و فقط به ساختمان وصل میشوند.
نما های قدیمی در صورت قدیمی شدن باعث میشد که تکهای از آن ریخته و یا روی نما ترک ایجاد شود، با این تفاوت که نماهای امروزی باعث سقوط میشود اگر به آنها رسیدگی نشود و به آنها رسیدگی نشود.
تعمیر نمای آجری
این نما نیاز به تعمیرات ندارد و فقط کافی است برای این نما از روغن جلا یا رزیین استفاده کرد تا نما عمر بیشتری داشته باشد و آجر ها جلوه تازگی به خود گیرند.
تعمیر نمای سنگ
در ساختمان هایی با نمای سنگ به دلیل سنگینی سنگ آن را گیربکس میکنند و بخاطر قطر زیاد نما و عرض سنگ نیاز نیست آن را جابه جا کنند فقط کافی است در نقاط مختلف سنگ سوراخ ایجاد کنند و پیچهای جدید در آن تعبیه کنند.
تعمیر نما شیشه
اگر قسمتی از نما آسیب دیده باشد فقط کافی است آن شیشه تعویض شود ولی اگر میخواهید کل نما را تغییر دهید و نما را به نمای شیشهای تغیر شکل دهید این مسئله مقرون به صرفه نیست و بعد از تغییر باید هزینههایی چون شیشه شور را در نظر گرفت.
تعمیر نمای کمپوزیت
در نما هایی که از آنها از کومپوزیت استفاده میشود نمای ساختمان به صورت فلزی دیده میشود. در این نما ابتدا شاسیها و شبکههای از نوع آهن روی نمای ساختمان قرار میگیرد و در مرحله بعد کمپوزیتها روی آنها پیچ مته میشود.
بهترین شرکت تعمیرات ساختمان
ساختمانها، بهعنوان یکی از مهمترین سرمایههای افراد و کسبوکارها، نیازمند نگهداری و تعمیرات منظم هستند. تعمیرات ساختمان به مجموعه اقداماتی گفته میشود که برای حفظ عملکرد و زیبایی ساختمان انجام میشود.
این اقدامات میتواند شامل تعمیرات کوچک و جزئی مانند تعمیرات سقف، دیوار، کف، پنجره، در و غیره یا تعمیرات بزرگ و اساسی مانند بازسازی ساختمان باشد.
اهمیت تعمیرات ساختمان
تعمیرات ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار است و مزایای متعددی دارد. از جمله این مزایا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حفظ ایمنی ساختمان: تعمیرات ساختمان میتواند از بروز حوادث و آسیبهای احتمالی به ساختمان جلوگیری کند.
- افزایش طول عمر ساختمان: تعمیرات ساختمان میتواند عمر مفید ساختمان را افزایش دهد.
- بهبود عملکرد ساختمان: تعمیرات ساختمان میتواند عملکرد ساختمان را بهبود بخشد و آن را کارآمدتر کند.
- افزایش ارزش ساختمان: تعمیرات ساختمان میتواند ارزش ساختمان را افزایش دهد.
انواع تعمیرات ساختمان
تعمیرات ساختمان میتواند به دو دسته کلی تقسیم شود:
- تعمیرات کوچک و جزئی: این نوع تعمیرات شامل تعمیرات خرابیهای کوچک و جزئی ساختمان مانند تعمیرات سقف، دیوار، کف، پنجره، در و غیره میشود.
- تعمیرات بزرگ و اساسی: این نوع تعمیرات شامل تعمیرات اساسی ساختمان مانند بازسازی ساختمان، تعویض سیستمهای تاسیساتی و غیره میشود.
انتخاب شرکت تعمیرات ساختمان
انتخاب شرکت تعمیرات ساختمان مناسب، یکی از مهمترین عوامل در موفقیت پروژه تعمیرات ساختمان است. در هنگام انتخاب شرکت تعمیرات ساختمان، باید به نکات زیر توجه کرد:
- سابقه و تجربه شرکت: شرکت تعمیرات ساختمان باید سابقه و تجربه کافی در زمینه تعمیرات ساختمان داشته باشد.
- تخصص شرکت: شرکت تعمیرات ساختمان باید در زمینه تعمیرات ساختمان مورد نظر شما تخصص داشته باشد.
- کیفیت کار شرکت: شرکت تعمیرات ساختمان باید کیفیت کار بالایی داشته باشد.
- قیمت خدمات شرکت: قیمت خدمات شرکت تعمیرات ساختمان باید مناسب باشد.
شرکت تعمیرات ساختمان دکوطرح
شرکت معماری و دکوراسیون داخلی دکوطرح، یکی از بهترین شرکتهای تعمیرات ساختمان در ایران است. این شرکت با بیش از ۱۰ سال سابقه فعالیت در زمینه تعمیرات ساختمان، تجربه و تخصص بالایی در این زمینه دارد.
شرکت دکوطرح در زمینه تعمیرات ساختمانهای مسکونی، تجاری و اداری فعالیت میکند و خدمات متنوعی را در این زمینه ارائه میدهد. از جمله این خدمات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تعمیرات سقف: تعمیرات سقف شامل تعمیرات ترک خوردگی، نم و رطوبت، پوسیدگی و غیره میشود.
- تعمیرات دیوار: تعمیرات دیوار شامل تعمیرات ترک خوردگی، فرو ریختن، پوسیدگی و غیره میشود.
- تعمیرات کف: تعمیرات کف شامل تعمیرات ترک خوردگی، پوسیدگی، خرابی سرامیک و غیره میشود.
- تعمیرات پنجره و در: تعمیرات پنجره و در شامل تعمیرات شکستگی، خرابی لولا، قفل و غیره میشود.
- تعمیرات تاسیسات: تعمیرات تاسیسات شامل تعمیرات سیستمهای آب و فاضلاب، برق، گرمایش و سرمایش و غیره میشود.
- بازسازی ساختمان: بازسازی ساختمان شامل تعمیرات اساسی ساختمان مانند تعویض نمای ساختمان، تعمیرات سیستمهای تاسیساتی و غیره میشود.
همکاری با شرکت معماری و دکوراسیون داخلی دکوطرح، مزایای متعددی برای مشتریان خود دارد. از جمله این مزایا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تجربه و تخصص بالای شرکت: شرکت دکوطرح با بیش از ۱۰ سال سابقه فعالیت در زمینه تعمیرات ساختمان، تجربه و تخصص بالایی در این زمینه دارد.
- کیفیت بالای کار شرکت: شرکت دکوطرح کیفیت کار بالایی دارد و از مصالح و تجهیزات با کیفیت استفاده میکند.
- قیمت مناسب خدمات شرکت: شرکت دکوطرح قیمت خدمات خود را با توجه به کیفیت کار و مصالح و تجهیزات مورد استفاده، بهصورت منصفانه و رقابتی تعیین میکند.
- مشاوره رایگان شرکت: شرکت دکوطرح قبل از شروع پروژه، مشاوره رایگان به مشتریان خود ارائه میدهد تا بهترین راهکار را برای تعمیرات ساختمان خود انتخاب کنند.
- اجرای دقیق پروژه: شرکت دکوطرح پروژههای تعمیرات ساختمان را با دقت و کیفیت بالا اجرا میکند و رضایت مشتریان خود را در اولویت قرار میدهد.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله برای ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.