صفر تا صد ساختمان سازی
14
شهریور

صفر تا صد ساختمان سازی

صفر تا صد ساختمان سازی

همه ما در خانه هایی زندگی می کنیم که از نظر امنیت و استحکام بالایی برخوردار است.

برای هر خانواده ای مهم ترین اصل ممکن در خانه و ساختمان آن‌ها به استحکام و مقاومت بر می  گردد.

استحکام و پایه گذاری درست در هر ساختمان و خانه ای دارای ویژگی ها و اصول یکسانی می باشد و تنها تفاوتی که میکنند این است که نسبت به هر خانه با توجه به متراژ گود برداری که در ادامه مطلب با آن آشنا می شوید متفاوت است.

در این مقاله کمک می شود تا برای کسانی که از روند و مراحل ساختمان سازی اطلاعاتی ندارند کمکی باشد.

ذهنیت بیشتر عموم از ساخت ساختمان و یا بازسازی منزل و بازسازی ساختمان و تعمیرات ساختمان به سختی و دشواری جای گرفته است در حالی که میتوان این کار را به راحتی انجام داد.

 

صفر تا صد ساختمان سازی

گود برداری یا پی گذاری ساختمان

پی گذاری یا پی سازی یکی از اولین مراحل ساخت ساختمان به حساب می آید. این عملیات از مهم ترین کار های شروع ساخت و طراحی یک ساختمان به حساب می آید.

میتوان ای چنین گفت که پی ها قسمت هایی هستند که از طریق این قسمت ها نیروی وارد شده به ساختمان را به زمین منتقل می کنند.

با این روش میتوانند ارتعاشات وارد شده به ساختمان را به زمین منتقل کنند و باعث استحکام ساختمان و خانه شوند.

گود برداری به عملی گفته می شود که حجم زیادی از خاک زمین مورد نظر را برداشته و حفره بزرگی در زمین ایجاد کنند، سرتا سر زمین را حفاری کرده و خاک آن را حداقل نیم متر خالی میکنند.

گود برداری سطحی به گود برداری گفته می شود که ساختمانی که قرار است ساخته شود ارتفاع زیادی ندارد و زیاد ساختمان یا خانه ارتفاع بالایی ندارد.

گود برداری سطحی را حتی میتوان با وسایلی چون بیل و گلنگ به صورت دستی هم انجام داد.

در گود برداری های ساختمان های بزرگ که قرار است ساختمان های بزرگ احداث شوند گود برداری با استفاده از ماشین آلات حفاری و بیل های مکانیکی صورت می گیرد.

گود برداری تا زمانی صورت می گیرد تا از نشست های احتمالی زمین اطمینان به دست آورند، به این کار به اصطلاح گود برداری تا رسیدن به نقطه زمین بکر می گویند.

در پی ریزی هرگز بتن اصلی با زمین به طور مستقیم با خاک زمین در تماس نیست، در این زمان موادی چون “سیمان مگر” که لایه کمی از سیمان است روی زمین ریخته می شود و بعد از آن پی ها را درون آن قرار می دهند. این کار باعث می شود تا از فرسایش و خوردگی پی ها جلوگیری شود.

برای این چنین عملیاتی تمام کار های انجام شده روی زمین حتی پی ریزی بتن روی کاغذ نوشته می شود و از روی برنامه به جلو حرکت می کنند.

 

آرماتوربندی ساختمان

یکی دیگر از مراحل مهم ساختمان سازی میتوان به آرماتوربندی ساختمان اشاره کرد، زیرا اگر این کار به درستی صورت نگیرد میتواند استحکام و مقاومت ساختمان را به خطر آفرین باشد.

نیرو های وارد شده به بتن را می توان به دو دسته تقسیم کرد:

  • استحکام فشاری
  • استحکام کششی

استحکام فشاری به استحکامی گفته می شود که بتن بتواند در حالت عمود مقاومت لازم را از خود نشان دهد.

استحکام کششی به استحکامی گفته می شود که بتن بتواند در حالت رفت و برگشتی مقاومت لازم را از خود نشان دهد، بتن استحکام فشاری مقاومت بالایی دارد اما در برابر نیرو های کششی بسیار ضعیف و شکننده است.

در آرماتور بندی به این اصل توجه شده است که چون بتن میتواند ضعیف شود برای همین از بتن استحکام فشاری و کششی استفاده می شود.

در آرماتور بندی میله هایی با قطر ۱۲، ۱۳، ۱۶ و ۲۰ توسط جوش و یا بست های فلزی کنار هم قرار می گیرند، که باعث استحکام و مقاومت بیشتر بتن و ساختمان می شود.

تمام نیرو های وارد شده به ساختمان به این میله ها منتقل می شود.

برای منازل و ساختمان های کوچک از آرماتور هایی با قطر ۱۲ میلی متر یا کمتر استفاده می شود و برای ساختمان های بزرگ بتنی که از چندین طبقه تشکیل شده است از آرماتور هایی با قطر های ۱۳، ۱۶ و ۲۰ میلی متر استفاده می شود.

در آرماتور بندی باید میزان درصد خطا تا حد ممکن نزدیک صفر باشد زیرا اگر چنین اتفاقی رخ ندهد باعث می شود مشکلات جدی و خطرناکی برای مقاومت ساختمان اتفاق بیافتد.

 

آرماتور ساختمان در ساختمان سازی

آرماتور ساختمان به چند روش صورت میگیرد

  • آرماتور با وصله جوشی
  • آرماتور با وصله اتکائی
  • آرماتور با وصله مکانیکی
  • آرماتور با وصله پوششی

 

 

قالب گیری برای ساختمان

در این روش همان طور که از اسم آن مشخص است قالب گیری یا قالب بندی استفاده می شود.

قالب بندی هم مانند آرماتور بندی می باشد به این صورت که این مورد هم از اهمیت بالایی برخوردار است، و جزء یکی از موارد مقاوم سازی ساختمان شناخته می شود.

در ایران معمولا در قالب بندی از قالب های چوبی و حتی پلاستیکی استفاده می شود.

برای انجام قالب بندی ساختمان باید ابتدا قالب ها چرب شوند تا از چسبیدن بتن به داخل قالب خودداری شود و بتن مقاوم به قالب نچسبد، اما این مشکل ترین کار به حساب می آید که اگر قالب را بیش از اندازه چرب کنند باعث چسبندگی بتن به قالب صورت می گیرد.

این کار یکی از مهم ترین کار ها و همچنین سخت ترین کار های ساختمان سازی به حساب می آید، پس باید به صورت اصولی و درست صورت گیرد تا نتیجه خوبی داشته باشد.

قالب بندی برای ساختمان در قسمت های مختلف صورت می گیرد به این صورت که قالب بندی برای قسمت هایی چون پی ها، ستون ها، سقف و تیر های اصلی از روی برنامه انجام می شود.

 

بتن ریزی ساختمان

بعد از قالب بندی آرماتور های ساختمان حال نوبت به بتن ریزی ساختمان میرسد، در این زمان بتن آماده شده از حالت سفت به حالت نرم در آمده است که این قالب بندی باعث می شود بتن نرم به شکل قالب دربیاید و شکل مورد نظر را به خود گیرد.

با شکل گیری بتن و وجود آرماتور های به کار رفته درون بتن حال میتوان گفت که ساختمان میتواند مقاومت بسیار بالایی را بر روی ساختمان تحمل کند.

در زمان بتن ریزی بخاطر فشار بالای پمپاژ بتن باید قالب بندی به صورت محکم انجام شود و تا از بیرون زدن بتن در زمان انتقال بتن به قالب جلوگیری شود.

 

پیشنهاد نویسنده : در ارتباط با سازه های بتنی بیشتر بخوانید.

 

اسکلت فلزی ساختمان:

در این بخش به نصب قالب های غیر بتنی می پردازد. در تمام ساختمان ها در مراحل ساخت به صورت ساختمان بتنی و ساختمان فلزی هیچ تفاوتی با هم نمی کند و تنها تفاوتی که در این ساختمان ها وجود دارد نوع ساختمان در اسکلت بندی می باشد.

در اسکلت بندی فلزی ساختمان ها ابتدا ستون ها، تیز ها و پل ها ساخته می شوند و در مرحله دوم پله ها در بین طبقات قرار می گیرند.

مهم ترین نکته این است که ستون ها قبل از قسمت های دیگر ساخته می شوند.

 

انواع ستون در اسکلت فلزی:

در اسکلت فلزی بر حسب باری که روی ستون ها قرار می گیرد ستون ها به انواع مختلفی تقسیم می شوند.

  • نوع اول ستون های میانی می باشد که در مرکز مربع قرار می گیرند و بار کلی را تحمل می کنند.
  • نوع دوم ستون های کناری می باشند که نصف بار را تحمل می کنند.
  • نوع سوم ستون های گوشه می باشند که یک چهارم یا ربع بار را تحمل می کنند.

 

در متصل کردن اسکلت فلزی باید دقت فراوانی باشد زیرا اگر این اتصال ها به درستی صورت نگیرد و جوش ها با خلل انجام شود ممکن است مشکل بزرگی را برای کل ساختمان به وجود بیاورد.

در ساختمان هایی با اسکلت فلزی باید به این دقت شود که ستون های فلزی باید آغشته به ضد زنگ شوند تا از آسیب دیدگی و خوردگی و زنگ زدگی جلوگیری شود تا از بروز مشکلات جلوگیری شود.

 

پیشنهاد نویسنده: طراحی فضا

 

پروژه های مرتبط با این مقاله که توسط شرکت دکوطرح طرح انجام شده است:

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با مقاله ی صفر تا صد ساختمان سازی برای ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۴ میانگین: ۴.۸]