روش های نصب چمن مصنوعی
02
دی

روش های نصب چمن مصنوعی

روش های نصب چمن مصنوعی

نصب و اجرا چمن مصنوعی

یکی از مسائل مهم پس از خرید هر کالا، نصب و راه اندازی آن است. مثلا زمانی که یک ماشین لباسشویی، تلویزیون، سیستم صوتی، کولر و… خریداری می کنیم، این تجهیزات آماده سرویس دهی نبوده و به نصب و راه اندازی نیاز دارند. گاهی نصب و آماده سازی این تجهیزات بسیار آسان است و به مهارت و تخصص ویژه ای نیاز نداشته و مردم عادی هم می توانند شخصا این کار را انجام دهند. ولی گاهی اوقات، فرایند نصب کالاها و حاضر کردن آنها تا مرحله بهره برداری و استفاده، بسیار پیچیده و زمان بر است و به دانش، تجربه و تسلّط بالایی احتیاج دارد. چمن مصنوعی کفپوشی شبیه موکت است که قابلیت‌های فراوانتری نسبت به سایر کفپوش های مشابه به ویژه در هوای آزاد دارد. این محصول براحتی در هر مکانی قابل استفاده است و نصب آن نیز براساس سلیقه مشتری چندان دشوار نیست. برای جلوگیری از هزینه‌های اضافی نصب، لطفا به نکات زیر در رابطه با نصب چمن مصنوعی توجه کنید. نصب و اجرا چمن مصنوعی شاید یکی از راحت ترین نصب ها در زمینه تزئینات باشد، اما رعایت یکسری نکات در مورد نصب به شما کمک خواهد کرد تا کار را به بهترین نحو انجام دهید. در ضمن یادآور می شویم که اگر نصب مورد نیاز شما تخصصی باشد، مانند چمن های ورزشی یا نصب بر روی سطوح خاص با برشکاری های پیچیده قطعا پیشنهاد می شود از کارشناس متخصص در زمینه نصب استفاده شود.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

روش های نصب چمن مصنوعی

زیر سازی چمن مصنوعی

زیرسازی و مسطح سازی؛ مرحله ایست که پیش از عملیات نصب و اجرا چمن مصنوعی صورت می گیرد، که دارای اهمیت فوق العاده است. لذا برای جلوگیری از صرف هزینه و وقت اضافه مربوط به ترمیم و بازسازی ضروری است مراحل زیر سازی را با دقت و وسواس بیشتری انجام دهیم تا علاوه بر صرفه جویی در هزینه، طول عمر چمن را نیز افزایش دهیم. نخستین نکته در مورد نصب چمن مصنوعی این است که این محصول را بر روی چه سطحی می‌خواهید استفاده کنید. به صورت کلی دو نوع زیرسازی چمن مصنوعی وجود دارد. زیرسازی سخت یا Bound و یا زیرسازی غیرسخت یا Unbound. زیرسازی‌های سخت شامل بتون، آسفالت، کاشی، موزائیک، سرامیک و یا هر سطح سخت و محکم دیگر هستند که به راحتی می‌توان چمن مصنوعی را بر روی آن ها نصب کرد. در این نوع زیرسازی‌ها تنها باید سطح کار را تمیز و برای نصب آماده کنند. در سطوع غیرسخت، مانند باغچه‌ها و خاک های دانه‌بندی شده، ابتدا باید زمین عاری از علوفه و سایر گیاهان شود. سپس از شن و ماسه‌های دانه‌بندی شده باید استفاده کرد. پس از ریختن شن و ماسه‌های دانه بندی شده در زمین، محل نصب باید کوبیده یا کامپکت شود. سپس زیر چمن یک لایه ۲۵۰ گرمی ژئوتکسایل انداخت و چمن را نصب کرد. در نصب اینگونه زیرسازی ها می‌توان از میخ های بلند استفاده کرد.

 

مراحل اجرای چمن مصنوعی

  • حذف فیزیکی پوشش گیاهی و همه گیاهان و رستنی های موجود در محل. این کار به وسیله تجهیزات متعارف انجام می گیرد. در مواردی که پوشش گیاهی مقاوم در محل داشته باشیم از روش شیمیایی و علف کش ها نیز استفاده می شود.
  • مسطح و هموار کردن و کوبیدن سطح خاک.
  • پخش و هموار کردن ماسه ریز دانه و کوبیدن و فشرده کردن آن همراه با آبپاشی سطح به صورتی که سطحی سخت و پایدار به وجود آید.
  • پهن کردن ژئوتکستایل

 

چند نکته مهم و کلیدی در این بخش وجود دارد

سطح سخت مثل سیمان، سنگ و … نیازی به زیر سازی ندارد مگر در مواقعی که نیازی به اجرای سطحی برای شیب بندی مناسب برای اجرای چمن مصنوعی باشد. چسب مورد استفاده در اجرای چمن مصنوعی حلال ایزوگام، آسفالت و قیر است بنابراین برای اجرای چمن مصنوعی روی این سطح نیاز به زیرسازی مناسبی برای جلوگیری از تماس چسب با سطح مورد نظر خواهد بود. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل نمائید.

 

شیوه نصب و اجرا چمن مصنوعی

  • در مرحله اول: ابتدا رول های چمن را باز کرده و آن ها را روی زمین گسترده می نمائیم. قواره های پهن شده چمن مصنوعی را با دیواره های محل مورد نظر یا لبه های کار میزان کرده و الگوی برش خود را مشخص می نمائیم. باید دقت داشته باشیم که قواره ها به یک جهت پخش شود تا قواره های چمن مصنوعی به صورت تیره و روشن دیده نشود.
  • چسباندن چمن: قواره های چمن مصنوعی را به آرامی تا نیمه آن پشت و رو می کنیم و پس از آن با قلم مو بکینگ ( لایه زیرین ) مشکی رنگ چمن و زمین محل قرار گیری آن قواره چمن مصنوعی را آغشته به چسب می نمائیم، پس از کمی خشک شدن چسب ( در حدود ۱۵ دقیقه ) قواره چمن مصنوعی را به حالت اول پهن کرده و با وارد آوردن فشار لبه های برش خورده چمن را با لبه های کار مماس می کنیم نیمه دیگر قواره و قواره های دیگر چمن مصنوعی را به همین ترتیب با چسب به زمین فیکس می نمائیم. اول اینکه در هنگام جمع و پهن کردن چمن باید مراقب باشیم که قواره ها جابجا نشوند که تنظیم کردن مجدد آن کاری زمان برتر از قبل می باشد.
  • مرحله برش چمن: پس از پهن کردن قواره ها و تنظیم کردن چمن با کناره های کار ابتدا نوار زائد مشکی رنگ دور چمن را جدا نموده و پس از آن با برش های طولی و عرضی طبق الگوی لبه های محل نصب تکه های اضافی را جدا کرده و چمن را به حالت الگوی محل نصب در می آوریم. به علت چسبیده و فیکس نشدن قواره ها بر روی زمین برش ها به صورتی انجام می شود که فقط قواره ها در قالب مشخصی قرار گیرند. برش نهایی و فیکس کردن قواره ها با کناره های دیوار در مرحله پس از چسب زدن انجام می گیرد. باید دقت داشت که حرکت تیغ برش از بین الیاف چمن عبور کنند تا به ساختار اصلی الیاف آسیبی نرسد.
  • مرحله پایانی نصب و اجرا چمن مصنوعی: فیکس کردن و برش های نهایی پس از چسبیده شدن کامل قواره ها لبه های چمن را به لبه ها می فشاریم تا اضافه های چمن مصنوعی مشخص شود و پس از آن با تیغ برش کار را به مرحله پرداخت می رسانیم و لبه های اضافه را از قواره های چمن مصنوعی جدا می کنیم. تیغ برش را به حالت عمود نگه می داریم تا اشتباهاً از قواره اصلی برش داده نشود. 

    برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

    نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

    موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]