طراحی سازه مهندسی چگونه انجام میشود؟
طراحی سازه مهندسی چگونه انجام میشود؟
ما با بررسی علم طراحی سازه مهندسی و کوشش در جهت گسترش و فراهم آوردن بستر در اجرایی کردن آن میکوشیم تا ساختمانهایی را بسازیم و بازسازی کنیم که نه تنها برای دهها سال بلکه برای حتی قرنها پایدار و مستحکم بمانند و پایداری و ایمنی و امنیت خود را از دست ندهند. ما قصد داریم به استحکام و پایداری ابنیه تاریخی خود بازگردیم که پس از قرنها همچنان استوار جهان معماری را به شگفتی وا داشتهاند.
قبل از خواندن این نوشته توصیه میشود نوشتههای زیر را نیز مطالعه کنید:
طراحی سازه مهندسی چگونه انجام میشود؟
ما در شرکت معماری دکوطرح معتقد هستیم که ساخت و ساز تنها یک صنعت نیست، یک هنر، یک هویت ملی و یک علم برتر است که با آن تمامی زندگی اجتماعی ما در کنار یکدیگر معنی پیدا میکند. در طراحی سازه مهندسی ما نسبت به هر انحراف و هر اشتباهی دقیق و حساس هستیم و با بهترین امکانات، بهترین مهندسین و به روزترین دستاوردهای علم طراحی سازه، بالاترین سطح کیفیت را ارائه خواهیم کرد. هدف علم طراحی سازه نیز در تمام دنیا همین است.
مهندس سازه چه میکند؟
مهندسین این حوزه به جد میکوشند تا سازههایی استوار و پایدار با حداکثر کاربری و عمر بسازند. در طراحی سازه ما میخواهیم که یک ساختمان علاوه بر زیبایی، شکیل بودن، هدفمند بودن و فواید و فاکتورهای مهندسی، برای سالیان طولانی قابل استفاده باشد تا منابع محدود و ارزشمند انسانی به هدر نرود. معتقدیم که باید از حوادث گذشته درس گرفت و احتمال آسیب ناشی از حوادث و شرایط جوی و حتی فرسایش ناشی از گذر زمان را به حداقلیترینها رساند.
طراحی سازه چه مراحلی دارد؟
طراحی سازه سه مرحلهی اصلی دارد که این مراحل به ترتیب شامل برنامه ریزی برای طراحی سازه، طراحی سازه و ساخت آن است. در این نوشتار، تمرکز ما بیشتر بر روی طراحی سازه و برنامه ریزی برای آن است، در ادامه خلاصهای از هر یک از این سه مرحله تقدیم حضور شما همراهان شرکت معماری دکوطرح خواهد شد.
- برنامه ریزی برای طراحی سازه: همان طور که از نام این عنوان پیدا است، در این مرحله ما با بررسی منابع، امکانات، نیازها، فاکتورهای موثر و همچنین شرایط میکوشیم تا بهترین طرح را برای شروع طراحی سازه بریزیم و آن را عملی کنیم. در این مرحله مهندسین علاوه بر ایده آل گرایی باید واقع بین هم باشند و بتوانند بهترین حالت طراحی سازه را با توجه به شرایط و امکانات موجود پیاده کنند. در این مرحله است که ما با تیم طراحی خود دقیقا مشخص میکنیم که اولا ابعاد این سازه به چه صورت است و در چه اندازههایی باید طراحی شود، طرح اولیهی سازه را به دقت میکشیم و آن را مورد بحث و بررسی قرار میدهیم، همچنین درمورد شکل نهایی پروژه و تغییرات احتمالی آن با اعضای تیم متخصصین و همچنین کارفرما صحبت خواهیم کرد. پس از صحبت درمورد این تغییرات احتمالی، راهکارهای احتمالی برای آن ارائه خواهیم داد و سقف انعطاف در تغییرات را نیز مشخص خواهیم کرد. تمامی این موارد از طرح اولیه گرفته تا پروژهی نهایی نقشی بسیار تاثیرگذار در طراحی سازهی ما خواهند داشت. در این مرحله است که ما تمام مسائل را با کارفرما و تیم طراحی و همچنین تیم اجرای خود مطرح خواهیم کرد، از بحث نما و زیبایی شناسی و طراحی و معماری درونی و بیرونی سازه گرفته تا مسائل فرهنگی مربوط به همسایگی سازه، آب و هوای منطقه، پتانسیل محله، کاربردهای سازه، ظرفیتها و ملاحظات اجتماعی، دریافت مجوزهای لازم و ماکسیمم زمان مورد نیاز برای گرفتن مجوزهای قانونی و ملاحظات مربوط به آن، بودجهی کارفرما، انعطاف این بودجه و هزینههای احتمالی که ممکن است بعدا به پروژه اضافه شوند، مسائل مربوط به معماری پایداری و معماری سبز، مجوزها و ملاحظات محیط زیستی، چالشهای پیش رو در ساخت و ساز و محدودیتها و مسائل ریز و درشت دیگر. در این مرحله ما علاوه بر مطرح کردن تمام موارد احتمالی و مسائل و چالشها، راه حلهای احتمالی و راهکارهای مربوط به آنها را نیز مطرح خواهیم کرد و در مورد تمامی این راهکارها به دقت بحث خواهد شد.
- طراحی ساختمان و بنا در طراحی سازه مهندسی: به یکی از مهمترین و تعیین کنندهترین مراحل در طراحی سازه رسیدیم! در این مرحله است که از طرح اولیه عبور میکنیم و شروع به ارائهی یک طرح اصلی و بسیار دقیقتر با ابعاد استاندارد خواهیم کرد. در این مرحله به سراغ پیشرفتهترین برنامهها و تکنولوژی روز دنیا میرویم و هم به صورت مجازی و هم فیزیکی، یک نقشهی دقیق از طرح سازه خواهیم کشید، این طرح را به بحث گذاشته و آن را مرتب به روزرسانی میکنیم.
- ساخت سازه و امور مربوط به ساخت و ساز: در این مرحله تمام برنامه ریزیها، طرحها و تمام تدابیری که اندیشیده شده به ثمر خواهد نشست. در این مرحله ما از تمامی ظرفیتهای خود از جمله نیروهای متخصص و غیر متخصص، کارگزاران، کارگران، تمامی تجهیزاتی که در اختیار داریم یا میتوانیم تهیه کنیم، ماشین آلاتی که احتیاج داریم، لوازم و ابزار مصرفی برای ساخت و ساز، مواد اولیه و سایر موارد استفاده خواهیم کرد. در این مرحله افراد و تجهیزات به صورت مستقیم وارد کار میشوند و مهندسین ناظر و نقشه کشها بر روی کلیهی روند نظارت صد درصدی دارند تا تمامی مراحل به نحو احسن انجام شده و پایان پذیرد. تیم ناظر در این مرحله باید نسبت به چالشها و مسائلی که در دو مرحلهی قبل مطرح و بررسی شد آگاه بوده و آنها را در خلال کار تشخیص دهد و نسبت به این مسائل مصلحت و چاره بیاندیشد. تحلیل و نقد و بررسی و همچنین حل تمامی مسائل نیز به عهدهی متخصصان طراح سازه خواهد بود.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۲۰ دیدگاه