دریافت پروانه برای نوسازی چگونه است؟
دریافت پروانه برای نوسازی چگونه است؟
فعالان ساخت و ساز که قصد احداث یک بنای جدید را دارند و یا مالکانی که قصد دارند ملک قدیمی خود را تخریب کرده و از نو بسازند، نیاز است خودشان یا از طریق یک پیمانکار برای گرفتن جواز ساخت اقدام نمایند. با توجه به تعدد مراحل و ریزه کاری های فراوان فنی و اداری پروژه های ساختمانی، باید از جزییات صدور پروانه ساختمان، تعیین خلافی و گواهی پایان کار اطلاعات لازم را داشته باشند. نداشتن آگاهی از زیر و بم این کار، می تواند هزینه و زمان ساخت را افزایش دهد یا حتی منجر به تخریب بنا شود. در این رابطه، هر چند تمام پروژه های ساختمانی و نوسازی مانند تعمیرات و نظایر آن، نیازمند مجوز ساخت نیست اما هر پروژه که در ساختمان یا ملک شما تغییرات عمده ایجاد کند یا بخش جدیدی به آن اضافه شود، باید از شهرداری، مجوز ساخت، دریافت کند.
قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:
دریافت پروانه برای نوسازی چگونه است؟
پروانه ساختمان چیست؟
پروانه ساختمان، شناسنامه فنی ساختمان یا جواز ساخت، دفترچه ای است که شهرداری ها یا سایر مراجع صدور پروانه مانند همیاری شهرداری، دهیاری و یا مراکز خدمات الکترونیک شهر، صادر کرده و در اختیار مالک قرار میدهد. در واقع پروانه ساختمان سندی است که شهرداری ها (یا سایر مراجع صدور پروانه مانند همیاری شهرداری) صادر نموده و در اختیار مالک قرار میدهند. برای احداث هرگونه ساختمان باید مجوز لازم از مرجع ذی صلاح دریافت گردد.
پروانه ساختمان چه اهمیتی دارد و شامل چه مواردی است؟
البته امروزه به جای پروانه ساخت، دفترچه شناسنامه ساختمان به متقاضی داده می شود که شامل پروانه ساخت، نداشتن خلافی و پایان کار است. صدور پروانه باید قبل از شروع پروژه صورت گیرد و برای احداث هرگونه ساختمان، باید مجوز لازم از مرجع ذیصلاح دریافت گردد. بر این اساس، انجام ساخت و ساز بدون پروانه ساختمان و مجوزهای لازم، غیرقانونی می باشد و در صورت تخلف، مراجع مربوطه، موظف به جلوگیری از آن هستند. همچنین اخذ سند مالکیت برای هر واحد مسکونی منوط به ارائه پایان کار، توسط ناظر و صدور پایان کار توسط مرجع صدور پروانه است.
در پروانه ساختمان که به منزله بانک اطلاعاتی آن محسوب می شود، اطلاعات متعددی ارائه شده است. مهمترین این اطلاعات عبارتند از: مشخصات مالک، مساحت زیربنا، محل ساخت، آدرس دقیق و کروکی، نوع کاربری، تعداد طبقات، میزان تراکم، نوع اسکلت ساختمان، مشخصات متقاضی صدور پروانه، مشخصات طراح، مجری و مهندس ناظر ساختمان، شماره پلاک ثبتی زمین، تاریخ صدور پروانه ساخت، مدت اعتبار پروانه (قابل تمدید در صورت لزوم) و اصلاحات ایجاد شده در پروانه.
بر خلاف برخی تصورات موجود، اخذ پروانه فقط به خاطر امکان نظارت بر ساخت و ساز نیست بلکه با دریافت پروانه ساختمان توسط مالک، متقاضی می تواند از امکانات و تسهیلات ویژه ای برخوردار شود که اتفاقا جزء ضرورت ها و اولویت های ساخت به شمار میرود. مهمترین دلایل اخذ پروانه ساختمان را میتوان در قالب موارد زیر فهرست کرد:
- اطمینان از ساخت قانونی
- بهره مندی از تسهیلات بانکی
- بهره مندی از انشعابات آب، برق، گاز، تلفن
- بیمه شدن افراد موثر در ساخت
- حضور مهندس ناظر
جلوگیری از بروز حوادث ساختمانی برای ساختمان های مجاور به دلیل حضور ناظران
صرفه جویی در هزینه های ساخت و ساز با استفاده از تجارب فنی و مهندسی هنگام طراحی و نظارت
در صورت تخلف از مفاد پروانه، ناظر موظف به گزارش تخلف به مرجع صدور پروانه بوده تا این مرجع از ادامه عملیات جلوگیری نماید. در این حالت، ساخت و ساز، به کمیسیون ۹۹ ارجاع داده می شود و با پرداخت جریمه، ساخت بنا ادامه می یابد. در همین رابطه، رعایت مقررات ملی ساختمان و مباحث مربوط به آن، الزامی است.
تفاوت پروانه ساختمان با مجوز ساخت چیست؟
اگرچه معمولا پروانه ساختمان و مجوز ساخت، به یک معنا به کار میروند، اما درباره تفاوت بین آنها میتوان گفت مجوز ساخت، مراحل اداری برای گرفتن تاییدیه است، اما پروانه ساختمان بعد از پرداخت هزینه ها و نهایی شدن اقدامات صادر می شود.
مدارک لازم جهت اخذ پروانه ساختمان؛ چه مراحلی را باید برای دریافت پرونده بازسازی طی کنیم؟
برای دریافت مجوز ساخت، این مراحل را به طور کلی میتوان در شش مرحله زیر، تقسیم کرد. هرچند ممکن است متناسب با شهر محل دریافت پروانه و متغیرهای دیگر، سیر مراحل آن تا حدی متفاوت باشد. این مراحل عبارتند از:
- تشکیل پرونده توسط مالک یا وکیل وی در دفتر خدمات الکترونیک: در این مرحله، مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده شامل اصل و کپی مدرک مالکیت، اصل و کپی شناسنامه مالک، اصل و کپی فیش نوسازی سال جاری، اصل و کپی صورت مجلس تفکیکی، اصل و کپی گواهی انحصار وراثت، اصل گواهی ۶ و ۸ قانون زمین شهری، نقشه GIS، حضور کلیه مالکان یا وکیل قانونی آنها، اصل و کپی وکالت نامه و شناسنامه وکیل، قبض های برق، آب، گاز و تلفن ارائه می شود. سپس ثبت درخواست بازدید از ملک صورت می گیرد و با بازدید مامور شهرداری، گزارش لازم درباره اطلاعات مربوط به آن، تهیه و تنظیم می شود. در همین زمینه برای مالکیت باید مدارکی مانند سند مالکیت شش دانگ، برگه قرارداد واگذاری شهری، ارجاع نامه سازمان اوقاف، مقاوله نامه اداره املاک و مستغلات شهرداری تهران و بنچاق نیز ارائه شود.
- ارسال دستور نقشه برای مالک بعد از بازدید شهرداری: در این بخش، تعداد طبقات، مساحت هر طبقه، اصلاحی شهرداری و نظایر آن، اعلام و بر اساس نوع پهنه، عرض گذر و برخی اطلاعات دیگر محاسبه و سپس دستور نقشه از طرف مالک به معمار داده می شود.
- طراحی نقشه به عنوان مهمترین گام در بین مراحل اخذ پروانه ساختمان: در این مرحله، بعد از طراحی فاز یک توسط گروه طراح بر اساس دستور نقشه و چک شدن آن با ضوابط شهرداری و آتش نشانی، این نقشه برای بررسی به دفتر خدمات الکترونیک ارسال می شود. در صورت لزوم، اصلاحات، مرتفع شده و برای تایید نقشه به دفتر خدمات الکترونیک، ارجاع می گردد.
- پرداخت عوارض تخریب و نوسازی: بعد از تایید نقشه از سوی دفتر خدمات الکترونیک و صدور پروانه شهرداری نوبت به پرداخت عوارض میرسد. این مبلغ برای هر منطقه بر اساس تراکم موجود با توجه به تعداد طبقات و متراژ محاسبه می شود و مالک، مبلغ عوارض را به اداره درآمد مالیات پرداخت می کند.
- تهیه مدارک پیش نویس: این مدارک توسط مالک با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک و تکمیل فرم درخواست ناظر و عقد قرارداد بین مالک و ناظر توسط دفتر خدمات الکترونیک تکمیل میگردد. مدارک پیش نویس شامل، برگه سبز برگ مهر شده رشته های سازه، معماری، برق و مکانیک، برگ سبز (سهمیه) ناظر به همراه قرارداد مالک و ناظر، برگه تعهد رعایت اصلاحیه و تاییدیه نما، فایل های نقشه سازه، برق و مکانیک، چک لیست های مرتبط با مبحث ششم مقررات ملی ساختمان درباره بارگذاری و زلزله، برگه تعهد مشاوره ژئوتکنیک و تاییدیه خاک را شامل می شوند. در این مرحله، قرارداد مالک و ناظر، باید برای سهمیه (برگ سبز) و تعهد رعایت اصلاحی و تاییدیه ناظر نما به دفتر خدمات تحویل داده شود. همچنین برای صدور پروانه ساختمان های بیش از ۲۰۰۰ متر، ارائه نقشه فاز ۲ به سازمان نظام مهندسی ضروری است که این نقشه ها شامل ماده ۳۳ نظام مهندسی یعنی چهار رشته ساختمانی سازه، معماری، برق و مکانیک است و غالبا فرایند طولانی و اصلاحیه های زیادی را به همراه دارد.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه