گل‌های آپارتمانی
05
شهریور

گل‌های آپارتمانی

گل‌های آپارتمانی

گیاهان آپارتمانی علاوه بر زیبایی و گرمایی که بر محیط زندگی شما اضافه می‌کنند، برای شما این امکان را فراهم می‌کنند که در آپارتمان باغبانی را تجربه کنید و هم‌چنین باعث بالاتر رفتن کیفیت هوا نیز می‌شوند. انتقال گیاهانی که رشدشان از گلخانه آغاز شده به خانه نشانگر این نکته است که نیاز به مراقبت بیشتری دارند. مراقبت از گیاهان شامل: روشنایی و نور مناسب فراهم کردن و آبیاری منظم است.

رطوبت و دمای محیط نیز نقش مهمی در رشد گیاهان دارد و شما باید با توجه به شرایط محیطی که در آن زندگی می‌کند گیاه مناسب برای نگهداری انتخاب کنید. برای مثال گیاهان گرمسیری در محیطی که رطوبت بیشتری دارد رشد می‌کنند در صورتی که گیاهانی مانند کاکتوس نیاز به رطوبت هوا ندارند. از دیگر عوامل تاثیر گذار بر رشد گیاهان می‌توان به خاک، کودهای شیمیایی و گلدان اشاره کرد. نوشته‌های مفید شرکت معماری و دکوراسیون داخلی دکوطرح را می‌توانید به رایگان بخوانید.

 

گل‌های آپارتمانی

آبیاری گل‌های آپارتمانی

هنگام آبیاری باید مراقب بود تا خاک بیش از حد خشک یا مرطوب نشود زیرا باعث از بین رفتن و مردن ریشه‌ی گیاه می‌شود. زمانی که خاک گیاه دچار ترک می‌شود و یا اینکه بی‌رنگ می‌شود نشانه‌ی این است که زمان آب دادن به گیاه فرارسیده است هم‌چنین زمانی که از ظاهر خاک نتوانیم زمان آبیاری را تشخیص دهیم با قرار دادن انگشت خود در خاک می‌توانیم میزان رطوبت خاک را بسنجیم که آیا نیاز به آب دارد یا خیر. خاک مرطوب را وقتی مشت کنیم فرم می‌گیرد و با یک تلنگر کوچک ذرات آن از هم است.

 

کم آبی گل‌های آپارتمانی

زمانی که گیاهای پژمرده می‌شود و یا خاک از لبه‌ی گلدان بیرون میریزد نشانه کم آبی آن گیاه بود که در این شرایط به اصطلاح گفته می‌شود گیاه دچار استرس شده و ریشه‌ی آن آسیب می‌بیند. گیاهانی که دچار کم آبی هستند اغلب رشد برگ‌های آن‌ها بسیار کند است و دارای برگ‌هایی نیمه شفاف‌اند، لبه‌ی برگ‌های آن‌ها قهوه‌ای یا زرد می‌شود.

 

آسیب گل‌های آپارتمانی به دلیل آبیاری زیاد

آبیاری زیاد هم مانند کم آبی به گیاهان آسیب میزند و باعث خروج هوای داخل خاک می‌شود و به این ترتیب شرایط را برای رشد قارچ و باکتری فراهم می‌کند. علائمی که نشان دهنده‌ی آبیاری بیش از حد به گیاه است: برگ‌هایی پوسیده با لکه‌های قهوه‌ای، ماندن آب روی سطح خاک، ریشه‌ای نرم که بویی بد از خود متساعد می‌کند و یا اینکه روی برگ‌ها قارچ و کپک دیده می‌شود. عموما گیاهانی که به آب بیشتری نیاز دارند شامل گیاهان گلدار، گیاهانی که گلدان‌های کوچک دارند و یا ان‌هایی که خاک رسی دارند. آبیاری هم در فصول سال باهم متفاوت است به عنوان مثال در فصل پاییز و زمستان که تبخیر کمتری صورت می‌گیرد آبیاری کمتری باید انجام شود و در فصل بهار و تابستان آبیاری باید افزایش یابد.

 

آب مناسب جهت آبیاری گیاهان

آب شیر با وجود کلرین و فلورید هم می‌تواند آب مناسبی برای آبیاری بشود. آبی که برای آبیاری استفاده می‌کنیم باید درجه‌ی حرارت آن با محیط یکسان بوده و زیاد سرد نشود.

 

نحوه آبیاری

آبیاری باید از بالا به پایین به نحوی انجام شود که برگ‌های آن خیس نشوند و سپس آب از حفره‌های زیر گلدان خارج شود. روشی دیگر هم برای آبیاری وجود دارد که به آن آبیاری از پایین به بالا گفته می‌شود و در آن گیاه را در ظرفی از آب قرارداده تا ریشه آب را به بالا بکشد.

 

هوای مناسب

با باز گذاشتن پنجره در محیطی که گل در آن قرار دارد اکسیژن کافی به آن رسیده و سبب می‌شود تا گیاه ما ساقه‌هایی قوی‌تر داشته است. اما باید توجه داشت که گل نباید در معرض باد مستقیم قرار بگیرد هم‌چنین تغییر ناگهانی دما هم سبب ریزش برگ‌های گیاه و آسیب به آن می‌شود.

 

نور مناسب

همان‌طور که آبیاری در انواع گل‌ها با هم تفاوت دارد شرایط نوری مناسب گل‌ها نیز با هم متفاوت بوده و برخی گل‌ها نیاز به نور مستقیم از خورشید دارند.

 

دمای مناسب

دمایی مناسب برای رشد گیاهان در گل‌ها و گیاهان گرمسیری و سردسیری باهم تفاوت زیادی دارد. به طور کلی دمای مناسب برای رشد در طول روز بین  ۶۵ تا ۷۵ درجه و شب‌ها بین ۵۵ تا ۶۰ درجه است. اما دمای مناسب برای گیاهان گرمسیری ۹۰ درجه و بیشتر است.

 

رطوبت مناسب

باتوجه به اینکه گیاهان برای رشد نیاز به رطوبت بالای ۸۰ درصد دارند و معمولا در آپارتمان‌ها شرایط هوا خشک است از راه‌های گوناگون می‌توان این رطوبت را فراهم کرد. استفاده از مرطوب کننده‌های هوا یکی از این راه‌ها است، از راه‌های دیگر می‌توان به قراردادان ظرفی کوچک حاوی آب و سنگریزه در نزدیکی گیاه اپارتمانی اشاره کرد، هم‌چنین می‌توان روزانه برگ‌های آن‌ها را مرطوب کرد.

 

کود مناسب

گیاهان آپارتمانی راهی برای دریافت مواد مغذی خود ندارند و هنگام آبیاری نیز مقداری از مواد مغذی را از دست می‌دهند و تنها راه برای افزایش مواد مغذی خاک برای رشد بهتر گیاه کوددهی منظم آن است. زمان رشد و یا گل دادن گیاه باید ماهی یک بار به آن کود داد ولی این کود دادن را در فصل سرما و زمستان می‌توان متوقف کرد. اگر رنگ گیاه روشن است باید هر دو هفته کوددهی انجام شود.

 

جابه جا کردن گلدان

پس از طی مراحل بالا و رشد مناسب گیاه، گیاه ما نیاز به گلدانی بزرگ‌تر خواهد داشت. ریشه‌های گیاه پس از جابه جا شدن به گلدانی بزرگ‌تر به سرعت رشد کرده و خود را با گلدان جدید تطبیق می‌دهند. هنگام انتخاب گلدان جدید باید توجه داشت که گدان جدید کمی بزرگ‌تر از قبلی است زیرا انتخاب گلدانی که خیلی بزرگ‌تر است موجب پوسیدگی ریشه خواهد شد.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این نوشته برای ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.