نحوه کار جرثقیلهای ساختمانی یا تاور کرین
نحوه کار جرثقیلهای ساختمانی یا تاور کرین
تاور کرینها اهرمهایی تعادلی هستند که از همان قطعات اصلی یک اهرم اما به نوعی تکامل یافته و پیشرفتهتر تشکیل شدهاند. معمولا پایه تاور کرین (پایه تثبیت) در بتن مسلح قرار میگیرد و گاهی اوقات به بخشهایی از سازه و یا ساختمان هم، توسط کمربند مهار میشود. تاور کرینها معمولا بهترین ترکیب از ارتفاع و ظرفیت بالابری را فراهم کرده و به صورت گسترده در ساختن سدها و برجها و ساختمانهای مرتفع مورد استفاده قرار میگیرند. هنگام نصب اولیه جرثقیل برجی، پایه تثبیت آن بایستی مطابق با مشخصات فنی مورد نیاز که در دفترچه آن نوع خاص از تاور کرین قید شده، با نظارت و تایید مهندس ساختمان اجرا شود. تاور کرینها معمولاً بهترین ترکیب از ارتفاع و ظرفیت بالابری را فراهم کرده و به صورت گسترده استفاده میشوند. همچنین در دیگر صنایع نیز کاربردهای خاص خود را دارند برای مثال در صنعت حمل و نقل برای بارگیری و تخلیه، در صنعت تولید برای مونتاژ تجهیزات سنگین، در صنعت ساخت و ساز برای حرکت مواد مورد استفاده قرار میگیرند. برای یک تاور کرین بحث تعادل بسیار مهم است و برای اینکه یک بتواند تعادل و استقامت خود را حفظ کند پایههای آن (پایه تثبیت) را داخل زمین و در بتن قرار میدهند دقیقاً مانند یک ساختمان که قبل از شروع به ساخت پایههای آن را میریزند. همچنین اگر نیاز باشد با استفاده از کمربندهای تعادلی نیز تعادل تاور کرین را حفظ میکنند تا مانع سقوط آن شود. همچنین برای حفظ تعادل بین بازوی جلویی تاور کرین که وظیفه حمل و بلند کردن بار را دارد در پشت سر آن نیز یک بازو با وزنههای بتنی قرار میدهند تا تعادل وزنی بین دو طرف این اهرم غول پیکر ایجاد شود. هنگام نصب اولیه جرثقیل برجی، پایه تثبیت آن بایستی مطابق با مشخصات فنی موردنیاز که در دفترچه آن نوع خاص از تاور کرین قید شده، با نظارت و تائید مهندس ساختمان اجرا شود.
قبل از خواندن این نوشته توصیه میشود نوشتههای زیر را نیز مطالعه کنید:
نحوه کار جرثقیلهای ساختمانی یا تاور کرین
تاور کرین چگونه کار میکند؟
تاور کرینها انواع مختلفی دارند که تقریبا همگی از یک قانون در انجام کار و بار برداری تبعیت میکنند که شامل چند دسته است که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
قدرت بار برداری
قدرت باربرداری در تاور مبنی بر ساختار آنها است که تا چه تناژی را میتواند از روی زمین بلند کند که این کار توسط الکترو موتور انجام میشود و الکترو موتور به گیربکس و از گیربکس به درام یا همان وینچ متصل است و توسط وینچ مقدار نیاز سیم بکسل تا ارتفاع مورد نیاز دستگاه و رابطی به نام هوک قلاب به بار متصل میگردد. لازم به ذکر است پس از راننده و فرمان هدایت، کلیه سیستم فوق توسط یک سری میکرو سوئیچ در حال کنترول است تا دستگاه بار بیش از حد مجاز را (تناژ) از روی زمین بلند نکند و ایمنی دستگاه حفظ گردد. تمامی این مراحل به قدرت باربرداری یا تناژ دستگاه منصوب است.
قدرت مانور بار به سمت جلو و عقب
تاور کرینها پس از بلند کردن بار از روی زمین دارای مانور حرکت بار به سمت جلو یعنی دور از دستگاه (شاریوت به جلو) و و حرکت بار به سمت عقب یعنی به سمت خود دستگاه (شاریوت به عقب) هستند. البته لازم به ذکر است باری را که بیش از حد مجاز تناژ دستگاه است را توسط میکروسوئیچهای قطع کن کنترول مینماید و از جلو رفتن آن خود داری میکند.
قدرت مانور گردشی (گردان)
تاور کرینها علاوه بر دارایی قدرت بلند کردن بار و حرکت آن به جلو و عقب دارای قدرتی هستند که در شعاع ۳۶۰ درجه میتواند بار را جابجا کند و به هر نقطهی دلخواه بار را منتقل کند. معمولا این کار توسط ۱ یا ۲ الکتروموتور و ۱ یا ۲ گیربکس انجام میگیرد که جهت ایمنی آن نیز میکروسوئیچهایی تعبیه شده در مواقع لزوم از دور زدن بی جا جلو گیری نماید.
قدرت حرکت کلی دستگاه
تاور کرینها توانایی حرکت روی زمین و انتقال کلی دستگاه از نقطهای به نقطه ی دیگر را دارا هستند، آنها جهت خزیدن بر روی زمین متفاوت هستند. بعضی از آنها توسط قرار گرفتن روی ریل جابجا میگردند و گونه دیگری از آنها روی زنجیرهایی که شباهت به زنجیر تانک دارند بر روی زمین حرکت میکنند و نوع دیگری از آنها بر روی چرخهای بزرگی که همانند لاستیک هواپیما است بر روی آنها حرکت میکنند. کلیه حرکت این دستگاهها معمولا توسط الکترو موتورهای برقی و گیربکسهای بسیار قوی که دارای ترمزهای بسیار قوی است صورت میگیرد.
قدرت ارتفاع گیری یا افزایش ارتفاع
همواره برای عموم این سوال مطرح است که تاور کرینها چگونه به نقاط مرتفع میرسند و چگونه افزایش ارتفاع پیدا میکنند. لازم به توضیح است، تاور کرینها پس از نصب و مونتاژ اولیه که توسط جرثقیل موبایل (سیار) انجام میگیرد جهت افزایش ارتفاع از قدرت خود مونتاژ دستگاه استفاده میکنند که مستلزم یکسری عملیات بسیار حساس مس باشد و با اضافه کردن سکشن (قطعه ارتفاعی) ارتفاع میگیرد و با کم کردن آن ارتفاع آن نیز کم میگردد البته انواع گوناگون تاور کرینها بنا بر تیپ و یا کشور سازنده عملیات متفاوتی را دارا هستند. توضیح این که پس از ارتفاع استانداردی که سازندهی دستگاه تعیین نموده است میبایست جهت ارتفاع بیشتر از استاندارد دستگاه توسط کادر آنکاراژ (کمربند) به نقاطی از ساختمان و یا سازه مورد نظر مهار گردد. کلیه مراحل نصب، مونتاژ، ارتفاع دادن، بستن کمربند و غیره میبایست توسط نیرو های متخصص و کار آزموده قرار گیرد.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه