ساخت مشارکتی در فشم
آیا ساخت مشارکتی در فشم توصیه میشود؟
احتمالا درمورد ساخت مشارکتی چیزهایی شنیدهاید که گذرتان به این نوشته افتاده است! ساخت مشارکتی در فشم یکی از گزینههای ساخت و ساز در فشم است که طرفداران زیادی دارد و محدود به قشر خاص یا کاربری خاصی هم نمیشود. یعنی شما میتوانید هم برای منزل مسکونی از ساخت مشارکتی در فشم استفاده کنید و هم برای یک ملک تجاری، رستوران، شرکت و مواردی از این قبیل.
به اطلاعات بیشتری درمورد ساخت مشارکتی در فشم نیاز دارید؟ حتما به این مقالات نگاهی بیندازید!
مزایای ساخت مشارکتی در فشم
چنانچه میخواهید ساختمان کهنه و قدیمی خود را بدون دردسر نوسازی کنید؛ باید بگوییم که ساخت و ساز مشارکتی آن یکی از بهترین، آسانترین و البته سریعترین روشها محسوب میشود. از اینها گذشته نوسازی مشارکتی و بازسازی خانه و ساختمانهای قدیمی موجب احداث ساختمانهایی استاندارد و مقاوم در برابر زلزله و… میگردد.
از دیگر مزایای پروژههای ساخت مشارکتی در فشم افزایش زیبایی ساختمانها است. با این تفاسیر هرچه نوسازی ساختمان به صورت مشارکتی بیشتر شود؛ وضعیت سکونت خانوارها نیز بهبود بیشتری خواهد یافت. قوانین ساخت مشارکتی در فشم زیاد و سرشار از نکات حقوقی هستند.
با این حال انعقاد این قرارداد بسیار آسان و بدون هیچ پیچ و خمی انجام میگیرد. با این تفاسیر با گذر زمان خانههای کلنگی و قدیمی نوسازی شده و به تبع آن نیز بسیاری از مشکلات شهری رفع خواهد شد.
اجرای پروژههای نوسازی چه به صورت ساخت مشارکتی در فشم باشد و چه فردی موجب افزایش ارزش ملک میشود. اکنون تصور کنید با ساخت مشارکتی در فشم نه تنها به راحتی ملک خود را نوسازی میکنید؛ بلکه به دلیل افزایش بهای ملک نیز سرمایه قابل توجهی عایدتان خواهد شد.
روی هم رفته یکی از مهمترین مزایای ساخت مشارکتی در فشم صرفه جویی در زمان، انرژی و همین طور بودجه مالی صاحب ملک است. به خصوص اگر طرف دیگر قرارداد شرکتهای پیمانکاری معتبر و متخصص در زمینه ساخت و ساز باشند. زیرا به این صورت پروژه ساختمانی با تسلط کافی و به بهترین نحو ممکن اجرا خواهد شد. به ویژه که در هزینه خرید لوازم ساختمانی و مصالح اولیه نیز صرفه جویی میشود.
معایب ساخت مشارکتی در فشم
اکنون که با مزایای قرارداد ساخت مشارکتی در فشم آشنا شدهاید میدانید این قراردادها به خودی خود هیچ عیب و ایرادی ندارند. البته گاهی به دلیل بدعهدی طرفین قرارداد به خصوص پیمانکار و کارگزار، معایب و مشکلاتی ایجاد خواهد شد. از جمله مهمترین معایب ساخت مشارکتی در فشم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تحویل ندادن واحدها در موعد مقرر: برای جلوگیری از چنین مشکلی میتوان ضمانتهای اجرایی تعیین نمود. یعنی اگر سازنده واحدها را به موقع تحویل ندهد باید مبالغی را به عنوان خسارت تاخیر بپردازد. حتی مالک میتواند حق فسخ قرارداد را داشته باشد.
- ایجاد اختلاف در تقسیم واحدها: از جمله مهمترین اختلافاتی که میان مالک و سازنده ایجاد میشود در مورد تقسیم واحدها است. این تقسیمات به شیوههای مختلفی انجام میگیرد که یکی از رایجترین آنها تقسیم معمولی میباشد. در این نوع تقسیم سهم، مالک و سازنده بر اساس آورده و سرمایه خود در درصدی از کل سهام ساختمان شریک میشوند. به این ترتیب واحدها بین آنها تقسیم نمیگردد. بگذارید این طور بگوییم درصد سهام هر یک از طرفین بر اساس قیمت زمین و هزینه مصالح متفاوت از سایرین خواهد بود. این درصد معمولاً به صورت ۵۰-۵۰ یا ۶۰-۴۰ تعیین میشود.
- پیش فروش آپارتمانها بدون اطلاع مالک و کلاهبرداری: واگذاری حق پیش فروش واحدها از سوی مالک به سازنده ممکن است مشکلات فراوانی را به همراه داشته باشد. مشروط به این که واگذاری پیش از اتمام پروژه ساخت و ساز، قبل از تحویل واحدها یا تنظیم سند انجام بگیرد؛ چرا که به این ترتیب احتمال دارد سازنده انگیزه خود برای به پایان رساندن ساخت و ساز را از دست بدهد.
- ورود خسارتهای مالی و جانی در ملک: گاهی عملیات اجرایی ساخت و ساز خطرات جانی و مالی زیادی برای مالک یا سازنده به همراه خواهد داشت. در چنین شرایطی به مالکین محترم توصیه میکنیم سازنده را در قرارداد متعهد و ملزم به بیمه کردن ساختمان نمایند.
تقسیم بندیها در ساخت مشارکتی در فشم چگونه است؟
نوع دیگری از تقسیم بندی به نام تقسیم واحدی نیز وجود دارد. در طی آن مالک زمین و پیمانکار با در نظر گرفتن فاکتورهایی همچون تعداد واحدها، متراژ آنها، کیفیت ساخت و… واحدها را بین خود تقسیم میکنند. توجه داشته باشید چنین تقسیمی چندان مناسب و عادلانه نیست. زیرا همواره امکان دارد برخی از واحدها کوچکتر یا بزرگتر از سایرین باشند. به این ترتیب حق یکی از طرفین قرارداد ضایع خواهد شد.
تقسیم واحدی – احتسابی را میتوان بهترین نوع تقسیم دانست. زیرا بر اساس آن مالک و پیمانکار ابتدا واحدهای دلخواه خود را انتخاب میکنند. سپس توافق مینمایند بعد از دریافت صورت مجلس تفکیکی کمی یا زیادی مساحت یا کیفیت آن را بر اساس قیمت قراردادی یا قیمت روز مصالحه یا محاسبه کنند. به اضافه این که باید وضعیت مالکیت خود نسبت به انباری، پارکینگ و… را در قرارداد مشخص نمایند.
مزایای بیمه کردن ساختمان قبل از ساخت مشارکتی چیستند؟
طرفین قرارداد ساخت مشارکتی در فشم بهتر است پیش از آغاز فرآیند ساخت برای بیمه کردن ساختمان اقدام نمایند. یعنی ساختمان را در برابر حوادث زیر بیمه کنند:
- هرگونه خسارت وارده به اشخاص ثالث مانند همسایگان، مالکین املاک مجاور و…
- بیمه مسئولیت پیمانکار در مقابل کارگران ساختمانی (در قبال حوادث ناشی از ساخت و ساز)
- بیمه ضمانت کیفیت ساختمان (در برابر کلیه عیوب آشکار و پنهان آن)
قوانین مشارکت در ساخت ساختمان
قراردادهای ساخت مشارکتی در فشم نوعی قرارداد حقوقی با اثرات قانونی است؛ بنابراین در انعقاد آنها باید به برخی از قوانین موضوعه توجه شود. در مجموع این قوانین خاص را قوانین مشارکت مینامند. از جمله مهمترین قوانینی که بر قراردادهای ساخت مشارکتی در فشم اثر میگذارند به شرح زیر است:
- قوانین شهرداری
- قوانین ثبتی و تفکیک و افراز سند
- قوانین مهندسی و مقررات ملی ساختمان
- قوانین بیمه
- قانون کار
- سایر قوانین مدنی و جزایی
بد نیست بدانید در میان انواع قانون مشارکت در ساخت ساختمان که نام بردیم؛ یک قانون بیشترین تاثیر را بر قراردادهای مشارکتی میگذارد و آن هم چیزی نیست جز قانون پیش فروش ساختمان و آیین نامه اجرایی قانون پیش فروش ساختمان.
لازم به تذکر است پروژههای مشارکتی باید با یک قرارداد محکم، شفاف و صد البته قانونی انجام گیرد. ناآگاهی نسبت به قوانین مشارکت در ساخت ساختمان تبعات ناگواری به همراه خواهد داشت.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه