معرفی کناف در ساختمان
08
شهریور

معرفی کناف در ساختمان

معرفی کناف در ساختمان

به صفحات روکش دار گچی کناف گفته می شود، در واقع کناف نسلی جدید از گچ است و حدود ۸۰ سال است که در ساختمان سازی و طراحی داخلی ساختمان و طراحی داخلی منزل مورد استفاده قرار میگیرد و جزو سیستم های ساخت و ساز خشک است.

کناف جایگزین مناسبی برای تمامی کارهایی است که با گچ انجام می گردد، با این تفاوت که سرعت اجرای آن بسیار بالا بوده و با طرح و تنوع زیادی در بازار موجود است.

کناف در مقایسه با گچ سرعت اجرای بالاتری دارد و همچنین می توان طرح هایی شیک تر نیز با کناف اجرا کرد.

 

معرفی کناف در ساختمان

مزایای کناف

دیوار های کنافی در مقایسه با دیوار های سنتی چندین برابر سبک تر اند و سبب کاهش بار مرده ی ساختمان می شوند و همانطور که می دانیم کاهش بار مرده ی ساختمان از نیروهای زلزله زمانی که زمین لرزه رخ دهد می کاهد و در صورتی که زلزله سبب تخریب ساختمان شود سبکی کناف های سقف و دیوار شدت آسیب های جانی را به طرز چشمگیری کاهش می دهد از طرفی به دلیل انعطاف پذیری و نحوه اتصال کناف های دکوراتیو از نیروی زلزله می کاهد.

از دیگر مزایای کناف این است که دسترسی آسان تری به تاسیسات الکتریکی و مکانیکی فراهم می کند ودر صورتی که لوله های تاسیسات آسیب و… ببینند می توان با سرعت بیشتری قسمت آسیب دیده را تشخیص داد و آن را تعمیر کرد و همچنین قسمت هایی از دیوار های کناف که براثر ضربه ای آسیب دیده باشند با سرعت تعویض می شوند.

بازسازی ساختمان های قدیمی نیز می تواند با استفاده از کناف به راحتی انجام شود.

در مناطقی که زمان برای ساخت و ساز کم است استفاده از کناف می تواند گزینه ی مناسبی باشد زیرا پس از نصب کناف برروی دیوار ها نیازی به رنگ آمیزی ندارند و یک مرحله کمتر از گچکاری به دنبال خواهد داشت.

 

اجرای کناف

قبل از نصب کناف باید تمامی درزها گرفته شود و سطحی یکنواخت ایجاد کرده و سپس کناف رانصب کنیم که درزگیری از ایجاد ترک برروی کناف جلوگیری می کند.

برای درزگیری می توان از نوار درزگیر استفاده کرد.

در صورتی که بخواهیم از کناف در سقف های کاذب استفاده کنیم ابتدا با تخته های گچی کل سقف را پوشش می دهیم و آن ها را روی پروفیل های فلزی نصب می کنیم.

برای نصب کناف ها ابتدا شبکه فلزی را به سقف اتصال داده و سپس پنل گچی به زیرسازهای فلزی متصل می شود.

مرحله ی بعدی این است که درزها به کمک نوار درز و یا بتونه درزگیری شود و سپس کناف اجرا می شود و در نهایت لایه ماستیک را روی کناف می زنیم که سطحی صاف برای انجام رنگ کاری فراهم می شود.

همانطور که می دانیم از ماستیک برای آب بندی استفاده می شود و از خواص آن این است که چسبندگی خیلی زیاد به انواع مصالح ساختمانی داشته و به دلیل خاصیت انعطاف پذیری فوق العاده بالای آن در گرما و سرمای زیاد مقاوم است همچنین در برابر نور خورشید نیز مقاوم است.

 

انواع کناف

صفحات معمولی کناف،صفحات مقاوم در برابر آتش،صفحات مقاوم در برابر رطوبت،صفحات مقاوم در برابر هم آتش و هم رطوبت.

صفحات معمولی یا آرجی که لبه ی بلند آن با مقوا پوشانده می شود و برای دیوارهای جدا کننده ،سقف کاذب و طراحی های داخلی از آن استفاده می شود.

صفحات مقاوم در برابرآتش یا اف آر که گچ آن دارای فایبرگلاس است و همین سبب می شود در برابر حریق عایق باشد.

از صفحات مقاوم در برابر حریق برای دیوارهای جداکننده،پوشش دیوار،سقف کاذب،پوشش ستون ها و تیرهای بتنی و یا فلزی استفاده می شود.

از کناف های اف آر برای طراحی داخلی مجتمع های تجاری و بازسازی های تجاری نیز می توان استفاده کرد.

صفحات مقاوم در برابر رطوبت یا ام آر که گچ تشکیل دهنده ی آن ها حاوی مواد ضد رطوبت است که علاوه بر دیوار های جدا کننده و سقف های کاذب می توان از آن ها برای محیط هایی که رطوبت بالایی دارند مانند حمام،آشپزخانه و دستشویی هم استفاده کرد.

صفحات مقاوم در برابر آتش و رطوبت یا اف ام که گچ آن ها علاوه بر مواد ضد رطوبت دارای الیاف فایبرگلاس نیزهست و از آن برای دیوار های جدا کننده،سقف کاذب ،پوشش دیوار،پوشش ستون و تیرهای فلزی و بتنی ،مجتمع های تجاری،حمام،آشپزخانه و دستشویی می توان استفاده کرد.

 

مقایسه هزینه اجرای کناف و گچ

مسئله ی هزینه اجرا بستگی به طرح مورد نظر برای اجرا دارد اما در اکثر مواقع هزینه اجرای کناف برای سقف ارزان تر از گچ خواهد بود زیرا گچ کاری هزینه های جوشکاری، رابیتس کاری، ابزار وگچ کاری و … را شامل می شود که سبب می شود هزینه نهایی افزایش یابد.

همانطور که می دانیم کناف وزنی سبک تر نسبت به گچ دارد و همان سبب می شود که حمل آن آسان تر باشد و در پی آن تعداد کارگران برای جابه جاکردن کناف کمتر است نسبت به گچ و این خود از هزینه ها کم می کند.

درصورتی که بخواهیم طراحی پیچیده تری را اجرا کنیم نیاز به نیروهای متخصص و حرفه ای تر خواهد بود که این سبب افزایش هزینه ی اجرای کناف خواهد شد.

 

پروژه های مرتبط با این مقاله که توسط شرکت دکوطرح طرح انجام شده است:

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با مقاله ی معرفی کناف در ساختمان برای ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۹ میانگین: ۴.۸]