روش رفع ترکهای گچکاری
روش رفع ترکهای گچکاری
بعد از اینکه مدت زمانی از ساخت آپارتمان گذشت، به مرور زمان دیوارهای گچی دچار آسیب میشوند. ترکهای دیوار بعد از چند سال کاملاً قابل مشاهده هستند و به دلایل مختلفی به وجود میآیند. جلوگیری از به وجود آمدن این ترکها به نوعی غیرممکن است و نمیتوان از آن جلوگیری کرد، اما میتوان با انجام اقداماتی آنها را رفع کرد. دیوارهای ترکخورده، زیبایی خانه را از بین میبرند بنابراین باید اقداماتی برای از بین بردن آنها صورت بگیرد، اما سوال این است که روش ترمیم ترک دیوار گچی چگونه است و برای انجام آن به چه ابزاری نیاز هست. در ادامه نوشته از شرکت معماری دکوطرح به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت و ضوابط و شرایط حاکم بر آن را بیان میکنیم.
ترکهای دیوار به مرور زمان بیشتر میشوند و باید کاری برای جلوگیری از آن صورت بگیرد. زمینلرزههایی که در سطح کشور اتفاق میافتند، یکی از مهمترین دلایل بروز ترکهای دیوار هستند. ترکها همچنین ممکن است بر اثر رطوبت و یا رنگ کردن زودهنگام دیوار گچی ایجاد شده باشد. به هر شکل، در صورتی که هنوز علت ترکهای موجود بر روی دیوارها رفع نشده است، نمیتوان برای از بین بردن ترکها اقدام کرد و باید در ابتدا عامل ایجادکنندهی آن از بین برود تا دوباره این مشکل ایجاد نشود.
دیوارهای خانههای قدیمی اغلب بیدلیل شروع به خراب شدن میکنند. فارغ از اینکه علت ترک خوردن دیوار چیست، در این نوشتار از دکوطرح قصد داریم روش ترمیم ترک گچ دیوار را در ۸ مرحله به شما یاد بدهیم. از این نکات برای ترمیم ترکهای خانه خود استفاده کنید. تفاوتی ندارد ترک عمودی در دیوار شما به وجود آمده باشد یا مورب؛ به شما یاد خواهیم داد که چگونه باید ترکخوردگی دیوار را ترمیم کرد. اگر پرمشغله هستید و وقت کافی برای انجام امور بازسازی ساختمان ندارید میتوانید از تیم حرفهای دکوطرح کمک بخواهید. باعث افتخار ماست که منزل زیبای شما را زیباتر کنیم!
قبل از خواندن این نوشته توصیه میشود نوشتههای زیر را نیز مطالعه کنید:
روش رفع ترکهای گچکاری
روش ترمیم ترک دیوار گچی چگونه است؟
برای از بین بردن ترکهای دیوار، ابتدا باید با یک کاردک اقدام به کندن ترک کنید. به این صورت عمق ترک را با خالی کردن اطراف آن بیشتر کنید. در این بین حتماً خاک زیادی از دیوار بیرون خواهد زد که باید آن را به وسیلهی دستمال تمیز کنید. بعد از آن باید ترکهای دیوار را با استفاده از وسایل خاصی بپوشانید. در پایان باید بعد از رفع ترک دیوار، محل ترمیم شده را ترمیم کنید. برای بهتر شدن کیفیت کار باید بعد از اینکه ملات مقداری خشک شد، با یک سنباده بر روی آن بکشید تا ملات اضافهای که بر روی آن وجود دارد، پاک شود و همچنین دیوار دچار ناهمواری نشود. استفاده از سنباده باید به درستی انجام شود زیرا استفاده اشتباه از آن میتواند باعث خراب شدن کار شود. در نتیجه برای از بین بردن ناصافیهای موجود در دیوار باید حتماً از سمباده استفاده کرد، اما باید با دقت زیادی این کار را انجام داد. قبل از اینکه بدانیم روش ترمیم ترک دیوار گچی چگونه است، باید از رفع مشکلی که باعث ایجاد ترک شده است، اطمینان حاصل کنید. بعد از صاف شدن محل مورد نظر در دیوار، باید دوباره آن را رنگ بزنید و در صورتی که رنگ متناسب با دیوار را نداشتید، بهتر است که کل دیوار را رنگ کنید تا صاف و بدون هر گونه ناهماهنگی در رنگ نیست.
اثرگذاری روشهای ترمیم ترک دیوار گچی چگونه است؟
در پاسخ به این سوال که روشهای ترمیم ترک دیوار گچی چگونه است، باید در ابتدا این موضوع را عنوان کرد که با توجه به نوع اتاقی که دیوار آن دچار ترک شده است، روش ترمیم کردن هم میتواند متفاوت شود زیرا در برخی موارد میتوان صرفاً به پوشاندن ترک دیوار با استفاده از وسایل تزئینی و سایر وسایل بسنده کرد. اما در مواردی که ترک دیوار در اتاق پذیرایی باشد، صرفاً باید آن را به روش ذکر شده ترمیم کرد، اما در صورتی که ترک دیوار در سرویس بهداشتی و یا آشپزخانه است، میتوان از موزاییک و سرامیکهای زیبا برای پوشاندن آن استفاده کرد که هم باعث جلوهی بهتر منزل میشوند و هم اینکه ترکهای دیوار پوشانده میشوند.
سنگهای آنتیک یکی دیگر از مواردی هستند که میتوان بر روی دیوارهای ترک خورده چسباند. این سنگها از مقاومت بالایی برخوردار هستند و در مقابل رطوبت هم نفوذناپذیر هستند و مناسبترین گزینه برای دیوارهای ترک خورده هستند. استفاده از کاشی هم میتواند یکی از روشهای ترمیم است. انتخاب هر یک از این روشها وابسته به موقعیت است و در صورتی که شرایط محیا باشد، میتوان از آنها استفاده کرد.
علت ترک خوردن دیوار چیست و شرایط ترمیم ترک دیوار گچی چگونه است؟
ترک خوردن دیوار در اثر عوامل محیطی زیادی اتفاق میافتد. یکی از مهمترین دلایل عدم روش صحیح در گچکاری دیوار است. در واقع ملات گچی که ساخته شده است، مقدار گچ نسبت به آب کمتر بوده است. زمانی که میزان آب بیشتر از گچ است، بعد از خشک شدن بر روی دیوار حجم گچ کمتر میشود و در نتیجه جمع میشود و ترکهایی در دیوار به وجود میآید.
برای اینکه بدانیم روشهای ترمیم ترک دیوار گچی چگونه است، در ابتدا باید در مورد علتهای به وجود آمدن آن اطلاعات کافی داریم. در مواردی هم ترکهای دیوار به خاطر خطاهای انسانی به وجود نمیآیند بلکه به دلیل عواملی مثل زلزله، نشست زمین و سایر موارد به وجود میآیند. از به وجود آمدن برخی از ترکها نمیتوان جلوگیری کرد زیرا به صورت طبیعی اتفاق میافتند، اما در صورتی که گچکاری دیوار به صورت دقیق و اصولی انجام شود، میتوان انتظار داشت که این اتفاق با شدت و سرعت کمتری بیفتد.
انواع ترک دیوار کدام است؟
ترکهای ساختمان از نظر جهت به سه دسته تقسیم میشوند: ترکهای افقی، مورب و عمودی که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. برای پاسخ به این که ترمیم ترک دیوار گچی چگونه است، باید در ابتدا ترکهای دیوار را به خوبی بشناسیم تا بتوانیم روشهای درستی را برای برطرف کردن آنها انتخاب کنیم. ترکها در تقسیمبندی دیگری به سازهای و غیرسازهای تقسیم میشوند که از نظر عمق با هم تفاوت دارند. ترکهای غیرسازهای عمق کمتری دارند، اما ترکهای سازهای عمق بیشتری دارند و به همین دلیل میتوانند باعث به وجود آمدن آسیبهایی در ساختمان شوند. بنابراین باید مورد توجه قرار بگیرند و در اسرع وقت ترمیم شوند. ترکهای دیوار در برخی موارد ناشی از نشست پی ساختمان هستند که در این صورت خطر زیادی را به وجود میآورد. برخی از ترکها بعد از نشست ساختمان به صورت ثابت درمیآیند که به آنها ترکهای ثابت میگویند. با توجه به این که ترک دیوار در چه نقاطی از ساختمان ایجاد شده است، روش ترمیم آن هم متفاوت خواهد بود.
در قسمتهای مختلف دیوار، ترمیم ترک دیوار گچی چگونه است؟
ترکهایی در ساختمان وجود دارند که اصطلاحاً نیمه عمیق نامیده میشوند. این ترکها را میتوان با استفاده از کاردک و ملات مورد نیاز ترمیم کرد. برای ترمیم مناطق عمیقتر باید دقیقتر شویم. در مورد ترکهای عمیق باید ابتدا اطراف ترک را تراشیده و بعد از آن با گچ آن را پر میکنیم. در برخی موارد ترکها در تقاطع دیوار هستند و عمق بسیار زیادی دارند. برای ترمیم این ترک هم باید اطراف ترک را تراشیده و بعد از مرطوب کردن سطح آن، ترک را با ملات شامل گچ پر میکنیم و در نهایت سفیدکاری و صاف کردن را انجام میدهیم.
ترکهای عمیق معمولاً از مشکلات ساختمانی ناشی میشوند و برای رفع کردن آنها در ابتدا باید مشکل اصلی را رفع کرد و بعد از آن به ترمیم ترک دیوار پرداخت. نشست پی ساختمان یکی از دلایل اصلی ترکهای عمیق در دیوارها هستند. بعد از فهمیدن اینکه ترمیم ترک دیوار گچی چگونه است، باید در مورد خطرات آن هم اطلاعاتی داشته باشیم. خطرات ترکهای عمیق نگرانکننده هستند و نشاندهندهی مشکل عمدهای در ساختمان میباشند که باید رفع شوند.
روش استفاده از مواد ترمیم ترک دیوار گچی چگونه است؟
برای ترمیم دیوار ترک خورده، نیاز به موادی است که با استفاده از مخلوط آنها میتوان ترکهای دیوار را پر کرد. قبل از اینکه به پاسخ این سوال که روش استفاده از مواد ترمیم ترک دیوار گچی چگونه است بپردازیم، باید مواد مورد نیاز را بدانیم. برای ترمیم ترک دیوار، مقداری بتونه برای پر کردن ترکها لازم است. بعد از خشک شدن باید از سمباده برای صاف و یکسان کردن آن اقدام کرد. از کاردک هم برای برداشتن و خالی کردن ترکها استفاده میشود و در نهایت باید رنگ دلخواه به دیوار زده شود.
در وهله اول باید با استفاده از کاردک ناحیهی مورد نظر کاملاً تمیز شود و گچ و مواد اضافی از آن خالی شوند تا به صورت یکسان درآید. بعد از آن مواد ترمیم را که در این جا شامل بتونه میشود، با دقت زیادی به ترکها زده شود. این کار باید تا جایی انجام شود که ترکها کاملاً پر شدهاند و هیچ فضای خالی باقی نمانده باشد و بعد از آن باید از سمباده استفاده شود.
دوام ترمیم ترک دیوار گچی چگونه است؟
ترکهای دیوار انواع مختلفی دارند که از نظر عمق و جهت با هم متفاوت هستند و برای اینکه بدانیم دوام ترمیم ترک دیوار گچی چگونه است، باید در وهله اول نوع ترک را بدانیم و بعد از آن از روش درست برای ترمیم آن استفاده کنیم. ترکهایی که عمق بسیار زیادی دارند باید به صورت تخصصی مورد تعمیر و ترمیم قرار بگیرند زیرا این ترکها از مشکلات زمینهای ناشی میشوند که حل نکردن آنها مشکلات بیشتری را به وجود میآورند. هرچقدر ترک سطحیتر باشد، دوام ترمیم صورت گرفته بر آن بیشتر خواهد بود. در این مورد کیفیت ترمیم هم بسیار حائز اهمیت است و باید در استفاده از مواد، دقت زیادی به خرج داد زیرا استفاده زیاد از آب و یا کم بودن گچ، در نهایت منجر به ترک زدن مجدد دیوار خواهد شد.
روش ترمیم ترک گچ دیوار تنها در ۸ مرحله!
به ندرت میتوان خانهای را پیدا کرد که چند سال از ساخت یا بازسازی آن گذشته باشد و حداقل در یک نقطه از آن گچ ترک خورده و لایه لایه شده دیده نشود. ترمیم گچکاری مهم است چون در صورت عدم مراقبت، ترک خوردگی میتواند جدی شود و منجر به آسیب بیشتر دیوار شود. ترکها به دلایل مختلف ایجاد میشوند، بسیاری از آنها به دلیل واکنشهای طبیعی ترکیبات گچ و مصالح ساختمانی به وجود میآیند. تغییرات آب و هوایی و دمایی، نشست ساختمان، ساخت و ساز ساختمانهای مجاور، نزدیکی به ریل راه آهن و قرار گرفتن در میدان موج انفجار همه در ترک خوردگی گچ نقش دارند.
اغلب اوقات ترک خوردن گچ در اثر این چند علت اتفاق میافتد:
- نسبت وزنی غلط گچ و آب در تهیه ملات.
نشست ساختمان.
گچکاری غیر اصولی در یک مرحله بدون لحاظ کردن زمان کافی برای خشک شدن لایههای زیرین.
استفاده از گچ نامرغوب.
گودبرداری ساختمانهای مجاور.
خالی از سکنه بودن و بدون حرارت ماندن خانه در طول زمستان در مناطق سردسیری.
بهتر است با یاد گرفتن روش ترمیم ترک گچ دیوار جلوی وارد شدن آسیبهای جدی به گچکاری آپارتمان خود را بگیرید. اگر به نکاتی که در ادامه گفته خواهد شد عمل کنید و این کار را به درستی انجام دهید، نتایج طولانی مدت یا حتی دائمی خواهید گرفت. به جای حل پایهای مشکل به دنبال رفع سریع آن با اقداماتی مثل نقاشی و رنگآمیزی مجدد نباشید؛ چون احتمالاً ترک خیلی زود دوباره برمیگردد. البته فراموش نکنید که روش ترمیم ترک گچ دیوار که به شما یاد خواهیم داد برای رفع ترکهای نازک و متوسط است و در مواردی که ترک دیوار بزرگ است حتماً باید از گچ کار حرفهای کمک بگیرید. چون ممکن است بنای ساختمان شما ایمن نباشد و به چیزی بیش از بازسازی گچکاری نیاز دارند.
ابتدا کمی از گچ اطراف ترک را بردارید.
قبل از شروع توضیح گام اول باید بدانید گام صفر در ترمیم ترک گچ دیوار این است که قبل از تراشیدن گچ برای تست میزان استقامت دیوار آسیب دیده به آرامی روی گچهای اطراف ترک را فشار دهید تا آن را آزمایش کنید. اگر بستر ضعیف و سست است حتماً باید تثبیت شود. با فرض اینکه بستر ترک دیوار پایدار و مقاوم است این روش بسیار موثر است.
گام اول: اقدام به تراشیدن کنید و برای برش در امتداد لبههای ترک، از چاقو یا ابزار تیز مخصوص این کار استفاده کنید. ترک را کمی باز کرده و گچ سست را از بین ببرید. اگرچه ممکن است بازکردن ترک و بزرگ کردن آن ترسناک به نظر بیاید و با خود فکر کنید نه تنها ظاهر دیوار را بهتر نکردید حتی بدتر هم شده! اما نگران نشوید. باید این کار را انجام دهید تا سطح چسبندگی گچ را به دیوار افزایش دهید. البته در تراشیدن افراط نکنید. با حرکت ملایم دست و آهسته پیش بروید. در انتها با استفاده از جاروبرقی محل را تمیز کنید.
نوار درزگیر گچ را بچسبانید.
نوار درزگیر گچ را به اندازه مورد نیاز اندازه گرفته و برش دهید تا متناسب با اندازه ترک باشد. گچ روی دیوار سریع خشک میشود آماده کردن نوار باعث میشود این کار سریعتر انجام شود و از ایجاد چین و چروک یا برآمدگی جلوگیری شود. برای برش نوار از قیچی یا چاقوی ابزار استفاده کنید و با دست آن را پاره نکنید چون باعث ایجاد لبه نامناسب میشود.
ملات گچ را روی دیوار بکشید.
ملات گچ را آماده کنید. یک لایه نازک از مواد را با ماله روی ترک صاف کنید. (برای آشنایی با ابزار مورد نیاز در گچکاری کلیک کنید) و روی ناحیهای کمی بزرگتر از نوار درزگیر را گچ بزنید. بلافاصله مرحله بعدی را اجرا کنید زیرا گچ به سرعت خشک میشود.
نوار را به ترک بچسبانید.
نوار را با دست بر روی گل بگذارید، سپس با کمک ابزار صاف کنید. هدف این است که نوار صاف شود بنابراین از تماس کامل نوار با ملات، بدون چین و چروک بودن و عدم وجود حباب هوا اطمینان حاصل کنید. مراقب باشید زیاد نوار را نکشید و پارهاش نکنید. سپس بگذارید کاملاً خشک شود.
گچکاری دوباره
با استفاده از ماله یک لایه گچ روی نوار چسب اضافه کنید و تا لبههای نوار آن را گسترش دهید. گچ را صاف کنید تا با سطوح اطراف دیوار هم سطح شود. بگذارید کاملاً خشک شود.
سمباده بکشید
گام ششم روش ترمیم ترک گچ دیوار سمبادهکاری است. برای صاف کردن برجستگیها از سمباده استفاده کنید. دقت کنید آنقدر سمباده نزنید که نوار درزگیر را پاره کند.
منطقه گچکاری شده را تمیز کنید.
آخرین گام در روش ترمیم ترک گچ دیوار تمیزکاری است. منطقه ترمیم شده و اطراف آن را با جاروبرقی تمیز کرده و آن را با یک پارچه خشک پاک کنید. اگر سوالی دارید میتوانید در بخش نظرات درج کنید تا متخصصین ما به شما پاسخ دهند.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه