طراحی سرویس بهداشتی عمومی
نکات مهم طراحی سرویس بهداشتی عمومی
طراحی سرویس بهداشتی معمولا مورد بیتوجهی طراحان و سازندگان قرار میگیرد؛ به طوری که در اکثر مواقع سرویس بهداشتی یکی از بخشهای بیاهمیت خانه محسوب میشود و در فرآیند طراحی داخلی کمتر مورد توجه قرار میگیرد. در حالی که توجه به گوشهگوشۀ خانه میتواند آن را منحصربهفرد و جذاب کند و سرویس بهداشتی از این قاعده مستثنی نیست. اگر از سرویس بهداشتی قدیمی خود خسته شدهاید و قصد دارید تا تغییراتی اساسی در طراحی آن ایجاد کنید این مقاله را تا انتها دنبال کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد طراحی سرویس بهداشتی عمومی به این مقالات هم حتما سر بزنید!
اصول طراحی سرویس بهداشتی عمومی
برای شروع باید بدانید که یک طراحی سرویس بهداشتی استاندارد به فضایی با ابعاد حداقل ۱۱۰ در ۱۱۰ نیاز دارد. این نسبت ممکن است تا حدی تغییر کند اما توصیه میکنیم که در صورت امکان این حداقل رعایت گردد. همچنین حداقل ابعاد سرویس بهداشتی برای افراد دارای معلولیت هم ۱۵۰ در ۱۷۰ در نظر گرفته میشود.
حداقل ارتفاع سرویس بهداشتی ۲۱۰ سانتی متر و عرض درب آن معمولا بین ۷۰ تا ۸۰ سانتی متر است. به طور کلی در نظر داشته باشید که در این فضا علاوه بر زیبایی، بهداشت و نظافت هم اهمیت بسیار زیادی دارد و این نکته باید در همۀ مراحل طراحی، از جمله انتخاب متریال، اکسسوری، جانماییها و … مد نظر قرار بگیرد.
کاشی و سرامیک در طراحی سرویس بهداشتی عمومی
در انتخاب کاشی حتما موارد زیر را در نظر بگیرید:
- به اندازه کاشی و سرامیک توجه کنید و آنها را متناسب با فضای خود انتخاب کنید.
- در استفاده از انواع کاشی و سرامیک تعادل برقرار کنید و به ویژه در طراحی سرویس بهداشتی با فضای کوچک بیش از سه مدل کاشی به کار نبرید.
- بافت و طرح کاشی را نادیده نگیرید، در نظر داشته باشید که نظافت کاشیهای براق و صیقلی به مراتب آسانتر از انواع دیگر است اما در مقابل احتمال لیز خوردگی در آنها بسیار بالاست.
- از رنگ خنثی برای کف و سقف استفاده کنید زیرا رنگهای غیرخنثی برای کف و سقف دید را به سمت خود جذب کرده و اجازه نمیدهند تا تمرکز در فضای اطراف پراکنده شود. با ابن کار طرح و رنگ سرامیکهای دیوار جلوه بیشتری خواهند داشت.
تفکیک فضاها در طراحی سرویس بهداشتی عمومی
اگر فضای حمام و توالت در کنار هم قرار گرفته، بهتر است آنها را به وسیلۀ جداکننده از هم تفکیک کنید. برای این کار کابینهای دوش یا پارتیشنهای شیشهای بهترین انتخاب هستند. این کابینها مانع از خیسشدن سایر نقاط سرویس بهداشتی می شوند و از لحاظ بهداشتی هم در بین خانواده های ایرانی طرفداران زیادی دارند.
نورپردازی در طراحی سرویس بهداشتی عمومی
در فضای کوچکی مانند سرویس بهداشتی، حتی با یک چراغ ساده و کوچک هم میتوان روشنایی محیط را تأمین کرد. اما با این کار هیچ کنتراستی در فضا ایجاد نشده و در نتیجه محیطی کسلکننده و یکنواخت خواهیم داشت.
برای این که نتیجه مطلوبی از نورپردازی سرویس بهداشتی بگیریم باید به وسیله منابع متفاوت، لایه های مختلفی از نور ایجاد کنیم. برای این کار میتوان از انواع مختلف نورپردازی استفاده کرد که شامل موارد زیر هستند:
- نور محیطی: که در واقع مکمل نور طبیعی است. این نور به صورت غیرمستقیم و یکنواخت است و کنتراست نوری ایجاد نمیکند. بنابراین به هیچ وجه باعث آزار چشم نمیشود. شدت نور محیطی برای نورپردازی لازم است اما کافی نیست! نورهای سقفی، هالوژنها، انواع لوستر و لامپهای توکار، منابع تأمین نور محیطی هستند.
- نور عملکردی: این نور در مقایسه با نور محیطی متمرکزتر است و برای روشنکردن سطوح به منظور انجام فعالیتی خاص در نظر گرفته میشود. نور عملکردی برای آرایش و اصلاح مقابل آینه سرویس بهداشتی بسیار مناسب است و میتواند در قالب چراغهای دیواری در دو طرف یا بالای آینه هم نصب شود.
- نور تأکیدی: این نور بسیار متمرکز است و با هدف هدایت دید به سمت نقطهای خاص و ایجاد نقطۀ کانونی در نظر گرفته میشود. به عنوان مثال میتوانید یک طاقچه دکوری یا محل قرارگیری لوسیونها و شامپوها را با این نورپردازی برجسته کنید. نور تآکیدی بیشتر جنبۀ تزئینی دارد و با تأکید بر قسمتی خاص، یک فضای فریبنده خلق میکند.
- نور مخفی: در این سیستم روشنایی غیرمستقیم، هدف ایجاد یک نورپردازی زیبا و چشمنواز و نه چندان کاربردی است! میزان روشنایی در این سیستم، بسیار ملایم و نهایتاً ۱۰ درصد است. اما همین نور ملایم در ترکیب با بافت چوب و سایر متریال بافتدار، فضایی منحصربهفرد خلق خواهد کرد.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه