نمای مونولیت
نمای مونولیت
آیا تا به حال نام نمای مونولیت به گوشتان خورده است؟ آیا آن را به عنوان یک نمای زیبا در واقعیت مشاهده کرده اید؟ در صنعت ساختمان پیشرفتهای زیادی در خصوص سبک سازی سازه صورت گرفته است و سعی بر آن شده تا نماهای سبک برای سازه طراحی گردد تا وزن اضافی بر ساختمان وارد نشود.
قبل از خواندن این نوشته توصیه میشود نوشتههای زیر را نیز مطالعه کنید:
نمای مونولیت
مونولیت چیست؟
مونولیت نوعی نمای ساختمان است که با استفاده از ترکیب ذرات سنگ مرمر، گرانیت، کوارتز و رنگهای طبیعی ساخته میشود. در فرآیند ترکیب و تولید مونولیت از رزینهای روان کننده و مواد ضد اشعه ی UV نیز استفاده میشود. این نما که با عنوان نمای سنگدانه نیز شناخته شده در مقایسه با نماهای سنگی سبکتر است.
همانطور که میدانید یکی از قابل توجه ترین مسائل در صنعت ساخت و ساز، وزن سازه است؛ زیرا سازههای سنگین در برابر زلزله آسیب پذیرتر هستند و استفاده از مصالح سنگین در ساخت آنها میزان خطرات و آسیبها را دوبرابر میکند، از این رو مهندسین و سازندگان سعی میکنند از نماهای سبک نظیر نمای مونولیت استفاده کنند.
نمای سنگدانه را به راحتی میتوان با کمترین هزینه و بدون هیچ عیب و ایرادی ترمیم کرد. همچنین سرعت اجرای آن باعث شده تا سازندگان از آن استقبال خوبی نمایند. بزرگترین مشکلی که در مراحل نهایی ساخت و ساز مجتمعهای مسکونی و ساختمانهای چند طبقه پیش میآید مربوط به نماکاری است، اما سرعت بالای اجرای پوشش مونولیت این مسئله را حل نموده؛ زیرا نه تنها منجر به صرفه جویی در زمان میشود، بلکه هزینهها را نیز کاهش میدهد. در کل مزایای بی شمار این نما، آن را به نمایی مطلوب برای ساختمانهای امروزی تبدیل کرده و با داشتن رنگهای شاد و متنوع، زیبایی بی نظیری را به نمایش میگذارد.
مزایای نمای مونولیت
در صنعت ساختمان باید توجه ویژهای نسبت به وزن سازه صورت گیرد. مصالحی مانند سنگ، آجر، شیشه و کامپوزیت وزن بسیار سنگینی دارند و در هنگام وقوع زلزله و بلایای طبیعی امکان سقوط و پرتاب آنها وجود دارد. به همین دلیل استفاده از نمای مونولیت مورد توجه بسیاری از معماران و سازندگان قرار گرفته است. یکی از مهمترین ویژگی پوشش مونولیت، سبکی وزن آن است. این نما نسبت به دیگر نماهای سنگی وزن سبکتری دارد که حدودا نصف وزن سایر نماها است.
هزینه اجرای نمای مونولیت در مقایسه با سایر نماهای ساختمانی از جمله سنگ، شیشه و کامپوزیت بسیار پایینتر است، اما ایمنی آن بالاتر از دیگر نماها است.
سیلیکون و رزین اکریلیک به کار رفته در نمای مونولیت باعث ایجاد سطحی نفوذناپذیر در برابر آب و رطوبت میشود و به عبارتی میتوان گفت این نما نوعی عایق رطوبتی محسوب میشود.
نمای مونولیت در برابر تغییرات جوی و تغییرات دما مقاوم بوده و همچنین گرد و غبار را به خود جذب نمیکند.
علاوه بر آن، این نما در برابر حرارت نیز اشتعال پذیر نیست.
در صورت خرابی بخشی از نمای مونولیت میتوان آن را با کمترین هزینه و بدون ایجاد تضاد رنگی تعمیر و بازسازی کرد.
یکی از مزیتهای این نوع نما آماده سازی و خشک شدن سریع آن است. مصالح ساختمانی مورد نیاز برای نمای مونولیت در سطلهایی به صورت آماده در بازار موجود است.
نمای مونولیت دوام و عمر طولانی دارد.
نمای مونولیت دارای انعطاف پذیری بالایی نسبت به بسیاری از پوششهای ساختمانی است.
این نما قابل شستشو است و به راحتی تمیز میشود.
نمای مونولیت مقاومت بالایی در برابر یخ زدگی دارد.
امکان ریزش، پوسته شدن و ترک خوردگی در این نوع نما بسیار پایین است.
ترکیب رنگ طبیعی نمای مونولیت دارای درخشندگی بسیار زیبایی است.
روش اجرای نمای مونولیت به وسیله ماله استیل
از مزایای استفاده از این روش این است که سطح کار شده بسیار صاف میشود و به سنگهای طبیعی شباهت بسیاری پیدا میکند. همچنین مونولیت اجرا شده به روش مالهای طول عمر بیشتری نسبت به روش پاششی خواهد داشت. برای اجرای آن به شرح زیر عمل کنید:
- در این روش ابتدا باید متریال مونولیت را در ظرفی بریزید و میزان آب مناسب را با آن مخلوط کنید. به طور مثال به ازای هر ۲۵ کیلوگرم ماده مونولیت، ۱ تا ۱.۵ لیتر آب نیاز است. بهتر است از آب آشامیدنی و تمیز برای این کار استفاده شود.
- پس از مخلوط کردن محتوای مونولیت با آب، مخلوط را به صورت ترکیبی یکنواخت و یک دست در آورید.
- پس از آماده شدن مخلوط، اجرای نماکاری را شروع کنید. برای اجرا بهتر است از بالا شروع و به سمت پایین ادامه دهید. لایهای که بر روی سطح کار قرار میدهید باید ۳ تا ۴ میلی متر ضخامت داشته باشد.
- پس از این که اجرای کار تمام شد، باید منتظر بمانید تا سطح نما خشک شود. بسته به نوع آب و هوای محل، مدت خشک شدن متفاوت است، اما در حالت معمول، حدود ۲ روز طول میکشد.
روش اجرای مونولیت به صورت پاششی
ابزارهای موردنیاز در اجرای این نوع روش، پیستوله و نازل است. این روش برای محلهایی که دارای سطحی ناهموار هستند، بسیار کاربرد دارد. همچنین سرعت اجرای نما به روش پاششی بیشتر از روش مالهای است.
در این روش نیز مانند روش مالهای در ابتدا محتوای مونولیت را با آب مخلوط و حاضر کنید. سپس مخلوط آماده شده را داخل پیستوله بریزید و با اعمال فشار بر پیستوله، مونولیت را بر روی سطح کار بپاشید. مدت زمان خشک شدن نمای مونولیت، یک شبانه روز کامل است.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه