آیا بدون تحصیلات آکادمیک می توان معمار شد؟
05
شهریور

آیا بدون تحصیلات آکادمیک می توان معمار شد؟

آیا بدون تحصیلات آکادمیک می توان معمار شد؟

امروزه در خانواده ها گرفتن مدرک عادت شده و تقریبا می توان گفت اکثر افراد دارای مدرک تحصیلی می باشند و به دلیل رغابت شدید، نداشتن تجربه، و… در مشاغلی فعالیت می کنند که با رشته ای که در آن تحصیل کرده اند مرتبط نمی باشد.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

آیا بدون تحصیلات آکادمیک می توان معمار شد؟

چرا در خانواده ها داشتن مدرک اینقدر مهم شده است و آیا داشتن مدرک کمکی به شما در بازار کار خواهد کرد؟

فرض کنید شما به رشته معماری علاقه بسیاری دارید و می خواهید در این حرفه فعالیت کنید و برای استخدام وارد یک شرکت معماری می شوید، به احتمال خیلی زیاد در هنگام مصاحبه از شما مدرک تحصیلیتان را بپرسند. ما فرض را بر این می گذاریم که شما داریا مدرک معماری می باشید و با مدرک خود استخدام شدید و قرار است فعالیت خود را در یک شرکت معماری از سر بگیرید.

بعد از مدت بسیار کوتاهی متوجه این موضوع خواهید شد مهارت هایی که باید در این در این زمینه داشته باشید را ندارید و شما عملا فقط مدرک تحصیلی آن رشته را گرفته اید و نکته اصلی که داشتن مهارت و تجربه در بازار کار است را ندارید.

به طور یقین می توان گفت هنگامی که در محیطی مشغول به کار می شوید و مهارت های لازم در آن زمینه را ندارید، یا اخراج خواهید شد و یا آنقدر اعتماد به نفستان پایین خواهد آمد که نتوانید به فعالیت خود در آن حوزه ادامه دهید.

 

اهمیت مدرک تحصیلی

در گذشته داشتن مدرک یک امتیاز بالا بود که شرکت ها بر اساس آن نیروهای کار خود را جذب می کردند و ولی امروزه نه تنها در رشته معماری بلکه در اکثر رشته ها تجربه و مهارت داشتن در کار از اولویت های اکثر شرکت ها در جذب نیرو شده است زیرا داشتن مدرک خالی و نداشتن تجربه و مهارت لازم در آن رشته نمی تواند نیازهای یک شرکت را رفع کند و هدف از استخدام نیرو توسط شرکت ها و ادارات رفع نیازهای مربوطه در هر قسمت با بهره گیری از نیروی کار می باشد.

ما در این مطلب قصد جسارت به شما عزیزان را نداریم و نمی گوییم مدرک نگیرید و یا ادامه تحصیل ندهید بلکه سخن ما این است که در بدو ورود به دانشگاه باید برای کسب مهارت های لازم در زمینه رشته تحصیلی خود اقدام کنید تا در هنگام اخذ مدرک از مهارت و تجربه لازم برخوردار باشید و به راحتی بتوانید در آن رشته فعالیت خود را ادامه دهید و با یک رزومه قوی به دل بازار کار رفته و مسیر پیشرفت را برای خود هموار کنید.

در رشته معماری داشتن مهارت حرف اول را می زند و اگر شما در این رشته تحصیل می کنید باید حتما از ابتدا برای کسب مهارت های لازم فعالیت خود را شروع کنید و این موضوع در دو جنبه برای شما منفعت خواهد داشت. اول اینکه با کسب مهارت می توانید تحصیلات خود را بهتر ادامه دهید و با علم بیشتر، مخصوصا در دروس اختصاصی نسبت به گذراندن آنها اقدام کنید و دوم اینکه بعد از اتمام تحصیل با رزومه خوبی می توانید جذب کار شوید.

 

چرا داشتن مهارت در رشته معماری مهم است؟

بگذارید جواب این سوال را با یک مثال ساده خدمتتان توضیح دهیم. هنگامی که فردی در دانشگاه و در رشته معماری پذیرفته می شود به دلیل مختلفی که خودتان بیشتر از ما به آنها واقف هستید، هیچ یک از نرم افزارهای کاربردی و مهم که در بازار کار به آنها نیاز پیدا خواهید کرد را به شما آموزش نمی دهند در حالی که دانستن و تسلط کامل به این نرم افزار ها در شرکت های معماری از ملزومات می باشد و این نرم افزار ها شامل اتوکد، تردی مکس، رویت، وی ری، کرونا، فتوشاپ و …می باشند که در بخش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند و شما به عنوان طراحان آینده باید به این نرم افزار ها تسلط کامل داشته باشید.

اگر قصد داشته باشید که در بخش اجرایی به فعالیت خود ادامه دهید باز با همین نرم افزارها سرو کار خواهید داشت و باید علاوه بر داشتن مهارت های لازم بر نرم افزارهای مربوطه از اصول اجرایی، قوانین و ضوابط یک ساختمان از شروع تا انتهای آن اطلاعات کافی را داشته باشید که تمامی این موارد مستلزم یاد گیری در بازه زمانی طولانی می باشد و ما به همین جهت به شما پیشنهاد می کنیم که در ابتدای شروع تحصیلات خود در این رشته به یاد گیری این موارد نیز بپردازید.

 

نکته مهم در موفقیت در رشته معماری

به طور کلی ملاک مهم در زندگی و کار نباید صرفا گرفتن مدرک باشد بلکه شما باید در هنگام تحصیل به فکر آموختن مهارت های لازم در آن زمینه باشید و این خود می تواند در حین تحصیل نیز برای شما یک کسب درآمد باشد.

مدرک می تواند یک گزینه مثبت در انتخاب افراد برای کار باشد اما در همان ابتدا به میزان کارایی و بهره وری شما توجه می شود و داشتن آگاهی کافی از مواردی که به آن اشاره کردیم می تواند علاوه بر کسب درآمد بیشتر شما یک حس برتری نیز در شما به وجود بیاورد و با یک حس قویتری به کسب مهارت های بیشتر در آن رشته مخصوصا رشته معماری بپردازید.

 

کلام آخر

تا اینجا مطلب به این موضوع اشاره کردیم که داشتن مدرک خالی در هر رشته ای به خصوص رشته معماری و دکوراسیون داخلی کفایت نمی کند و شما باید در حین تحصیل نیز به کسب مهارت های لازم در زمینه طراحی و اجرا بپردازید.

شما می توانید خارج از دانشگاه و در آموزشگاه های خصوصی برای یاد گیری نرم افزارهای مربوطه اقدام فرمایید و زمان های خالی خود را به عنوان کارآموز در شرکت های معماری چه در زمینه طراحی و چه در زمینه اجرا، فعالیت خود را ادامه دهید و چه بسا بعد از گذراندن دوره کوتاهی در همان شرکت به عنوان نیروی کار جذب شدید و می توانید در حین تحصیل به فعالیت خود به صورت پاره وقت ادامه داده و ضمن کسب مهارت های لازم منبع در آمدی نیز داشته باشید و بعد از اتمام دوره تحصیل به عنوان یک نیروی کار ثابت استخدام شوید.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]