جملات بزرگان معماری
12
اسفند

جملات بزرگان معماری

جملات بزرگان معماری

در این مقاله قصد بررسی تعاریف بزرگان از معماری را برای شما داریم.

 

جملات بزرگان معماری

  • ماریو بوتا: مصالح دنیای خاص خود را دارا هستند با چگونگی چیدن آن‌ها در کنار یکدیگر و نیز علائمی که به واسطه بافت و رنگ آن‌ها نمود پیدا می‌کند، زبانی حاصل می‌‎شود که می‌‎تواند به عنوان مکمل اندیشه و راهگشای معماری است.
  • فیلیپ جانسون: معماری یک هنر است شگفت‌انگیز روشنگر و آزادی‌ساز، هنر معماری دربرگیرنده طرح‌هایی فردی است که با نقاشی و تندیس رقابت می‌کند و هیچ معنایی ندارد. بلکه تنها ایجاد انواع جدید فضاهاست.
  • سانتیاگو کالاتراوا: هندسه شالوده و بنای ادراک معماری است، من به واسطه هندسه به اثر خود دست می‌یابم. در شناخت دنیای معماری، زبان هندسه مانند زبان سازه اهمیت دارد هر دوی آن‌ها به همراه خواص مصالح و عالم طبیعت، برای من سرچشمه‌های زاینده و مهم الهام هستند.
  • تادائو آندو: خلاقیت حقیقی کل زندگی را دربر می‌گیرد و از طریق ابزارهایی از شهود بیان می­‌شود. فراسوی منطق و آن چیزی است که زبان­‌های دیگر قادر به ابراز و بیان آن هستند.
  • پیترآیزنمن: مدرنیست‌ها ادعا ‌می‌کنند که مدینه فاضله را باید در آینده جستجو کرد، پست ‎مدرنیست‌ها نیز در پی این مدینه فاضله در گذشته هستند؛ ولی من معتقد هستم، معماری امروز باید این مدینه فاضله را در شرایط امروز بیابد؛ معماری امروز ما باید انعکاس دهنده شرایط ذهنی و زیستی جامعه امروز ما است.
  • لویی کان: معماری در حقیقت وجود خارجی ندارد تنها یک اثر معماری است که وجود دارد معماری در واقع در ذهن موجود است. شخصی که یک فعایت معماری انجام می‎دهد، به واقع آن را به روح معماری عرضه می‎کند، این روح سبک نمی‎شناسد، تکنیک را نمی‎شناسد، متد را نمی‎شناسد و تنها در انتظار آن است که خود را به معرض نمایش بگذارد. بنابراین معماری در واقع تجسم واقعیات غیر قابل سنجش است.

 

تعاریف بزرگان از معماری

  • لویی کان: معماری به عنوان یک خلقت و آفرینش هنری برای برآورده کردن یک نیاز نیست بلکه آفریدنش یک نیاز است. معماری شناختن همگنی فضاهایی است که در عدم تناسب با عملکردهای خاص انسانی هستند. معماری ساختن ذهنی فضاهاست و از جایی آغاز می‌شود که عملکرد روشن و واضح است.
  • اتین لویی بوله: معماری چیست؟ آیا من آن را در راستای ویتروویوس به عنوان هنر ساختمان تعریف خواهم کرد؟ خیر، این تعریف دارای یک ایراد اساسی است. انسان به منظورس ساختن باید از تصور خود استفاده کند نیاکان ما خانه و کاشانه خود را تنها بعد از اینکه شکل آن را متصور می‌شدند، می‎ساختند، این محصول ذهنی و خلاقیت هست که معماری را شکل می‌دهد. در این حالت ما می‎توانیم آن را به عنوان هنر تولید هر نوع بنا و به حد کمال رساندن آن معرفی کنیم. بنابراین هنر ساختمان تنها هنری ثانویه است که به نظر می‎رسد برای استفاده در بخش علمی معماری تناسب دارد.
  • ژاک دریدا:وقتی ما در پی ساختارها هستیم نسبت به متغیرها غافل می­‌مانیم، فرهنگ و شیوه­‌های قومی هر لحظه در حال تغییر هستند. پس شیوه ساختارگراها نمی­‌تواند درست بشود و یک متن هرگز مفهوم حقیقی خودش را نمایان نمی­‌کند. به این دلیل که نویسنده آن متن حضور ندارد و هر ناظر و یا هرکس که آن متن را خوانش کند، می­‌تواند فهمی متفاوت از مقصود و هدف نویسنده بدارد.
  • لوکوربوزیه: هنر معماری در حقیقت فرم‌ها، حجم‌ها، رنگ‌ها، اکوستیک و موسیقی است. نور و سایه‌ها در واقع بلندگوهای معماری هستند. هنر معماری در حقیقت یک بازی استادانه, صحیح و باشکوهی از احجام ترکیب شده در زیر نور است.

 

معماری در نگاه بزرگان رشته

  • پیترآیزنمن: معماری در وجود و حضور و بینش خود تحت عنوان سرپناه و عرفاً خانه و کاشانه ریشه گسترانیده است. معماری حفاظت کننده هستی است و نهایی‌ترین سنگر مکان، مکان بی مکانی را فرو می‌نشاند زیرا بی‌مکانی موقعیت متناقضی را دامن میزند.
  • میس ون در روهه: معماری چیزی به جز تمنای زمان برای فضایی زنده در تغییر و نو نیست درست است که معماری بر روی حقایق مسلم ساخته شده است، اما زمینه کار بنیادی آن تسلط معانی است معماری در واقع اراده‌ی زمان است که به فضا تبدیل گردیده است زنده شاداب و پویا و جدید.
  • نورمن فاستر: معماری چیزی نیست که در ذهن منتقد شکل بگیرد معماری درباره‌ی زندگی واقعی است درباره مردم است. مورد سکنی دادن به مردم و تأمین نیازهای آن‌هاست.

 

نگاه بزرگان معماری به صنعت معماری

  • رنزوپیانو: معماری هنری است تحمیلی. نمایشگاه، کنسرت یا نمایش نیست که مردم این اختیار را دارد که انتخاب کنند. زمانی که اثر ساخته شد مردم در واقع ناچار هستند از آن استفاده کنند. بنابراین قسمتی از مطالعات و تجربه‌های افراط گونه معماری بهتر است که از حیطه نمایشگاه و نوشتار گام فراتر نگذارد.
  • ژاک دریدا: معماری در واقع یک کوشش است به منظور آنکه پیوند بین خود و فلسفه را محکم‌تر سازد و آن را قابل تصور کند.
  • ویلیام موریس: معماری در بر گیرنده تمامی محیط فیزیکی‌ست که انسان را در احاطه می‌کند و تا موقعی که  ما عنصری از اجتماع متمدن هستیم نمی‌توانیم از محدوده آن خارج بشویم به این دلیل که معماری عبارت از مجموعه‌ی تغییرات و تحولات مثبتی است. در هماهنگی و تناسب با احتیاجات بشر بر سطح زمین ایجاد شده است. تنها صحراهای دست نخورده از آن دسته جدا هستند بشر تحت تسلط معماری متولد می‌شود و از دنیا می‌رود.
  • آنتونیوگائودی: معماری مانند یک موجود جاندار است و فضایی در تکاپو و شاداب که دنیاهای درونی و برونی را به هم پیوند میزند.
  • پیتر دولاپه: معماری ایده و ارزش‌هایی را به واسطه منظومه و مجموعه‌ای منظم از عناصر سه بعدی بیان می‌کند.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله برای ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.