ترکیب رنگ در معماری
ترکیب رنگ در معماری
روان شناسی رنگ ها
وقتی شما از رنگ ها حرف میزنید، شما می دانید که رنگ ها به صورت تصادفی نیز انتخاب نمی شوند و مورد استفاده قرار نمی گیرند.
اگر می خواهید برای یک قسمت و یا کل فضای خود مانند خانه یک رنگ را انتخاب کنید تا بتوانید با آن دیوار ها را رنگ آمیزی کنید، شاید در نگاه اول این کار بسیار راحت و ساده بیاید چون شما آن رنگی را انتخاب می کنید که به آن علاقه دارید.
اگر شما با رنگ ها آشنا باشید شما می توانید نتیجه مطلوب و باب میل خود را به دست آورید ولی اگر از رنگ ها چیز زیادی ندانید این نتیجه ممکن است به شما و احساساتتان آسیب وارد کند.
اگر کسی که در دنیای مد فعالیت می کند را از نزدیک با آن آشنا باشید می توانید این را درک کنید که آنها رنگ ها را بسیار خوب می شناسند و این را نیز می دانند که چه رنگ هایی با یک دیگر همخوانی و یا تضاد دارند و یا می دانند که چه رنگی را در کدام دسته قرار دهند تا بتوانند نتیجه خوبی را به نمایش بگذارند.
دکوراسیون منزل و اجرای دکوراسیون داخلی مسکونی
ترکیب رنگ در معماری
رنگ شناسی در دکوراسیون داخلی
شما می توانید با اضافه کردن رنگ ها با یک دیگر و ترکیب آنها رنگ های جدیدی را به وجود آورید و این نیز می تواند برای شما دریچه ای جدید باشد تا بتوانید اتاق یا فضای داخلی خود را کوچک یا بزرگ یا روشن یا تیره کنید و این فقط با ترکیب کردن رنگ ها اتفاق می افتد.
ما در زندگی سه رنگ اصلی را در اختیار داریم:
- زرد
- قرمز
- آبی
این سه رنگ با ترکیب با یک دیگر می توانند رنگ های جدیدی را به وجود آورند برای مثال می توان این گونه گفت که از ترکیب:
- رنگ های زرد و قرمز می توان نارنجی به وجود آورد.
- رنگ های زرد و آبی می توان سبز به وجود آورد.
- رنگ های آبی و قرمز می توان بنفش به وجود آورد.
شما به همین سادگی می توانید با ترکیب دو رنگ اصلی، یک رنگ جدید با طیف جدید به وجود آورید و از آن استفاده کنید.
می توان این گونه بیان کرد که رنگ ها می توانند مکمل یک دیگر در گراف باشند.
اگر هر دو رنگ مکمل را با یک دیگر ترکیب کنید می توانید رنگ خنثی را به وجود آورید.
طیف رنگ ها در معماری
اگر به جدول های رنگ آمیزی دقت کنید و رنگ ها را مشاهده کنید می توانید به این نتیجه برسید که رنگ هایی چون آبی و سبز در رنگ های سرد قرار دارند و رنگ هایی چون نارنجی و قرمز جزو رنگ های گرم می باشد و این می تواند برای شما جذاب و دیدنی باشد.
شما می توانید با رنگ ها احساسات خود را بیان کنید، این رنگ ها هستند که می توانند شما را تشویق به کاری کنند.
رنگ ها می توانند ما را خوشحال سازند و از ناراحتی و دوری جدا کنند، و یا می توانند رنگ ها باعث احساس امنیت و رفاه شما شوند.
این رنگ ها هستند که می توانند به شما احساس تمرکز بر روی کاری یا افکاری را داشته باشند و شما باید بتوانید از آنها به صورت درست استفاده کنید.
رنگ ها می توانند به شما احساس افسردگی و یا خستگی را منتقل کنند شاید شما این را متوجه نشوید ولی این رنگ ها هستند که به شما انرژی می دهند بدون این که شما متوجه آن شوید.
سه نکته برای انتخاب رنگ دکوراسیون داخلی در معماری
- اگر رنگی را انتخاب می کنید باید به آن دقت کنید که چه زمانی را در آن اتاق و یا فضا سپری می کنید، در آن فضا چه کار ها و فعالیت هایی انجام می دهید، به رنگ انتخابی خود توجه لازم را داشته باشید.
- بسته به موقعیت اتاق خود باید میزان نور را در فضای خود مشخص کنید که آیا نوری وارد اتاق یا فضا می شود یا خیر؟
- توجه داشته باشید که اتاق یا فضای شما چه اندازه ای می باشد، اتاق شما کوچک می باشد یا بزرگ؟
حتما به رنگ ها توجه کنید، برای مثال اگر اتاق شما بزرگ و دلباز باشد می توانید از رنگ های گرم و تیره استفاده کنید تا بتوانید احساس گرما و صمیمیت را در آن بیشتر کنید.
اگر اتاق شما کوچک و به قولی نُقلی باشد باید در آن فضا و یا اتاق از رنگ های روشن استفاده کنید تا بتوانید آن فضا را بزرگ نشان دهید.
شما می توانید با انتخاب رنگی خاص این حس را به وجود آورید که اگر فردی چشمش به این رنگ خورد بتواند با دیدن آن ناخود آگاه یاد احساسات و یا خاطرات خود شود، این رنگ ها می توانند باعث به یاد آوردن خاطرات فرد دیگری شوند که احساسات و خاطرات متفاوتی را با یک دیگر داشته باشند.
پروژه های مرتبط با این مقاله که توسط شرکت دکوطرح طرح انجام شده است:
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با مقاله ی ترکیب رنگ در معماری برای ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه