انواع آسانسورهای ساختمانی
22
مرداد

انواع آسانسورهای ساختمانی

انواع آسانسورهای ساختمانی

ما در این نوشته قصد داریم که به بررسی انواع آسانسور بپردازیم و برای شما توضیح دهیم که از چه آسانسوری می‌توانید برای ساختمان خود استفاده کنید. همان‌طور که می‌دانید، در زمان‌های گذشته ساختمان‌های بلندی ساخته می‌شد و برای این ساختمان‌ها و بناها، پله‌های زیادی به کار می‌رفت.

بعد از مدتی که این ساختمان‌ها و خانه‌ها زیاد ساخته شدند، معماران و طراحان به فکر طراحی وسیله‌ای افتادند که در ساختمان‌ها بتوان از آن‌ها استفاده نمود و برای جابه‌جایی در طبقات از آن‌ها استفاده کرد تا سختی پله‌ها را آسان کنند. بعد از اختراعات مختلف، بالاخره آسانسورها طراحی شدند و توانستند در عرصه ساختمان‌سازی وارد شوند و جابه‌جایی را برای افراد در بین طبقات راحت‌تر کنند. اما باید بدانید که آسانسوری که شما در ساختمان خود از آن استفاده می‌کنید، نوعی از انواع آسانسور است و شما می‌توانید بسته به کاری که می‌خواهید انجام دهید، از این آسانسورها بهره ببرید.

 

قبل از خواندن این نوشته توصیه می‌شود نوشته‌های زیر را نیز مطالعه کنید:

 

انواع آسانسوهای ساختمانی

انواع آسانسورها
  • آسانسورهای کششی.
  • آسانسورهای هیدرولیک.
  • آسانسورهای پنوماتیک.
  • آسانسورهای پیچی.

 

آسانسورهای کششی

یکی از انواع آسانسور‌ها، آسانسور کششی است. کار این آسانسورها بر اساس ماشین‌های آت‌وود انجام می‌شود و از آن ماشین‌ها الگو برداری شده‌اند. این آسانسورها دارای دو وزنه هستند که بر دو سر طناب وصل شدند. این طناب بر روی یک قرقره حرکت می‌کند. در همه آسانسورها از سیم بکسل استفاده می‌شود و بر یک سر سیم بکسل کابین آسانسور وصل می‌شود و بر روسی سر دیگر آن وزنه‌ها قرار می‌گیرند و بعد از آن این سیم بر روی یک موتور قرار می‌گیرد و از آن عبور می‌کند.

اما می‌توان به این مورد اطلاعاتی را افزود که موتور می‌تواند نقش زیادی را ایفا کند و کابین آسانسور را بالا و پایین کند و از وزنه‌ها می‌توان برای این که فشار زیادی به موتور وارد نشود استفاده شود تا در تعادل در کنار یک دیگر قرار بگیرند. برای ماشین‌های آت وود می‌توان این را بیان کرد که وزنی که برای وزنه در نظر گرفته می‌شود با یک دیگر برابر هستند و زمانی که شما به سمتی از ماشین فشار وارد می‌کنید سمت دیگر عکس‌العمل نشان می‌دهد و این باعث جا‌به‌جایی در سیستم ماشین می‌شود.

اما زمانی که شما از این عملکرد در آسانسور کششی به کار می‌برید باید این گفته شود که کابین آسانسور خود دارای وزن بوده و وزن آن متغیر است و شما باید وزن وزنه‌ها را نصف ظرفیتی که در کابین هستند در نظر بگیرید، در این صورت زمانی که آسانسور خالی یا پر شد می‌توان گفت وزنی که به موتور وارد می‌شود نصف شده و در این صورت به موتور نیز فشار زیادی وارد نمی‌شود.

در این آسانسورها شما می‌توانید از موتورهایی استفاده کنید که بتوانند حالت قبلی را داشته باشند در این صورت شما می‌توانید در مصرف آن بهینه عمل کنید و انرژی کمتری را برای جابه‌جایی استفاده کنید. باید این را بدانید که وزنه‌ها درون چاله آسانسور قرار می‌گیرند ولی موتور آسانسور در مکانی به نام موتورخانه قرار می‌گیرد که در بالاترین نقطه آسانسور است، به عنوان مثال موتور در بالا و وزنه‌ها در پایین چاله قرار می‌گیرند.

از انواع آسانسورهای کششی می‌توان به آسانسوری اشاره نمود که درون آن‌ها از موتور استفاده نشده است که به این آسانسورها، آسانسور روم لِس گفته می‌شود. زمانی که ساختمان تکمیل می‌شود و چاله آسانسور و موتورخانه ساخته می‌شود مسئولین نصب آسانسور وارد ساختمان می‌شوند و آسانسور را در ساختمان جاگذاری می‌کنند و آن را نصب می‌کنند و شما می‌توانید از آن استفاده کنید. برای زمانی که برای نصب این آسانسورها لازم است می‌توان گفت که این آسانسورها حدودا یک ماه طول می‌کشد تا نصب شوند.

 

آسانسورهای هیدرولیک

یکی دیگر از آسانسورهایی که شما می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید آسانسورهای هیدرولیکی هستند که درباره آن‌ها اطلاعاتی داده می‌شود. اما اگر بخواهیم درباره این آسانسورها که در گذشته کار می‌کردند اطلاعاتی به شما بدهیم می‌توان گفت این آسانسورها با قانون پاسکال کار می‌کردند. در این آسانسورها ظرفی از روغن وجود داشته و در دو سمت آن یعنی سمت مقطع کوچک و در سمت دیگر مقطع بزرگ‌تر قرار می‌گرفت. زمانی که فشار به سمتی وارد می‌شد، سمت دیگر به صورت عمودی حرکت می‌کرد.

این مدل توانست پیشرفت قابل توجهی کند. آسانسورهای امروزی به صورت هیدرولیکی هستند. درون آن‌ها موتوری الکتریکی وجود دارد که در آن پمپ فشار روغن وجود دارد و جک‌های هیدرولیک به آن کمک می‌کند تا جابه‌جایی را انجام دهند. همه وسایلی که در این آسانسورها به کار گرفته می‌شود در زیر کابین می‌باشد و درون چاله آسانسور قرار می‌گیرند.

در این آسانسورها شما نیاز به موتورهای قوی و جک‌های مستحکم دارید زیرا این آسانسورها وزنه ندارند و تمام وزنی که وجود دارد از کابین آسانسور و مسافران درون آن به وسیله موتور و جک کنترل می‌شود و تمام کار را این دو وسیله انجام می‌دهند. این موتورهای قوی درون ظرفی قرار دارند که درون آن‌ها روغن است و این روغن به موتور کمک می‌کند تا با فشاری که ایجاد می‌کند جک هیدرولیک در آسانسور را به حرکت دربیاورد، به این موتورها غالبا پارویونیت می‌گویند.

زمانی که این آسانسورها رو به بالا حرکت می‌کنند موتور شروع به کار می‌کند ولی زمانی که آسانسور رو به پایین حرکت می‌کند می‌توان گفت شیر پارویونیت باز می‌شود و آسانسور به راحتی به پایین حرکت می‌کند. اما اگر می‌خواهید میزان مصرف انرژی این آسانسورها را بدانید باید گفت که این آسانسورها همانند آسانسورهای کششی انرژی مصرف می‌کنند.

برای ساختمان‌هایی که بیشتر از پنج طبقه هستند این آسانسورها کاربرد ندارند و شما نمی‌توانید از این آسانسورها استفاده کنید، برای همین می‌توان این‌گونه بیان کرد که این آسانسورها اغلب برای مصارف خانگی استفاده می‌شود و محبوبیت آن‌ها برای این موارد بسیار بالا است.

در مناطق اروپایی می‌توان گفت بیشتر از هفتاد درصد ساختمان‌ها که طبقات آن‌ها به پنج طبقه می‌رسد از آسانسورهای هیدرولیکی استفاده می‌شود. شما می‌توانید از این آسانسور‌ها برای جا‎به‌جایی وسایل سنگین، حرکت نرم آن‌ها در زمان حرکت، استهلاک کم و خرابی آسانسور استفاده کنید. این آسانسورها می‌توانند شیشه‌ای ساخته شوند. به موتورخانه نیاز ندارند. امنیت بالایی دارند همچنین در ‌ساختمان‌های مسکونی زیر پنج طبقه مورد استفاده قرار گیرند.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]