ساخت مشارکتی در تهران
صفر تا صد ساخت مشارکتی در تهران
مشارکت در ساخت یا همان ساخت مشارکتی در تهران و هر شهر دیگری، در واقع نوعی قرارداد است که در حوزه پیمانکاری و ساخت و ساز منعقد میشود. ساخت مشارکتی در تهران تنها به پروژههای بزرگ یا برجها اختصاص ندارد، بلکه این قرارداد در مورد کلیه پروژههای تجاری، مسکونی و… قابل اجرا است. قراردادهای ساخت مشارکتی در تهران جزو مهمترین قراردادها به حساب میآیند؛ چرا که مستقیماً بر مال و دارایی طرفین قرارداد اثر میگذارند، به همین دلیل هم قوانین مشارکت در ساخت فراوانی وضع شده تا از این حقوق محافظت کند و ساخت مشارکتی در تهران به بهترین شکل پیش برود.
به اطلاعات بیشتری درمورد ساخت مشارکتی در تهران نیاز دارید؟ حتما به این مقالات نگاهی بیندازید!
ساخت مشارکتی در تهران چیست و چگونه انجام میشود؟
نحوه ساخت مشارکتی در تهران به این صورت است که مالک یک قطعه زمین یا ساختمان قصد احداث واحدهایی مسکونی یا تجاری را دارد. منتها برای پیاده سازی ایدهاش پول و سرمایه کافی را در اختیار ندارد.
در چنین شرایطی قرارداد ساخت مشارکتی در تهران به یاری مالک میآید. بر اساس این قرارداد مالک زمین در اجرای پروژه ساخت و ساز خود از خدمات، امکانات و سرمایه پیمانکار بهرهمند خواهد شد.
ناگفته نماند بر اساس قرارداد منعقد شده بخش یا درصدی از پروژه به طرف سازنده تعلق خواهد گرفت. به این ترتیب تقسیم هزینه میان مالک و سازنده صورت میگیرد. در ادامه شما را با شرایط مشارکت در ساخت و انواع مشارکت نیز آشنا خواهیم کرد.
شرایط ساخت مشارکتی در تهران
در خصوص شرایط و نحوه ساخت مشارکتی در تهران لازم است نکات زیر را مد نظر قرار دهید:
- محاسبه میزان ساخت مشارکتی در تهران و همین طور درصد سود هر یک از طرفین قرارداد باید طبق نرخ تورم و تغییرات قیمت مسکن در بازار انجام شود.
- هزینههای پروژه ساخت مشارکتی در تهران بسته به عوامل مختلفی از جمله شهر و منطقه مورد نظر متفاوت خواهد بود. به همین دلیل هزینههای ساخت و ساز بر اساس قیمت هر متر مربع آپارتمان نوساز در همان شهر و منطقه حساب میشود.
- در قراردادهای مشارکت ساخت و ساز سهم مالک و پیمانکار از میانه ۵۰% تعیین میشود؛ یعنی مالک ۵۵% از پروژه سهم برده و ۴۵% آن نصیب پیمانکار میگردد. البته این تقسیم سهم تنها یک مثال رایج بوده و امکان تغییر آن به درصدهای ۶۰ و ۴۰ نیز وجود دارد.
- در پروژههای ساخت مشارکتی در تهران پیش از هر اقدامی باید ارزش ملک و ارزش نهایی پروژه را محاسبه نمود. توجه داشته باشید تعیین میزان سود و همین طور ارزش ملک با بهکارگیری فرمولهای ویژهای انجام میگیرد.
- همان طور که گفته شد مشارکت ساخت و ساز نوعی قرارداد است. خاصیت قراردادها را میتوان در این دانست که طبق نظر طرفین آن تنظیم میشود. به عنوان مثال طرفین میتوانند کلیه شرایط قرارداد از جمله میزان سود و… را با توافقی دو طرفه انجام دهند. با این حال نمیتوان منکر تاثیر شرایط عرفی جامعه و همین طور قوانین مشارکت در ساخت ساختمان شد.
- پس از انعقاد قرارداد مشارکت و پیش از شروع ساخت و ساز پیمانکار وجهی بلاعوض را به مالک میدهد. به این علت که بتواند در طول پروژه مکانی را برای سکونت خود و خانوادهاش تهیه نماید.
- به توصیه وکلا و افراد خبره در زمان انعقاد قرارداد ساخت مشارکتی در تهران بهتر است شخصی را به عنوان داور تعیین نمایید. این فرد در صورت بروز مشکلات احتمالی به قضاوت میان طرفین خواهد پرداخت. مشروط به این که در ابتدای امر شرایط، وظایف و مسئولیت هایش را به او ابلاغ نمایید. به این ترتیب برای حل و فصل اختلافات لزومی ندارد به دادگاه و مراجع قانونی مراجعه نمایید. مگر در شرایط خاص و استثنائی.
- از جمله مهمترین شرایط انعقاد قراردادهای مشارکتی تعیین دقیق مسئولیتها و وظایف هر یک از طرفین قرارداد است.
- چنانچه طرف پیمانکار یک شرکت حقوقی باشد بهتر است مالک ابتدا از اعتبار عملکرد و فعالیتهای این شرکت مطلع گردد. به این ترتیب از بروز هر گونه خسارت، ضرر مالی و… جلوگیری خواهد شد.
- انعقاد قرارداد ساخت مشارکتی در تهران با شرکتهای پیمانکاری حقوقی باید با امضای رسمی و مهر شرکت انجام گیرد.
- در صورت عدم پایبندی هر یک از طرفین قرارداد ساخت مشارکتی در تهران به تعهداتشان طرف دیگر از حق فسخ قرارداد برخوردار خواهد بود.
- توصیه میشود در مشارکت ساخت و ساز چکهای معتبر بانکی را جایگزین سفته نمایید؛ چرا که به این ترتیب در صورت بروز مشکلات احتمالی دچار سختی و مشقت نخواهید شد.
- اطلاع رسانی مستمر در بازههای زمانی یک الی دو ماهه جزو وظایف پیمانکار در ساخت مشارکتی در تهران است؛ یعنی باید مراحل تکمیل کار را به صورت گزارش یا صورت جلسه به اطلاع مالک یا شرکتهای طرف قرارداد برساند.
- چنانچه فرد یا افرادی به عنوان نماینده مالک رسیدگی به فعالیتهای شرکت پیمانکاری را عهده دار باشند؛ لازم است نامشان در قرارداد ذکر شود. به اضافه این که بهتر است شرایط جایگزین شدن نماینده به جای مالک اصلی نیز در قرارداد درج گردد.
- با توجه به این که ممکن است صاحب زمین یا ساختمان در طول اجرای پروژه فوت کند؛ در این صورت وراث او ادامه ساخت مشارکتی در تهران را عهده دار خواهند شد.
- با پایان یافتن زمان قرارداد ساخت ساختمان مشارکتی در تهران اگر ساخت و ساز به اتمام نرسیده باشد؛ هر دو طرف در صورتی حق فسخ یا مطالبه ضرر را خواهند داشت که شرایط آن در قرارداد ذکر شده باشد.
- تنظیم قرارداد ساخت مشارکتی در تهران باید بر اساس بودجه مالی مالک و همین طور حیطه فعالیت پیمانکار انجام گیرد.
- از جمله الزامات ساخت مشارکتی در تهران تعیین و دریافت ضمانت برای اجرای پروژه و تعهدات است.
تعیین درصد ساخت مشارکتی در تهران
در قراردادی که بین دو طرف ساخت مشارکتی در تهران بسته میشود درصد مشارکت تعیین میشود تا بین آنها اختلافی پیش نیاید. در گام اول سرمایههای هر دو شخص توسط یک کارشناس ارزش گذاری خواهد شد.
سپس این مبلغ را بر سرمایه تقسیم خواهند کرد، و بعد قیمت ملک آن مالک تعیین خواهد شد. بعد از تعیین سرمایههای مالک، هزینههای ساخت و ساز را تخمین میزنند. جمع سرمایههای مالک و کسی ملک را بازسازی میکند ارزش کل پروژه میباشد.
در ابتدای فرآیند مشارکت ساخت و ساز ملک، سازنده باید مبلغی را با عنوان بلاعوض در اختیار صاحب زمین قرار دهد تا مالک زمین بتواند در مدت زمانی که ساخت و ساز انجام میشود، منزل مناسب خود را اجاره یا رهن کند و مدتی در آن سکونت داشته باشد. این مبلغ بلاعوض بوده و مجدداً به سازنده بازگردانده میشود.
انواع مشارکت ساخت مشارکتی در تهران
قراردادهای مشارکتی بر اساس قوانین و عرف جامعه به انواع زیر تقسیم میشوند:
- نحوه مشارکت در ساخت و ساز به این صورت است که یک طرف به عنوان مالک زمینی را ارائه مینماید؛ و طرف دیگر تحت عنوان سازنده یا پیمانکار ساختمان هزینههای ساخت و ساز را عهده دار میشود. در انعقاد چنین قراردادی لزومی به ذکر قیمت زمین و … وجود ندارد. تنها کافی است سازنده به عنوان مجری طرح متعهد شود که ساختمان را با کیفیت مورد نظر در زمان معین تحویل میدهد. در نهایت نیز مالک و پیمانکار در کلیت ملک با یکدیگر سهیم میگردند.
- نوع دیگری از قرارداد مشارکت وجود دارد که به صورت مرحلهای است. به این صورت که با به اتمام رسیدن هر مرحله از ساخت و ساز سهمی از ملک به سازنده انتقال مییابد. به عنوان مثال طرفین توافق میکنند با به پایان رسیدن زیرسازی نما و اسکلت بندی، یک دانگ به پیمانکار منتقل شود.
- در قسم دیگر از این قرارداد توافقی بین مالک و سازنده صورت میگیرد؛ مبنی بر این که چنانچه ساخت و ساز به مرحله مشخصی رسید صاحب زمین وکالتی به سازنده بدهد. این وکالت برای انتقال سهم سازنده اعطاء میشود و به این ترتیب او میتواند برای تنظیم سند رسمی وارد عمل گردد. گاهی نیز در همان ابتدای امر و پس از انعقاد قرارداد مشارکت سه دانگ از ملک به پیمانکار منتقل میگردد. به این صورت او نیز فرآیند ساخت و ساز را آغاز خواهد نمود.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه