حقایقی جالب در مورد مشهورترین ساختمان‌های جهان!
27
دی

حقایقی جالب در مورد مشهورترین ساختمان‌های جهان!

حقایقی جالب در مورد مشهورترین ساختمان‌های جهان!

بااینکه بیشتر مردم با ساختمان‌ها زیبا و قابل‌توجه هان مثل خانه اپرای سیدنی، کاخ وست‌مینستر و ساختمان امپایر استیت آشنا هستند، تعداد کمی داستان جالب پشت ساخت آن‌ها را هم می‌دانند. در حقیقت، برخی از زیباترین سازه‌های معماری جهان نتیجه مسابقات درهم و پیچیده هستند و باقی حقیقت‌های جالبی پشت خوددارند. برای خواندن این اتفاقات کمتر شنیده‌شده، با دکوطرح همراه باشید!

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

 

حقایقی جالب در مورد مشهورترین ساختمان‌های جهان!

خانه اپرای سیدنی

خانه اپرای سیدنی در طول یک مسابقه ساخته شد و در ابتدا طراحی معمار آن، Jorn Utzon توسط ۳ داور رد شد. تا اینکه داور چهارم دیگران را راضی به قبول کردن طرح Utzon کرد و وی برنده آن مسابقه و جایزه‌ای به مبلغ ۵۰۰۰ دلار شد. در این ساختمان شیشه‌کاری‌های سفارشی و طراحی آن با الهام از نمودارهای دریایی آن منطقه انجام‌شده است. خانه اپرا علاوه بر میزبانی از ملکه و هزاران تئاتر، منطقه‌ای بوده که آرنولد شوراتزنگر عنوان Mr.Olympia را از سوی فدراسیون جهانی پرورش اندام دریافت کرد.

 

ساختمان کرایسلر

ساختمان کرایسلر نمونه‌ای عالی از رقابت‌های کلاسیک آمریکایی است. زمانی که Walter Chrysler غول صنعت خودروسازی تصمیم گرفت بلندترین آسمان‌خراش دنیا را بسازد، این ساختمان را خلق کرد. او در حال رقابت با ساختمان بانک شرکت Manhattan Trust بود و درحرکتی استراتژیک تصمیم به قرار دادن منار نوک‌تیزی به ارتفاع ۳۸.۱ متر بر این ساختمان گرفت که منجر به پیروز شدن وی شد.

 

ساختمان امپایر استیت

ساختمان امپایر استیت نه‌تنها به‌شدت بلند بوده و ۴۲۶ متر ارتفاع دارد، بلکه به زیپ کد اختصاصی خود مجهز شده است. کسب‌وکارهای زیادی در این ساختمان قرارگرفته‌اند و احتمالاً به همین دلیل لازم است که زیپ کد مخصوص به خود را داشته باشد. علاوه بر این، منار تیز بلند آن مثل یک برق‌گیر عمل می‌کند؛ جالب است بدانید که در طول سال، ۲۳ بار رعدوبرق به این ساختمان برخورد می‌کند.

 

هرم بزرگ جیزه

برای ۸۳۰۰ سال هیچ سازه‌ای با هرم بزرگ جیزه مقایسه نمی‌شد. اولین سازه ساخته دست انسان که توانست نسبت به این هرم پیشی بگیرد، کلیسای جامع لینکلن بود که در اوایل قرون‌ وسطا ساخته شد. این آرامگاه ۱۴۶ متر ارتفاع داشته و بااینکه ارتفاع آن برای ساخته دست بشر بودن در آن زمان عجیب به نظر می‌رسد، در طول سال‌ها به علت اتفاقات طبیعی و فرسایش زمین از ارتفاع آن کم شده است.

 

برج ایفل

برج ایفل یکی از زیباترین و رمانتیک‌ترین سازه‌ها در دنیا است و البته رنگ کردن آن‌هم به‌شدت دشوار است. این اثر ۳۲۴ متری به‌این‌علت ساخته شد که ثابت شود آهن محکم‌تر از سنگ است و به‌عنوان سازه ویژه در نمایشگاه جهانی ۱۸۸۹ فرانسه انتخاب شد. در عین زیبا بودن، باید هر ۷ سال یک‌بار دوباره به آن رنگ قهوه‌ای بزنند. رنگ زدن ایفل ۱۸ ماه طول می‌کشد و به ۶۰۵۶۶ لیتر رنگ نیاز دارد. کارگران برای انجام این کار هنوز از قلم‌های گردی که در سال ۱۸۸۹ کار گرفته می‌شد، استفاده می‌کنند.

 

کاخ جماهیر شوروی

در سال ۱۹۲۲، اتحاد جماهیر شوروی نوپا، تصمیم به ساخت مرکز کار خود گرفت و به یک دفتر کار معمولی هم راضی نبود. به همین علت برای ساخت کاخ یک مسابقه برگزار کردند و درنهایت به طراحی معمار Boris Lofan رضایت دادند. روسی‌ها ساختمان کلیسای جامع مسیح نجات‌دهنده را برای ساخت این طراحی نئوکلاسیک خراب کردند، اما در ۱۹۴۱ زمانی که جنگ جهانی دوم رو به وخامت گذاشت این پروژه را رها کردند. در سال ۱۹۵۸ پایه ساختمان را به یک استخر تبدیل کردند و درنهایت در سال ۲۰۰۰ کلیسای پیشین از نوساخته شد.

 

مرکز تجارت جهانی

یک سال بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر برج‌های دوقلو، شرکت Lower Manhattan Development طراحی‌های ساختمان جدید مرکز تجاری جهانی را منتشر کرد و عموم مردم از آن نفرت داشتند. به نظر مردم این طراحی‌ها نشان از ترس نیویورک داشت و طراحی‌ای می‌خواستند که شجاعت آمریکا نسبت به حملات تروریستی را نشان دهد. این کمپانی یک مسابقه برگزار کرد و معمار آمریکایی Daniel Libeskind طرح برج آزادی خود را به این مسابقه وارد کرد و درنهایت برنده شد. این برج ۵۴۱.۳۲ متر (۱۷۷۶ فوت) ارتفاع دارد. جالب است بدانید که ۱۷۷۶ سال اعلام استقلال آمریکا است و نوک تیز این برج شبیه به مشعلی که در دست بانوی مجسمه آزادی منهتن قرار دارد، طراحی‌شده است.

 

آشیانه پرنده پکن

ورزشگاه ملی پکن که با نام آشیانه پرنده هم شناخته می‌شود، اطلاعات زیادی درباره فرهنگ چینی‌ها در المپیک تابستانی ۲۰۰۸ در اختیار ما قرار می‌دهد. در آن زمان با اینکه هنوز شهری که میزبان المپیک می‌شد مشخص نبود، چینی‌ها مسابقه‌ای برگزار کردند تا در سال ۲۰۰۱ یک استادیوم جدید بسازند. با اینکه این سازه در طول مسابقات اثر مهمی محسوب می‌شد و نظر مثبت خبرگزاری‌ها را جلب کرده بود، الآن بدون استفاده مانده و مراسم مهمی در آن برگزار نمی‌شود.

 

سیتی‌هال بوستون

سیتی‌ هال بوستون (نهادی با وظایف نزدیک به شهرداری در ایران) ابتدا در سال ۱۹۶۲ ساخته شد و عموم مردم آن را دوست داشتند، اما به‌ مرورزمان بیشتر اهالی بوستون از طراحی آن متنفر شدند. در ابتدا ۳ پروفسور کلمبیایی این ساختمان را طراحی کردند و این طراحی در میان ۲۵۶ ورودی دیگر برنده شد. به نظر مردم بوستون این ساختمان بیش‌ از حد بزرگ، زشت، غیردوستانه و به‌ طور کلی آزار دهنده دیدگان است.

 

کاخ وست‌مینستر

با اینکه درگذشته کاخ وست‌ مینستر منزل پادشاهان بوده، امروزه از آن برای پارلمان انگلیسی استفاده می‌شود. بعد از آتش‌سوزی‌های متعددی که در این کاخ به وقوع پیوست، دولت یک کمیسیون سلطنتی که مسئول نوسازی این کاخ بود را تشکیل داد. در این کمیسیون مذاکرات داغ زیادی در خصوص طرح نوسازی انجام شد، اما درنهایت سبک گوتیک در مقابل سبک نئوکلاسیک که در آن دوران شهرت زیادی داشت انتخاب شد.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]