طراحی داخلی اصفهان
02
دی

طراحی داخلی اصفهان

طراحی داخلی اصفهان

اصفهان از شهرهای پیشتاز در عرصه معماری و طراحی داخلی و از کهن ترین و تاریخی ترین شهرهای ایران به شمار می آید. اصفهان شهری شگفت انگیز و غنی از فرهنگ و ادب و هنر است و یکی از چالش های دوست داشتنی برای تیم دکوطرح است. هر بار که پروژه ای در اصفهان انجام دادیم به اندازه سال ها به تجربه کاری و حرفه ایمان اضافه شد و هر بار بیشتر از دفعه قبل از زیبایی ها و پیشینه غنی و ارزشمند این شهر شگفت انگیز و بی همتا به وجد آمده ایم. ما درک می کنیم که مردم دوست داشتنی و هنر دوست اصفهان بهترین ها را برای خود می خواهند و سلیقه بی نظیری دارند که نیاز به استفاده از بهترین و حرفه ای ترین متد طراحی دارد. آن‌ها نیاز به طراحی داخلی ای دارند که در عین مدرن بودن، روح قدیمی و سنتی فرهنگ و هنر اصفهان و ایران باستان در آن جاری باشد  تا بتواند رضایت آنان را جلب کند. طراحان داخلی و متخصصین ما باید بیشتر از همیشه خوب بشنوند، خوب دقت کنند، طراحی کنند و از تمام ذوق و سلیقه و توانمندی خود استفاده کنند. در این نوشته اندکی از طراحی داخلی و ارکان آن سخن می گوییم و در ادامه توانمندی های عرصه طراحی داخلی را بررسی خواهیم کرد، از شما همراهان خوب دکوطرح خصوصا بزرگواران ساکن اصفهان نصف جهان تقاضا می کنیم تا انتهای نوشته با ما همراه باشید!

 

طراحی داخلی اصفهان

طراحی داخلی چیست؟

  • تحصیلات طراح داخلی: معماری داخلی، تخصصی است که نیاز به تمرین و آموزش رسمی دارد. تخصص در این شغل با مطالعه رنگ ها و پارچه ها، تمرینات طراحی با استفاده از کامپیوتر (CAD)، ترسیم، برنامه ریزی فضایی، طراحی مبلمان، معماری و غیره به وجود می آید. اکثر طراحان بعد از فراغت از تحصیل با یک کمپانی یا طراح داخلی که به صورت حرفه ای مشغول فعالیت است همکاری می کنند تا بتوانند در آینده شرکت شخصی خود را تاسیس کنند.
  • مدارک طراح داخلی: در برخی از ایالت ها و کشورها، متخصصان طراحی داخلی پیش از آنکه واژه طراح به آن‌ها اطلاق شود، می بایست آزمونی را بگذرانند تا بتوانند به سمت مشاور دارای حق امضا در بیایند. که البته این مورد بستگی به این دارد که فرد موردنظر در کدام کشور یا ایالت مشغول فعالیت است. با این وجود در بسیاری از کشورها این آزمون الزامی نیست. بنابراین خوب است که در مورد شرایط و مجوز های کاری در کشور خود، پیش از انتخاب متخصص موردنظر، تحقیق کنید.
  • وظایف طراح داخلی: طراحان داخلی برنامه ریزی فضایی انجام می دهند و می توانند در طراحی و بازسازی فضای داخلی از طرح ریزی پلان طبقات تا انتخاب تمام اشیا و لوازم به افراد کمک کنند. این متخصصان تنها ظاهر فضا را بهتر نمی کنند بلکه عملکرد یک فضا نیز برای آن‌ها حائز اهمیت است.
  • از نظر همکاری: طراحان داخلی معمولا با معماران و پیمانکاران همکاری می کنند تا بتوانند خواسته های کارفرما را برآورده کنند، حال ممکن است که پروژه طراحی مربوط به یک فضای مسکونی باشد یا یک اداره، یک هتل و یا هر فضای داخلی دیگر.

 

دکوراسیون داخلی چیست؟

طراحی دکوراسیون داخلی توسط دکوراتور صورت می گیرد دکوراتور به دور از قواعد مهندسی و طراحی معماری صرفا کار چیدمان تزئینات داخلی و انتخاب رنگ متریال و پارچه ها، پرده ها، تابلو ها و.. را بر عهده دارد. ممکن است طراح داخلی کار چیدمان و دکوراسیون داخلی را انجام دهد اما عکس این موضوع صادق نیست و دکوراتور نمی تواند به طراحی داخلی بپردازد بلکه برای این کار حتما نیاز به اخذ مدرک است طراح داخلی با شماوره معمار پروژه حتی قادر به تغیرر طراحی معماری نیز می باشد مثلا ممکن است برای طراحی داخلی ایده آل یک دیوار را جابجا نماید.

متاسفانه آشفتگی گسترده ای در زمینه طراح داخلی و دکوراتور یا طراح دکوراسیون وجود دارد بعضا افرادی که تحصیلات هیچ یک از دو تخصص را ندارند اقدام به طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی میکنند که موجبات طراح های غیر استاندارد و هدر رفت سرمایه می شوند که البته نبود شفافیت قانونی لازم نیز به این آشفتگی کمک زیادی کرده است. در اشل استاندارد یک پروسه مهندسی، طراح معماری از ابتدای پروژه با معمار در ارتباط است و تا پایان پروژه، طراح داخلی و معمار پروژه با همفکری هم پیش می روند و این موضوعی است که شوربختانه به شکل درست و ایده آل آن در حوزه پروسه مهندسی معماری ما انجام نمی شود ولی کار دکوراتور پس از طی شدن تمام این مراحل تازه شروع میشود و دکوراتور اقدام به چیدمان و تزیین فضاهای داخلی طراحی شده توسط طراح داخلی میکند. مورد دیگر اینکه طراح دکوراسیون (دکوراتور) صرفا در خصوص ظاهر و شکل و فرم متریال تصمیم می گیرد ولی تایید کیفی متریال بر عهده طراح داخلی است اینکه آیا متریال مورد نظر به لحاظ عایق بندی صدا، گرما و.. یا اشتعال پذیری و.. مناسب است یا خیر همگی به عهده طراح داخلی است.

 

دکوراسیونر داخلی چه مسئولیتی دارد؟

دکوراسیون داخلی به منزله پوششی است برای فضای موجود که با مفهومی گسترده مانند پست مدرن، رترو (Retro) و زیبایی شناسی سنتی (traditional aesthetics) آغاز شده و سپس به کار با جزئیات آن سبک می پردازد. دکوراتور داخلی به طور معمول در کلیت یک طرح از شروع طراحی تا پایان آن به یک سبک طراحی می پردازد تا در فضا پیوستگی ایجاد کند و این در حالی است که با وجود در نظر گرفتن رنگ، بافت و الگوهایی که مشتری ترجیح می دهد، همچنان طرح بایستی با مفهوم کلی سبک سازگاری داشته باشد.

 

آیا طراحی داخلی همان دکوراسیون داخلی است؟

مردم اغلب تصور می کنند که طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی یکسان هستند، اما به واقع چنین نیست. هنگامی که یک  دکوراتور داخلی رنگ دیوار را انتخاب می کند، یک طراح داخلی به جهت تغییر ساختار یک اتاق، رنگ را تغییر می دهد. دکوراتور داخلی با ظاهر و حس اتاق، با اضافه کردن وسایل جانبی از جمله پرده و فرش سر و کار دارد در حالی که یک طراح داخلی در تلاش است تا بهترین استفاده را از فضا ببرد.

 

جنبه های کلیدی در دکوراسیون داخلی

اخیرا دکور کردن خانه به شیوه DIY  کاملا جدی گرفته شده است. مردم به تدریج به این موضوع گرایش پیدا می کنند که خودشان به دکوراسیون فضاهای مد نظر داخلی خود بپردازند.

افراد به شیوه های گوناگونی تفکر می کنند و خواسته های متفاوتی دارند پس هیچ کس به اندازه خود شخص بهتر نمی داند که حقیقتا چه چیزی برای او مطلوب است. از آنجا که افراد تجربه قبلی ندارند لذا در پی مطالعه جنبه های دکوراسیون داخلی هستند. در ادامه چهار جنبه اساسی برای کسانی که قصد دارند خودشان دکور کردن خانه خود را در دست بگیرند آمده است. نخستین نکته انتخاب تم یا موضوع این است که نقطه کانونی، انجام دکوراسیون داخلی خانه شخص است. افراد دارای حالات روحی و شخصیت های گوناگونی هستند و انتخاب تم و موضوع مورد نظر کمک می کند به بهترین شکل تمایلات خود را انعکاس دهند. به عنوان مثال برخی از افراد محیط کلاسیک را می پسندند در حالی که بعضی محیط  معاصر و برخی دیگر رترو (Retro) را در ارجحیت قرار می دهند.

هنگامی که تم خاصی مد نظر باشد، رنگ به کمک آمده تا به طور قابل ملاحظه ای در تکمیل آن فضای داخلی کمک کند. مشکل اصلی این است که بیشتر افراد این عنصر را تنها به رنگ کف، سقف و دیوار منحصر می کنند در حالی که رنگ به راحتی متحول کننده کلیت ظاهر و حس اتاق است. خانه به وسیله دکوراسیون بایستی شخصی سازی شود. در صورتی که عنصر شخصی سازی حذف شود، تمام خانه ها با یک نوع مبلمان و لوازم جانبی پدیدار می شوند. بنابراین به طور اساسی شخصی سازی است که ویژگی های خاص دکور یک خانه را تعیین می کند. به عنوان مثال یک ساعت دیواری قدیمی که از گذشته مانده است جزو ویژگی های خاص یک اتاق نشیمن است. کاربری فضا از دیگر جنبه های با اهمیتی است که باید مد نظر قرار گیرد، به خصوص در سال های اخیر که از ابعاد خانه ها کاسته می شود. تحت چنین شرایطی در صورتی که از فضا استفاده مناسب نشود، این امر نه تنها بر روی چیدمان و آرایش خانه تاثیر می گذارد، بلکه کاربری و راحتی را نیز متاثر می کند. با انتخاب هوشمندانه از مبلمان می توان از ایجاد حس محصور بودن توسط مبلمان جلوگیری کرد.

 

اصول طراحی دکوراسیون داخلی

اینکه بخواهیم دکوراسیون داخلی با آن همه پیچیدگی را داخل یک سری اصول از پیش نوشته شده خلاصه کنیم، اگر محال نباشد، کار بسیار دشواری خواهد بود. در هر صورت چه بخواهیم و چه نخواهیم، دکوراسیون داخلی یک سری اصول مشخص دارد که برداشت و بهره هر طراحی از آن‌ها می تواند متفاوت باشد. البته جنبه های دیگری هم روی اصول دکوراسیون داخلی تاثیر می گذارند. طراحان داخلی هنگام تزئین یک فضا از اصول کلی استفاده می‌کنند. این اصول بر اساس ویژگی‌های فضا، سبک و بهترین روش‌ها استوار است. این اصول عبارت اند از:

  • رنگ
  • بافت
  • نورپردازی
  • مبلمان
  • پنجره و پرده

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۴]