متریال لازم جهت پتینه کاری
05
بهمن

متریال لازم جهت پتینه کاری

متریال لازم جهت پتینه کاری چیست؟

ما در دکوطرح از پتینه کاری زیاد صحبت کرده‌ایم، پتینه کاری یعنی هنر کهنه کردن فضای یک خانه ولی پتینه کاری به همین‌جا ختم نمی‌شود! جالب است که بدانید در معماری سنتی ایران به جای پتینه بیشتر از گچ بری اساتید هنرمند ایرانی استفاده‌ می‌شد، در واقع اجرای پتینه کاری ساختمان یکی از هنرهای بسیار دوست داشتنی و کهن ماست که دوباره پس از سال‌ها در حوزه‌ی دکوراسیون داخلی روی کار آمده و ترند شده است.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد متریال لازم جهت پتینه کاری، این نوشته‌ها را بخوانید!

 

 

پتینه چیست و چه انواعی دارد؟

پتینه، پوششی هنرمندانه برای دیوار می‌باشد که انواع مختلفی از خدمات مربوط به آن در دسترس شماست. پتینه به طور کلی روی یک رنگ پس زمینه که می‌تواند از انواع رنگ روغنی، پلاستیک یا اکریلیک باشد اجرا می‌شود. این طرح‌ها می‌توانند یا برجسته باشند و یا تخت، این موضوع بسته به دکوراسیون داخلی مد نظر شما خواهد بود. همچنین پتینه کاری را به دو دسته‌ی کلاسیک و مدرن تقسیم بندی می‌کنیم که در ادامه بیشتر با این دو سبک و نحوه‌ی انجام آن‌ها و همچنین متریال لازم جهت پتینه کاری آشنا خواهیم شد.

 

متریال لازم جهت پتینه کاری کلاسیک

در انواع کلاسیک، عموماً پتینه کاری‌ها جلوه‌ای قدیمی به خانه می‌بخشند. پتینه کاری کلاسیک برجسته که در زمان قدیم کاربرد زیادی داشته است یکی از انواع پتینه کاری کلاسیک است. پتینه کاری در نوع کلاسیک که به پتینه‌ی ورقه طلا معروف است ما از خمیر پتینه کاری نوستالژی ساندورا استفاده می‌کنیم و عموماً از رنگ‌های طلایی برای تزئین بهره گرفته می‌شود. در نوع دیگری از پتینه کلاسیک می‌توان نقش سنگ، آجر یا ترک را روی سطح مورد نظر بسته به سلیقه‌ی کارفرما اجرا کرد.

همچنین یکی از انواع خیلی پرطرفدار پتینه کاری در نوع کلاسیک، کهنه کاری است که با استفاده از اون می‌توان دیوار یا حتی وسایل خانه را به یک قطعه‌ی آنتیک تبدیل کرد. این کار با استفاده از یک روغن مخصوص به نام شاپان روی سطح مورد نظر اجرا خواهد شد.

 

متریال لازم جهت پتینه کاری مدرن

در انواع مدرن‌تر از پوشش ابر و باد و آسمان یا طرح فرشته به عنوان الگوی پوشش استفاده می‌شود که احتمالا در لابی‌ها و هتل‌ها آن را زیاد مشاهده کرده‌اید! برای اجرای پتینه کاری مدرن با استفاده از تکنیک‌های رنگ آمیزی، می‌توان طرح چوب یا پوششی نقره‌ای را روی سطح اجرا کرد. پتینه کاری را می‌توان روی هر سطحی اجرا کرد، از دیوار گچی و رنگ خورده و کاغذ دیواری شده گرفته تا سطوح چوبی وسایل خانه یا ستون‌های منزل.

 

دلایل استفاده از خمیر پتینه به عنوان متریال لازم جهت پتینه کاری

امروزه پتینه کاری توانسته جایگزینی مناسب و شیک برای رنگ‌های ساختمانی مانند بلکا و مولتی کالر و … باشد چرا که خمیر پتینه عایق مناسبی برای رطوبت است. این کار نسبت به رنگ‌های روغنی و پلاستیکی ماندگاری بالاتری دارد که همین امر باعث شده تا در خیلی از محل‌ها که نیاز به متندگاری رنگ داریم، استفاده از خمیر پتینه را ترجیح بدهیم و آن را توصیه کنیم. اگر بخواهید طرج‌های متفاوت و هنری را در نقاشی ساختمان پیاده کنید، می‌توانید از خمیر پتینه بهره بگیرید، در مکان‌هایی که رطوبت وجود دارد از پتینه کاری با خمیر پتینه به منظور عایق کاری در برابر رطوبت استفاده می‌شود.

 

چرا پتینه کاری را انتخاب کنیم؟

پتینه کاری با تنوع نامحدود، شما را از دست رنگ‌های ساده، بی‌روح و تکراری سفید و کرم و استخوانی رها می‌کند. همچنین با استفاده از پتینه کاری می‌توان به راحتی ترک‌ها و موج‌های ایجاد شده روی دیوارهای گچی را پوشش داد و از قبل هم زیباتر کرد. سومین مزیت پتینه کاری عمر بالای ان است، همچنین پتینه ضد آب هم هست یعنی می‌توان پتینه را روی دیوار یا روی سقف اجرا کرد و نگران تمیز کردنش هم نبود. اگر هم زمانی قسمتی از دیوار یا نقش روی دیوار آسیب دید، می‌توان به راحتی آن قسمت را ترمیم کرد. سرعت اجرای بالا و نداشتن بوی نامطبوع هنگام پیاده‌سازی پتینه کاری هم آن را به گزینه‌ای جذاب تبدیل کرده است.

 

آیا با خرید متریال لازم جهت پتینه کاری، امکان پتینه کردن توسط خودمان هست؟

ما همیشه برای صرفه جویی در هزینه مشتریانمان را تشویق می‌کنیم که کارهای ساده‌تر را خودشان انجام بدهند که هم از مشارکت لذت ببرند هم هزینه را در قسمت‌های تخصصی‌تر صرف کنند، اگر دستی در کارهای فنی داشته باشید و به هنر هم علاقه‌مند باشید، مشکلی برای اجرای پتینه کاری ندارید، اما بهتر است از یک ستون کوچک شروع کنید! از همان ابتدای کار سراغ کل دیوار یا سقف خانه نروید. همچنین واضح است که اگر قرار است دیوار پذیرایی یا لابی برج را پتینه کنید، صد در صد کمک گرفتن از یک متخصص با تجربه بهتر و ضروری است.

 

پتینه کاری با اسفنج

برای این کار، اول باید سطح زیر کار را رنگ بزنید. در انتخاب رنگ کاملا آزاد هستید، اما پیشنهاد ما این است که برای انجام این کار، رنگی مخالف با رنگ پس‌ زمینه را انتخاب کنید. کمی صبر کرده تا رنگ دیوار خشک شده و بعد با استفاده از یک اسفنج که به رنگ آغشته شده، به دیوار ضربه بزنید و طرح دلخواه‌تان را روی دیوار پیاده کنید. فراموش نکنید که با یک تکه کاغذ، رنگ اضافه‌ی اسفنج را بگیرید.

 

پتینه کاری با استفاده از پارچه

در پتینه کاری با استفاده از پارچه، اول باید یک یا تعدادی پارچه‌ی کهنه پیدا کنید. حال یکی این پارچه‌ها را بردارید و آن را مچاله کنید. در مرحله‌ی بعد، پارچه‌ی مچاله شده را به رنگ آغشته کنید و با آن روی دیوار ضربه بزنید. علاوه بر ضربه زدن با پارچه می‌توان آن را به صورت رندوم روی قسمت‌های مختلف دیوار بکشید تا طرح یکتایی را خلق کنید. روش دیگه برای پتینه کاری با استفاده از پارچه وجود دارد که در آن پارچه به صورت پیچانده شده در رنگ فرو رفته و به شکل وردنه روی دیوار حرکت داده می‌شود.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]