آشنایی با هنر آینهکاری
آشنایی با هنر آینهکاری
همانطور که همه ما میدانید آینهکاری نوعی تزیین برای داخل ساختمان به حساب میآید، شما میتوانید این قطعات کوچک را به شکلهای هندسی به یک دیگر متصل کرده و آنها را روی سطوحی مختلف بچسبانید. طرحهای بسیاری را میتوان با آینهکاری به وجود آورد، این اشکال را میتوانید بر اساس شکلهای گل و گیاهان در کنار هم قرار دهید. در هنری مانند هنر آینهکاری معماران میتوانند اشکال مختلف را از آینهها به وجود آورند، و با نوری که به آنها میتابد باعث میشود زیبایی نور و فضا چند برابر شود. این آینههایی که بر روی دیوارها و ستونها کار میشود بسیار با دوام و مستحکم هستند که برای تزئینات نیز دارای پوشش خوبی هستند.
آشنایی با هنر آینهکاری
تاریخچه آینهکاری
همانطور که در آثار تاریخی و قدیمی ایرانی مشاهده میکنید میتوانید آینهکاری را در گوشه کنار آنها ببینید. این هنر اولین بار توسط معماران ایرانی به وجود آمد و در دوره ساسانیان این هنر نیز به اوج خود رسید و افراد ثروتمند در خانهها و قصرهای خود از هنر آینهکاری استفاده میکردند.
برای مثال میتوان آینهکاری در دیوانخانه شاه طهماسب صفوی که بسیار مثال زدنی است را گفت که در سال ۹۳۰ – ۹۸۴ ق یا به میلادی میتوان گفت ۱۵۲۴ – ۱۵۷۶ م در قسمتی از قزوین را اشاره کرد. در فرهنگ ایران و ایرانی این آب و آینه هستند که معنی پاکی و روشنایی را با خود حمل میکنند، حتی این معانی و نمادها نیز میتوانند در معماری آینهکاری نیز همین معنی را دارند.
در ارتباط با انواع آینه مطالعه کنید.
اصل آینهکاری
آینهکاری میتواند جنبه اقتصادی کشور را تامین کند. میتوان اینگونه گفت که آینهها از اروپا و غرب علل خصوص ونیز وارد ایران شدند و در این بین تعدادی از آینهها در مسیر حمل و نقل میشکستند. این آینههای خرد شده و شکسته شده، و این باعث شد که معماران خلاقیت خود را نشان دهند و از خرده آینهها استفاده کنند و نماهای آینهکاری را برای بناها و زیبایی آنها استفاده سازند و میتوان گفت که از این جا آینهکاری شروع شد.
در ابتداری آینهکاری بر روی دیوارهای یک دست و صاف انجام میشود و میتوانست آنها را بر روی یک سطح دیوار مشاهده کرد ولی بعد از مدتی آنها را بر روی ستونها و دیوارها و حتی سقفهای کاخهای صفوی نیز مشاهده شد که میتوانست کاخ را تزئین کند.
مصالح استفاده از آینهکاری
- بُنکس یا چسب. (بِنکس در اصل به همان چسب چوب میگویند.)
- گچ نرم و سریش.
ابزارها در آینهکاری
- قلم طراحی.
- میز زیر دست.
- خط کش چوبی.
- الماس آینهبر.
- کاردک.
اول از همه باید معمار، طراح و یا آینهکار که کار تخصصی را دارا است طرح گل یا هر چیز دیگری که میخواهد را بر روی آینه رسم کند. بعد از رسم شکل بر روی آینه آن طرح را بر روی کاغذ نیز رسم میکند و آن دو طرح با هم یکی هستند و هیچ تغییری بین آنها وجود ندارد. سپس بعد از رسم کردن شکل و طرح بر روی کاغذ آن را سوزنکاری میکنند و ردهای شکل را سوراخ میکنند تا بتوان آن طرح را مشاهده کرد. بعد از سوزن زدن و سوراخ کردن کاغذ آن را بر روی دیوار و یا هر سطحی که میخواهند میگذارند و آن را گرده زنی میکنند. بعد کار گرده زنی این طرح را به دیوار منتقل میکنند، و بعد از آن هنر آینهکاری شروع میشود و قطعات آینه را کنار هم بر روی سطح میچسبانند. آینهها را با موادی مانند سریش و گچ و چسب به یک سطح دیوار، ستون و هر سطحی که بخواهید آن را نصب میکنند. در سطحهایی که آینهکاری انجام میشود میتوان برجطتگیها و فرورفتگیهای زیادی را با نقوش و نقشهای مختلف را میتوان مشاهده کرد.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته برای ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۴ دیدگاه