۱۰ مبانی تئوری رنگ که باید بدانید 2
06
اردیبهشت

۱۰ مبانی تئوری رنگ که باید بدانید ۲

مبانی تئوری رنگ

پیشنهاد نویسنده: ۱۰ مبانی تئوری رنگ که همه باید بدانند بخش ۱

۶. طرح رنگ مکمل تقسیم شده

مبانی تئوری رنگ | اگر ایده یک طرح رنگی رایگان را دوست دارید ، اما می ترسید که برای سلیقه شما کمی جسورانه باشد ، تقسیم رایگان یک انتخاب مطمئن تر است. برای ساخت این طرح رنگی ، ابتدا سایه اصلی خود را انتخاب می کنید. سپس ، به جای انتخاب رنگ دقیقاً مخالف پایه خود ، دو سایه را در دو طرف رنگ مخالف انتخاب کرده اید. این دو سایه حس تعادل مورد نیاز اتاق را فراهم می کنند. شما هنوز هم جلوه بصری رنگ پررنگ را دریافت خواهید کرد ، اما می توانید بیشتر از آن را به جای تکیه زیاد به مواد خنثی برای آرام کردن طراحی خانه بگنجانید. تعریف ساده وقتی بهترین استفاده را می کند که از رنگ پایه خود غالب استفاده کنید. با این حال ، به جای انتخاب سایه اشباع ، سعی کنید روی رنگی که بیشتر خاموش است تمرکز کنید. سپس ، با دو سایه دیگر در قطعات لهجه اتاق پررنگ شوید.

۷. طرح رنگ مشابه | مبانی تئوری رنگ

طرح رنگی مشابه به استفاده از سه رنگ پشت سر هم روی چرخ رنگ اشاره دارد. به طور معمول ، دو رنگ یا رنگ اصلی خواهند بود و سایه سوم ترکیبی از این دو و یک رنگ ثانویه است. به عنوان مثال ، شما می توانید قرمز ، نارنجی و زرد یا قرمز ، بنفش و آبی را انتخاب کنید. کلید استفاده موفقیت آمیز از این طرح رنگ تناسب است. دوباره ، قانون ۶۰-۳۰-۱۰ وارد عمل می شود. شما می خواهید یک رنگ برای سایه غالب ، یکی برای حمایت از غالب و سومین رنگ پر جنب و جوش به عنوان لهجه انتخاب کنید. جالب اینجاست که با استفاده از مواد خنثی نیز می توانید یک طرح رنگی مشابه ایجاد کنید. معمولاً از آن به عنوان طرح رنگی تک رنگ یاد می شود. به سادگی به جای سایه های روشن ، سیاه ، سفید و خاکستری را انتخاب کنید.

۸. طرح سه گانه رنگ

مبانی تئوری رنگ | طرح های رنگی سه گانه که گاهی اوقات به آن سه گانه نیز گفته می شود ، به استفاده از سه رنگ با فضای برابر بین آنها بر روی چرخ رنگ اشاره دارد. سه رنگ اصلی (قرمز ، آبی و زرد) و همچنین سه رنگ ثانویه مثال کاملی هستند. این نوع آرایش رنگ اغلب بسیار پررنگ است. هنگام استفاده از رنگهایی که اینقدر زنده هستند ، همیشه باید طراحی خانه را در نظر بگیرید. شما بهتر است دو طرح رنگ سه گانه مختلف را در کنار یک دیگر نگذارید. این خیلی شلوغ خواهد بود در عوض ، اطمینان حاصل کنید که اتاق های کنار فضای سه گانه شما آرامتر و بیشتر خنثی هستند.

۹. طرح رنگ تترادیک | مبانی تئوری رنگ

بعد از طرح سه گانه ، اوضاع کمی پیچیده تر می شود. ما در حال تعادل چهار رنگ در فضا هستیم. طرح تترادیک ، که بعضاً به دلیل شکلی که بر روی چرخ رنگ ایجاد می کند ، به عنوان طرح مستطیل نیز خوانده می شود ، بر استفاده از دو جفت متمایز رنگ تمرکز دارد. در این طرح ، دمای رنگ از نقش مهمی برخوردار است. سعی کنید به جای تعداد عجیب و غریب ، دو رنگ گرم و دو رنگ سرد برای پر کردن فضا انتخاب کنید. استفاده از مقدار مساوی از هر دو به تعادل فضا کمک می کند. همچنین مهم است که نحوه مشاهده رنگ ها را تغییر دهیم. به دنبال الگوهایی باشید که در طرح رنگی شما قرار دارند و دریغ نکنید که آنها را در میان قطعات جامد خود مخلوط کنید. اگر از همه مواد جامد استفاده کنید ، فضای اتاق بیش از حد اشباع به نظر می رسد ، اما الگوهای زیادی با هم برخورد می کنند ، بنابراین برای کمک به تجزیه فضا بر روی انتخاب یکی دو مورد تمرکز کنید.

 

۱۰. طرح رنگ مربع

مبانی تئوری رنگ | این رنگ از چهار سایه استفاده می کند ، اما رنگ ها به جای تمرکز بر روی جفت های مخالف ، به طور مساوی در طول چرخ رنگ قرار دارند. مهم نیست که کدام رنگ را انتخاب کنید ، این طرح از یک رنگ اصلی ، یک ثانویه و دو رنگ سوم تشکیل می شود. با خنثی جلوه دادن دو سایه و کمی کمرنگ تر ، شدت این چهار رنگ را تغییر دهید. باز هم ، همانند طرح تترادیک ، می خواهید به دستیابی به تعداد مساوی رنگ های گرم و سرد توجه کنید. اما ، به جای توجه یکسان به هر دو جفت رنگ ، باید یک سایه را برای تسلط بر طراحی خانه انتخاب کنید و از سه تای دیگر به عنوان لهجه استفاده کنید.

 

پیشنهاد نویسنده: رنگ در طراحی داخلی بخش اول

 

پروژه های مرتبط با این مقاله که توسط شرکت دکوطرح انجام شده است:

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله برای ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]